Boşanma ve Ev

işte o zamaanlar kredi çıkmadı eşime dediler ondan filan ama bilmiyorum belki o da yalandır.

çok az yardım ediyorlardı ailesi
Doğru olabilir de olmayabilir de. Ama öyle olsa bile eşinizin üzerine geçirilebilirdi ev. Bence uyanıklık etmiş onlar.

Ev babasinin uzerinde oldugu icin hak talep edemiyorsunuz diye biliyorum ben. Bir avukata mi danissaniz cunku eve hak talep edemedigin gibi bir de esinin kredi borcunun yarisi sana kalabilir

annem böyle bir durumla yıllarca uğraştı kpnin alın ödeyin oturun dediği evin tapusu için.
ama hep dekontlarını aldığı için hak talep etti rahatlıkla .
umarım eşine elden vermemişsindir kredi parasını hesaba bile göndersen dökümü bir fark yaratır

çoğunlukla elden bazen hesaptan işte

hiç bir hakkın yok herşeyi ailem yaptı sen ne yaptın ki diyor utanmadan

Ahlaksiz.
Ya bence bu tür seyler yaygin oldugu icin yapilabilecek bir sey vardir diye düşünüyorum. Hukukcu arkadaslar daha iyi aydinlatirlar.
darkmore siz hukukcuydunuz galiba degil mi? Yardimci olur musunuz? Ben de merak ettim, hak talep edilebiliyor mu, edilemiyor mu diye.

AAaa neden kabul ettiniz böyle birşeyi ?
kredi çıkmadı bana dedi eşim .kredisi bitince üzerimize alırız dedi filan

zaten her konuda kandırıldım

Doğru olabilir de olmayabilir de. Ama öyle olsa bile eşinizin üzerine geçirilebilirdi ev. Bence uyanıklık etmiş onlar.
kredi bitmeden geçilmez dedi işte nebilim

sormayın.

evin içi yapılırken nişanlıydık o zaman bile çoğu şeye yardım ettim maddi konuda

Merhaba hukukcu degilim ama yol gosterebiliyorum cogu arkadasa. Tesekkurler etiketlediginiz icin

Konu sahibi,ev esinizin uzerine alinmadiysa isiniz biraz zorlasir. Maddi manevi cokuntuye ugradiginiz icin bosanma davasi disinda tazminat davasi acabilirsiniz. Hukuken evlilik suresince beraber borc odediginiz icin talepte bulunabiliyorsunuz diye biliyorum.

kredi bitmeden geçilmez dedi işte nebilim
Ev için hak iddia edemezsiniz maalesef ama altınlarınızı talep edebilirsiniz. Bilirkişi atanır, düğün resimlerinden, videosundan ne kadar altın takılmış diye bakılır ve ücretinin size ödenmesine hükmeder.

hımm anladım sağolun

kredi çıkmadı bana dedi eşim .kredisi bitince üzerimize alırız dedi filan

zaten her konuda kandırıldım
Madem eşine kredi çıkmadı ev babasının adına ozaman borçta babasının adına demektir. Yani size borç bölünmez ama evden de birşey talep edemezsiniz. Borç tamamen bitmeden tapuyu bankadan alıp üzerinize geçiremezsiniz. Borç biter tapuyu alırsınız istediğinizi yaparsınız diye biliyorum.

o evi ben kurdum resmen herşeyiyle ben uğraştım aldım ödedim.

ama kaynanamın hep evimde aklı vardı . o evin onlara kalmasını istemiyorm

evet borç benım değil yaptığım ödemeler yanıma kar kalırsa çok üzülürüm o ev onlara kalırsa

bi insan evlenmeden bi kaç ay önce ev alıp tapusunu neden babasının üzerine yapar? resmen boşanırsam karıma bişey kalmasın demiş adam, bugunun planını yapmış. valla malda mülkte gözüm yok da karşımdaki böyle olsa ne bileyim ya soğur uzaklaşırdım ya da hakkımı arardım.

geçmiş olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…