Boşanmak üzereyim. Çaresizim. Ne yapacağımı şaşırdım

Uzun uzun okudum yazdıklarınızı. Çok üzüldüm yaşadıklarınıza. İnsan içindeyken ve bu kadar ağır bir depresyon geçirirken anlamıyor yaşadıklarını. Sizde aslında ne kadar sağlıksız bir ilişki içinde olduğunuzu anlamamışsınız. Herşeye bir kılıf bulmuşsunuz kendinizce inandırmışsınız sevildiğinize.. Ama sizi seven olmamış çünkü sevgi bu değil. Ne güzel ki çocuğunuz yok. Bu adamı hayatınızdan bir asalak gibi kazıyabilirsiniz. Hiç bunları yaşamamış gibi hissedebilirsiniz.. Önce güzel bir destek alın. Anlatın içinizdekileri rahatlayın. Hayata karışın. İnanın bana hergün daha güzel uyanıp şükrediceksiniz o adamdan kurtulduğunuz için..

Seninki senelerce sürmüs bi aliskanlik, bagimlilik. Ask yada sevgi adina birsey gormedim anlattiklarindan.
Kucuk daglari ben yarattim diye ortalikta dolasan hadsiz bi egoist ve surekli ezilen aglayan kendini hasta eden sen var. Neler neler unutuluyor bu hayatta yakında kendine geldiginde gulup gececeksin o kisiye bu kadar anlam yukledigin icin.
Ne guzel mimar olacaksin kendini okuluna ve kariyerine odakla. Senin gibi 1 altin bilezige sahip olmadigi halde mecbur kalindiginda kac senelik/kac cocuklu evliliklerini bitiriyor hanimlar. Mutlulugu icin cabalayan herkes gibi.
Ailenle aran iyiyse annene git basini oksasin.Hayattaki en guzel en merhametli iyilestirici sevgidir anne sevgisi..
Hic yalniz kalma, sosyalles.
Hemen toparlan,iyi bir avukat tut ve bosan. Yasal haklarini da soke soke al derim sevgili pıtırcık.

Bu adam senin kanserin.. Seni hasta eden o. Bunu ayrıldıgında anlayacaksın. Lütfen kendine saygını geri kazan ve kendini sev bunu kendine borçlusun geri adım atma sakın.
O kadar katılıyorum ki size o kadar. Her şeyini ona adamış onsuz yaşayamam gibi hissediyorsun sevgili konu sahibi ama boşanıp bu manyak egoistten kurtulunca anlayacaksın seni hasta edenin, seni sömürenin, gözündeki hayat ışığını söndürenin o ve anası olduğunu. Yeniden doğacaksın. Çok seviyor olabilirsin. Sevmek insan içindir, unutmak da insan için. Yeniden bir başkasını sevmek de insan için. İnsanın her hali geçici. Boşan ve kurtar kendini. Nazar falan değmemiş size, senin eski eşin pisliğin önde gideni nazarla falan alakası yok. Mahvetmiş seni. Mutlaka psikolojik destek al, alıyorsan da devam et. İyileş ve çok mutlu kendine güvenli güçlü ışık saçan bir kadın ol

Hayatında senden değerli hiç bişey yok. Kendine gel. Bi arkadaş çok doğru yazmış. Kocan senin kanserin. Kurtul ondan.
O seni senin onu sevdiğin gibi sevmemiş.
En baştan belliymiş herşey ama sen o kadar çok sevmişsin ki görmemişsin. Hala da görmek istemiyorsun.
Lütfen boşan ve hayatına bak.

avukat değil psikolog mübarek
ne kadar güzel ve anlaşılır yazmışsın
Psikologluk değilde mesleki deneyim birazda sürekli böyle insanlarla karşılaşınca merak duygusu nedeniyle ilgi alanı diyelim. Mesleğe başlamadan sadece sahip çıkılmayan muhtaç kadınlar şiddet görür sanırdım. Ama hayat bana bunun böyle olmadığını, birçok eğitimli kadının sevgi ve aşk bahanesi ile hayatını tüm kontrolünü eşine verdiğini, zulme bırakın ses çıkarmayı, adam sıkılıp gittiğinde bile aynı konu sahibinde olduğu gibi adamı bırakmamak için her yolu denediğini bizzat gördüm. Ülkemizde bir çok kadında malesef var bu durum, çoğuda ne üzücü ki eğitimli kadınlar. Aslında bizim toplumumuzun dayatmalarının sonucu oluşuyor böyle ruhsal rahatsızlıklar, kadın ne kadar eğitimli, kendini yetiştirmiş bile olsa , evlenmediğinde başarısız ve mutsuz kabul ediliyor, ilişkilerde evlilik bir sonuç olmaktan çıkıp hedef gibi kabul ediliyor, kocanın hatları ile evlilik bitmiş olsa bile , biten bir evliliği kadınlar başarısızlık olarak görüyor, evliliği sanki bir kariyer hedefi haline getiriyorlar. Hatta kocalarının yaptığı çoğu şerefsizliğe sırf kendi içinde adamı aklayabilmek için aynı bu konuda olduğu gibi büyü nazar gibi bahanelere sığınıyorlar.Burada bile bir çok eğitimli genç kadın evlenemediğinden dert yanıp konu açıyor, onlara evliliğin sebep değil sonuç olduğunu , gerçek aşk ya da sevgi ve karşılıklı saygı olmadan yapılan evliliklerin hem kendilerime hemde evlilik içinde doğan çocuklar için mutsuzluk getirdiğini dilim döndüğünce anlatmaya çalışıyorum. Ama toplumun bu çarpık kodlarını düzeltmek pek mümkün olmuyor.

Kesinlikle profesyonel destek al çok üzüldüm senin için kıymetinin bilimesi gerekirken kötü muameleler yapılıyor sana Allah merhamet koysun eşinin kalbine bi boşluğa düşmüş o ya da onu nasihatleyen biri vardır annesine de dikkat et

Şu hayatta önce kendim diyeceksin. Önce kendini sevip, kendine iyi bakacaksın.
Sonra karşındaki sevgini, saygını hak ediyorsa ona değer vereceksin.
Senin sevgini, saygını, emeklerini hiç hak etmeyen biri için kendini, hatta sağlığını kaybetmişsin.
At arkana, evet yaşadıkların gerçekten çok zor ama bu adamla olmaz. Çok afedersin ama bu adam insanı ölüme götürür.
Sakın sakın yalvarma, boşan kurtul.
İnşallah her şey istediğiniz güzellikte olsun, mutlu olun.
Kendinizi çok sevin, okulunuz bitmediyse bitirin. Güzel bir sayfa açın kendinize.
Tüm güzellikler sizinle olsun

Bütün konuda evet ben de mezun oldum diye yazacaksınız diye bekledim. Ama siz bu adamdan çocuk istiyorum bile yazmışsınız. Yani kendi ayağınıza sıkıyorsunuz hep. İğrenç bir adam kocanız. Boşanın. Nafaka ve altın isteyin. Tazminat isteyin. Aldatmayı ispatlayabilir misiniz bilmiyorum

Lutfen ayaga kalk elini yuzunu yika ve kendine gel hayat ondan ibaret degil kendine bak kilon varsa ver ozguvenli ol dik dur ve onu sevmiyormus gibi davran umursamiyormus gibi mutlu fotolar at ona yalvarmak bi ise yaramayacak sonra ben neden grurumu ayaklar altina aldim diye uzuleceksin birak o dagilsin seni kaybettigi icin...ve kesinlikle bosan

Son düzenleyen: Moderatör:

Çocukluk aşklarının böyle bir riski var, yaş aldıkça aynı şekilde değişmiyor insanlar, ilişkiler hasar görüyor
Alışkanlık ve bağımlılık seninki, önce bunun farkına varmalısın, karşındaki adama eş olarak değil herşeyin olarak bağlanmışsın ve bu çocuklukta kalan bir eksiklikle ilgili muhtemelen.
Bu tür bağlanma yaşamış ve sonra yeniden doğmuş biri olarak sana tavsiyem ; OKULUNU BİTİR VE ÇALIŞ ! bak küçük harflerle de yazayım okulunu bitir ve çalış ! yıllarca saklandığın kabuğu kırdıktan sonra göreceksin aslında onu hiç sevmediğini.
İşin olsun, dostların olsun hatta bir evcil hayvanın olsun, kitapların olsun, içindeki sevgiyi böl ve dağıt. Tedavine devam et, terapi mutlaka al, kendine özen göster göreceksin ki bu durumdan çıkacak güç sadece senin içinde.
Bak bir daha yazıyorum okulunu bitir ve çalış, çalışmak insan ruhunu öyle bir iyileştiriyor ki kendin bile hayretler içinde kalacaksın, çok yaşamış bir insandır sana bunları yazan, burada birbirini tanımayan bir sürü kadın var sana anlatan, bu sana ışık olsun, bak hiç tanımadığı bir insanı bile sevebilen, ona değer verebilen insanlar var, bu dünyada yalnız değilsin, ona mecbur değilsin.

Benim de 12 yıllık ilişkim tek kalemde ihanetle bitti. Sana tek bir şey söyleyeceğim. Süreci yaşarken çok ızdıraplı. Ayrılmak vazgeçmek çok zor. Gelecek için kurduğun hayallerden vazgeçmek hayal kırıklığına uğramak duygusal kanser gibi ama 1 sene sonra sana yaptıkları için çok büyük aydınlanma yaşayacaksın ve ondan nefret edeceksin haklı olduğun için.

Depresyondasın yanında olması destek olması gerekirdi. Ama hayat böyle. Düşene bi tekme de en yakınların atıyor. ailene karşı bile güçlü durmak zorundasın. Zayıf olmaya hakkın yok hayatta kalmak istiyorsan

Karısının majör depresyonda olduğunu anlamayan doktorun diplomasına tüküreyim.

Sakın geri dönmeyin, b.kunda boğulsun. Siz de sizi seven insanlarla çevreleyin kendinizi. İlaçlarınızı alın, terapiye gidin, mezun olup güzel bir iş bulun. Yaşınız çok genç. Önce kendinizi toplayın, sonra çok istiyorsanız koca da olur çocuk da olur. Ama bir daha kimseyi kendi önünüze koymayın, kimsenin g.tünü böyle fezaya çıkarmayın.

Öncelikle boşanmak sizin için en ama en doğru olan seçim Boşandıktan sonra bir psikoloji anlamında destek ve tedavi almalısınız ardından kendinize Yeni bir düzen Grup hayatımda devam etmelisiniz hiçbir şey için geç değil duygular sizi ikilemde bırakabilir ama boşanma aşamasında duyguları tamamen bir torbaya koyup kaldırmak en doğrusu olduğunu düşünüyorum tamamen mantığınız da düşünün davranın hareket edin lütfen,yaşadığınız şeyler kolay şeyler değil.

nazarmi degdi bize acaba diye yazmissiniz ya nazar değdi ise de kayınvalidenizin nazarı değmiştir diye düşünüyorum ne cirkef kadınmiş oda,hadsiiiz!

Umarım her şey gönlünüzce olur çok çabuk toparlarsınız kendinizi

Depresyonu kirip, onu hayatindan o zaman cikarmayacaksin. Tam tersine, önce onu hayatindan def edeceksin, zaten o zaman ortada depresyon denen birsey kalmayacak arkadasim.
Sen bir ciceksin aslinda, ilgisizlik ve sevgisizlik tipki susuz kalmis bir cicek gibi seni de icten ice köreltmis. Celladın tarafından kurtarılmayi bekleyecek duruma getirmis. Hayatta en büyük yalnisi, birileri tarafindan kurtarilmayi beklerken yapariz, kimse bizim süper kahramanimiz degildir, olmak zorunda da degil. Biz kendi kendimizi zor durumlardan kurtarmayi ögrenicez. Hayat iste suan sana bunu ögretmeye calisiyor.
Sen bu sürecten coook daha güclü bir sekilde cikacaksin, adeta küllerinden dogacaksin, kendine yatirim yapip adeta bir cicek gibi acacaksin. Öteki sahis ise kibrinde bogulsun, canı cehenneme! Onun gibiler icin üzülüyorum, sen ondan kurtulacaksin ama o kendinden hic bir zaman kurtulamiyacak!

Sonuna kadar okuyamadım valla depresyona gircem okurken diye
Bu neymis,anası ayrı danası ayrı manyak.
Peri padisahının oglu olsa cekilmez,canına yazık ablacım.
Kac kurtul ya

Sonuç olarak mezun olmadınız mı?
Lütfen önce okulunuza dönün.
Allah aşkına ne nazarı ? Adamın nazarlık neyi var ?
Psikiyatriye de devam edin lütfen. Aşktan ziyade bağımlılık sizinkisi, canını devam hiç kimse böyle bir adama aşığım diyemez.
Allah yardımcınız olsun.

Size değer vermemiş sevgisi bitmiş. Ayrılmasın diye yyalvarmisinizz o kim ki ona yalvarıyorsunuz? Sevmiyorsa değer vermiyorsa ilgilenmiyorsa defolsun gitsin. Işten eve gelmediğinde de yalvarmışsınız. Niye neden? Hiç mi kendinize değer vermediniz? Kim bu adam neden bu kadar değerli?
Birini sevmişsiniz tmm. Size değer vermeyince yaptığınızi eleştirince soğumadınız mi? Mesela yemek çay yapmışsıniz bu nasıl yemek dediğinde bir daha aynı istekle nasıl yapabildiniz?
Her insan kendine değer veren birini hak eder.
Çocuk düşünüyorduk fln yazmışsınız bir de.. Çocuğunuzun yanında sizi aşağılasa yine değer vermese o çocuğa ve size yazık değil mi?
Bir silkelenin kendinize gelin bence

İlk kez zamanın bir an önce akıp o günlere gitmeyi istiyorum. Ama inşallah dediğiniz gibi olur. Bu bataklıktan çıkarım . İnancım yok. İnşallah dediğiniz gibi olur
Canım seni bu hale getiren evde kalıp kendini dinlemek olmuş. Eşine göre ne var işe gitmiş kafa dağıtmış oh arkadaşlarıyla falan gününü gün etmiş .Lütfen bir iş bul kendine ne olursa olsun garsonluk olsun temizlik olsun kafa dağıtacağın sorumluluk alacağın arkadaş çevresi edineceğin bir iş .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…