• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanmaya karar vermek ve verememek arasında

Bide şu dikkatimi çekti ben çabaladım, ben yaptım, şöyle yap dedim vs eşiniz bile olsa öneri hakkınız var hele yapmadı engelledim kendi bilirler vs ne bileyim yaa bana yapılsa ben kabul edemem. Bide erkekler fikirlerine ihtiyaç duyulmayan, kendisine ihtiyaç duyulmayan yerlerde bir süre durabiliyorlar malesef baskınsınız demiyorum fazla yardımcı ve yöneticisiniz
Buna katılmıyorum. Tatil meselesi, fisler, telefon sarmalindan sonra öneri hakkindan fazlasi olmaliydi. En azindan fis meselesinde telefon oneri degildi. Ben hatali davranmis olabilirim, cok iyi yaptim demiyorum tabii ki... Ama durup dururken yapmadim. Telefonda kilitlendi. Uzerine ne soylenebilir bilmiyorum ki.
Yine annenizin boşan gel demesi felan hani ortada büyük bir şey olur tabi ki de sevgi biter felan yine tamam, annem sevmez mi yazmıştınız orayı tam hatırlayamadım bunlarda karşı taraf için üzücü bence
Esimin bundan haberi yok kesinlikle. Annem sevmez dedim evet, sevmiyor pek. Herkes gelinini damadini cok sevmek zorunda da degil diye dusunuyorum ama bilemedim de sizce sevmeli mi? Saygisizlik olmasin yetmez mi?
Yani tabi bu yorumun tamamen yanlış varsayımlar içerebilir, sizi suçlama niyetinde de asla değilim sadece farklı bakış açısı sunmak istedim malesef bazen göremiyoruz. Ha bide çok netsiniz hissettim vs( yanlış hissetmiş olabilirsiniz) bu da ama hep iletişim eksikliğinden.
Tesekkur ederim yorumunuz icin cok guzel yazmissiniz 🙏 hatali davranislarim oldunu biliyorum. Benim fark edemediklerimi de yazmissiniz hatta. Dusunucem bunlari da. İletisim eksikligi cok buyuk bir sorun oldu bu süreçte. Ama oyle dugmelerime basildi ki iletisim kurmaktansa oturup aglamayi tercih ettim. Oyle bir kirgin ruh hali yani..
Çok uzun yazdım neden bende bilmiyorum:)
Bide böyle bekleyip kendinize eziyet etmeyin ne olursa olsun arayın konuşun sürekli iletişim halinde olun hele susmak konuşmamak vs akıl okumalar, bence şöyleler, hissettimler çözümü insanı rahatlatmayı bırakın hepten delirtir.
Konusmaya zor da olsa karar vermistim, bugun hep kendimi motive ettim ama gelmedi. Gene karsilasmaktan korkup kacmadan burada kalmayi basarbilirsem konuşacağım. İstedigim cevaplari alamadigim icin de korkuyorum biraz. Tesekkurler bu saatte ayirdiginiz vaktinize ve fikirlerinize 🙏

Evet, evlilik bahsettigim surecte onun icin ne yaparsan yap durumuna donusmus olabilir. Benim icin de oyle oldu, yiprandim.

Peki sizce tatil plani degistiginde ve ben bunu istemedigimde, yapicam sıkıldım diyip yapmakta haklı miydi? Yani en azindan bir ikna çabası gerekmez miydi? Bu olmadigi icin ben gorusmedim.

Bu konuda tamamen haklisiniz. Cok kotu hissediyorum artık.
Açıkçası haklılık vs tam net olmayan konular çünkü olayların öncesi var şu durumda haklı mı şu durumda haksız mı vs tam doğruyu vermez...

Bu değerlendirmeyi siz yapın ayrıca trafik kazasında vefat eden bir baba, hayatla bağı kopmuş anne, bağ olmayan kardeş eşinizin bu hayatta kimi var mesela. Sizde görmemişsiniz ayrıca görmezden gelme küsme birer davranış bir sure sonra karşı tarafta bu davranışı kazanıp size doğrultur. Bir arkadaşımın sevgilisi şunu demişti bana ben küsmeyi, susmayı, gormezden gelmeyi

Ben size çok üzüldüm yani imkanlar varken kendinize de evliliğinizede eziyet ettiğiniz bir süreç...çıkmak için çabalamak yerine daha da batma.

Aldatma durumu vs var mı bilemeyiz ama imkanları olan insanlarsınız yani ikinci bir telefon bile alabilir. Ayrıca inanın çok farklı uygulamalar var öyle asla bulunamayacak mesela eşim çok satranç oynar akşam turnuvasına bakarken yabancı bir amcayla konuşmalarını gösterecekti ordan oraya ordan oraya girdiki dedim ne kadar ilginç buradan aldatabilir insanlar ve kimsenin haberi olmaz.

Evet, evlilik bahsettigim surecte onun icin ne yaparsan yap durumuna donusmus olabilir. Benim icin de oyle oldu, yiprandim.

Peki sizce tatil plani degistiginde ve ben bunu istemedigimde, yapicam sıkıldım diyip yapmakta haklı miydi? Yani en azindan bir ikna çabası gerekmez miydi? Bu olmadigi icin ben gorusmedim.

Bu konuda tamamen haklisiniz. Cok kotu

Açıkçası haklılık vs tam net olmayan konular çünkü olayların öncesi var şu durumda haklı mı şu durumda haksız mı vs tam doğruyu vermez...

Bu değerlendirmeyi siz yapın ayrıca trafik kazasında vefat eden bir baba, hayatla bağı kopmuş anne, bağ olmayan kardeş eşinizin bu hayatta kimi var mesela. Sizde görmemişsiniz ayrıca görmezden gelme küsme birer davranış bir sure sonra karşı tarafta bu davranışı kazanıp size doğrultur. Bir arkadaşımın sevgilisi şunu demişti bana ben küsmeyi, susmayı, gormezden gelmeyi ondan öğrendim.

Ben size çok üzüldüm yani imkanlar varken kendinize de evliliğinizede eziyet ettiğiniz bir süreç...çıkmak için çabalamak yerine daha da batma.

Aldatma durumu vs var mı bilemeyiz ama imkanları olan insanlarsınız yani ikinci bir telefon bile alabilir. Ayrıca inanın çok farklı uygulamalar var öyle asla bulunamayacak mesela eşim çok satranç oynar akşam turnuvasına bakarken yabancı bir amcayla konuşmalarını gösterecekti ordan oraya ordan oraya girdiki dedim ne kadar ilginç buradan aldatabilir insanlar ve kimsenin haberi olmaz.

Ben de her okudugum seyde zaten bu bosanma sebebi diye gecirdim icimden. 10 gunlugune tatile diye giden kocam o tatili 1 aya uzatirsa geldiginde girecek bir evi olmaz. Is gezisine (!) diye gidip gelecegim dedigi gun bana bir sekilde haber vermeden gelmeyen kocam da eski kocam olur. Hele hele farkli farkli sehirleri habersiz gezmesini, telefonunu benden kacirmasini dusunemiyorum bile ya.

Evlilik boyle bir sey degil ki, iki kisi apayri hayatlar suruyor ama sozde evliler.

Konu sahibi yuzlesmekten korktugunuz icin kacma, donma tepkisi veriyorsunuz. Tehlike hissettigimizde icgudusel olarak ya savasir ya kacar ya da donariz. Sizin artik savasma zamaniniz bir cinnetle her seyi cozme zamaniniz gelmis de geciyor. Esinizin neden gelmedigiyle yuzlesmemek icin bile gece 3te aradiniz tabii ki acmaz telefonu yarina uyuyordum gibi bir bahanesi olacak cunku.

Bence acilen silkelenin ve kendinize gelin, yazik ediyorsunuz kendinize
Ben gunlerdir uyuyamiyorum artik. Yemeyi icmeyi gectim zaten. Cumartesiden beri iki kilo vermisim hic yemek yemedim ki 😂 genelde yorumlar bu yonde oldu. Benim iletisim kurmamam nedeniyle olaylarin bu raddeye geldigine dair bakis acisi sunanlar da var.
Ben de hataliyim ama soyle dusunuyorum: benim konusmamam ile tatil plani degismesi evlilik birligini temelinden sarsar mi tartisilir. Ama fisler ve telefon, ardindan 2 ay aciklama yapmadan kavgalari surdurmeler ve kacar gibi cumartesi gitme, sanki aldatmaktan baska bir sey cikama bunun altindan. Aldatmak ise mutlak bir bosanma sebebi. Dusuncelerimi ve hislerimi baska yorumlara yonlendirmeye calissam da bu dusuncemden cikamiyorum.

Bu değerlendirmeyi siz yapın ayrıca trafik kazasında vefat eden bir baba, hayatla bağı kopmuş anne, bağ olmayan kardeş eşinizin bu hayatta kimi var mesela. Sizde görmemişsiniz ayrıca görmezden gelme küsme birer davranış bir sure sonra karşı tarafta bu davranışı kazanıp size doğrultur
Trafik kazasi değil, ben yanlis ifade ettim. Vefat ettigi kaza cok uzucu. Simdi hatirlamak istemiyorum tekrar. Detayini vermeyeyim, siz ani ve üzücü olduğunu bilin olur mu?

Aldatma durumu vs var mı bilemeyiz ama imkanları olan insanlarsınız yani ikinci bir telefon bile alabilir.
Bize ben de çok üzülüyorum ama elimden bir sey gelmiyor. Dediginiz gibi tam, gittikce daha da batmak. Zarar ziyan, sagligimizdan da olacagiz bu gidisle. Konusup iki medeni insan gibi yollarimizi ayiralim, birbirimizi daha fazla yipratmayalim cozum kapisi olabilir. Cunku icimdeki suphe beni cok kotu yiyiyor.

Buna katılmıyorum. Tatil meselesi, fisler, telefon sarmalindan sonra öneri hakkindan fazlasi olmaliydi. En azindan fis meselesinde telefon oneri degildi. Ben hatali davranmis olabilirim, cok iyi yaptim demiyorum tabii ki... Ama durup dururken yapmadim. Telefonda kilitlendi. Uzerine ne soylenebilir bilmiyorum ki.

Esimin bundan haberi yok kesinlikle. Annem sevmez dedim evet, sevmiyor pek. Herkes gelinini damadini cok sevmek zorunda da degil diye dusunuyorum ama bilemedim de sizce sevmeli mi? Saygisizlik olmasin yetmez mi?

Tesekkur ederim yorumunuz icin cok guzel yazmissiniz 🙏 hatali davranislarim oldunu biliyorum. Benim fark edemediklerimi de yazmissiniz hatta. Dusunucem bunlari da. İletisim eksikligi cok buyuk bir sorun oldu bu süreçte. Ama oyle dugmelerime basildi ki iletisim kurmaktansa oturup aglamayi tercih ettim. Oyle bir kirgin ruh hali yani..

Konusmaya zor da olsa karar vermistim, bugun hep kendimi motive ettim ama gelmedi. Gene karsilasmaktan korkup kacmadan burada kalmayi basarbilirsem konuşacağım. İstedigim cevaplari alamadigim icin de korkuyorum biraz. Tesekkurler bu saatte ayirdiginiz vaktinize ve fikirlerinize 🙏
Ilk defa kullanıyorum bu platformu tam da bilmiyorum ekranda kayıyor felan biraz önce yarim kaldı mesajım ondan öğrendim demişti.

Hani inanın yaşadığınız süreçleri en iyi siz bilirsiniz dediğim gibi benim ki tamamen vardayım sizi de eşinizi de tanımıyorum malesef. Sizin yazdıklarınızdan kendimce yorumladım olabilirlik durumuna göre tamamen yanılıyorda olabilirim.
Ama şuan içinde bulunduğunuz süreç geçecek o zaman daha farklı düşüneceksiniz. Onun için elinizden geleni yapmaya odaklanın gururu bırakmak gibi en basiti.
Bakın evliliğinizi de en iyi siz bilirsiniz gereksiz çabalara girin diyemem ama ben anlattıklarınızda büyük bir şey göremiyorum. Çünkü her evlilik farklı her insan farklı her insan hata yapar( tahammül edilecek, edilemeyecek bu da kişiye göre değişir). Bu da şu demek değil aaa basit bi durum felan değil (cunku belli bu durum sizi asırı üzmüş) sadece kendimce yorumluyorum anlattiklarınızdana ben uzlaşma olayını hep daha akıllıca buluyorum. Yani duygular düşüncelerinizin eseri düşüncelerinizi kontrol edebilirseniz bu süreçten de çıkarsınız. Şu durum şu haller bence asla çözüm değil. Mesela eşyaları kapının önüne koydum demissiniz bana öyle yapılsa tek kelime etmem çeker giderim. Malesef empatiyi unutuyoruz hep.
Böyle de çok bölüke boluk oluyor aklıma geleni düzenli yazmaya çalışıyorum ama yine de karışıyor malesef:)
Anneniz sevmeyebilir ama boşan vs demesi ilginç yani şuan 30 du yaş sanırsam yani boşanma kolay bir süreç değil, bu sureci atlatma yeni bir insan vs derken şu durumdan cok daha fazla yıpranabilirsiniz çocuk isteginiz var( biyolojik yaş önemli) ne bileyim yardımcı ve yapıcı olabilir.

Mesela eşyaları kapının önüne koydum demissiniz bana öyle yapılsa tek kelime etmem çeker giderim. Malesef empatiyi unutuyoruz hep
Bugun gelmedigini gorunce topladim, kapının kenarinda şu an esyalari. Yapici olabilecegimi sanmiyorum malesef 😔 çok üzüldüm ve aldatildigim dusuncesini atamiyorum. Keşke bunlar olmasaydi. Geldiginde tekrar soracagim. İcime sinmezde bosanacagim. Boyle düşünüyorum, bu supheyle hayata devam edemem.

şuan 30 du yaş sanırsam yani boşanma kolay bir süreç değil, bu sureci atlatma yeni bir insan vs derken şu durumdan cok daha fazla yıpranabilirsiniz çocuk isteginiz var( biyolojik yaş önemli)
30 varim ama 31 yokum. Daha gencim ya oyle demeyin. Bu evlilik biterse yeniden evlenip cocuk yapmak gibi bir dusuncem yok. Hayat ne getirir bilinmez ama beklentim yok en azindan. O da baskasiyla evlenirse cok uzulurum, bi de bu aldattigini varsaydigimiz duzenli iliskisiyle falan olursa hayatimin dinamiti olur bu, sonrasi ben enkaz... Sadece en sevdigim insan tarafindan bunlari yasamayi hazmedemiyorum. Allahim ne yasatiyor bana, neyin sinavi bu, ne zaman nasil bitecek? Hayirlisini diliyorum

Trafik kazasi değil, ben yanlis ifade ettim. Vefat ettigi kaza cok uzucu. Simdi hatirlamak istemiyorum tekrar. Detayini vermeyeyim, siz ani ve üzücü olduğunu bilin olur mu?

Bize ben de çok üzülüyorum ama elimden bir sey gelmiyor. Dediginiz gibi tam, gittikce daha da batmak. Zarar ziyan, sagligimizdan da olacagiz bu gidisle. Konusup iki medeni insan gibi yollarimizi ayiralim, birbirimizi daha fazla yipratmayalim cozum kapisi olabilir. Cunku icimdeki suphe beni cok kotu yiyiyor.
Bakın şüphe işte basta da belirttiğim gibi keşke Ankaraya gitseydiniz. Yani sadece duygularınıza öyle bir sarılmışsınız ki düşünmeyi tamamen reddediyosunuz. Ilk defa diyosunuz eşiniz yorulmuş ve sizi umursamayarak düzeltmeyi amaçlıyor olabilir, düzelmezse de yoruldum ne olursa olsun da diyor olabilir. Siz umursanmadıkça görülmek icin daha da çabalamışsınız ama üzgünüm bu şekilde kimse sizi görmez kendiniz için düşünün konuşup kendini ifade eden bir şekilde sizle iletişim yolu bulan bir eş mi aylarca susan eve matem getiren bir eş mi.

Siz olan biten her şeyi unutun eşyaları yerine koyun. Bakın ayrılma degil ama daha net konusmalar yapabilirsiniz. Esinize icinizde sizi bitirecek olan şüpheyi anlatabilirsiniz. Yani ne bileyim biz anladiysak oda anlar heralde.

Ha bakın yine ayrılık kararı alabilirsiniz, şüpheniz de haklı olabilirsiniz ben haksız olabilirim. Ama düşünceleriniz duygularınızdan önce gelsin.

30 varim ama 31 yokum. Daha gencim ya oyle demeyin. Bu evlilik biterse yeniden evlenip cocuk yapmak gibi bir dusuncem yok. Hayat ne getirir bilinmez ama beklentim yok en azindan. O da baskasiyla evlenirse cok uzulurum, bi de bu aldattigini varsaydigimiz duzenli iliskisiyle falan olursa hayatimin dinamiti olur bu, sonrasi ben enkaz... Sadece en sevdigim insan tarafindan bunlari yasamayi hazmedemiyorum. Allahim ne yasatiyor bana, neyin sinavi bu, ne zaman nasil bitecek? Hayirlisini diliyorum
Niye bilmiyorum ama ben sizin derin bir buhranda olduğunuzu düşünüyorum hatta bunun sebebi çok derin de olabilir bazen bir şeylere ağlarsınız da çocukluktan itibaren dizersiniz ya gözünüzün önüne:)
Hayat çok farklı yaşınız da çok genç bende o yaştayım demek istediğim sadece annenizin bakış açısı bu olmalı diye düşündüm yoksa benim düşüncelerim değil bilmiyorum ben anne olsam öyle düşünürdüm;) dediğim gibi yorumları yazdiklariniz üzerinden kendi düşüncelerime göre yazıyorum:)
Umarım ben haklıyımdır.( haklılık önemli değil de:))
Siz kafanizda kurmuş olun ve bu süreçte sizin evliliğinizi daha güçlendirsin sağlıklı atlatınca gerçekten bu tarz süreçler evlilik birliğini sağlamlaştırıyor. Dersler alırsınız umarım.
Ama gerçekten evlilikte önce iki kişi birbirini koruyan öncelikleri birbiri olan bir iki kişilik aile olmalı ve sonrada iletişim!!!ne olursa olsun küsün yine konuşun mesela.

Niye bilmiyorum ama ben sizin derin bir buhranda olduğunuzu düşünüyorum hatta bunun sebebi çok derin de olabilir bazen bir şeylere ağlarsınız da çocukluktan itibaren dizersiniz ya gözünüzün önüne:)
Hayat çok farklı yaşınız da çok genç bende o yaştayım demek istediğim sadece annenizin bakış açısı bu olmalı diye düşündüm yoksa benim düşüncelerim değil bilmiyorum ben anne olsam öyle düşünürdüm;) dediğim gibi yorumları yazdiklariniz üzerinden kendi düşüncelerime göre yazıyorum:)
Siz kafanizda kurmuş olun ve bu süreçte sizin evliliğinizi daha güçlendirsin sağlıklı atlatınca gerçekten bu tarz süreçler evlilik birliğini sağlamlaştırıyor. Dersler alırsınız umarım.
Ama gerçekten evlilikte önce iki kişi birbirini koruyan öncelikleri birbiri olan bir iki kişilik aile olmalı ve sonrada iletişim!!!ne olursa olsun küsün yine konuşun mesela.
Uzun uzun, güzel güzel yazmışsınız da ordan bakınca kurtarılabilir bir evlilik mi görüyorsunuz? Ne yapsın konu sahibi? Yesin, yutsun mu yazdan beri yaşadıklarını? Tüm mesajları okudunuz mu bilmiyorum ama umursamamak vs geçtik yalan var artık ortada yalan. Yapma denilen şeylerin yapılması var. Adam Ankara'da olacağım diyor, Muğla'dan çıkıyor, normal mi? Beni mi aldatıyorsun, telefonuna bakacağım dendiğinde, aylardır verilmiyor o telefon, bakamıyor konu sahibi çünkü şifreli, şifreyi eşine söylemiyor. Son olayda uçak yok pazar, cumartesi oyuzden gidiyorum demis adam, baktım vardı uçak diyor konu sahibi. Cumartesi gece defalarca aramış açmamış adam. Bunlar normal mi size göre?

Adam kaç gündür gezip gelecek ağlayacak..fiş göstermemesi tel açmaması kendi müsait olunca araması olayı netleştirmek için yeterli
Sizi sömürüyor kira derdi yok ortak paranızla geziyor en kötüsü bu

Ben sana anlatacaktim ama o aksam sinirliydin cesaret edemedim gibisinden konustu. Telefonunu ver ben bakmak istiyorum, ben bunlari gormesem sen ne zaman anlatacaktim, icimde olusan suphenin gecmedi icin ver o telefonu dedim ben de. Sonrasi malum iste kavgali aglamali telefon vermemeker ve benzer gecen 2 ay daha
Bunların üstüne bu olay..c.tesiden beri bugün Perşembe ne kadar engelesenizde size ulaşmanın yolunu bulmaliydi işyerinden vs ama ailesi bile size soruyor

Bakın şüphe işte basta da belirttiğim gibi keşke Ankaraya gitseydiniz. Yani sadece duygularınıza öyle bir sarılmışsınız ki düşünmeyi tamamen reddediyosunuz. Ilk defa diyosunuz eşiniz yorulmuş ve sizi umursamayarak düzeltmeyi amaçlıyor olabilir, düzelmezse de yoruldum ne olursa olsun da diyor olabilir. Siz umursanmadıkça görülmek icin daha da çabalamışsınız ama üzgünüm bu şekilde kimse sizi görmez kendiniz için düşünün konuşup kendini ifade eden bir şekilde sizle iletişim yolu bulan bir eş mi aylarca susan eve matem getiren bir eş mi.
Etkisinde hareket ettifim duygularim da kasvetlendikce kasvetlenip karanliginda beni boguyor artık.
Esinize icinizde sizi bitirecek olan şüpheyi anlatabilirsiniz. Yani ne bileyim biz anladiysak oda anlar heralde.
Sizlere anlatabildigim icin mutluyum gercekten, beni anlayan ve fikirlerini belirten herkese sonsuz tesekkurler 🙏
Ha bakın yine ayrılık kararı alabilirsiniz, şüpheniz de haklı olabilirsiniz ben haksız olabilirim. Ama düşünceleriniz duygularınızdan önce gelsin.
Tamam, deneyecegim. En azindan sakin kalmaya, aglamali bagirmali tartismalara girmemeye çalışacağım. Oturup uzulmektense dusunmeye çalışacağım.

Uzun uzun, güzel güzel yazmışsınız da ordan bakınca kurtarılabilir bir evlilik mi görüyorsunuz? Ne yapsın konu sahibi? Yesin, yutsun mu yazdan beri yaşadıklarını? Tüm mesajları okudunuz mu bilmiyorum ama umursamamak vs geçtik yalan var artık ortada yalan. Yapma denilen şeylerin yapılması var. Adam Ankara'da olacağım diyor, Muğla'dan çıkıyor, normal mi? Beni mi aldatıyorsun, telefonuna bakacağım dendiğinde, aylardır verilmiyor o telefon, bakamıyor konu sahibi çünkü şifreli, şifreyi eşine söylemiyor. Son olayda uçak yok pazar, cumartesi oyuzden gidiyorum demis adam, baktım vardı uçak diyor konu sahibi. Cumartesi gece defalarca aramış açmamış adam. Bunlar normal mi size göre?
Konuyu en başından konu sahibinin hiç bir mesajını atlamadan ayrıntılara da özellikle dikkat ederek değerlendirdim, değerlendirmeye çalıştım daha doğrusu. Hep belirttim kendimce varsayımlar yaptığımı...
Açıkçası evet benim için kurtarılacak bir evlilik olurdu ben geleneksel evlilik anlayışını günümüz şahlarında değerlendirerek benimsiyorum açıkçası( büyüklerimizin aman yavrum bunda ne var olayı( ha bu bilincli bilerek yapılan her türlü şiddet, aldatma, manipüle,aileci olma vs durumları harici tabi). Yani şu da değil ama gerçekten sakin ol, yapıcı ol vs değil düşüncem evlilik çok kutsal vs de değil yani ....tamamen kendi tahammül seviyemle alakalı özellikle de belirttim.
Hata var hataları çözmeye çalışırken yapilan hatalar silsilesi var ve en son tamamen batmışlar...süreçlerini yaşadıklarını tam olarak bilemeyiz en azından biter veya devam eder konu sahibi haklı değil bunların da çok çok anlam ifade ettiğini düşünmüyorum ben açıkçası düşüncelerini düzeltip duygularının esaretinden çıkıp mantıklı hareket edebilmesi için kendimce bir bakış açısı sundum belki doğru belki yanlış bilemiyorum. Ama bilinçli bir yanlış yönlendirme yapmak için çaba gösterdim açıkçası:)
Fişler, tatil, suanki iş durumu vs bunları hep ayrı tuttum birde...sadece kendimce baktım. Farklı bir pencere bakmak isterse:)

Konuyu en başından konu sahibinin hiç bir mesajını atlamadan ayrıntılara da özellikle dikkat ederek değerlendirdim, değerlendirmeye çalıştım daha doğrusu. Hep belirttim kendimce varsayımlar yaptığımı...
Açıkçası evet benim için kurtarılacak bir evlilik olurdu ben geleneksel evlilik anlayışını günümüz şahlarında değerlendirerek benimsiyorum açıkçası( büyüklerimizin aman yavrum bunda ne var olayı( ha bu bilincli bilerek yapılan her türlü şiddet, aldatma, manipüle,aileci olma vs durumları harici tabi). Yani şu da değil ama gerçekten sakin ol, yapıcı ol vs değil düşüncem evlilik çok kutsal vs de değil yani ....tamamen kendi tahammül seviyemle alakalı özellikle de belirttim.
Hata var hataları çözmeye çalışırken yapilan hatalar silsilesi var ve en son tamamen batmışlar...süreçlerini yaşadıklarını tam olarak bilemeyiz en azından biter veya devam eder konu sahibi haklı değil bunların da çok çok anlam ifade ettiğini düşünmüyorum ben açıkçası düşüncelerini düzeltip duygularının esaretinden çıkıp mantıklı hareket edebilmesi için kendimce bir bakış açısı sundum belki doğru belki yanlış bilemiyorum. Ama bilinçli bir yanlış yönlendirme yapmak için çaba gösterdim açıkçası:)
Fişler, tatil, suanki iş durumu vs bunları hep ayrı tuttum birde...sadece kendimce baktım. Farklı bir pencere bakmak isterse:)
Konu sahibi haklı haklı değil yazacaktım

Yemeden icmeden uyumadan kk'daki üzücü hikayeme gelen yorumlari takip ettiğim icin böyle düşünmüş olabilir misiniz 🤦🏻‍♀️
sadece annenizin bakış açısı bu olmalı diye düşündüm yoksa benim düşüncelerim değil bilmiyorum ben anne olsam öyle düşünürdüm:KK66:
Annem de benim uzuldugumu, eskisi gibi olmasigimi, hayatimin yolunda gitmedigini hissediyor. O yuzden boşan o zaman dedi diye dudunuyorum. Sonrasinda konuyu tekrar konusmadik. Yaslilar zaten uzulsunler istemiyorum, hasta ve ameliyat gecirdi.
Ama gerçekten evlilikte önce iki kişi birbirini koruyan öncelikleri birbiri olan bir iki kişilik aile olmalı ve sonrada iletişim!!!ne olursa olsun küsün yine konuşun mesela
Bu surecte birbirimize en cok zarar veren insanlar olduk. Onu bilmiyorum da bana cok verdigi kesin. Sağlıklı atlatabilecegimize dair pek umudum yok. Cok sey atlattik bu zaman kadar ama boyle hissetmemiştim hic.

Etkisinde hareket ettifim duygularim da kasvetlendikce kasvetlenip karanliginda beni boguyor artık.

Sizlere anlatabildigim icin mutluyum gercekten, beni anlayan ve fikirlerini belirten herkese sonsuz tesekkurler 🙏

Tamam, deneyecegim. En azindan sakin kalmaya, aglamali bagirmali tartismalara girmemeye çalışacağım. Oturup uzulmektense dusunmeye çalışacağım.
Ben tam sakin kalın da demiyorum :))Yani fiziksel bir zarara sebebiyet vermeden iletişim kurun kurunda nasıl kurarsanız kurun. Arabanız varmış mesela kimsenin sizi duymayacağı bi yerde( sonradan takılıp utanacaksanız komşularınızdan yine rahatsızlık vermemek için diye yazdim siz çesitlendirin) ister bağırın ister ağlayın şeffaf samimi gurursuz düsüncelerinizi aktarabilirsiniz yani o iletisimi kurunda nasıl kurarsanız kurun:)

Harika yorum 🙏 iste benim suphelerim bunlar. Bazi yorumlarda dendigi gibi, adam benim tepkilerimden tavirlarimdan yorulmus olsa bile bu şekilde hareketleri nasil aciklanacak. Aciklasa bile belgeleriyle ortaya koyacak değil. O telefon çıkmaz meydana hic sanmiyorum. Çıksa da bu saatten sonra ne olacak ki? Hadi basiretim baglandi aşkımdan ölmemek icin kabul ettim, zaman zaman ben bunlari hatirlayip tokezlemeyecek miyim?

Back