boşanmak mı ceza karşı tarafa boşanmamak mı?

onunla konuşmadan önce farklı düşünüyordum. o böyle anlatınca bakış açım değişti... onun bu düşüncesini benim de fikirlerimi değiştirdi
herkes kendi hayatından sorumludur.ve eğere bir çocuk doğuruyorsan onun da hayatından sorumlusun bu kadar..
evlilik bittiyse artık herkes kendi hayatına bakacak o nasıl yaşıyor ne yapıyor demeyecek.ve eğer çocuk da yapıyorsa ,hayatta başıma ne gelirse gelsin,evladımın sorumluluğunu almam demek..boşanma da olsa,vafet da olsa,ne olursa ne şartta olursa olsun..
o yüzden ayrılıktan sonra kendi hayatına bakmak lazım başkaısınınkine değil.

boşanırken inatlaşşma o kızımı vermem bu kızımı bırakmam.boşandıktan sonra baştan haftada bir sonra ayda iki bir derken yıl oldu çocuğu görmedi.adam tekrar evlendi. evlilikten sonra da çocuktan iyice uzaklaştı.
birazda bu etkiledi . evli iken çocuğu ile çok güzel bi ilgi ve iletişim vardı. ama evlenince ve ayrı eve gidince azaldı evlilikle de iyice koptu çocuktan.
adam tekrar evlendiyse akrısıyla yiyip içip gezmesine takıldı o zaman arkadaşınız...henüz çocukları da yok heralde..
yahu bi mantıklı olun lütfen...şimdi yeni karısının yerine kendini koymak nedir yahu??evli olsaydım o hayatı ben sürecektim diyor yani...
size de bu düşünce mantıklı geldi öyle mi??
çocuktan uzaklaşması da adamın babalığının göstergesi kimse kusura bakmasın..kk daki konular gibi,öküz adamların hepsi nedense çok iyi ve çocuğuna düşkün baba!!!!!! yapmayın Allah aşkına...

adam tekrar evlendiyse akrısıyla yiyip içip gezmesine takıldı o zaman arkadaşınız...henüz çocukları da yok heralde..
yahu bi mantıklı olun lütfen...şimdi yeni karısının yerine kendini koymak nedir yahu??evli olsaydım o hayatı ben sürecektim diyor yani...
size de bu düşünce mantıklı geldi öyle mi??
çocuktan uzaklaşması da adamın babalığının göstergesi kimse kusura bakmasın..kk daki konular gibi,öküz adamların hepsi nedense çok iyi ve çocuğuna düşkün baba!!!!!! yapmayın Allah aşkına...
onun ben onun yerinde olacaktım gibi bi durumu yok.
şuan güzel bir kurumda yönetici. çocuğun herşeyi ile kendi ilgileniyor ve resmen ömrünü çocuğuna adamış. hayatına başkasını almak istemiyor aslında .
boşandığında çok güçlüydü kızının velayetini aldığında da .ama zaman geçtikçe ve evde baba eksik oldukça sanırım içinde başladı bi fırtına şuan keşke boşanmasaydım diyor. boşanırken kendime güveniyordum çocuğuma bakarım diye ama çocuk yedirip içirip uyutmaktan ibaret değilmiş diyor.
şuan kreşe gidiyor kız ama farklı farklı babası ile ilgili sorular sorunca sanırım ya da bir başına kalınca düşünceleri değişmiş.
belki ona boşan diyenlerden biride bizdik .. sen güçlüsün altından kalkarsın daha huzurlu bir hayat kurarsın mutlu olursun diyorduk ama 2 yıl gçti ve mutluluk yok ..

şuan güzel bir kurumda yönetici. çocuğun herşeyi ile kendi ilgileniyor ve resmen ömrünü çocuğuna adamış. hayatına başkasını almak istemiyor aslında .
boşandığında çok güçlüydü kızının velayetini aldığında da .ama zaman geçtikçe ve evde baba eksik oldukça sanırım içinde başladı bi fırtına şuan keşke boşanmasaydım diyor. boşanırken kendime güveniyordum çocuğuma bakarım diye ama çocuk yedirip içirip uyutmaktan ibaret değilmiş diyor.
şuan kreşe gidiyor kız ama farklı farklı babası ile ilgili sorular sorunca sanırım ya da bir başına kalınca düşünceleri değişmiş.
belki ona boşan diyenlerden biride bizdik .. sen güçlüsün altından kalkarsın daha huzurlu bir hayat kurarsın mutlu olursun diyorduk ama 2 yıl gçti ve mutluluk yok ..

Onu bilemeyiz ama, belki boşanmayıp 2 sene bu evliliğin uzatmalarını oynasaydı o zaman da keşke zamanında boşansaydım diyebilirdi.

ben cidden anlayamıyorum.. çocuk durumunun boşanmayla ne iligsi var? evli olsa da çocuk zaten yedir ,içir,uyut demek değil ki...
evet tabii ki mümkünse çocuk aile içinde büyümeli ama mutsuz bir evlilik yerine ayrı ayrı mutlu ebeveynlerle büyümeli..
arkadaşınız depresyonda bence..yardım alması gereklii...boşanmaış bir anne de olsa,kendini çocuğa adamak sağlıklı bir durum değil..çocuk için de iyi değil.hem anne hem baba olamaza mümkün değil..önce kendisi mutlu olacak ki çocuğunu da mutlu edecek..
önce kendisi için birşeyler yapmalı..
evliliklerinde çocukla durumu nasıldı merak ediyorum demek ki baba aşırı ilgiliydi ki boışanınca kadın bir anda tüm sorumluluğu alıverdi..

Boşandığın kişiyle ne kadar az iletişim o kadar rahatlık olur bence yeni hayat kurma açısından
Babalar zaten ne yapıyor ki çocuk büyütürken yemeğini anne yediriyor bulaşığı, temizliği, banyosu, okulu, ilgilenmesi giydirmesi hep anneler yapıyor babasız da gayet idare edebilir
Ha nafakasını ödeyecek o ayrı, ama diğer bütün çocuk bakma eylemlerinin %90 annede zaten.
Neden bütün sorumluluk bana kaldı, eşsiz zor demiş ki arkadaşın

boşanan arkadaşlarım şu anda boşanarak onu ödüllendirdim diyor. sorumluluktan kurtardım onu diyor. ve o çocuğuyla hayat mücadelesi verirken boşanan eş gezip tozup gününü gün ediyor. çocuğunu arayıp sorduğu yok .ilgi babalık sıfır. hem anne hem baba oluyor kız.

oyle diyorsun da madem gezip tozamıyor velayeti babaya verseymiş..Velayeti alana kadar bin takla atarlar.. Aldıktan sonra da baba suçlu...

Boşanma da tek suçlu yoktur.

Ben anladım az cok. Bılmem ki ben olsam bosanırdım galıba. Zeynep ılıcalıya cok uzuluyorum mesela cunku kocasının sevgılılerını bıle bıle devam edıyor evlılıgıne. Uzuluyorum cunku evlılıgını kurtardığını kendısının cok kutsal bir sey yaptığını falan dusunuyor herhalde. Yazık. Yuvamı dağıtmadım falan dıye zafer kazandığını düşünüyordur kesın. Nasıl bır ezıklık anlamıyorum

boşanarak ödüllendirmek mi
boşanmayarak cezalandırmak mı..
herkesin durumu düzeni yaşadığı farklı ama sonuç herkes (ya da benim çevremdekiler ) bu düşüncede
boşananlar özellikle .
Öncelik benim ne yaşadığım ne hissettiğimdir.Bir insana en büyük ceza def etmektir.

Herşeyin bir vakti vardır.
huzursuz bir evliliği sürdürmenin anlamı yok..
onu hakkeden biri çıkar karşısına,ve gün gelir mutlu olur..
Çocuğu olduğu için zor durum..
Her zorlukta bir kolaylık vardır.Rabbim bilir vaktini.
hayırlı bir insan bulsun inşallah.

tam tersi kültürlü üst düzey bir bayan... çevresindeki evliliklerin hepsi mutsuz yerli yerinde mutlu giden bişeyler yok.
idare edilebilir bi hayat yaşamak varken o adamın özgürlüğünü eline verdim gitti hem kızımı babasız bıraktım hem de zor bi yükün altına girdim dedi. ve ekledi yaşanabilir durumdayken inat edip boşandım ama şimdi daha mutsuzum
Bu kültür sewviyesi üst düzeydeki kişi,başkası yüzünden evini yuvasını dağıtmış bir adamla,çocuğuna karşı sorumluluğu olmayan bir adamla neyi idare ederek yaşayacaktı.Adamın sürekli aldatmasını mı,adamın çocuğuyla ilgilenmemesini mi?.Gidip çalışıp yalnız başına kızına onuruyla paşalar gibi bakan anneler var.Kanunen eski kocasından nafakasını da hukuk sınırları içinde alma hakkı var.Hee ben boynuzlanayım adam eve gelsin hem ona hizmet edeyim hem de köşe taşı gibi evde gölgesi olsun diyorsa onu bilemem.

boşanmadınya,cezanladırdınya,hayır adam ben daha boşanamadım dıye yıllarca kadınlalar gezmeyecekmi?hayatını boşananana kadar erteleyecekmi,eğer öle ise boşanma,cezalandırki,boşanana kadar yalnız,kadınsız kalsın,belki değerini anlarda sana geri döner,ne dersın

X