-
- Konu Sahibi limoncicegi2
Ben çocuga özellikle de bu yastakı bir çocuga annenin daha iyi bakabileceğini düşünüyorum. Annenin de babanın da hayatına biri girebilir boşandıktan sonra, bunun cinsiyeti oldugunu da düşünmüyorum. Kız veya erkek çocugu farketmez.Bosandıgında neden cocuk annenin tekelinde oluyor biri de bana bunu anlatabilir mi? Velayeti babaya vermek kötü bisey değildir eksiklik değildir. Kimse baba evinden getirmiyor cocugunu dimi?
Hatta kız cocugu ise cocugun babada kalması bikahare daha doğru… Annenin sonucta hayatına elbette bir erkek girecek. Yabancı bir erkekle bir kız cocugunun aynı evde yasaması doğru mu sizce ?
Ben olaya baska bi perpektifden bakıyorum. Tezimi cocuk istismarı üzerine yazdım. İlk basamakta 100 istismardan 90 ‘ı aile ve aile bireyine yakın kisiler ve ikinci basamakta annenin evlendiği yani “üvey baba istismarları” oluşturuyor… o yüzden kız cocugunun eğer “baba” yani kaynana fln değil bakacaksa babanın bakması kanaatindeyim. Bilmiyorum sixin çevrenin durumunu, eğitimini ama benim son zamanlarda cevremde gördügüm babalar gayet cicek gibi bakıyor. Kuzenim 18 sene önce sanırım esi terk edip rusyaya gitti cocugunu bir baba olarak kendisi cicek gibi büyüttü. İs basa düşünce kesinlikle uapıuorlar. Erkek cocugu icin bisey diyemem ama bosandıktan sonra kız cocugunun belli bi yastan sonra babası ile kalması daha doğru. Anne rahibe değilse elbet hayatına birileri girecek yada evlenecek… yada 2. Evliliğini yapıp kızı ile aynı evde el adamını tutan kadınları görünce şok geçiriyorum. Bizler an geldiğinde bir amcanınncocugu sevme tarzınu dahi aileden olmasına ragmen sorgularken, yabancı bir erkekle kızını aynı evde tutan bir anneyi bir kadın olarak sorguluyorum .tasvip etmiyorum ne dinde yeri var bunun ne akıl penceresinde..Ben çocuga özellikle de bu yastakı bir çocuga annenin daha iyi bakabileceğini düşünüyorum. Annenin de babanın da hayatına biri girebilir boşandıktan sonra, bunun cinsiyeti oldugunu da düşünmüyorum. Kız veya erkek çocugu farketmez.
Baba çocugun özbakımıyla genellikle ilgilenmiyor, dolayısıyla kv bakıyor. Çocuk babannede kalıyor genelde ya da halaları bakıyor. Çevremde gördüğüm bu
Konuya bakacak olursak bence de şu durumda babasının bakması daha doğru, ben sadece konu sahibini silkeleyip kendine getirmeye çalışıyorum. Konu sahibinin psikolojısı iyi değil, destek alması gerekiyor kesinlikle. Belki eşiyle boşanırsa çocucuguyla saglıklı ilişki kurabılecegını düşündüm aslında.Ben olaya baska bi perpektifden bakıyorum. Tezimi cocuk istismarı üzerine yazdım. İlk basamakta 100 istismardan 90 ‘ı aile ve aile bireyine yakın kisiler ve ikinci basamakta annenin evlendiği yani “üvey baba istismarları” oluşturuyor… o yüzden kız cocugunun eğer “baba” yani kaynana fln değil bakacaksa babanın bakması kanaatindeyim. Bilmiyorum sixin çevrenin durumunu, eğitimini ama benim son zamanlarda cevremde gördügüm babalar gayet cicek gibi bakıyor. Kuzenim 18 sene önce sanırım esi terk edip rusyaya gitti cocugunu bir baba olarak kendisi cicek gibi büyüttü. İs basa düşünce kesinlikle uapıuorlar. Erkek cocugu icin bisey diyemem ama bosandıktan sonra kız cocugunun belli bi yastan sonra babası ile kalması daha doğru. Anne rahibe değilse elbet hayatına birileri girecek yada evlenecek… yada 2. Evliliğini yapıp kızı ile aynı evde el adamını tutan kadınları görünce şok geçiriyorum. Bizler an geldiğinde bir amcanınncocugu sevme tarzınu dahi aileden olmasına ragmen sorgularken, yabancı bir erkekle kızını aynı evde tutan bir anneyi bir kadın olarak sorguluyorum .tasvip etmiyorum ne dinde yeri var bunun ne akıl penceresinde..
Sizin kadın düşmanlığınız yine şaşırtmıyor. sanki boşanmış anne babası olan ve annesiyle yaşayan tüm kızlar istismara uğruyor. Bilmem kaçta binde bir olan bir durum üzerinden genelleme yapıp boşanmış aile kızları babada kalmalı diyosunuz. Ona bakarsanız cici annesi tarafından hayatı boyunca işkenceyle büyütülen çocuklar var ve annesinin sevgilisi tarafından istismara uğrama durumundan çooook daha sık yaşanan bir durum. Napalım boşanan aile çocuklarını komple sosyal hizmetlere mi verelim?Ben olaya baska bi perpektifden bakıyorum. Tezimi cocuk istismarı üzerine yazdım. İlk basamakta 100 istismardan 90 ‘ı aile ve aile bireyine yakın kisiler ve ikinci basamakta annenin evlendiği yani “üvey baba istismarları” oluşturuyor… o yüzden kız cocugunun eğer “baba” yani kaynana fln değil bakacaksa babanın bakması kanaatindeyim. Bilmiyorum sixin çevrenin durumunu, eğitimini ama benim son zamanlarda cevremde gördügüm babalar gayet cicek gibi bakıyor. Kuzenim 18 sene önce sanırım esi terk edip rusyaya gitti cocugunu bir baba olarak kendisi cicek gibi büyüttü. İs basa düşünce kesinlikle uapıuorlar. Erkek cocugu icin bisey diyemem ama bosandıktan sonra kız cocugunun belli bi yastan sonra babası ile kalması daha doğru. Anne rahibe değilse elbet hayatına birileri girecek yada evlenecek… yada 2. Evliliğini yapıp kızı ile aynı evde el adamını tutan kadınları görünce şok geçiriyorum. Bizler an geldiğinde bir amcanınncocugu sevme tarzınu dahi aileden olmasına ragmen sorgularken, yabancı bir erkekle kızını aynı evde tutan bir anneyi bir kadın olarak sorguluyorum .tasvip etmiyorum ne dinde yeri var bunun ne akıl penceresinde..
Aynen öyle psikolojisi bozuksa bir annenin baba baksın. Yani cocuk annenin tekelinde olmamalı. Söylemek istediğim bu. Babanın bakması ayıplanacak yada entetasan karsılanacak bisey değil. Biri annesi ise diğeri de babası yüzde 50/50. Suan konu sahibi mental olarak cocuk bakmaya hazır değil, insanların gecis süreci olabilir bazen tek kalmak ister insan. Bana bunlar cok normal geliyor. Annelik mucize yada süper güc değildir annelerde yorulur.. burası yorulmadıgını söyleyip sinir krizleri geciren herseyden şikayet eden annelerle dolu. Dürüstlük her zaman iyidirKonuya bakacak olursak bence de şu durumda babasının bakması daha doğru, ben sadece konu sahibini silkeleyip kendine getirmeye çalışıyorum. Konu sahibinin psikolojısı iyi değil, destek alması gerekiyor kesinlikle. Belki eşiyle boşanırsa çocucuguyla saglıklı ilişki kurabılecegını düşündüm aslında.
Kadın düsmanlığı mı? Kız cocugunu korumak mu? Biri yürü git binde bir dediğin, yüzdelik dilimde. İzin verde okudugum tezini gece gündüz yazdıgım alanda biraz bilgim olsun. Zatı aliniz izin verirse hani, gönlünüz olursa…. Anne bir rahibe gibi yasayacaksa tabiki cocuk annede kalsın, ama anne baskasıyla evlenecekse hayatına baska bir adam alacaksa dinde dahi bunun yeri yok. Zaten eğer müslüman isen bunu biliyorsundur. Müslüman değilsen de sana bisey anlatmaya gerek yok, kafana göre kardes..Siz yanlıs biliyorsunuz ama ben size öğreteyim doğrusunu üvey baba tacizi cocuk istismarında 2. Basamakta olan n fazla yasanan istismar türüdür bu kimi zaman cinsel taciz kimi zamanda entegrasyonel istismar olarak yaşanabilir. Üvey anne rahatsızlıgı da vardır burada baba dikkat ve farkındalık otorite göstermeli.. Ama üvey anne cinsel istismarda bulunmuyor nihayetinde. Bu üvey anneden gelen olumsuz davranısları da kabullendiğim anlamına gelmiuor. Sizden ricam yanlıs bilgilerinizi kendinize saklayın. Bilmiyorsanız olabilir doğaldır ozaman “oku” diye başlayan Kutsal kitabınızı okuyun. Vardır bi bildikleri dimiSizin kadın düşmanlığınız yine şaşırtmıyor. sanki boşanmış anne babası olan ve annesiyle yaşayan tüm kızlar istismara uğruyor. Bilmem kaçta binde bir olan bir durum üzerinden genelleme yapıp boşanmış aile kızları babada kalmalı diyosunuz. Ona bakarsanız cici annesi tarafından hayatı boyunca işkenceyle büyütülen çocuklar var ve annesinin sevgilisi tarafından istismara uğrama durumundan çooook daha sık yaşanan bir durum. Napalım boşanan aile çocuklarını komple sosyal hizmetlere mi verelim?
Cüretkar cahillik buna deniyor işte. Hem cahil hem cahil olduğunun farkında değil ahkam kesiyor. Dini yorum neden yaptınız konuyla alakası nedir tam olarak? Ben müslümanım da ülkede medeni hukuk uygulanıyor. Sanırım haberiniz yok. He islamda da kız üvey babasıyla yaşayabilir buna engel yok. Hatta normalde olan tesettür kuralları üvey babasının yanında daha gevşektir (mesela saçını açmak gibi vs) belli ki cahil olduğunuz bir konu. Keşke sadece uyduruk tezinizle ilgili kısımda yorum yapsaydınız. zaten konunun bunla ilgisi sıfır. Size göre cinsel istismar dışındaki her türlü istismar gözardı edilebilir sanırım. Cici anne zulmü bahsettiğiniz durumdan katbekat daha yaygın olmasına rağmen öteki kadar büyük bir tehlike olarak görmemeniz bundan herhalde. Size diğer üyeler bu üye kesin erkek diyordu. Gerçekten haklılar. Bu kadar erkek yancılığının başka açıklaması olamazKadın düsmanlığı mı? Kız cocugunu korumak mu? Biri yürü git binde bir dediğin, yüzdelik dilimde. İzin verde okudugum tezini gece gündüz yazdıgım alanda biraz bilgim olsun. Zatı aliniz izin verirse hani, gönlünüz olursa…. Anne bir rahibe gibi yasayacaksa tabiki cocuk annede kalsın, ama anne baskasıyla evlenecekse hayatına baska bir adam alacaksa dinde dahi bunun yeri yok. Zaten eğer müslüman isen bunu biliyorsundur. Müslüman değilsen de sana bisey anlatmaya gerek yok, kafana göre kardes..Siz yanlıs biliyorsunuz ama ben size öğreteyim doğrusunu üvey baba tacizi cocuk istismarında 2. Basamakta olan n fazla yasanan istismar türüdür bu kimi zaman cinsel taciz kimi zamanda entegrasyonel istismar olarak yaşanabilir. Üvey anne rahatsızlıgı da vardır burada baba dikkat ve farkındalık otorite göstermeli.. Ama üvey anne cinsel istismarda bulunmuyor nihayetinde. Bu üvey anneden gelen olumsuz davranısları da kabullendiğim anlamına gelmiuor. Sizden ricam yanlıs bilgilerinizi kendinize saklayın. Bilmiyorsanız olabilir doğaldır ozaman “oku” diye başlayan Kutsal kitabınızı okuyun. Vardır bi bildikleri dimi
Su an psikolojin bozuk ve esine kizginsin o yuzden boyle dusunuyorsun. Eger dusunduklerin gercek olsa zaten buraya yazmaz bosanir cocuguda esine verirdin. Mutsuzsun bu mutsuzluktq cocuk yaptigina pismansin ama cocugada kiyamiyorsun. Bi ara bizimde esimle cok buyuk kavgalarimiz olmustu bende bunu dusunmustum keske cocuk yapmasaydim bosanirdim hemen ama cocukla bosanmak zor simdi. Insan mutsuz caresiz ve psikolojisi kotu oldugunda bunu dusunuyor burdakiler cok tepki vermis ama kadin zaten normal psikolojide degil. Benim esimde o kadar iyi mukemmel bir babaki ona biraksam daha mutlu olur diye bende dusunmustum ama birakamam tabikide bu ic rahatlatma oluyor. Doktora gidin asil mutsuzlugunuzun sebebi cocuk degil cunku iliskiniz. Mutsuzlugunuzun sebebi cozunce daha saglikli dusunuceksiniz zaten. Ben birde evlenir evlenmez esimin beni kandirmasiyla hamile kaldim ki cocuk hic sevmem hatta hala baska cocuklar hic sevimli gelmez banaVar ama tamamen onlara birakamayizki yaslilar. Ben başımdan atmaya calismiyorum cocugumu sadece bu psikolojideyken tek başıma bakımı ustlenemeyecegim aşikar nasi bı çözüm bulmalıyım diye düşünüyorum.tam zamanli bakici bulsam yada kreş diyorum.bilemiyorum gerçekten. İhmal ederek bakıcıya neneye bırakarak buyusunde istemiyorum ona zarar vermek istemiyorum ama kaldıramıyorum. Elimde xegil kaldıramıyorum sorumluluk..
Ne alakası var ya ona kalırsa öz babasının amcasının dayısının abisinin istismarına uğrayan kız çocuklarıda var.Kadın düsmanlığı mı? Kız cocugunu korumak mu? Biri yürü git binde bir dediğin, yüzdelik dilimde. İzin verde okudugum tezini gece gündüz yazdıgım alanda biraz bilgim olsun. Zatı aliniz izin verirse hani, gönlünüz olursa…. Anne bir rahibe gibi yasayacaksa tabiki cocuk annede kalsın, ama anne baskasıyla evlenecekse hayatına baska bir adam alacaksa dinde dahi bunun yeri yok. Zaten eğer müslüman isen bunu biliyorsundur. Müslüman değilsen de sana bisey anlatmaya gerek yok, kafana göre kardes..Siz yanlıs biliyorsunuz ama ben size öğreteyim doğrusunu üvey baba tacizi cocuk istismarında 2. Basamakta olan n fazla yasanan istismar türüdür bu kimi zaman cinsel taciz kimi zamanda entegrasyonel istismar olarak yaşanabilir. Üvey anne rahatsızlıgı da vardır burada baba dikkat ve farkındalık otorite göstermeli.. Ama üvey anne cinsel istismarda bulunmuyor nihayetinde. Bu üvey anneden gelen olumsuz davranısları da kabullendiğim anlamına gelmiuor. Sizden ricam yanlıs bilgilerinizi kendinize saklayın. Bilmiyorsanız olabilir doğaldır ozaman “oku” diye başlayan Kutsal kitabınızı okuyun. Vardır bi bildikleri dimi
İste bende senin gibi zırlayan erkek erkek diyenler icin kadınlar klübü yetkilileri ile görüntülü kendimi kimliğimi beyan ettim o yüzden gecelim o isleri devlet su isleri. Dinde üvey baba ile kız yaşayabilir ama mahremiyet ölcülerinde bu ölçüleri yakalamak da zor. Ayrıca cocuga babanın bakması nicin kötü anlayamadım? Pardon siz kötü babalardan cocuk yapıyorsanız bunlarda sizin zekanız. Sonucta o insanları siz secmiuor musunuz? Devlet size zorla atama yapmıyor dimi? Cici anne zülmünü kabul etmediğimi beyan etmeme rağmen neden bi yerinden element uyduruyorsun öyle demisim gibi. Cok zekisin ya su asağıdaki tezi okumanu tavsiye ederim. Malesef cocuk istismarında üvey baba yüksek bulunmustur. Sen yine element uydur ama istiuorsan sana birCüretkar cahillik buna deniyor işte. Hem cahil hem cahil olduğunun farkında değil ahkam kesiyor. Dini yorum neden yaptınız konuyla alakası nedir tam olarak? Ben müslümanım da ülkede medeni hukuk uygulanıyor. Sanırım haberiniz yok. He islamda da kız üvey babasıyla yaşayabilir buna engel yok. Hatta normalde olan tesettür kuralları üvey babasının yanında daha gevşektir (mesela saçını açmak gibi vs) belli ki cahil olduğunuz bir konu. Keşke sadece uyduruk tezinizle ilgili kısımda yorum yapsaydınız. zaten konunun bunla ilgisi sıfır. Size göre cinsel istismar dışındaki her türlü istismar gözardı edilebilir sanırım. Cici anne zulmü bahsettiğiniz durumdan katbekat daha yaygın olmasına rağmen öteki kadar büyük bir tehlike olarak görmemeniz bundan herhalde. Size diğer üyeler bu üye kesin erkek diyordu. Gerçekten haklılar. Bu kadar erkek yancılığının başka açıklaması olamaz
Evet o yüzden dedim ya fark ettiysen öz amcanın bile severken tutumları doğru mu diye dıs göz olarak bakarken, yabancı bir erkeğe nasıl güvenilir söyler misin lütfen? Öz babaya mı güvenirsin, üvey babaya mı?Ne alakası var ya ona kalırsa öz babasının amcasının dayısının abisinin istismarına uğrayan kız çocuklarıda var.
Peki bi öneriniz varsa söyleyin bizde konu sahibi aydınlanalımEvet o yüzden dedim ya fark ettiysen öz amcanın bile severken tutumları doğru mu diye dıs göz olarak bakarken, yabancı bir erkeğe nasıl güvenilir söyler misin lütfen? Öz babaya mı güvenirsin, üvey babaya mı?
Haha insan kendi attığı şeyi okumaz mı yahu? Bak attığın şeyin bana ithafen gönderdiğin kısmını kestim. Burda en çok istismar edenin öz baba olduğu, ancak üvey babanın da istatiksel olarak yüksek olduğu yazıyor. “Dahi anlamında de” senin bu yolladığına göre kendi öz babası en çok istismar eden gibi bir sonuç çıkıyor. Bu attığına göre çocuğun kimsede kalmaması gerek. Kendi attığını kendin oku ara da sana da faydası olurİste bende senin gibi zırlayan erkek erkek diyenler icin kadınlar klübü yetkilileri ile görüntülü kendimi kimliğimi beyan ettim o yüzden gecelim o isleri devlet su isleri. Dinde üvey baba ile kız yaşayabilir ama mahremiyet ölcülerinde bu ölçüleri yakalamak da zor. Ayrıca cocuga babanın bakması nicin kötü anlayamadım? Pardon siz kötü babalardan cocuk yapıyorsanız bunlarda sizin zekanız. Sonucta o insanları siz secmiuor musunuz? Devlet size zorla atama yapmıyor dimi? Cici anne zülmünü kabul etmediğimi beyan etmeme rağmen neden bi yerinden element uyduruyorsun öyle demisim gibi. Cok zekisin ya su asağıdaki tezi okumanu tavsiye ederim. Malesef cocuk istismarında üvey baba yüksek bulunmustur. Sen yine element uydur ama istiuorsan sana bir
Kac tez linki daha paylasabilirim ingilizce fakan biliyorsan tatlım yabancı tezlerde atabilirim ama burası yurt dısı değil demenden korktugum icin Türkce kaynaklar da atabilirim. Bir cocuk hem anne hem babanındır cocuk anneylede kalacak babayla da . Ben iki yüzlü değilim cocuk bende kalsın benim sonra cocugu bana bıraktı gitti hayatım kaydı diye sikayet ediyorsunuz 100 kadının 90 ı da bunu yapıuor. Babaya yeterli sorumluluk vermedipinizden yada düzgün adamlar secemediğinizden. Simdi bunları dürüstce söyleyen de erkek oluyor he yok yaa bizlerin gerçeğini söyleyince isine gelmiyor. Eğer bir anne evlenmeyecekse annenin tasarrufudur kızı kalsın, ama bir kız yabancı bir erkekle büyümesi doğru bisey değildir. Buna doğru diyen normal karşılayan asıl cahildir. Dediğim gibi sana seve seve istismar oranlarını öğretirim
Konu sahibi suan cocugunu mutsuz edecekse toparlanana kadar babaya versin, cocugu 2 yaşındaymış ben yorumlardan gördüm 2 yas cocugu anne cocugudur. Bir anne baba bosanıyorsa ise; babanın çocuğun sorumluluklarından kacmasına izin verilmemeli bir anne kadar sorumluluk almalı bunu sadece velayet olarak düsünmeyin, hasta oldugunda baba götürecek, veli toplantısına babası da gidecek. Hersey annede toplanmayacak. Ve eğer genc kız olma dönemi ise asla yabancı bir erkekle bir genc kız aynı evde yetistirilmemli. Anne evlenecekse genc kız babada kalmalı. Bunlarda tek bir cümlede akıl dısı bisey gördünüz mü siz ?Peki bi öneriniz varsa söyleyin bizde konu sahibi aydınlanalım
İste sivri zeka bı yüzden an geldiğinde öz babanın öz amcanın çocuğa tutumlarına bile dikkatle yaklaşmak gerekiyor diye yazdım. 2. Kademe istismar üvey baba istismarıdır. İlk kademe aile ve aileye yakın bireyler akrabadır yazdım… gözünle değil, baska bir organınla okuyorsun sanırım.. bak hala aynı seyi söylüyorum bir idrak sorunu olan insana anlatır gibi tekrar anlatıuorım. Cocuk istismarı piramiti sudur: 1. Kademe aile, aile büyükleri aileye yakın kisiler 2. Kademe üvey baba üvey amca vs, 3. Kademe mahallendeki bakkal, yada cocugunu gönderdiğşn bi yerde atıyorum üst komsunun yeni seyler deneyimlemek isteyen ergen oglu yani ne tam tanıdığın ne de aileye tamamen yabancı olan kisiler, 4. Kademe de ise tamamiyle yabancı olarak nitelendirilendir ve bu oran cok cok düsüktür… heralde simdi anladın sivri zeka seni :) ( senin anlaman icin piramiti örneklendirdim mahalle bakkallı hedef değil hani onu da söylim de sonra sen anlamıyorsun ya, cocugu öz babası ile kalmasındansa üvey babası ile kalmayı düsünen bir akıl tutulmasına söyleyebileceğim bisey yok, zira baba oranı yüksek olması sebebi her cocugun üvey babası yok, ama her cocugun babası var rakamsal verilere baktıgında baba daha fazla istismar fazla ama oran orantı olarak baktıgında üvey baba istismarı fazladır cünkü öz baba Allah kahretsin öyleletini ama cok nadirdi istismar eden, ama kan bağı olmauan adam bu olaya daha kolay neden olabiliyor… simdi ergen gülmelerin laf sokmalarını da alıp git cünkü bu bilgileri hazmetmen lazım beni etiketleme beni etiketleyeceksen bilgi iste sana atayım tezleri araştırmaları, ama bos ceneler konusmakar icin etiketleme beni vaktim yokHaha insan kendi attığı şeyi okumaz mı yahu? Bak attığın şeyin bana ithafen gönderdiğin kısmını kestim. Burda en çok istismar edenin öz baba olduğu, üvey babanın da istatiksel olarak yüksek olduğu yazıyor. “Dahi anlamında de” senin bu yolladığına göre kendi öz babası en çok istismar eden gibi bir sonuç çıkıyor. Bu attığına göre çocuğun kimse de kalmaması gerek. Kendi attığını kendin oku ara da sana da faydası olur