boşanmak mı ceza karşı tarafa boşanmamak mı?

başkası yüzünden zaten tüm hayatı değişiyor o başkası yüzünden çocuğunu babasız büyütüyor....

ve başkası yüzünden kendisinin yeni bir hayat kurmasını da engelliyor.. belki daha büyük bir aşk bulacak, daha mutlu olacağı bir hayat onu beklerken kendini saçma bir hırsa zincirlemek bu bana göre..

boşanmadan önce oda öyle diyordu benim annem babam sürekli kavga ediyordu daha kötüsü olamaz. en azından çocuğum huzurlu bir ortamda olur...
ama şuan tamamen farklı çocuk hasta oluyor kız gece gündüz koşturuyor gücü yettiği kadar ama eski eşinin ruhu bile duymuyor. kendi çok yıpranmış yorulmuş. keşke boşanmasaydım da böyle bi düzenim olmasaydı diyor.

boşanınca mı çocuk hasta oluyo yahu, çocuk bu, senin arkadaşına çocuk fazla gelmiş demek ki, çocuk olmasa ben de dağ bayır gezerdim diyememiste böyle demiş

boşanmadan önce oda öyle diyordu benim annem babam sürekli kavga ediyordu daha kötüsü olamaz. en azından çocuğum huzurlu bir ortamda olur...
ama şuan tamamen farklı çocuk hasta oluyor kız gece gündüz koşturuyor gücü yettiği kadar ama eski eşinin ruhu bile duymuyor. kendi çok yıpranmış yorulmuş. keşke boşanmasaydım da böyle bi düzenim olmasaydı diyor.
eski eş çocukla irtibatta değil mi ?bu onun kendi hödüklüğü...bu mantıkta bir adam evliyken de çocuğuyla pek iligli olduğunu sanmıyorum..peki boşanma sebepleri nedir?
tek başına sorumluluk zor ama huzursuzluktan ve mutsuzluktan iyidir bana göe.

boşanan arkadaşlarım şu anda boşanarak onu ödüllendirdim diyor. sorumluluktan kurtardım onu diyor. ve o çocuğuyla hayat mücadelesi verirken boşanan eş gezip tozup gününü gün ediyor. çocuğunu arayıp sorduğu yok .ilgi babalık sıfır. hem anne hem baba oluyor kız.

Bu mantıktan giderse mutsuz olur insan
Evladı insana yük gelmez, çocuklar bile isteye dünyaya getiriliyor, sonuçta baba ölmüş de olabilirdi, anne her şekilde yalnız kalabilir, doğurmadan bunu göze almak gerek.
Babalık mefhumundan yoksun olan adam için değişen bir şey yok, evliyken de sorumluluk taşımaz çünkü
Kadınlarda böyle bir görüş var; boşanmayayım, süründüreyim ancak bu bahane ile bir adamın yakasına yapışıp zorla evli kalmak çok onur kırıcı geliyor bana. Biten bitmiştir, kabullenip yeni bir hayat kurmak gerek, onun yapmakdıkları, kaçtığı sorumluluklar Allah ile kendisi arasındadır. Arkadaşın yeni bir hayat kuramamış, bu düşüncesi onun eski eşine takılı kaldığına ve daha da kötüsü çocuğunu yük olarak gördüğünü gösterir. Emeksiz hayat yok, evliyken de boşanınca da ayrı bir emek var.

Son düzenleme:
bir kadına yakışmayacak bir soru sormuşsunuz .
karşı tarafı cezalandırmak ancak kültürsüz kişilere has bir davranıştır.
boşanmak isteyenden tabiki boşanacaksınız .
Asalet bunu gerektirir .
tam tersi kültürlü üst düzey bir bayan... çevresindeki evliliklerin hepsi mutsuz yerli yerinde mutlu giden bişeyler yok.
idare edilebilir bi hayat yaşamak varken o adamın özgürlüğünü eline verdim gitti hem kızımı babasız bıraktım hem de zor bi yükün altına girdim dedi. ve ekledi yaşanabilir durumdayken inat edip boşandım ama şimdi daha mutsuzum

eski eş çocukla irtibatta değil mi ?bu onun kendi hödüklüğü...bu mantıkta bir adam evliyken de çocuğuyla pek iligli olduğunu sanmıyorum..peki boşanma sebepleri nedir?
tek başına sorumluluk zor ama huzursuzluktan ve mutsuzluktan iyidir bana göe.
çalışan güçlü kendi ayakları üzerinde duran bir bayan. güç çatışması ve ev içi şiddetli geçimsizlik tartışma

tam tersi kültürlü üst düzey bir bayan... çevresindeki evliliklerin hepsi mutsuz yerli yerinde mutlu giden bişeyler yok.
idare edilebilir bi hayat yaşamak varken o adamın özgürlüğünü eline verdim gitti hem kızımı babasız bıraktım hem de zor bi yükün altına girdim dedi. ve ekledi yaşanabilir durumdayken inat edip boşandım ama şimdi daha mutsuzum

idare edilebilir hayat nedir, ben çok uzağım böyle kafalara o yüzden ne desem bilemiyorum

adam kızını sevse boşansa da ilgilenirdi zaten

niye hep adama takılmış durumda,tam da bu yüzden mutsuz işte...kendi özgürlüğünü de eline aldı böyle bakın olaya..
boşanmayı erkeği özgürleştirmek sanıyorlar..herkes kendisine baksın bence..adam kendine hayat kurduysa kadın neden kuramıyor,çocuğu var diye mi ??bu mudur sıkıntı?
çocuk bu güç savaşı içindeki evlilkte daha mı mutlu olacaktı? boşanınca babası mı kalmış oldu yapmayın lütfen..
nedir bu düzen takıntısı herkeste? aman çatışma dolu olsun mutsuz olsun ama düzenim olsun mantığı..

e gitsin yalvarsın madem adama beni geri al diye

maddi durumu iyi diyosun, nafaka da alıyodur maddi sıkıntı yok çocuk fazla geliyo desem evlilikte nasıldı baba mı bakıyodu çocuğa

e gitsin yalvarsın madem adama beni geri al diye

maddi durumu iyi diyosun, nafaka da alıyodur maddi sıkıntı yok çocuk fazla geliyo desem evlilikte nasıldı baba mı bakıyodu çocuğa
canım saırım şöyle oluyor..kadın bakıyor ki adam devamlı yiyip içip geziyor..kendine bakıyor..çocuğun ateşiydi,okuluydu,bakıcıysıydı vs herşeyine koşturuyor..eeee diyor,adamdaki keyfe bak bi de benim halime bak..ayrılmasaydım keşke,iyi kötü bir düzenim vardı diyor..
bana aykırı bir mantık..

canım saırım şöyle oluyor..kadın bakıyor ki adam devamlı yiyip içip geziyor..kendine bakıyor..çocuğun ateşiydi,okuluydu,bakıcıysıydı vs herşeyine koşturuyor..eeee diyor,adamdaki keyfe bak bi de benim halime bak..ayrılmasaydım keşke,iyi kötü bir düzenim vardı diyor..
bana aykırı bir mantık..

mantıksız bi mantık

evli de olsa çocuğun ateşi yemesi içmesi okulu vs anneyi gerecekti gene

Eninde sonunda boşanacaksınız ve bu süre içerisinde eşinizin hayatına başka biri girerse bunu duyduğunuzda daha çok üzüleceksiniz, boşanmayı uzatmanın neresi ödül ALLAH aşkına! Ha barışma umudu vardır sinirler yatışsın diye beklenir o ayrı ama aksi halde karşı taraftan çok siz işkence çekersiniz yani.

bence de...ama en azından babası gezip tozamayacaktı..mantık bu olunca boaşanmak babaya ödül gibi gçrünüyor:KK66:

gezmek isteyen o zamanda gezer

bizim bi komşu vardı böyle kendini avutan, boşanmıyorum ipi bende derdi halbuki adam gayet sevgili de yaptı ev de açtı kadınla tatile de gitti her haltı yaptı k.çının kılı ağarınca duruldu, bizim komşu hala övünür bununla, sonunda bana döndü diye, ulan adam olmuş 53 sen olmuşsun 50 adam dönse ne olur dönmese ne olur

bana aykırı bir mantık..
aynen

idare edilebilir hayat nedir, ben çok uzağım böyle kafalara o yüzden ne desem bilemiyorum

adam kızını sevse boşansa da ilgilenirdi zaten
boşanırken inatlaşşma o kızımı vermem bu kızımı bırakmam.boşandıktan sonra baştan haftada bir sonra ayda iki bir derken yıl oldu çocuğu görmedi.adam tekrar evlendi. evlilikten sonra da çocuktan iyice uzaklaştı.
birazda bu etkiledi . evli iken çocuğu ile çok güzel bi ilgi ve iletişim vardı. ama evlenince ve ayrı eve gidince azaldı evlilikle de iyice koptu çocuktan.

X