Boşanmak mı? Boşanmamak mı?

İnsanları yanlış yönlendirmeyin lütfen. Çalışırsa yetim aylığı alamaz. Babadan kalan ev yarın geri dönüşüme girse ne olacak mesela ?

Annesi hem eşinden hem de babasından kalan maaşla zor geçiniyor belki de. Sizin öneriniz de boşanıp, annesinin gelirini düşürmesi ve bebeğini de bu ortama sürüklemesi mi?

Merhaba ben sizin fikrinizi inanın hiç merak etmiyorum eğer ki konuyla alakalı bir fikriniz varsa lütfen konu sahibi ile iletişime geçin benim fikrimi de eleştirmeyin çünkü sizi ne benim fikrimden

Pardon bu arada kendisi çalışırsa alamaz ama boşanma durumunda yinede annesi iki maaş alıyor olacak, annesinin parasını yer gelirini düşürür gibi değil de anne tek evladına sahip çıkar kız da çalışır bir maaşı olur anne kız geçinirler diye düşündüm. Geri dönüşümden kastınız kentsel dönüşüm diye tahmin ediyorum kentsel dönüşüm için apartmandaki tüm mal sahiplerinin imzası gerekir. Eksik imza olursa kentsel dönüşüm olmuyor siz de insanları yanlış yönlendirip boş yere korkutmayın.

Çalışmak, sadece finansal birikim ile alakalı değildir, aynı zamanda sosyal ve kültürel birikim açısından da farklılık yaratır. Kadında mental olarak yaratacağı değişmi görmezden gelerek sadece kadının finansal olarak kalkınıp kalkınmayacağına odaklanmak korkunç bir hata çünkü kadının tükeniyor olmasının sabebi zaten bu saydığım üç unsurun topyekün eksikliği.
kadına yıllar sürecek ve asla konu belli olmayan (bizim için sonunun ne olduğu belli gerçi) bir maratona hazırlanmasını salık vermek zaten "sen bunu bahane edip çeneni kapa ve evliliğini sürdür" demekten başka bir şey değil çünkü yine bu adama adamış olacak.
kadının sadece finansal açıdan geleceği noktayı hesaplayarak şu anda çalışmamasını söylemek de kadın açısından sıkıntılı bir hal gibi geliyor. dolayısıyla sizin yorumlarınızı zerre ciddiye alamıyorum.
gerçi bu konuda bende oturmayan şeyler de var. örnek olarak; kendisi üniversiteden mezun olma aşamasında tanıdığı bu beyle evlendi ve üniversite mezunu bu bey Türkiye'de dahi tükenmekte olan internet cafelerden mi açtı? yoksa kendisi üniversite öğrencisi haliyle düşük eğitimli birisiyle mi evlendi? vizyon ve misyonunu buna göre yorumlamak lazım.

Çalıştığına emın mıyız?

Forum nedir incelemenizi öneririm. Yanlış bilgi paylaşımınızı düzelttim.
Hayır sadece yanlış bilgi paylaşımını düzeltmediniz kendi fikrinizi de empoze etmeye çalışıyorsunuz bir yandan. Bana yazdığınız yorumun ikinci paragrafını okuyunca gayet net görülüyor. Derdiniz ne tam olarak? Aynı şekilde düşünmüyoruz diye bana yorum yapacağınıza konu sahibesine yorum yapın kadına bir çıkış yolu gösterin bana ayırdığınız mesaiyi ona ayırın belki bir hayrınız dokunur. Sizin geri dönüşüm diye adlandırdığınız kentsel dönüşüm ile ilgili verdiğiniz bilgi de hatalı bunu da düzeltiverin bir zahmet.

Diyelim ki konu sahibi boşandı. Annesinin yanına sığındı, annesi çocuğuna bakamayacağını söyledi. Bir kişiyi sadece anneyi geçindiren gelir, 3 e bölünmüş oldu. Bu sırada babadan kalma evleri kentsel dönüşüme girerse veya riskli yapı nedeniyle dönüşüm anlaşması yapılamasa da tahliye edilirse ne olacak ?

Veya oldu ya deprem nedeniyle konut kullanılamaz hale geldi. Bu durumda ne olacak ?

Bu durumda bu ev sizin anlatımınıza göre tsunami deprem ya da yangın sebebiyle de tahliye edilebilir ve hatta şu anda eşiyle oturduğu ev de kentsel dönüşüme girebilir ve hatta sizin olasılık hesaplamalarınıza göre eşinin bu devirde hala internet kafe işletiyor olması sebebiyle kafenin kapanması çok daha büyük bir olasılık dikkatlice düşünün ne demek istediğimi anlayacaksınız. Bu şekilde gelecek planı yapılmaz konu sahibinin probleminden çok uzaklaşıyorsunuz.

Bugün evi terk etsin, işe girsin, boşanma davası açsın diyen kim? Çalışıp çalışmama kararını verebilme hakkını elde etsin. Kreş yaşı gelince de bakıcı mı kreş mi kocasıyla bir olup halletsinler. 1 senelik iş hayatı 5 sene KPSS ye çalışmaktan daha fazla katkı yapar. Herkes memur olacak diye bir garanti mi var? Dün yüksek puan aldığı halde mülakattan geçemeyince ağlayan kişinin haberini okudum, bugün de 66 puanla ataması yapılanı okudum. Bu işler artık sınavla hazırlanmakla olmuyor. KPSS çalışmak lüks oldu.

Düzensiz sağlıksız yaşayan, ne iş yaptığı belli olmayan kocası hık der düşer kalırsa ne yapacak? O zaman çalışmaya mecbur olmayacak mı? Kim bakacak masraflarını karşılayacak o çocuğun? Adam geberip gitmez ama yallah ben başkasını buldum gidiyorum da diyebilir. Kıytırık bir işyeri açmış alın bakın zarar ediyorum deyip üç kuruş nafakayla sıyrılır işin içinden. Bu forumda kimbilir kaç tane kadın var, bebeğini bırakıp çalışmak zorunda kalan. Evliliğine yönelik çözüm önerisi yapmadım çünkü kadın fiilen evli değil. Koca yok ortalıkta ve ben yuva kolay kurulmuyor lafından aşırı gıcık kapıyorum. Bu, kadını bastırmak ezmek için kalıplaşmış bir cümle. Herkes 1 kere geliyor bu dünyaya, niye bu hayatın nimetlerinden mahrum kalsın?

İnsan tecrübem yeterince var. Lise zamanlarında part time çalışmayı da katarsak 30 senelik iş hayatı geçmişim var, bunun 10 yılı kendi işimi yaptım ve 15 senedir de 72 milletten insanla bir aradayım. Gerçekçi dediğin, içinde bulunduğu durumun tespitini yapıp çıkış yolu aramaktır, kafayı kuma gömmek değil. Adam keyfine keyif katsın ben de evde oturup olmayacak sınava çalışayım bari demektir.

Baba sorumluluk almıyormuş, biz de onu diyoruz. Ya bir gün hiç eve gelmezse, bakın başınızın çaresine derse? Napalım olmuyorsa olmuyor, gider annenle yaşarsın derse? Adam hamileliği geçtim bebek 1 yaşına gelene kadar yok ortada. Çok da çocuk düşkünü gibi görünmüyor. Mecbur kalma diye bir şey var, hani isteğimize bağlı olmayan. Kadınlar çoluk çocuğuyla gelip merdiven siliyorlar.
Kurtulmak isteyen kendi yolunu kendi açacak. Yok öyle, birileri benim için bir şey yapsın demek.

Hayır, siz konu sahibine ve konuyu okuyan konu sahibiyle benzer durumda olan insanlara yanlış vaatlerde bulunuyorsunuz.

Hayır, siz konu sahibine ve konuyu okuyan konu sahibiyle benzer durumda olan insanlara yanlış vaatlerde bulunuyorsunuz.
Ben vaatte falan bulunmuyorum iyi misiniz siz? Ben sizi alır bakarım mı dedim size iş olanağı sağlarım mı dedim ne vaadinde bulunmuşum. Gerçekten nasıl insanlarla muhatap oluyoruz belli değil ya lütfen daha fazla cevap yazmayın kapansın şu konu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…