Boşanmak insana neden bu kadar acı verir bide çocuğun varsa

selisya

olduğu kadar , Olmadığı KADER!!!..
Kayıtlı Üye
13 Şubat 2014
596
67
53
35
slm kızlar ben boşanma aşamaındayım bilirsiniz belki önce ki konularımı eşim bipolar demiştim...neden boşanırken insan bu kadar acı çeker bide küçücük bi kızın varsa ...devamlı anne eve gidelim babamla uyuyalım evimizde kalalım ben ailemin bir arada olmasını istiyorum diye ağlama krizleri ben annemle babamın bir arada olmasını istiyorum demesi ... bu acı ne zaman bitecek ...kendime mi acısam kızıma mı acısam küçücük yavrumu aile ortamında büyütemicem.. herşeyden mahrum bırakıcam gibi geliyor devamlı ileriyi düşünüyorum...hep mutsuz olucaz diye düşünüyorum ben bunları nasıl atarım kafamdan ...boşanan ve çocuğu olanlar nasıl avuttunuz çocuğunuzu

kıyamam çok üzüldüm , her çocuk mutlu ailede büyümek istiyor tabii
bende küçükken annemle babam kavga edince hep dua ederdim her gece allahım annemle babam nolur kavga etmesin diye

kaç yaşında kızınız ?
karşınıza alıp konuşsanız anlamaz mı?
çok mu çıkmaz evliliğiniz hiç şansı yok mu?

kıyamam çok üzüldüm , her çocuk mutlu ailede büyümek istiyor tabii
bende küçükken annemle babam kavga edince hep dua ederdim her gece allahım annemle babam nolur kavga etmesin diye

kaç yaşında kızınız ?
karşınıza alıp konuşsanız anlamaz mı?
çok mu çıkmaz evliliğiniz hiç şansı yok mu?

kızım 7 yaşında oda babasının ilaç içmeyip tartıştığımızda bi köşeye çekilip dua eder ...herşeyi anlıyor babasına kızııyor oda ilaçl içmiyor diye

hatırlıyorum sizi. içim parçalanmıştı yaşadıklarınıza, çelişkide kalışınıza. tecrübe sahibi değilim, sadece Allah kolaylık versin demek istedim. bir de yaşayan arkadaşlar daha iyi bilirler ama çocuğunuzun psikolojik gelişimi açısından BENCE daha sağlıklı bir yoldasınız. bunu ilerde anlayacaktır inşallah.

slm kızlar ben boşanma aşamaındayım bilirsiniz belki önce ki konularımı eşim bipolar demiştim...neden boşanırken insan bu kadar acı çeker bide küçücük bi kızın varsa ...devamlı anne eve gidelim babamla uyuyalım evimizde kalalım ben ailemin bir arada olmasını istiyorum diye ağlama krizleri ben annemle babamın bir arada olmasını istiyorum demesi ... bu acı ne zaman bitecek ...kendime mi acısam kızıma mı acısam küçücük yavrumu aile ortamında büyütemicem.. herşeyden mahrum bırakıcam gibi geliyor devamlı ileriyi düşünüyorum...hep mutsuz olucaz diye düşünüyorum ben bunları nasıl atarım kafamdan ...boşanan ve çocuğu olanlar nasıl avuttunuz çocuğunuzu

şu an ailenizlemi kalıyorsunuz. boşanma davası açtınızmı

hatırlıyorum sizi. içim parçalanmıştı yaşadıklarınıza, çelişkide kalışınıza. tecrübe sahibi değilim, sadece Allah kolaylık versin demek istedim. bir de yaşayan arkadaşlar daha iyi bilirler ama çocuğunuzun psikolojik gelişimi açısından BENCE daha sağlıklı bir yoldasınız. bunu ilerde anlayacaktır inşallah.

sğolun .inşaallh anlar ..kalsam sağlıklı olmayacak yaşayan kişilerden edindiğim bilgilere göre kalmasamda beni suçlayacakmı diye düşünüyorum ..oda herşeyin farkında ama çocuk işte anne babasını bir arada görmek istiyor ..şimdi 7 değilde 10 yaşında olsaydı kızım kendi derdi anne gidelim diye

şu an ailenizlemi kalıyorsunuz. boşanma davası açtınızmı

evet ailemle kalıyorum 8 aydır ..davamız 3 hafta önce oldu eşim gelmediği için ertelendi ...eşim söz veriyor ilaçları içcem diye ama güvenmiyorum

Bence kızınız için bir pedagog ile görüşün. Bu sizin kendi başınıza , başa çıkabileceğiniz bir durum değil maalesef. Çünkü zaten sizinde psikolojiniz pek sağlıklı değil. Siz bu haldeyken, kızınıza da pek yardımınız dokunamayabilir. Ayrıca, eşinizin durumu tam olarak nedir bilemiyorum ama, kızınızla olan bağlantısını lütfen kopartmasına izin vermeyin. Kızınız bilmeli ki, annem-babam anlaşamıyor olabilir ama yine de benim annem-babam diyebilmeli.

Ben hatırladım sizi :50: Çok üzüldüm gerçekten ama en büyük vicdansızlığı siz evlenirken karşı tarafın ailesinin böyle birşeyi söylememesi olmuştur.O Küçük çocuğun ve sizin gözyaşlarınızın çektiğiniz acıların günahları onların boynuna.
Bence üzücüde olsa hem çocuğunuz için hemde kendiniz için en doğru karar bu .. Allah yardımcınız olsun :50:

Bence kızınız için bir pedagog ile görüşün. Bu sizin kendi başınıza , başa çıkabileceğiniz bir durum değil maalesef. Çünkü zaten sizinde psikolojiniz pek sağlıklı değil. Siz bu haldeyken, kızınıza da pek yardımınız dokunamayabilir. Ayrıca, eşinizin durumu tam olarak nedir bilemiyorum ama, kızınızla olan bağlantısını lütfen kopartmasına izin vermeyin. Kızınız bilmeli ki, annem-babam anlaşamıyor olabilir ama yine de benim annem-babam diyebilmeli.

rehberlik öğretmeniyle görüştüm oda boşanmamın doğru olduğunu söylüyor .eşim manik depresif yani bipolar 2 kere hastanede yattı..kızım babaya çok düşkün değil ..ben yollamasam gitmez yani babasına ...bende artık tükendim nasıl düşünücem ne karar vericem bende bilmiyorum kızım için bu zorluğa katlanmalımıyım onuda bilmiyorum katlansam değecekmi sağlıklı büyüyecekmi herkes büyümiceğini söylüyor

evet biliyorum konularını
malesef senin durumunda başka çare kalmadı :(
ve yine malesef kızının bu durumları bir süre daha devam edecek
neden acı veriyor diye sormuşsun ya
asıl nedeni düzen değişikliği ve yeni düzene alışmanın verdiği direnç
ama mutlaka geçecek
allah yardımcın olsun

O zaman da söyledim şimdi de söylüyorum çocuğunuza bu cümleleri söyleten eşiniz olabilir. Hatta dikkat edin en çok eşinizle görüştükten sonra kızınız bu cümleleri kuruyordur. Bence bir pedegogla görüşün. Eğer çocuğunuzu etkileyen babası ise avukatınızla görüşün ve babası ancak birinin gözetiminde görebilsin çocuğunu. Kimse ufacık çocuğun psikolojisiyle oynayamaz.

Ben hatırladım sizi :50: Çok üzüldüm gerçekten ama en büyük vicdansızlığı siz evlenirken karşı tarafın ailesinin böyle birşeyi söylememesi olmuştur.O Küçük çocuğun ve sizin gözyaşlarınızın çektiğiniz acıların günahları onların boynuna.
Bence üzücüde olsa hem çocuğunuz için hemde kendiniz için en doğru karar bu .. Allah yardımcınız olsun :50:

daha suçlu benmişim canım idare etmemişim eşim ne derse yapmamışım ....kızımın banasının o halini bi daha görmesini istemiyorum önceden küçüktü anlamıyordu ama şimdi anlıyor ...

daha suçlu benmişim canım idare etmemişim eşim ne derse yapmamışım ....kızımın banasının o halini bi daha görmesini istemiyorum önceden küçüktü anlamıyordu ama şimdi anlıyor ...

Onun gelişimi ve ruh sağlığı açısından en doğru kararı vermişsin canım. Duacınızım, allahım yardım etsin. Çok mutlu ve huzurlu bi hayatın olmasını dilerim.

evet biliyorum konularını
malesef senin durumunda başka çare kalmadı :(
ve yine malesef kızının bu durumları bir süre daha devam edecek
neden acı veriyor diye sormuşsun ya
asıl nedeni düzen değişikliği ve yeni düzene alışmanın verdiği direnç
ama mutlaka geçecek
allah yardımcın olsun

sağolun ..kendimi artık bitmş gibi hissediyorum bundan sonra mutluluk yok sanki ....kızımın ruh sağlığı bozulmucanı bilsem sırf onun mutlu olması için bile katlanırım ..ama bipolar babayla yaşayan çocukta etkileniyormuş

Allah yardımcın olsun canım arkadaşlarında dediği gibi bir pedagogla görüşmen de fayda var...

O zaman da söyledim şimdi de söylüyorum çocuğunuza bu cümleleri söyleten eşiniz olabilir. Hatta dikkat edin en çok eşinizle görüştükten sonra kızınız bu cümleleri kuruyordur. Bence bir pedegogla görüşün. Eğer çocuğunuzu etkileyen babası ise avukatınızla görüşün ve babası ancak birinin gözetiminde görebilsin çocuğunu. Kimse ufacık çocuğun psikolojisiyle oynayamaz.

genelde babasının yanından gelince söylüyor.. eşim o kadar ısrar etmez çocuğa kızacağımı bilir ...kızım ara bulmaya çalışıyor ..kızım büyüyünce bana bakacakmısın dedim oda bi şartla dedi ne diye sorduğumda eve gidersek dedi ...devamlı bizi barıştırmak istiyor ..

rehberlik öğretmeniyle görüştüm oda boşanmamın doğru olduğunu söylüyor .eşim manik depresif yani bipolar 2 kere hastanede yattı..kızım babaya çok düşkün değil ..ben yollamasam gitmez yani babasına ...bende artık tükendim nasıl düşünücem ne karar vericem bende bilmiyorum kızım için bu zorluğa katlanmalımıyım onuda bilmiyorum katlansam değecekmi sağlıklı büyüyecekmi herkes büyümiceğini söylüyor

Açıkçası bunu bende düşünmüyorum. Sevgisiz ortamlarda büyüyen çocuklar maalesef çokta sağlıklı olmuyor. O yüzden boşanma kararınız doğrudur ama bu durumun çocuğunuzu en az şekilde etkilemesi için bence pedagogtan yardım alın. Benim arkdaşım da kızı 6 yaşındayken boşandı, pedagog sayesinde şuan çok iyiler kızıyla.

Uzun zamandir konunu takip ediyorum bir turlu bosanamadin.neden kararlarini uygulayamiyorsun.bu adamdan sana hayir gelmez bunu sende biliyorsun.kizinin mutsuz bir ortamda babasiyla buyuyecegine mutlu ortamda annesiyle buyusun daha iti.cocuklar zamanla alisir.kendini daha fazla uzme ve hayata sıkıca saril.
Bu donemleri atlatmak zor olsada emin ol zaman herseyin ilacidir.
Bosanmak hicbirseyin sonu degil.aksine guzel gunlerin baslangici olabilir
Bunalima girmeye gerek yok.depresif dusunme pozitif olmaya calis.
Bu donemleri bende atlattim.emin ol geciyor.
Insanoglu nelere alismiyor ki.

Back
X