• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanmaya karar vermek ve verememek arasında

bugün annenizi arayıp eşinizi neden sevmediğini sormanızda yarar var. üzülecek diye bundan imtina etmeyin. zira yıllar içerisinde günden güne çocuğunun gözünün önünde eridiğini görmesi çok daha acı bir tablo anneniz için.
annenizin fark ettiği ve sizin fark edemediğiniz şey nedir? onu sevmemesine sebep olan şey nedir? annenizin ve diğer kadın arkadaşlarınızın iç güdülerine güvenin.
çevrenizde varsa kadın arkadaşınız, onlara da danışın. yakın bir arkadaşım, benim söylediğim tek cümle ile psikolojik şiddete maruz kaldığını fark etti. içinde iken göremezsiniz. karşıdan sizi izleyen tabloyu daha net görür.
Annemle konusacagim. Ama netlesemeden gelgitlerle konusmayi istemiyorum. Zamanla benden gecerse de annem gecmez cunku. Cevremde kadin arkadasim yok, keşke olsaydi.
Siz mi psikolojik siddete maruz kaliyordunuz arkadasiniz konusunca fark ettiniz, yoksa tam tersi mi anlayamadım. Arkadasiniz ya da siz siddet iceren her ne yasadiysaniz umarim kurtulmussunuzdur.

Annemle konusacagim. Ama netlesemeden gelgitlerle konusmayi istemiyorum. Zamanla benden gecerse de annem gecmez cunku. Cevremde kadin arkadasim yok, keşke olsaydi.
Siz mi psikolojik siddete maruz kaliyordunuz arkadasiniz konusunca fark ettiniz, yoksa tam tersi mi anlayamadım. Arkadasiniz ya da siz siddet iceren her ne yasadiysaniz umarim kurtulmussunuzdur.
arkadaşım kalıyordu ve halen halıyor maalesef. ama kafayı feci şekilde açılmış durumda neyse ki.
annenizle mümkünse bu karar aşamasında konuşun çünkü onun diyecekleri sizin rotanınızın değişmesine ya da hedefinize daha da kilitlenmenize sebep olabilir. eşinize karşı olan sakinliğinizi ve kayıtsızlığınızı annenizle konuşurken sürdürün. eğer öyle bir iletişim diliniz varsa annenizle aranızda adeta annenizle dertleşme değil de sohbet ve fikir alışverişi gibimişcesine halledin. "anne ya, ben çok merak ediyorum ve fikrini duymak isterim. sen bu adamı neden sevemedin? benim görmediğim neyi gördün?"
annemle aramda 20 yaş var sadece. o yüzden yeri geldiğinde arkadaşça da sohbet edebiliyoruz. ben başka bi ülkede yaşadığım için görüntü görüşme açıp adeta kahve sohbeti gibi sohbetler yapıp iş çözmüşlüğümüz çok var. onun canını sıkabilecek meseleleri böyle konuşup çözüme kavuşturuyorum genelde.

Aksam herkes ara sor diyince bana da mantikli gelmişti. Donecegini soylemeseydi aramazdim. Simdi donmeyecince merak ettim, ne biliyim baska bir sıkıntı da olabilir mi diye. Ama bir sikintidan dolayi donmedigini değil kisasa kisas bir tavırla ya da rahatsiz edilmemek için donmedigini dusunuyorum.

Siz aramakla yanlış bir şey yapmadınız tersine haklı çıktınız.

arkadaşım kalıyordu ve halen halıyor maalesef. ama kafayı feci şekilde açılmış durumda neyse ki.
annenizle mümkünse bu karar aşamasında konuşun çünkü onun diyecekleri sizin rotanınızın değişmesine ya da hedefinize daha da kilitlenmenize sebep olabilir. eşinize karşı olan sakinliğinizi ve kayıtsızlığınızı annenizle konuşurken sürdürün. eğer öyle bir iletişim diliniz varsa annenizle aranızda adeta annenizle dertleşme değil de sohbet ve fikir alışverişi gibimişcesine halledin. "anne ya, ben çok merak ediyorum ve fikrini duymak isterim. sen bu adamı neden sevemedin? benim görmediğim neyi gördün?"
annemle aramda 20 yaş var sadece. o yüzden yeri geldiğinde arkadaşça da sohbet edebiliyoruz. ben başka bi ülkede yaşadığım için görüntü görüşme açıp adeta kahve sohbeti gibi sohbetler yapıp iş çözmüşlüğümüz çok var. onun canını sıkabilecek meseleleri böyle konuşup çözüme kavuşturuyorum genelde.
Arkadaşınız adina üzüldüm. İnsallah kurtulur. Annemle bu surecte konusma fikrinizi degerlendirecegim. Ama sakince aglayip zirlamadan bunu konusabilecegime kanaat getirmem gerekiyor oncellikle... Daha once annem esimi soguk buldugunu, kendisiyle babamla kardesimle yakinlik kurmak istemedigini dusundugunu soylemisti. Esim mesafeli bir insan, babamdan da çekinir.

Haklilik payiniz var. Umursanmadigimi hissettikce cocukca tepkiler veriyorum galiba.
Başındna beri okuyorum, arada kaçırdıklarım olabilir ama bu tepkileriniz hiç NORMAL değil. Adamı aramışsınız açmamış geri döndüğünde de çocuk gibi cevap vermeden engellemiş ve açmamışsınız. Her seferinde engelliyormuşsunuz. Bu çocukluk. Ona bak sen bana telefonu açmadın ben sana kızdım seni engelledim mesajı vermek istediniz ama tam tersi etki yapıp sizi daha da soğutur bu davranış. Adamın arayacağı varsa da aramaz.

Yapmanız gereken normalde aramasını dönmesini bekleyip, merak ettim açmayınca müsait değil miydin, toplantıda mıydın vs diye senin sorman gerekirdi. Sormadığın soruların cevaplarını alamazsın. 1 ay konuşmamak ne yaparsa yapsın modunda olmak normal bir davranış değil. Senin ortaliği yıkman gerekirdi. Böyle yapmadığın için umursanmıyorsun.

Aksam herkes ara sor diyince bana da mantikli gelmişti. Donecegini soylemeseydi aramazdim. Simdi donmeyecince merak ettim, ne biliyim baska bir sıkıntı da olabilir mi diye. Ama bir sikintidan dolayi donmedigini değil kisasa kisas bir tavırla ya da rahatsiz edilmemek için donmedigini dusunuyorum.
Siz aradığınız için kendinizi suçlu, ezik gibi hissediyorsunuz yine. Merak etmeyin eşiniz öyle düşünmez . Korku sarmıştır onu

Arkadaşınız adina üzüldüm. İnsallah kurtulur. Annemle bu surecte konusma fikrinizi degerlendirecegim. Ama sakince aglayip zirlamadan bunu konusabilecegime kanaat getirmem gerekiyor oncellikle... Daha once annem esimi soguk buldugunu, kendisiyle babamla kardesimle yakinlik kurmak istemedigini dusundugunu soylemisti. Esim mesafeli bir insan, babamdan da çekinir.

bence mesafeli olması bu durumu açıklamıyor. ben de çok mesafeli bir insanımdır. eşimin annesi yanıp tutuşsa dahi anne demem; halen benim için hanım ve siz kelimeleri vardır. iletişimde değilimdir. yılda 5-6 kez ancak telefonlaşırız. Kardeşinin korku ve saygı ile karışık bi duruşu vardır bana karşı. fakat günün sonunda annesi durup durup "ay iyi ki sen çıktın karşısına." deyip durur. kardeşi ise abisi asla dinlememesine rağmen ben bir tavsiye veriyorsam onu uygular. benim iyi niyetle onlara yaklaştığımı bildiklerinden ötürü mesafei olmam, sevilmiyor olmamı getirmedi.
insanlar arkadaş ve partnerken farklı tutumlar sergileyebilir. muhteşem bir insan, ilişki içeirsinde bok gibi bir eş olabiliyor. anneniz ya size karşı tutumundan hoşnut değil ya da "mesafeli" kelimesinin altında daha derin bir anlam var.
umarım tereyağından kıl çeker gibi bitirirsiniz bu meseleyi ve birkaç hafta sonra sefa içindeyken aklınıza bile gelmez.

Allah aşkına boşanın
Biliyorum çok zor ama unutun bu adamı başkasiyla çok güzel bı hayat kurun oda sizi kaybettiğiyle mal gibi kalsın
Bu adam aldatıyor ya herşey ortada ve umursamıyor sizi
Kendinizi böylelerine harcatmayin lütfen değerinizin farkına varın gidip boşanma davasını âcın oda istediği kadar aramasın sormasın sizi görsün anyayi konyayi
Pislik yaa umrunda bile diil karısı aldatiyor o telefonları niye kapanıyor saniyosunuz niye saatlerce banyoda süsleniyor saniyosunuz
Sizi hak eden bı adama verin kalbinizi

Bu nasıl bir sakinlik böyle, bu kadarı artık size zarar verir ilerde mutlaka çıkar sizden.
Adam her ne halt yiyorsa şu zaman olmuş en ufak bir dönüş yapmamış. Bırakın artık, sormanız gereken zamanda sormamışsınız bundan sonra bir anlamı yok.
Ben olsam tek bir mesaj atardım, eşyalarını iş yerine gönderiyorum, bir daha bu eve uğrama. Bundan sonra Avukatımla muhatap olursun.
10 sn içinde aramazsa ben de hiçbir şey bilmiyorum.

Bu nasıl bir sakinlik böyle, bu kadarı artık size zarar verir ilerde mutlaka çıkar sizden.
Adam her ne halt yiyorsa şu zaman olmuş en ufak bir dönüş yapmamış. Bırakın artık, sormanız gereken zamanda sormamışsınız bundan sonra bir anlamı yok.
Ben olsam tek bir mesaj atardım, eşyalarını iş yerine gönderiyorum, bir daha bu eve uğrama. Bundan sonra Avukatımla muhatap olursun.
10 sn içinde aramazsa ben de hiçbir şey bilmiyorum.
Ay hiç sormayın ben burda çıldırdım bu nasıl bı sakinlik konu sahibi bu adamdaki rahatlığa bak yaa
Aynen de bunları boşanma davasında aç
Kafayı yersin Allah korusun bu adam yuzunden

Başındna beri okuyorum, arada kaçırdıklarım olabilir ama bu tepkileriniz hiç NORMAL değil. Adamı aramışsınız açmamış geri döndüğünde de çocuk gibi cevap vermeden engellemiş ve açmamışsınız. Her seferinde engelliyormuşsunuz. Bu çocukluk. Ona bak sen bana telefonu açmadın ben sana kızdım seni engelledim mesajı vermek istediniz ama tam tersi etki yapıp sizi daha da soğutur bu davranış. Adamın arayacağı varsa da aramaz.

Yapmanız gereken normalde aramasını dönmesini bekleyip, merak ettim açmayınca müsait değil miydin, toplantıda mıydın vs diye senin sorman gerekirdi. Sormadığın soruların cevaplarını alamazsın. 1 ay konuşmamak ne yaparsa yapsın modunda olmak normal bir davranış değil. Senin ortaliği yıkman gerekirdi. Böyle yapmadığın için umursanmıyorsun.
Evet alt metin buna cok benzer. Yorumunuzda haklisiniz. En basindan beri zaman ayirip okudugunuz icin tesekkurler. Normal davranamadim, hata yaptım. Ama bu kadarina maruz kalmayi hak ettim mi, bilemiyorum. Donunce ortalik bana gore yikildi, 2 aydir da altinda ben kaldım. Yani ortaligi yikmak herkese gore degisebilir. Benim ortaligim yikilmis gibi hissediyorum.

Bu saatten sonra eşiniz aramayın, mesaj atmayın, engellemeyin de. Sadece bekleyin. Sakince. Şaun artık sessizlik zamanı. Artık kendi açıklama yapmak zorunda.
Meaj atti bir saat kadar once. İsim uzadi yarin gelecegim yazmis. Aradim 30 kere falan. Goruntulu aradim. Biraz once de yoruldum aramaktan biraktim.

Meaj atti bir saat kadar once. İsim uzadi yarin gelecegim yazmis. Aradim 30 kere falan. Goruntulu aradim. Biraz once de yoruldum aramaktan biraktim.
Bu adamı eve sokarsaniz sizin adamın gözünde zerrrreee değeriniz kalmaz. Kalmamış da...
En azından gururlu kadınmış desin zaman gelince.
Bilerek açmıyor ya ne kötü bie insan bu
Demek siz adam arasanız da acmadigindaj bu hale gelmissiniz biz de sizi sucladik bu konuda

Siz aradığınız için kendinizi suçlu, ezik gibi hissediyorsunuz yine. Merak etmeyin eşiniz öyle düşünmez . Korku sarmıştır onu
Korktugunu sanmiyorum. İnsan korkacagi seyi neden yapsin ki? Kendimi ezik gibi hissediyorum bazen, hakkiniz var. Aradim gene de. Artık ne isi varsa yapsin, geldiğinde konuşuruz. Arayarak da bir yere varamadim yani, sizleri dinledim hanimlar. Ekrana kendi goruntum yansidi dakikalarca

bence mesafeli olması bu durumu açıklamıyor. ben de çok mesafeli bir insanımdır. eşimin annesi yanıp tutuşsa dahi anne demem; halen benim için hanım ve siz kelimeleri vardır. iletişimde değilimdir. yılda 5-6 kez ancak telefonlaşırız. Kardeşinin korku ve saygı ile karışık bi duruşu vardır bana karşı. fakat günün sonunda annesi durup durup "ay iyi ki sen çıktın karşısına." deyip durur. kardeşi ise abisi asla dinlememesine rağmen ben bir tavsiye veriyorsam onu uygular. benim iyi niyetle onlara yaklaştığımı bildiklerinden ötürü mesafei olmam, sevilmiyor olmamı getirmedi.
insanlar arkadaş ve partnerken farklı tutumlar sergileyebilir. muhteşem bir insan, ilişki içeirsinde bok gibi bir eş olabiliyor. anneniz ya size karşı tutumundan hoşnut değil ya da "mesafeli" kelimesinin altında daha derin bir anlam var.
umarım tereyağından kıl çeker gibi bitirirsiniz bu meseleyi ve birkaç hafta sonra sefa içindeyken aklınıza bile gelmez.
Umarim bundan sonrasi kolay ve guzel olur 🙏 annemle de konusma tavsiyenizi bugun deneyecegim. Soracagim neden sevmedigini.

Korktugunu sanmiyorum. İnsan korkacagi seyi neden yapsin ki? Kendimi ezik gibi hissediyorum bazen, hakkiniz var. Aradim gene de. Artık ne isi varsa yapsin, geldiğinde konuşuruz. Arayarak da bir yere varamadim yani, sizleri dinledim hanimlar. Ekrana kendi goruntum yansidi dakikalarca
E tamam şimdi de arasam acipnkendini kanıtlar miydi şüpheniz yok oldu. Aradım açmadın nerdeydi kimleydin bilerek açmadın diyebilirsiniz

30 kere atmaya karşılık " isim uzadı yarın geleceğim" diye cevap gerçekten sinir bozucu.
Ben olsam işinin niye uzadığını çok iyi biliyorum diye cavap yazardım.

Herkese merhaba. Çok zor günler geçiriyorum ve yalnızım. Hemcinslerimin fikrine ihtiyacım var çünkü kadınlar hissediyor. Ben de görmesem de hissediyorum ve artık bu hislerle başa çıkmakta cidden zorlanıyorum.
Eşimle fakültede tanışmıştık. İlişkimiz hep çalkantılı oldu. Ben fakülteden sonra işe girme sürecindeyken evlenmek istemiştim. Maddi sıkıntılar nedeniyle o evlenmek istemediginde bekledik ve ben işe girip rest çektim. Artik evlenmezsek bu ilişki biter diye. Borçlarını ben kapattim ve 5 yillik sevgililik dönemimizden sonra evlendik. 4 yildir da evliyiz, cocugumuz yok. Doğu'da kucuk bir yerde gorev yapiyoruz ve benim kurumumun lojmaninda kaliyoruz. Ben 31 o 33 yaşında.
Agustos ayinda benim iznim olmadigi icin esim arkadasiyla tatile gidecekti. Tanıdığım bir arkadaşı, bekarken de beraber tatile giderlerdi zaten sorun bu degil. Ben de doguda tek başima görevdeydim. Ancak tatil planini bizim konuştuğumuzdan farkli yapmislar ve ben buna kızıp iletişimimi kestim. 1 aydan uzun bir süre o beni arada bir aradi mesaj atti vs hic geri dönmedim. Döndüğünde hicbir sey yapmadiklarini genelde evde olduklarını soyledi. Ben de tamam dedim. Ama iki gün sonra baska şehirde yapılan harcamalara dair fişler buldum. Telefonunu göstermesini yoksa içime bunu gizlediği düşüncesini sindirecemeyecegimi söylediğimde tamam göstereceğim sinirin geçsin dedi. Aradan iki ay gecti hâlâ telefon yok. Göstermiyor. Bunu aşamıyorum.
Şimdi de cuma akşamı, ankaraya gitmesi gerektigini bir incelemede beyanina basvurmak icin cağirdiklarini soyledi. Cumartesi sabah saatlerce hazirlanip gitti. Cumartesi akşam aradiğimda açmadı. Bir saat sonra geri döndü. Telefonu bir saat yanindan ayiracak adam değildir. Ben de ani bir kararla her yerden engelledim. Yarın gelecek. Benimse onu görmeye tahammülüm yok. İçimden bir ses yalan söylediğini fısıldayap duruyor bana. Ankara beyan falan olayinin tamamen uydurma olduğunu düşünüyorum. Bu zamana kadar aklıma bile gelmeyen olaylari çok farkli şekilde yorumlamaya başladım ve herbiri aldatildiğim dusuncesiyle zihnimde son buluyor. Hiçbirini gözümle görmedim ama bu hisle başa çıkamıyorum. Boşanma kararini bir türlü alamıyorum. Çok seviyorum ve içim eziliyor. Güzel hayallerimiz vardi birakip gidemiyorum. Kısa vadede yarin evden ayrilmayi ve kafami toplayana kadar onu görmemeyi düşündüm. Ama bu küçük yerde lojmanda kalmayip kamu misafirhanesine gittiğim fark edilecek ve dedikodu çıkacak. Evinde kalabileceğim arkadaşım yok. Öfkeyle mi gitmiş olurum? Dönmesini bekleyip tüm soru işaretlerini konuşmalı miyim? Yoksa zaten her sey ortada, oturup boynuzlarimi cilalamaktansa cekip gitmeli miyim? Kararsızım. Fikirleriniz için şimdiden teşekkürler 🙏
kocan olduğuna emin misin,insan kocası aldatsa içime öyle bir his geldi demez,şunlar şunlar oldu öyle düşünüyorum der.siz bence ev arkadaşısınız

Allah aşkına boşanın
Biliyorum çok zor ama unutun bu adamı başkasiyla çok güzel bı hayat kurun oda sizi kaybettiğiyle mal gibi kalsın
Bu adam aldatıyor ya herşey ortada ve umursamıyor sizi
Kendinizi böylelerine harcatmayin lütfen değerinizin farkına varın gidip boşanma davasını âcın oda istediği kadar aramasın sormasın sizi görsün anyayi konyayi
Pislik yaa umrunda bile diil karısı aldatiyor o telefonları niye kapanıyor saniyosunuz niye saatlerce banyoda süsleniyor saniyosunuz
Sizi hak eden bı adama verin kalbinizi
Evet, baska anlam veremedigim icin suphe oluyor zaten. Son kez konusmaya da gerek yok gonder esyalarini diyen arkadaslar da oldu. Bu aksam da bu yorumlari degerlendirip olcup tartmaya calisacagim. Artik ne kadar saglik degerlendirebilirsem o da mechul...

Back