Boşanma süreci ve ailemin destekleri

Papatyaakadiin

E Y L Ü L
Kayıtlı Üye
22 Haziran 2020
733
1.040
Günaydın Önceki konularımı bilen bilir. Boşanma sürecindeyim. Ailemden Allah razı olsun.Geldiğimden beri maddi manevi her konuda arkamdalar. Keşke her kadın benim gibi şanslı olsa. Aile büyük bir şans gerçekten. 26 yaşındayım iki üniversite okudum. Çocuğum yok. KPSS ye gireceğim.Adalet bakanlığı alım yapacak Gerçi sınava çok hazırlanamadım. Yaşadığım travmadan ötürü psikolojim çok bozuk, odaklanamıyorum derse ama temelim sağlam çok şükür. Babam ise neden dikey geçiş sınavına girmiyorsun kızım sen dedi ben ise kendime güvenmediğimi söyledim. Devleti kazanmam çok zor bu şartlarda çünkü. Ücretli hukuka gönderirim seni , ücretlinin puanını al sen yeter dedi. Ben senin için çalışıyorum kızım yeter ki okumak iste sen dedi. Hep istemiştim avukat olmayı. Ama kısmet olmadı nişanlılık,evlilik derken. Şimdi babam önüme böyle bir imkan sunuyor ama ben kendimi mahçup hissediyorum. Boşanma aşamasındayım ayrıca ailemi bu evliliğe ikna eden bendim . Kendimi suçlu hissediyorum, bana böyle iyi davranıp böyle imkanlar sunmasının altında eziliyorum sanki. Adam ,2 hafta önce hediye telefon aldı. Eşimin, kafamda kırdığı telefonumun aynısını almış o telefonu çok seviyordum diye Mahçup hissediyorum kendimi. Psikolog ayarlamış bana, kendimi toparlamam için .terapiye başlayacağım. Ayrıca cuma günü psikiyatride randevum var , ilaç tedavisine de başlayacağım. Geç oldu tedaviye başlamam biraz ama... Ben yük olmak istemiyorum aileme. Tabiki yük değilim onlara göre ama ben yinede devlet üniversitesini kazanmak istiyorum. Sınava 8 buçuk ay gibi bir süre var sizce başarabilir miyim? Temelim var. Türkçem çok iyi matematiğim orta. Psikolojik tedavim ne kadar sürede sonuç verir kestiremiyorum çünkü ciddi bir tedavi göreceğim, o yüzden korkuyorum ya başaramazsam sınavı diye. Yorum yapanlara şimdiden teşekkür ederim iyiki varsınız

Merak etme yük olmazsın ailene. Ailen çocuğunu gerçekten seven her insanın yapacağını yapıyor. Çok tebrik ediyorum onları. Sen de mahçup olma hissini bırak ve değerini bil lütfen. Daha 8.5 ay var. İsteyince olmayacak şey yok. 2 ay kala farketmektense şimdi farkında olman çok daha iyi olmuş. İnşaallah başaracaksın

Konuyu tam anlayamadım ama 2 üniversite okudum yazmışsınız. İki diplomayla iş bulursunuz mutlaka. Ailenize yük olmazsınız bütün sorun çözülür. Hem de 2 diploma üstüne daha hala okuyacağım diye hayatı ertelemeyin psikolojinizi daha kötü etkileyebilir erteleyip durmak. Aileniz iyiliğiniz için her imkan var önünde demek istemiş ama kendiniz için en olumlu yolu seçmek sizin sorumluluğunuz. Hala aile desteği alıp okuma imkanım var diye hayata atılmakta çekingen davranırsanız fazlasıyla sunulan imkanları dezavantaja çevirmiş olursunuz.

Allah yolunuzu acık etsin. Ailen konusunda cok sanslısın. Kendini mahcup hissetme sadece onların değerini bil...

Günün aydın olsun papatya Artık her şey şimdi başlıyor, yeni bir sen, yeni bir hayat Kendini boğmadan yeni düzenine alıştıktan sonra önünde kimse duramaz. İyi ki ailen yanındaymış o kadar büyük bir şans ki bu! Boşanma mevzusunu atlat, sınav hertürlü hallolur zaten Kendine çook çok iyi davran lütfen

O olumlu etkiler. Çok çalış sıkı çalış. En iyi tedavi çalışmak bence. Aslan baba diyesim geldi

Çalış çalış çalış

Zaten terapi gibi olur

İmkan varsa şehir uygunsa kursa da git haftada en fazla iki gün olur zaten hem eve tıkılmaz hem motive olursun

Ama alım sınavına zaman varsa daha çok çalış çünkü atanırsan istersen yine okursun ama atanırsan yeni hayatının başlangıcı garanti olur

Sen hele bismillah de olumsuzluğu çağırma. Devlet tutabilir. Hem dgsye hem tyt/ayt ye gir. Hangisinden puan gelirse ona göre hareket edersin.

Çok iyi bir aileniz var çok şanslısınız gerçekten eğer maddi olarak babanızı zorlamayacaksa sakın düşünmeyin kesinlikle hukuk okuyun. İleride meslek hayatına atıldığınızda siz de ailenize çok güzel jestler yaparsınız :)

Arkanızda aileniz olduğu için çok şanslısınız sizin adiniza ben mutlu oldum gercekten hedeflerinizin pesinden gidin.. ailenizede allah saglik sıhhat versin inşallah

Yük diye hissetseler zaten bu teklifi yapmazlardı, siz elinizden geleni yapın yeter. İki üniversite bitirdim dediniz diğerlerinin iş imkanı yok mu birde hukuk okumak istiyorsunuz. Yüksek lisans, yeni bir dil öğrenmeyle diğer mezuniyetlerinizde kendinizi geliştirmeye çalışsanız. Daha kolay olmaz mı? Uzun süreli tedavi göreceğim diyorsunuz, belli zor şeyşer yaşamışsınız, yeni bir baskı hissetmek sizi zorlamasın.

Ailen cok tatli, kendi ailem geldi aklima, biz sansli doganlardaniz. Ailen yanindaysa hayata onde basliyorsun. Bu sansi degerlendir ve mahcup olacak bir durum yok. Onlar bizi dunyaya getirdi degilmi ve son nefeslerine kadar yanimizda olduklarini bilecegiz. Normali bu. Ve o sinavi kazanacaksin ben eminim

Bey amcanın ellerinden öperim.
Hatta alnından öpülecek baba var sizde ne mutlu...
Bundan sonrasında onlara yapabileceğiniz en büyük iyilik gerçekten iyi ve mutlu bir evlat olmak.
Bizden tek beklentileri bu.

Başarılar ve mutluluklar..

O babanın elleri değil ayakları öpülür aileniz iyiki yanınızda...
Sınava çalışın devlet olmazsa özele gidersiniz.
Tedavinizi olun geçmişi unutun.
Çok mutlu olursunuz InşAllah.

Hayata yeniden başlayın geçmişe bir sünger çekin aileniz yapılması gerekeni yapmış kendiniz için aileniz için hayata yeniden başlayın herşey çok güzel olsun sizin için

Çok teşekkür ederim canım benim, Allah razı olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…