- 16 Haziran 2011
- 14.772
- 61.257
-
- Konu Sahibi kalmayanhevesler
İnsanları yanlış yönlendirmeyin lütfen. Çalışırsa yetim aylığı alamaz. Babadan kalan ev yarın geri dönüşüme girse ne olacak mesela ?Ben sizin durumunuzu hiç umutsuz görmedim, anneniz kendi evinde oturuyor kendi babasından maaş alıyor siz de boşanırsanız kendi babanızdan maaş bağlanacak bir de çalışırsanız oradan da yine asgari bir ücret gelecektir az çok, kira derdiniz olmayacak sadece geçim ve kreş derdi olur, devlet kreşleri var bunlar bir seçenek olarak düşünülebilir eğer boşanmak istiyorsanız, ama bana sorarsanız bebeğinizin en azından 3 4 yaşına gelmesini bekleyin böyle bir planınız varsa önünüzü daha rahat görürsünüz, çalışıyor olmak artık bu devirde bir garanti değil maalesef memursanız garantide oluyorsunuz bence. Ama eşinizle de bir konuşun bu durumu belki çalışma konusunu en azından çözümleyebilirsiniz ya da size daha fazla vakit ayırmasını sağlayabilirsiniz deneyin bakalım nolcak
Merhaba ben sizin fikrinizi inanın hiç merak etmiyorum eğer ki konuyla alakalı bir fikriniz varsa lütfen konu sahibi ile iletişime geçin benim fikrimi de eleştirmeyin çünkü sizi ne benim fikrimdenİnsanları yanlış yönlendirmeyin lütfen. Çalışırsa yetim aylığı alamaz. Babadan kalan ev yarın geri dönüşüme girse ne olacak mesela ?
Annesi hem eşinden hem de babasından kalan maaşla zor geçiniyor belki de. Sizin öneriniz de boşanıp, annesinin gelirini düşürmesi ve bebeğini de bu ortama sürüklemesi mi?
Pardon bu arada kendisi çalışırsa alamaz ama boşanma durumunda yinede annesi iki maaş alıyor olacak, annesinin parasını yer gelirini düşürür gibi değil de anne tek evladına sahip çıkar kız da çalışır bir maaşı olur anne kız geçinirler diye düşündüm. Geri dönüşümden kastınız kentsel dönüşüm diye tahmin ediyorum kentsel dönüşüm için apartmandaki tüm mal sahiplerinin imzası gerekir. Eksik imza olursa kentsel dönüşüm olmuyor siz de insanları yanlış yönlendirip boş yere korkutmayın.İnsanları yanlış yönlendirmeyin lütfen. Çalışırsa yetim aylığı alamaz. Babadan kalan ev yarın geri dönüşüme girse ne olacak mesela ?
Annesi hem eşinden hem de babasından kalan maaşla zor geçiniyor belki de. Sizin öneriniz de boşanıp, annesinin gelirini düşürmesi ve bebeğini de bu ortama sürüklemesi mi?
Konu sahibi şuan bir iş hayatına girmez, şuan bir iş hayatına girse alacağı asgari ücret zaten bakıcıya gider.
Eee çalıştığından para alamayacak, eşiyle kavga edecek ve bebeğine de kendi bakamamış olacak. Bu durumda sizce işe gir dersek girer mi ? Yorumlar biraz kişiye göre şekillenir bence. Bu arkadaş ne eşinden boşanabilir ne de şuan işe girebilir. En azından çocuğunu büyütürken kpss denemiş olması ona olumsuz bir şey katmaz ki. Hem bir hedefi olur hem eşinden beklentisi azalır.
Forum nedir incelemenizi öneririm. Yanlış bilgi paylaşımınızı düzelttim.Merhaba ben sizin fikrinizi inanın hiç merak etmiyorum eğer ki konuyla alakalı bir fikriniz varsa lütfen konu sahibi ile iletişime geçin benim fikrimi de eleştirmeyin çünkü sizi ne benim fikrimden
Çalıştığına emın mıyız?6 senedir evliyim 1 yaşında bebeğim var. Kendi memleketimi bıraktım ve 6 senedir eşimin memleketinde yaşıyorum. Eşim muhafazakar ve çalışmamı istemedi. Bende bunu bilerek evlendim ama sonrasında bu durum beni çok özgüvensiz ve yalnız birine çevirdi fakat eşimin fikri değişmedi. Eşim evliliğimizin başından beri bilgisayar bağımlısıydı benimle adam akıllı ilgilenmedi. Ama kime bu sorunumdan bahsetsem ki ailemde buna dahil, ne güzel işte evde oturuyor oyun oynuyor kumarı yok, içkisi yok, karı kız ayağı yok hep gözünün önünde dediler. Bende demek ki ben şımarığım diye düşündüm. Hamileyken eşim kendi internet kafesini açtı ve geceleri dükkanda çalışmaya başladı. Sabah eve gelip uyuyup sonra direkt yine işe gidiyor. Evde hayatım tek başıma geçiyor. 2 senedir bir gün bile tatil yapmadı. Dışarı bebeğimle cıkıyorum ve ailecek gezen insanlara o kadar özeniyorum ki. Eşim, cok para lazım gececi eleman da bulamıyorum diyip her gün sabaha kadar calısıyor. Benimle asla ilgilenmiyor. Bir özel günümüz, anımız yok. Kendi ailemden bahsetmem gerekirse annem 69 yaşında babam yok. Çalışma hayatım yok. Bırak herşeyi dön annenin evine çalış paranı kazan diyorum kendime. Sonrada durup bebeğine kim bakıcak büyütücek ya herşey daha zor olursa diyorum… yaşım 28 buarada. Akıl verirseniz cok sevinirim.
İnsanları yanlış yönlendirmeyin lütfen. Çalışırsa yetim aylığı alamaz. Babadan kalan ev yarın geri dönüşüme girse ne olacak mesela ?
Hayır sadece yanlış bilgi paylaşımını düzeltmediniz kendi fikrinizi de empoze etmeye çalışıyorsunuz bir yandan. Bana yazdığınız yorumun ikinci paragrafını okuyunca gayet net görülüyor. Derdiniz ne tam olarak? Aynı şekilde düşünmüyoruz diye bana yorum yapacağınıza konu sahibesine yorum yapın kadına bir çıkış yolu gösterin bana ayırdığınız mesaiyi ona ayırın belki bir hayrınız dokunur. Sizin geri dönüşüm diye adlandırdığınız kentsel dönüşüm ile ilgili verdiğiniz bilgi de hatalı bunu da düzeltiverin bir zahmet.Forum nedir incelemenizi öneririm. Yanlış bilgi paylaşımınızı düzelttim.
Diyelim ki konu sahibi boşandı. Annesinin yanına sığındı, annesi çocuğuna bakamayacağını söyledi. Bir kişiyi sadece anneyi geçindiren gelir, 3 e bölünmüş oldu. Bu sırada babadan kalma evleri kentsel dönüşüme girerse veya riskli yapı nedeniyle dönüşüm anlaşması yapılamasa da tahliye edilirse ne olacak ?Hayır sadece yanlış bilgi paylaşımını düzeltmediniz kendi fikrinizi de empoze etmeye çalışıyorsunuz bir yandan. Bana yazdığınız yorumun ikinci paragrafını okuyunca gayet net görülüyor. Derdiniz ne tam olarak? Aynı şekilde düşünmüyoruz diye bana yorum yapacağınıza konu sahibesine yorum yapın kadına bir çıkış yolu gösterin bana ayırdığınız mesaiyi ona ayırın belki bir hayrınız dokunur. Sizin geri dönüşüm diye adlandırdığınız kentsel dönüşüm ile ilgili verdiğiniz bilgi de hatalı bunu da düzeltiverin bir zahmet.
Bu durumda bu ev sizin anlatımınıza göre tsunami deprem ya da yangın sebebiyle de tahliye edilebilir ve hatta şu anda eşiyle oturduğu ev de kentsel dönüşüme girebilir ve hatta sizin olasılık hesaplamalarınıza göre eşinin bu devirde hala internet kafe işletiyor olması sebebiyle kafenin kapanması çok daha büyük bir olasılık dikkatlice düşünün ne demek istediğimi anlayacaksınız. Bu şekilde gelecek planı yapılmaz konu sahibinin probleminden çok uzaklaşıyorsunuz.Diyelim ki konu sahibi boşandı. Annesinin yanına sığındı, annesi çocuğuna bakamayacağını söyledi. Bir kişiyi sadece anneyi geçindiren gelir, 3 e bölünmüş oldu. Bu sırada babadan kalma evleri kentsel dönüşüme girerse veya riskli yapı nedeniyle dönüşüm anlaşması yapılamasa da tahliye edilirse ne olacak ?
Veya oldu ya deprem nedeniyle konut kullanılamaz hale geldi. Bu durumda ne olacak ?
Bugün evi terk etsin, işe girsin, boşanma davası açsın diyen kim? Çalışıp çalışmama kararını verebilme hakkını elde etsin. Kreş yaşı gelince de bakıcı mı kreş mi kocasıyla bir olup halletsinler. 1 senelik iş hayatı 5 sene KPSS ye çalışmaktan daha fazla katkı yapar. Herkes memur olacak diye bir garanti mi var? Dün yüksek puan aldığı halde mülakattan geçemeyince ağlayan kişinin haberini okudum, bugün de 66 puanla ataması yapılanı okudum. Bu işler artık sınavla hazırlanmakla olmuyor. KPSS çalışmak lüks oldu.Böyle cevap vereceğinizi biliyordum, dediklerinize (çalışma hayatı anlamında) katılıyorum ama şu noktayı gözden kaçırıyorsunuz; bu konu sahibi henüz bir çocuğu yokken, yıllarca bir iş hayatına atılmayı düşünmemiş, sizce şimdi 1 yaşında bebeği varken, maddi manevi ciddi bir sorumluluğu tek başına göğüsleyip boşanır ve işe girer mi ? Biraz insan tecrübeniz varsa, konu sahibinin yazdıklarından zaten bunu yapmayacağını anlarsınız. Bu konu sahibi her halükarda boşanmayacak ve çocuğuna da belli bir yaşa kadar kendi bakacak. Bu çok net anlaşılıyor. Dolayısıyla bu süreyi evde sadece bebek bakarak geçirmek yerine kpss deneyebilir.
Ben daha önce girdiğim her ulusal sınavda başarılı oldum şahsen, bebeğim varken de ders çalışmaya zaman ayırabilen oldum. İstedikten sonra Allah da nasip ederse neden olmasın ? Evet kolay değil ama atanan herkes bekar ve çocuksuz değil. Evde boş oturacağına insanlar kendini geliştirebilir.
Bu arada kadına yönelttğimiz çözüm önerileri evliliği için değil, kendisi için yine. Bu şekilde 5 sene sonra yine aynı noktada olmasın diye.
Baba neden bakmıyor, o baksın vs demişsiniz. Evet zaten babalar da sorumluluk almalı ama bu adam almıyormuş işte. Yani tamamen konuya göre yorum yapıyorum. Ve gerçekçi davrandığımı düşünüyorum. Asıl "Boşan annen çocuğuna baksın, sen işe gir " önerisi daha zor. Bir çocuğuna tek başına maddi manevi bakabilmek hiç kolay değil. Buna nice meslek sahibi kadınlar bile cesaret edemiyorken, bu konu sahibine demek sadece lafta kalır. Eşimden ilgi görmüyorum diyerek bebekle boşanan kişi sayısı nadirdir bence.
Hayır, siz konu sahibine ve konuyu okuyan konu sahibiyle benzer durumda olan insanlara yanlış vaatlerde bulunuyorsunuz.Bu durumda bu ev sizin anlatımınıza göre tsunami deprem ya da yangın sebebiyle de tahliye edilebilir ve hatta şu anda eşiyle oturduğu ev de kentsel dönüşüme girebilir ve hatta sizin olasılık hesaplamalarınıza göre eşinin bu devirde hala internet kafe işletiyor olması sebebiyle kafenin kapanması çok daha büyük bir olasılık dikkatlice düşünün ne demek istediğimi anlayacaksınız. Bu şekilde gelecek planı yapılmaz konu sahibinin probleminden çok uzaklaşıyorsunuz.
Ben vaatte falan bulunmuyorum iyi misiniz siz? Ben sizi alır bakarım mı dedim size iş olanağı sağlarım mı dedim ne vaadinde bulunmuşum. Gerçekten nasıl insanlarla muhatap oluyoruz belli değil ya lütfen daha fazla cevap yazmayın kapansın şu konuHayır, siz konu sahibine ve konuyu okuyan konu sahibiyle benzer durumda olan insanlara yanlış vaatlerde bulunuyorsunuz.