Yaşadıklarını okurken hayatın gözümün önünde canlandı sayfaları okumadan yazmak istedim eşinin yaptığı hataları,vurdumduymazlığını,seni umursamadığını,böyle evlilik olamayacağını herkes yazmıştır eminim ki sende biliyorsun ve farkındasın dahası eşinin karakteri de oturmamış evli olduğunun bile farkında değil farkındamısın,ona göre sen onun gönüllü kölesisin o ve annesi de efendin,sence sen buna layıkmısın?Bence sen de ne yapılması gerektiğini biliyorsun ama 2 şey seni engelliyor birincisi düzelmesi umudun;ki insanlar değişmezler ancak kendileri isterlerse değişirler ve bu uzun bir süreçtir istemek yetmez sadece,emek vermek gerekir,bu adamda rahata (maaşını ona vermen) ve senin emek vermene ve tavizlerine o kadar alışmışki asla emek vermesi gerektiğini düşünmez,yetiştirilme tarzı da buna izin vermez,verse bütün emekleri annesi tarafından dolduruşa getirilerek boşa gider,annesi sizi oğlunun eşi olarak görmüyor,oğlu biraz değişse eskiye dönmesi için elinden geleni yapacaktır,ve değişmek sabır ister eşiniz bu sabrı sayılı zaman gösterir çünkü karakteri oturmamış sonra sıkılacaktır,ama kendine göre çok şey yaptım senin için der.İkincisi seni tutan şey yani aşkın;bu konuda birşey diyemem,anlıyorum seni ama aşkı yaşamak için illa sevgiliye ihtiyaç yoktur,aşkı tek başına da yaşabilirsin,şimdide tek başına yaşıyorsun zaten,sen onu seviyosun 1 günde bitmez sevgi,sana kötü davransada zamanla körelir duyguların ,sen yine sev onu ama bil ki o senin kadar emek vermeyecek,ve değişmeyecek,düzelmeyecek,boşan demek bekara kolay derler,bende yeni evliyim kendimi yerine koyuyorum,götüremezdim diyorum,eşinin seni kaybetme korkusu yok en önemlisi bu ,dedim ya kölesisin sen onun ve bu onun dayanağı bunu hissetmesini sağlardım mutlaka beni kaybedebileceğini gösterirdim ona,yine de umurunda değilsem inan kurtulduğuma sevinirdim ne kadar seviyor olsamda,daha fazlasına izin vermezdim eminim ayrıyken sevgim daha değerli olurdu,sevgim kirlenmezdi.
Hayal edebiliyormusun hiç sorunlarınız olduğunda,senin de canın sıkkın,üzgün olduğunda alttan alamayıp ona cevap verdiğinde ,sen onun egosuna zarar verdiğinde yada cinsellikle ilgili bir şikayette bulunduğunda (ona göre şikayet hakkın yok) kardeşlerini,kuzenlerini ciddi ciddi döven adam sana neler yapacak,illa fiziksel değil,göreceğin psikolojik şiddeti,ben edemiyorum,çok karamsar bir tablo çizdim sana ama ne yapman gerektiğini bildiğini düşünüyorum sadece cesarete ve desteğe ihtiyacın olduğunu düşündüğüm için yazdım,haddimi aştıysam affola ama bu yani,herkes aynı şeyi söylüyorsa aklın yolu bir değil mi?Çok gençsin daha 23 ne günler var önünde,kimler ,neler,kendine hakettiğin değeri ver lütfen,kimse için değil kendin için,sen bu acıları tek başına çekiyorsun,akrabalarınla değil,onlar sadece ah-vah derler unutma,ailen yanındaysa kimse umrunda olmasın.