• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanmaktan başka çarem var mı?

hatice_84

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Haziran 2010
2.256
0
66
Ankara
Merhaba kızlar çok kötü hissediyorum lütfen bana destek olun
3 yıllık evliyim 2 yaşında oğlum var eşimle çok sık kavga ediyoruz evliliğimizin birinici yılında bana el kaldırdı bu yüzden evden gittim bi süre ayrı kaldık ama çocuk için geri barıştım Son günlerde bu davranışını tekrar etti yazarken bile utanıyorum bana vurdu demeye 1 ay önce saçma sapan bir nedenden kavga ettik evi terk etti tekrar barıştık geçen gün yine vurdu bana hem de ortada doğru düzgün bir sebep yokken odanın birine kendini kapatıp yattı ertesi gün sabah çıktı geç saatte E geldi ben de eve almadım seni bu evde istemiyorum dedim gitti
bugün annesi aradı evlilik terapistine gitmemizi o da olmazsa boşanmamızı söylüyor beni sevmez pek zaten onunla da çok sorunlarımız oldu
ne yapacağımı şaşırdım oğlumu babasız büyütmek istemiyorum bana bir daha vurmasına da katlanamam ve hatasını anlayıp özür bile dilemiyor hiç bir zaman geri adım atmadı zaten hep ben bu evliliği sürdürmek için uğraştım
çok üstüne geliyormuşum tahammül edemiyormuş artık öfkesini kontrol edemiyormuş annesine bu şekilde anlatmış
ne yapcam ben bekarken biri bana bunlara katlanacağımı söylese dalga geçerdim çok büyük konuşmuşum demek ki boşanmaya cesaret edemiyorum haftasonu pikniğe gittim akrabalarımla herkesin eşi yanında çok mutsuz oldum evli arkadaşlarımla görüşemem gibi geliyor tek başıma çocuğun sorumluluğu çevrenin bakış açısı falan sürekli bunlar kafamda

Son düzenleme:
çok üzüldüm nedir bu kadınların çektiği erkeklerden özellikle dayak meselesi henüz bekarım sana bifikir veremiyceğim söyleyeceğim tek şey allah yardımcın olsun.

Boşanmaktan korkuyorsun ama bu şekilde devam ederse kendine olan saygını yitireceksin... Allah yardımcın olsun Amin..

Boşanmaktan korkuyorsun ama bu şekilde devam ederse kendine olan saygını yitireceksin... Allah yardımcın olsun Amin..

evet çok haklısın bana değer vermiyor üzüyor ben neden vazgeçemiyorum bu adamdan anlamıyorum dün gece hiç uyumadım bişey yemek de istemiyor canım

ahh canım Allah yar ve yardımcın olsun
yaşadıklarını kabullenmesi kolay değil ama boşanmakta kolay değil her şeyden önce minicik bi yavru var arada
boşanmak biz büyükler için bile bu kadar zorken o yavrucak ne kadar etkilenecek
aile büyükleri falan araya girse enine boyuna herşey konuşulsa olmaz mı

Son düzenleme:
sana vurmaktan büyük ihtimalle hiç bir zaman vazgeçmeyecek arkadaşım. ona göre düşün ve kararını ver. pişman olacağını da sanmam. adam resmen hakettin e getiriyor olayı.

ahh canım Allah yar ve yardımcın olsun
yaşadıkların kabullenmesi kolay değil ama boşanmakta kolay değil her şeyden önce minicik bi yavu var arada
boşanmak biz büyükler için bile bu kadar zorken o yavrucak ne kadar etkilenecek
aile büyükleri falan araya girse enine boyuna herşey konuşulsa olmaz mı

amin oğlum benim boynumu büküyor sürekli evde babasını arıyor görevli zile basınca çöpü almak için babası geldi sanıp yarım saat ağlıyor ama idiğer türlü kavga ortamında da etkileniyor ona bunu yapmaya ne hakkımız var benim ailem artık boşanmamı istiyor her seferinde bu kararı verip uygulamaya geçemediğim için de artık bana güvenleri kalmadı eşimin annesi zaten boşanmamızı ister yuvanız yıkılsın istemiyorum diyor arkasından böyle devam ederse boşanın gibi laflar ediyor

sana vurmaktan büyük ihtimalle hiç bir zaman vazgeçmeyecek arkadaşım. ona göre düşün ve kararını ver. pişman olacağını da sanmam. adam resmen hakettin e getiriyor olayı.

bundan öncekinde hatalıydım dedi özür diledi ya kendini odaya kitliyor benim de hatalarım var sinirliyken çok üstüne gidiyorum dediğim şeyi yaptırana kadar ısrar ediyorum ama ne olursa olsun el kaldırmaya hiç hakkı yok

bundan öncekinde hatalıydım dedi özür diledi ya kendini odaya kitliyor benim de hatalarım var sinirliyken çok üstüne gidiyorum dediğim şeyi yaptırana kadar ısrar ediyorum ama ne olursa olsun el kaldırmaya hiç hakkı yok

şuan yazdığın cümle o kadar çok şey anlatıyor ki... şiddet gören kadınların çoğu bu görüşte oluyor. çok üstüne gittim. susmadım. bak yavaş yavaş özgüvenini almaya başlamış senden.

amin oğlum benim boynumu büküyor sürekli evde babasını arıyor görevli zile basınca çöpü almak için babası geldi sanıp yarım saat ağlıyor ama idiğer türlü kavga ortamında da etkileniyor ona bunu yapmaya ne hakkımız var benim ailem artık boşanmamı istiyor her seferinde bu kararı verip uygulamaya geçemediğim için de artık bana güvenleri kalmadı eşimin annesi zaten boşanmamızı ister yuvanız yıkılsın istemiyorum diyor arkasından böyle devam ederse boşanın gibi laflar ediyor

yani şimdi biz burda yazılanlar kadar konuya hakim olabiliyoruz
aranızda neler yaşandı neler oldu bitti siz daha iyi bilirsiniz
çocuklar kavga ortamından çok etkileniyorlar evet
ama anne-baba ayrı olunca da tam bir ortada kalmışlık yaşıyorlar
annenin yanında olsa babadan mahrum babanın yanında kalsa anneden mahrum
Allah yardımcın olsun gerçekten aşağı tükürsen sakal yukarı tükürsen bıyık

canım beım yaa
cok uzuldum senın adına..
esınle karsılıklı konusan sorunlarınızı cozmeye calıssanız olmuyomu ? tepkısı ne oluyo sen hıssettıklerını duygularını anlatsan cok kırıldıgını soylesen cocugun ıcın bazı seylere yenıden baslasanız bıde daha cok yenı evlısınız..
acıkcası evlı degılım neler yasadıgını nasıl bı psıkolojıde oldugunuda bılemem ama...evlılıgının bıtmemesı ıcın elınden gelenı yap ama herseyede katlanma kendınıde ezdırme ..

şuan yazdığın cümle o kadar çok şey anlatıyor ki... şiddet gören kadınların çoğu bu görüşte oluyor. çok üstüne gittim. susmadım. bak yavaş yavaş özgüvenini almaya başlamış senden.

onu evden kovarken kesin kararlıydım ama zaman geçtikçe öfkem yatıştıkça ondan bir adım görmedikçe böyle düşünüyorum

evet sana vurmaya hakkı yok ama seninde istediğini yaptırma hakkın yok.
neden sinirliyken üzerine gidiyosun?

o suçlu sen ondan daha suçlusun.

canım beım yaa
cok uzuldum senın adına..
esınle karsılıklı konusan sorunlarınızı cozmeye calıssanız olmuyomu ? tepkısı ne oluyo sen hıssettıklerını duygularını anlatsan cok kırıldıgını soylesen cocugun ıcın bazı seylere yenıden baslasanız bıde daha cok yenı evlısınız..
acıkcası evlı degılım neler yasadıgını nasıl bı psıkolojıde oldugunuda bılemem ama...evlılıgının bıtmemesı ıcın elınden gelenı yap ama herseyede katlanma kendınıde ezdırme ..

sonra yaptığından pişmanlık duyuyor ama o an kendini kontrol edemiyor konuşmayı çok denedim herşeyi en baştan tekrar yaşıyoruz aradığında çocuğu sorup kapattı mesaj attım yüzyüze konuşalım yazdım cevap yok

Aileni,eşinin ailesini,oğlunu bir an için bir tarafa bırak.
SEN bu adamla birlikte yaşamak,onunla birlikte yaşlanmak istiyor musun ?
Önemli olan bu.

Şiddet meselesi çözülürse,eşin iyi bir koca olacak mı ?
Eşin terapiye sıcak bakıyor mu ?
1-2 gidişten sonra sıkılıp bırakır mı ?

Uğraşmaya değer mi değmez mi,kararı sen vereceksin.Ama kararını kendine göre ve kendin için vermeye çalış.O ne der,bu ne yapar gibi düşüncelere girme.

öncelikle allah yardımcınız olsun demek istiyorum...
söylerken utanıyorum demişsiniz ama bu sizin ayıbınız değil bunu unutmayın.
şiddet gördüğü için utanması gereken siz değilsiniz...
ANCAK bile bile her defasında buna göz yumar sessiz kalırsanız asıl o zaman utanın kendinizden...
işte o zaman bu sizin ayıbınız da olur...
annesinin babası tarafından şiddete maruz kaldığını gören bir çocuğun psikolojisini düşünün...
o çocuğun gelecekte bundan nasıl etkileneceğini düşünün...
kendinize saygınız zamanla kaybolduğunu düşünün...
kim hakederki bunları...
yazık günah değilmi size ...
insanın kendi anası babası bile evladına vurmaya
kıyamazken...
önce bi silkelenip kendinize gelin..
önünüzdeki seçenekler belli
kendiniz ve evladınız için en doğrusunu yine siz bilirsiniz...
ama size tavsiyem biran önce toparlanın ve doğru olan neyse onu yapın...

Son düzenleme:
evet sana vurmaya hakkı yok ama seninde istediğini yaptırma hakkın yok.
neden sinirliyken üzerine gidiyosun?

o suçlu sen ondan daha suçlusun.

istiyorum ki dargın kalmayalım konuşalım sorunlarımızı çözelim ama o yalnız kalmak sakinleşmek istiyor izin vermiyorum çünkü uyuyamam onun gibi rahat ve bazen çok ısrarcı olabiliyorum hatalarımı kabul ediyorum biraraya gelirsek bunları tekrarlamayacağım ama onun beni tekrar el kaldırmayacağına inandırması gerekir bunu da yapmıyor

onu evden kovarken kesin kararlıydım ama zaman geçtikçe öfkem yatıştıkça ondan bir adım görmedikçe böyle düşünüyorum

arkadaşım o zaman bir süre ikinizinde sinirleri yatışana kadar bekle. sonra onda pişmanlık görürsen ; evliliğinize devam etmek için terapiste gitmeniz gerektiği şartını söylersin. seni aslında çok iyi anlıyorum. 15 gün önce eşimi askere gönderdik. kızım 2.5 yaşında .sürekli babasını soruyor. ara gelsin diyor . geçen gün bende düşündüm. eğer şimdi ayrı olsaydık kesin dönerdim eşime diye. insanın içi dayanmıyor yavrusuna...

hatıce baban falan konussa alsa karsısına gecınmeye nıyetı varmı yokmu sorsun yaa senın sahıpsız olmadıgını her sınırlendıgınde sana vuramıcanı boyle bıseye hakkı olmadıgıı soksun kafasına korkutsun gozunu sen bosanalım falan dedınmı hıc esıne tepkısı ne oluyo gerı adım atmıyomu hıc cok sınırlenıyorum boyle seyler duyunca..

Back