Boşanmak mı? Boşanmamak mı?

Bu durumu kendisiyle konustunuz mu? Konustuysanız ne tepki veriyor? Seviyor sevildiginizi hissediyor musunuz?

Yani, boşanmak kolay değil arkadaşım, önce onu söyleyeyim.
Sevgiliden ayrılmaya benzemiyor.
İlgisizliği, yoğunluğu falan çok ciddi boşanma sebebi değil. Zamanla düzene girebilir.

İş güç de yok. Deneyim de yok. Bebek küçük
Gittiniz anacağınızın evine, ee? Sonra ? Pişman olup kendi düzeninizi arayabilirsiniz.
Bebek olmasa sevginiz de bittiyse ne çekeceksiniz, gidin iş bulun hayat kurun kafanıza göre biriyle evlenin derim.
Ama şartlar ortada, gerçekçi olmak ve başka çözümler bulmak lazım.

Ya kusura bakmayın ama hatalısınız baştan sona. 22 yaşında hem de çalışmaniza izim vermeyen adamla neden evlendiniz? 4 senede olmayacağını göremediniz mi de bebek yaptınız?
Madem üniversite mezunusunuz bebeginizi kreş yaşına getirene kadar kpss çalışıp yüksek puan alın. Ataninca da boşanıp kendinize hayat kurun.

Kimse hata bulmuyor. Çok haklısın ama bebeğin çok küçük güzelim.. İşin gücün tecriben de yok.
Şimdi senin gerçeklerinle beklentilerin uyuşmuyor. Bebeğini bi büyüt, sonra gündemine al bu konuyu.
Madem kocanın çok bi huysuzluğu da yok. Evinde bebeğini büyüt.

Her gün önünü ardını düşünmeden doğurup, sözde "Evladını bizden daha çok düşünen" anneler yüzünden telef olan çocuk haberleri okumaktan içimiz kurudu hanımefendi...

Adam sizin can sikintinizi egleyemiyor diye bosansaniz ne yapacaksınız? Bu yaştan sonra o çocuğu nereye bırakıp, nerede çalışacaksınız da alacağınız asgarî ücretle nasıl ayakta duracaksiniz, hiç düşündünüz mü? Dışarıdaki hayattan haberiniz var mı?...

Ayrıca evet, sizin durumunuzdaki hatta çok daha kötü durumdaki insanlar benim vergilerimle devletten yardım alıyor, maaşa bağlanıyor, sosyal hizmetlere terkedilen yavrular benim vergilerimle bakılıyor, o yavruların başına bişey geldiğinde benim ciğerim sizden daha çok yanıyor....

Bize uslup oğreteceginize can sikintinizi değil bunları düşünerek hareket edin, zorunuza gidiyorsa konu açmayın olsun bitsin.

Son düzenleme:
Aslında bu tarz bir ton hikaye sonrasında hayatı hepten altüst olan hata üzerine hataya kosan ve cocukları yazık olan örnekler varken piraye de biraz igneyi kendinize batırmanıza yönlendiriyor.Bazen acıtır ama açılarla doğruları da buluruz her acıdan yorumlar kıymetli bu yüzden.Evden calısabilir kendinize ugras bulursanız biraz esin üzerindeki tüm sebep onun ilgisizliğiymis ve o yüzden mutsuzmussunuz kısmından cıkarsınız.Acıkcası hicbir evlilik dört dörtlük degil,gercekten artık sevmiyor ve gözün birşeyi görmeyecek kadar mutsuzsan bosan ama sorun olarak duygusal aclık hususunda biraz üretkenlik kurtarır gibi.

Çalışma hayatınız yok da bir mesleğiniz var mı ? Bebeğiniz çok küçük anneniz 80 yaşında asgari ücret alıp bebeğe bakıcı tutamazsiniz, kreş de bir o kadar para. Şimdilik bu evliliği devam ettireceksiniz, para biriktireceksiniz , bebeğiniz de 3-4 yaşına gelince bir şeyler düşüneceksiniz.

İnanın evladımı o kadar çok düşünüyorum ki. Zaten savrulmaktan, hata yapmaktan, ilgisizim yalnızım derken evladımı tek bırakmaktan korkuyorum. Boşanırsam evladıma ya bakıcı bulucam ya kreşe vericem bunu gönlüm hiç istemiyor. Sonrada ya mutsuz bir anne olursam? Mutluluğu, sevilmeyi hak etmiyor muyum? Diye kendimide düşünüyorum. İki taraflıda maalesef baştan sonra kaybedilmiş bir hikaye gibi hissediyorum. Tek istediğim evladımın mutlu olması ve tabiki kendimde mutlu olmak istiyorum tabi mümkünse..

Annem 2 maaş alıyor. Biri babamdan kalan emekli maaşı biri kendi babasından kalan emekli maaşı. Boşanırsam kendi babamdan olan parayı alabiliyorum. Birde babamdan kalma evimiz var. Onun dışında çalışmam gerekiyor.

Alakasız olacak ama anneniz sizi 52 yaşında mı doğurdu? Uzun zamandır bu sayısal değerde bir dogumla karşılaşmadığım için şaşırdım sadece.

Alakasız olacak ama anneniz sizi 52 yaşında mı doğurdu? Uzun zamandır bu sayısal değerde bir dogumla karşılaşmadığım için şaşırdım sadece.
Annemin yaşını yanlış yazmışım o anda birşeye kafam dalmış, hemen düzeltiyorum. Annem 1955 doğumlu ben 1996 doğumluyum. Annem beni 41 yaşında doğurdu. Şuanda 69 yaşında.

kuzucum daha ne olsun adamda yok yok anasını satayım.

Neticede uni mezunusunuz ise girip calisabikirsiniz bir sene daha idare edin sonra bir yilda anneniz bakar sonra krese verir hayatiniza calisarak devam edersiniz. Uni okuyup hic calismadan gidip evlenmek nedir ya bu okul okumak size hic vizyon katmadimi acaba?

Boşanırsam evladıma ya bakıcı bulucam ya kreşe vericem bunu gönlüm hiç istemiyor. Sonrada ya mutsuz bir anne olursam? ..
Hanımefendi insanlar bosansa da evli kalsa da çalışıyor, çocuklarını kreşe bırakıyor diye kötü kadın, kötü anne olmuyorlar.. Aksine evde boş boş oturup can sıkıntısından kocalarına trip yapacaklarına evlatlarınin geleceği için , eşleriyle hayatın yükünü de güzelliklerini de paylaşmak için çalışıyorlar. Bosanmasaniz da çalışmak sizi kötü anne yapmaz merak etmeyin...

Son düzenleme:
Bak bir arkadasım senelerce kocasının ilgisizliği para istemedigi sadece onunla vakit gecirmek istediginden yakınıyordu ve iki cocukla bosandı.

Cocuklarımı asla bırakmam derken aile evine dönemedi ve iş yüzünden bir süre bırakacağım sonra alacağim yeniden dedi.Nasıl mutlu nasıl enerjik anlatamam bir süre is hayatında bekarlıga özlemle güzel geçirdi ve hayatına biri girdi.

Öyle bir anlatiyor ballandıra ballandıra söyle asıgız böyle bakıyor aradigim herşeyi buldum derken adamın derin isleri ve gizledigi evliliği patlıyor.Sil bastan isine giderken zaman akıyor ve baska sevgili derken o da psikopat çıkıyor ve cocuklarını alırsam evlenmem diyor.Ondan da ayrıldı.Suan evi yok ailesinin yanına gidemiyor tek göz odada kalıyor ve daire bile kiralayamıyor malum rakamlar.Tek istedigi ilgi sefkat sevgiydi bulamadı? Mutlu mu hayır?

Mutluluk kendi elimizde ve esinden beklentilerini anlıyorum bu en dogal hakkın?Bunun icin bazen mucadele etmek gerek.Bebegine suan bakıcı tutsan calısma hayatın hic olmamıs maasın yetmez.Evden kendini mutlu edecek seyler düsün,kendi kendini mutlu et cocuguna esine bu yansır.Zaten sevginiz varsa o da gencsiniz daha degisir görür birşeyleri zamanla belki.

Artıları eksileri ile cok iyi düsün hevesler keyifler degisir, o dısarıda gördügün özendigin aileler neler yasıyor bilemezsin gördügünle kıyaslama

Şu evlatlarınızı birinizde doğurmadan önce düşünseniz ne iyi olurdu. Her şeyi bilerek isteyerek kabul et sonra evladımda evladım.

Çocuğun küçükken online kurslara katılıp bir alanda kendini geliştirebilirsin. Dil de eklersin 2 yıl kpss calisabilirsin istersen. 2 sene sonra hala fikrin aynı olursa boşanirsin. Çocuğun da kreş çağına gelmiş olur.

Konu sahibesi mutlu olmak için insana sosyal hata da, arkadaş da, iş de uğraş da gerek. Sadece eş/sevgiliyle mutlu olunmuyor. Valla ünvdeki sevgili bulunca bütün arkadaşlarından uzaklaşan kız gibisin evlendim diye kendini dünyadana soyutlamışsın mesele şu ki evlendiğinde ztaen çok gençmişsin adam çalışma demiş kabul etmişsin baştan kabul etmeyecektin. Aileyi çevreyi brıak demiş sen de atıp hepsini ille de evlenicem diye bırakmışsın. Şimdi de sıkıldım evde üstelik arkadaşsızım diyorsun, burdaki genç kızlara hep yazıyorum bir adma için hayatınızı çöpe atmayın asla erkek çok ama mutlu olmak zor. Neyse konuya geleyim adam evde pek yok anladığım kadarıyla sen bir iş bul çalış, muhtemeln adam işe gittiğini de fark etmez bile. İş bul çalış aynı zamanda sosyalleşmiş olursun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…