• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanma sonrası medeni durum sorunu??

Hepiniz çok saolun kızlar. İçim rahatladı herkes bekar yazar demiş ben öyle e devlette boşanmış görünce çok şaşırdım. E devlettekide kimlik görüntüsü zaten yani kimliğin arka ve ön yüzünü gösteriyor ama medeni kısımda boşanmış yazıyor çok korktum gerçektede kimliğe öyle yazılır diye. Bir de çipli kimlik olayı varmış onu beklemem gerekecek sanırım

Ben kimlikte artık yazmadığı için kimliği önemsemiyorum ama eskiden ayrılanların personel bilgi sayfalarında örneğin mebbis te boşanmış mı yazıyor merak ediyorum şimdi her işlem bilgisayar ortamında bir banka işleminde yada trafik çevirmesinde boşanmış olarak görünüyor medeni hal yada kurumda çalışan memur sizi öyle öğreniyor eskiden ayrılmış arkadaşaşlarda bekar yazıyordu sistemde yanlış mı hatırlıyorum

Ablamınkinde bekar yazıyor.
Ben kimlikte artık yazmadığı için kimliği önemsemiyorum ama eskiden ayrılanların personel bilgi sayfalarında örneğin mebbis te boşanmış mı yazıyor merak ediyorum şimdi her işlem bilgisayar ortamında bir banka işleminde yada trafik çevirmesinde boşanmış olarak görünüyor medeni hal yada kurumda çalışan memur sizi öyle öğreniyor eskiden ayrılmış arkadaşaşlarda bekar yazıyordu sistemde yanlış mı hatırlıyorum

4 sene oldu değiştireli. Kimlik değil bu bahsi gecen degil mi ? Kimlikte yazmıyor çünkü artik iciniz rahat olsun .

Söyleyin tabi de . Zaten neyi tercih edersiniz diye bir durum söz konusu değil . Bekar yazmak zorundalar . Endişe etmeyin . Bende değiştirdiğim için kesin olarak biliyorum

Merhaba
Evet yeni kimliklerde medeni durum yazmiyor bosuna sikinti yapmayin sakin. Benim kendi adima merak ettigim, bosanma gerceklestikten kac gun sonra e devlette degisme oldu acaba ? Bizim davamiz goruldu fakat imza atmaya henuz gitmedigimiz icin mi benim ki guncellenmedi onu merak ettim.

Merhaba
Evet yeni kimliklerde medeni durum yazmiyor bosuna sikinti yapmayin sakin. Benim kendi adima merak ettigim, bosanma gerceklestikten kac gun sonra e devlette degisme oldu acaba ? Bizim davamiz goruldu fakat imza atmaya henuz gitmedigimiz icin mi benim ki guncellenmedi onu merak ettim.
İmzaya gerek yok ama size tenblip ediliyor. Ama kimlikte yazmaması yeterli mi siatemde boşanmış yazacağı için alacağınız diğer tüm kimliklerde boşanmış yazacak araba alsanız ruhsatta yazacak bankaya gitseniz memur sisteme bakıp görecek çalışıyorsanız maaşınız yapan görecek teafikte polis gçrecek ben eskiden arkadaşımın personel saygasında bekar yazdığına yemin eedebilirim neyse şu son zamanda böyle olmuş kaldı ki yeni kimliğinde çipinde yazıyor okutunca öyle görünecek

Kızlar ben boşanma sonrası kimliğimi değiştirmedim daha. Ama e devletten baktıgımda bilgilerimi güncelledikten sonra eski soyadımla kimlik bilgilerim değişmiş. Buraya kadar sorun yok zaten bende onu bekliyodum ama medeni durum kısmında boşanmış yazıyor. Ben bekar olarak yazdıgını biliyordum ama. Birden öyle o kısmı görünce kötü oldum nedense. Kimliğimi değiştirirken bekar olarak yazdıramazmıyım?
Yeni kimlikte medeni hal yazmıyor diye biliyorum

Valla onu bilmiyorum. Ben problem etmediğim için , memur da olmadığım için hiç aklıma gelmedi ne yazdığını araştırmak . Bankada orda burda ne gördükleri umrumda değil açıkçası.

Back