• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanma ve Ev

nurose

2. üyelik sebebi ile profil pasif edilmiştir.
2. Üyelik !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
23 Mart 2015
590
210
53
Selam kızlar,

bir konuda bilgi almak istiyorum. 5 aylık evliyim boşanma kararı vermek üzereyim

maddi - manevi olarak eşim ve ailesi tarafından fazlasıyla kullanıldım:KK43:

eşimle yaşadığımız evi evlenmeden bir kaç ay önce kredi çekerek aldılar .eşime kredi çıkmadı bu yüzden tapusu da eşimin üzerine değil ama kredisini eşimle beraber ödedik. daha doğrusu ben daha çok ödeme yaptım

eşyalar alınırken ve evin içi yapılırken de maddi olarak üzerime düşeni fazlasıyla yaptım. ayrıca düğünden sonra takılan bilezikleri istemesem de bozdurup borca verdi

bir yazı okudum da tapu üzerinize olmasa bile evlendikten sonra alınmış olsa da borcunu ödediğin için mal paylaşımında ikiye bölünüyormuş. böyle bir şey var mı ?

boşanma durumunda evden nasıl bir hak iddia edebilirim ? yanlarına kalsın istemiyorum

Son düzenleme:
Evlendikten sonra alinan mallar da 2 ye bölünüyor, borclar da.

Ek: Aa siz evlenmeden once almışsınız. Borcu evlendikten sonra odediginizi kanitlarsaniz yine de yari yariya olur diye düşünüyorum.

:cry:

Evin kredisini banka yoluyla ödediysen dekontlarla ispat edebilirsin. Diğer türlüsünü bilmiyorum.
altınlarla ilgili bir şey iddia edebilir miyim peki. sonuçta zorla bozdurdum

Çok fazlasıyla uyanıklık etmiş.. malesef hak talep edemezsiniz hem evlenmeden önce almış hemde babasının üzerine yaptırmış..
ödeme yaptığınıza dair herhangi bir belgeniz var mı? Makbuz gibi?

Kadınlar uyanık olmalı işte bu konularda. Kendi üzerine bile değilmiş eşinizin. Uyanık tayfası. Babası ödüyo muydu peki?
işte o zamaanlar kredi çıkmadı eşime dediler ondan filan ama bilmiyorum belki o da yalandır.

çok az yardım ediyorlardı ailesi

Çok fazlasıyla uyanıklık etmiş.. malesef hak talep edemezsiniz hem evlenmeden önce almış hemde babasının üzerine yaptırmış..
ödeme yaptığınıza dair herhangi bir belgeniz var mı? Makbuz gibi?
maalesef :hasta:

pek yok gibi çünkü bankadan çekip eşime veriyordum oda toplayıp bankaya yatırıyordu :kızgın:

Bizim yasadigimiz ev benim uzerime. Evlendikten sonra alindi. Ama paranin cogunu annem verdi. Ve banka uzerinden kanitli. kalan kismini da maasimdan kredi cekerek odedim. Hatta odemeye devam ediyorum. Avukatim esimin evden bir sey almayacagini soyledi.

Evi evlenmeden önce almışsınız ve üstelik babasının üstüneymiş, evde hak iddia edemezsiniz. Altınları talep edebilirisiniz. Onlar yasal olarak sizin çünkü. Boşanma davanız ile birlikte altınlarınız için talepte bulunun.

maalesef :hasta:

pek yok gibi çünkü bankadan çekip eşime veriyordum oda toplayıp bankaya yatırıyordu :kızgın:

O zaman ev konusunda hiç bir talepte bulunamazsınız üzülerek söylüyorum.. yaptığınız ödemeleri kabul ederse eğer geri ödeme yapılabilir veya evi paylaşabilirsiniz ama eşinizin de bunu kabul edeceğini zannetmiyorum..
altınları geri alırsınız onlar her türlü kadının.

Back
X