• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

boşanmak istiyorum ancak

gaslightmagduru

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
16 Mart 2022
52
37
3
26
herkese merhabalar eşimle 2 yıldır evliyiz bir kızımız var ve ben boşanmak istiyorum. üniversiteye geç başladım son sınıf öğrencisiyim ders bırakmazsam mezun olacağım boşanmayı diploma aldıktan sonra yapmak istiyordum ancak mutlu olmadığım bir evde yüzüne bakmaya tahammül edemediğim bir adamla kalmak çok zor. boşanmaya kalkışırsam beni bekleyen şeyler nedir bunları sormak istiyorum. nikahta takılan 30 bin liralık altın var bir de , eşim onunla araba almıştı. bildiğim kadarıyla bana geri vermesi gerekecek. umarım okursunuz

herkese merhabalar eşimle 2 yıldır evliyiz bir kızımız var ve ben boşanmak istiyorum. üniversiteye geç başladım son sınıf öğrencisiyim ders bırakmazsam mezun olacağım boşanmayı diploma aldıktan sonra yapmak istiyordum ancak mutlu olmadığım bir evde yüzüne bakmaya tahammül edemediğim bir adamla kalmak çok zor. boşanmaya kalkışırsam beni bekleyen şeyler nedir bunları sormak istiyorum. nikahta takılan 30 bin liralık altın var bir de , eşim onunla araba almıştı. bildiğim kadarıyla bana geri vermesi gerekecek. umarım okursunuz
Araba alındıysa ortak mal olarak ikiye bölünür. Altına çevirip size geri iade etmesi gibi bir şey söz konusu değil diye biliyorum.

Boşanma durumunda nerede yaşayacaksınız yani evden siz mi ayrilacaksiniz?
Eğer oyleseyse taşınmak,yerleşmek çocukla zor olur tabii yorulursunuz.
Bosanirsabiz nafaka talep edersiniz biraz maddi destek olur ama tamamen geçinmek için yeterli olmaz maddi imkanınız var mı ?
Evlendikten sonra alınan ev,araba gibi gayrimenkul varsa ortak bölünür ama satilmissa yapacak bişey yok bişey alamazsınız.
Çocuğun durumu var siz okurken ya bakıcı,ya yakınınız yada kreş olacak bu durumda.
Hepsini gözden geçirin.

Öyle gözüküyor
bu beni yıktı şu an :(
Boşanma durumunda nerede yaşayacaksınız yani evden siz mi ayrilacaksiniz?
Eğer oyleseyse taşınmak,yerleşmek çocukla zor olur tabii yorulursunuz.
Bosanirsabiz nafaka talep edersiniz biraz maddi destek olur ama tamamen geçinmek için yeterli olmaz maddi imkanınız var mı ?
Evlendikten sonra alınan ev,araba gibi gayrimenkul varsa ortak bölünür ama satilmissa yapacak bişey yok bişey alamazsınız.
Çocuğun durumu var siz okurken ya bakıcı,ya yakınınız yada kreş olacak bu durumda.
Hepsini gözden geçirin.
evden o gidecek ben şehir dışına çıkamam zaten okulum var çünkü, çocuğa bakacak yakınım var herhangi bir boşanma durumunda. maddi konuda da ailem destek olacak ben düzenli işe girene kadar ama yanımıza gel diye diretebilirler de
Neler geçti aranızda bilemiyorum biraz açarsanız daha iyi yorumlar gelecektir.
psikolojik ve cinsel şiddet, hakaretler küfürler çocuğun yanında hem de. özetlemek gerekirse böyle
Neden boşanmak istiyorsunuz peki
yukarıdaki hanımefendiye yazdım okuyun isterseniz 💜

bu beni yıktı şu an :KK43:

evden o gidecek ben şehir dışına çıkamam zaten okulum var çünkü, çocuğa bakacak yakınım var herhangi bir boşanma durumunda. maddi konuda da ailem destek olacak ben düzenli işe girene kadar ama yanımıza gel diye diretebilirler de

psikolojik ve cinsel şiddet, hakaretler küfürler çocuğun yanında hem de. özetlemek gerekirse böyle

Çok fazla düzeniniz bozulmayacak o zaman çok zorlanmazsiniz.
Çocuğa bakacak var,ev aynı ailen de destekse bu durumda beklemene gerek yok.
Dava açılır anlaşmalı boşanma olursa zaten 1 celsede biter.
Çekişmeli olursa biraz uzar ama eninde sonunda bosanirsin.
Nafaka mutlaka talep et çocuğun için lazım olacak.
Ailenle birlikte oturmak sıkıntı olabilir ayrı olup desek olmalari çok iyi ama birlikte oturmak zor oluyor genelde.

bu beni yıktı şu an :(

Üzgünüm umarım en az hasarla kurtulursunuz

Boşanma çekişmeli olursa once Boşanma davası sonra mal varlığı davası, uzun bir süreç sizi bekliyor iyi bir avukat tutun kendinizde ilgilenin ilk verdiğiniz dilekçe çok önemli

Çok fazla düzeniniz bozulmayacak o zaman çok zorlanmazsiniz.
Çocuğa bakacak var,ev aynı ailen de destekse bu durumda beklemene gerek yok.
Dava açılır anlaşmalı boşanma olursa zaten 1 celsede biter.
Çekişmeli olursa biraz uzar ama eninde sonunda bosanirsin.
Nafaka mutlaka talep et çocuğun için lazım olacak.
Ailenle birlikte oturmak sıkıntı olabilir ayrı olup desek olmalari çok iyi ama birlikte oturmak zor oluyor genelde.
ailemin maddi durumu çok iyi bakarsanız, ama boşanmak istediğimde bana başka seçenek sunmazlar diye endişe ediyorum. desteklerini çekeceklerini sanmam yine de ama işte insanın cesareti kırılıyor. onlarla yaşamam imkansız çünkü. nafaka kesinlikle isteyeceğim zaten, bir de manevi tazminat davası açma şansım var mı? beni 10 yıl yaşlandırdı çünkü son 6 ayda, sağlık sorunlarım var şimdiden
Üzgünüm umarım en az hasarla kurtulursunuz
umarım dua edin benim için lütfen 🙏🏽

Boşanma çekişmeli olursa once Boşanma davası sonra mal varlığı davası, uzun bir süreç sizi bekliyor iyi bir avukat tutun kendinizde ilgilenin ilk verdiğiniz dilekçe çok önemli
çekişmeliye cesaret edebileceğini sanmıyorum, çünkü bana yaşattığı her şey kanıtlı çocuğu muhtemelen ona göstermez mahkeme öyle şeyler.

çekişmeliye cesaret edebileceğini sanmıyorum, çünkü bana yaşattığı her şey kanıtlı çocuğu muhtemelen ona göstermez mahkeme öyle şeyler.
Bu kadar ağır ne yaşadınız? Çok üzüldüm size ve
gençliğinize.

Back
X