Boşanmaktan korkuyorum

Eşiniz büyüyememiş bir ergen. Sizse tam tersi olgun ve hayatta bir duruşu olan bir kadınsınız. Konuşma tarzınızdan bu çok belli. Boşanırsanız o ailesinin kölesi olarak hayatına devam edecek ama siz kendi başınıza daha güçlü ve mutlu bir hayat kuracaksınız. Kendinize dışardan bir gözle bakın. Stres insanın tüm yaşamını ve hatta sağlığını etkiliyor. Eşiniz ne istediğini bilmeyen, muhtemelen çocukluğunda aile sevgisinden yoksun büyümüş birisi ki gerçek düşüncelerini ailesine söyleyemiyor. Ne derlerse yapıyor. Başkasından duymaya da tahammülü yok çünkü gerçekleri birilerinden duymak canını acıtıyor. Hayatınız çok kıymetli. Gerçekten daha yolun başında bu insanla devam etmeye gücünüz var mı? Hazır küsmüşken oturup boşanmak istediğinizi konuşun. Sizin aileniz ne durumda? Boşanmanıza karşı çıkma gibi bir durumları var mı?

Bende yeni boşandım bir ay oldu o kadar karmakarışık hissediyorum çok kötü bitti ama hala bi pişmanlık vicdan sorgulama duygusu var bu yazdıklarınız o kadar doğru ki mesajı görüştüğümüzde cevap verir misiniz özelden konuşmak isterim

Bana da yazabilirsiniz ben de yeni boşandım sayılır 6 ay oldu

Dünyanın sonu değil. Herkes gibi sizde mutlu olmayı hakediyorsunuz. Tabii ki zor bir süreç yuva kurmakta kolay bişey değil. Ama mutsuzsanız olmayacağını düşünüyorsanız en doğrusu boşanmak. Umarım cok mutlu olursunuz

Korkacak bişey yok çocuk olunca daha zor. Ama ıyılesebılcenızı düşünüp sana evlılık terapıstıne gıdın. Boşanmak bazılarına ilaç gıbı gelıyor.

Bende aynı durumdayım benimki korku değil herkes yaşıyor böyle şeyler. Boşanmak değil boşanma aşaması gitmek dilekçe vermek evleri ayırmak falan korkutuyor beni. Pişman olmaktan korkuyorum. Yoksa yalnız olmak kötü bir evlilikten bin kat iyidir. Keşke o aşamalar olmasa sevgili olsaydık daha kolay olurdu.
Kararınız kesinse işiniz gücünüz varsa bence korkmayın

Çocuğunuz varmı peki.

Ben boşanma kararı alanlara şaşırırdım. Nasıl cesaret ediyorsun demiştim bir arkadaşıma? O da canına tak edince gözün birşey görmüyor dedi. Neyse o mahkeme sürecinden döndü. Ben bir anda boşanma kararı aldım. Çünkü canıma tak eden noktaya gelmiştim. Cesaretten değil tükendiğim anda gözüm hiçbir şey görmedi.
Bugün çamaşır asarken komşunun tartışma seslerini duydum. Çocuklar susun anne baba yeter tartışmayın dediler.(10 ve 8 yaşındalar)
Eski yaşanmışlıklarım geldi aklıma çok kötü hissettim ağlayasım geldi ve hemen içeri girdim. Dedim ki ohhh çok şükür ben nelere katlanmışım dedim. Sizin de hakkınızda hayırlısı

Sevip sevmediğinizi bilmiyorsanız sevmiyorsunuzdur.Sevgi çok güçlü bir bağ,bunu anlayamamak imkansız.

Olmadı , bunun olumlu da olumsuz da tarafları var.
ama çocuklu kadınlar için boşanmak biraz daha zor.
yük annede oluyor genelde, ve hep muhatap olmak zorunda kalıyorlar.
Evet çocuk olunca zorluk olan kısmının biri de sürekli o kişiyle iletişim halinde olmak.

Henüz yeni boşandım ben tam da böyle bir adamdan . Konu sahibesi , bu dünyada bir tane hayatımız var ve unutma ki bizim gibi duruşu olan kadınlar bu minnoş erkeklere fazla geliyor hayatı zindan etmek için her şeyi yapıyorlar. Bırak şu aptal adamı yoluna bak .

Ayy benimki de bir cümleme alınır küser salona giderdi Allah’ın ruh hastası. Krizler geçirirdi ağlardı bağırır çağırırdı . Öylece durup izlerdim . Kaç kurtar kendini . Bu tiplere ömür dayanmaz

Boşanmadım ama evliliğimde sıkıştığımı hissediyorum zaman zaman. Kendimi sorguladığımda neden boşanmaktan korkuyosun dediğimde, verdiğim cevap konfor alanımdan çıkmak oluyor. 1 yıldır evliyim ben, siz 4 demişsiniz bir de. 4 yıllık alışmışlık var. Eviniz, yatağınız yaşam alanınız her şey değişecek, zor; kolay değil. Ama eğer kararlıysanız daha iyi bir yere taşınmak gibi bir süreç olarak görebilirsiniz bunu. İyi ama küçük bir evden, büyük bahçeli bir eve geçerken bile hüzünlenebilir korkabilir insan. Alıştığı ortam değişecektir çünkü, bilinmezlik vardır. Üstelik boşanma medeni hali ve toplumsal hayatı da etkileyen bir süreç. Hele ki bizim toplumumuzda. Ama şükür ki çocuğunuz yok ve çalışıyorsunuz. Ayaklarınızın üstünde durup kendinize sarılın. Her şey gönlünüzce olsun. :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…