• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanma sebebimi bilmeyen kalmadı.

bence annen seni aklıyor .ayrıca maalesef gunumuzde hala bekaret onemli bi olcut evlenenler icin. insanlara su mesajı veriyor aynı zamanda benim kızım hala bakire..

kusura bakmayın ama tek suç sizde(annenizde).
anneniz ağzını tutamazsa elbette boşanma sebebinizi bilmeyen kalmaz.
sizi aklamaya çalışıyormuş sözde.
ne alakası var aklamakla?
anlaşamadık ayrıldık diyince karalanmış mı olacaksınız?
madem kimsenn konuşmamasını istiyorsunuz bu durumu, anneniz ağzını kapalı tutacak.

artık üzülmeyin..boşanılmış bitmiş..annenizde kendi açısından sizi haklı görüyor ve bunun haklılığını insanların aklında yanlışfikirler oluşmasın diye açıklama ihtiyacı duyuyordur..annenize geçmiş olsun,akrabanıza Allah rahmet eylesin..en önemlisi size geçmiş olsun hayat kısa oturup üzüntüyle boğulmak yerine kulaklarınızı tıkayıp mutlu olmaya bakın.mutsuz olduğunuz için boşuna mı boşandınız,bakın hala mutsuz huzursuzsunuz..mutluluğu huzuru tekrar hayatınızda aktifleştirmek için boşandığınızdan, lütfen artık aktif hale getirin...

SEVGİLİ buklelikedi
özel mesajımda belirtmiş oldugum gıbı aynı durum benımde basımda var
3 senelık bı evlılık ,cınsel bırlıktelık yok cesıtlı sebeblerden oturu saglanamadı ,
hastalık ve aciliyetten ötürü tüp bebek yöntemiyle bebek sahibi olduk ama kesinlikle hadı bebek yapalımdan cıkmadı bu fıkır. kucukken gecırdıgı hastalıklar ve 2 seneıcınde oldu oldu olmadı bır daha yok neyse bebegımız olduktan sonra ayrıldık benım hıkayem sneınkınden ayrı seyrettı cunku bızde baska kadınlar vardı( baska cocuk sahıbı olamayacak)

hanı adam gay degıldı belkıde oyleydı bılmıyorum en azından teknık bı sorun yokmus
benım annemde ınsanlara benım kızımın kusuru yok bunlar bunlar vardı gözardı ettı ona ragmen o terk ettı kızımı bebegını vs mantıgıyla anlattı ..

benım ıcın ınsanlara yansımasının tek kotu yanı ;

ınsanların bu durumu sorgulamaları

neden , nasıl , niçin
nişanlıyken fark etmedinmi, sevgiliyken nasıldı ,
nasıl olmaz ne diyordu ne yapıyordu sen ısrarcı olmuyormuydun

kadın reddedilince veyahut görmezden gelinince bır zaman sonra onu o manada görmemeye başlıyorsun
hiç yasanmadıgı ıcın hıc olmasada olur moduna gırıyor ınsan yanı 3 sene yoksa baska turlu durulamazdı ve bı cozumu oldugunu dusundugumden

nerneyse benımde herkez bılııyor ve cocuk oldugu ıcın benı suclayanda oldu karı koca olmadan neden cocuk yaptınız dıye
evet dogru temel atılmadan catı yapılamazdı
ama bebegımız olduktan sonra herseyı duzeltecegıne soz vermıstı bende yardım edecektım ancak hıcbırı gerçeklesmeden ben onun artık bzıımle aynı yerde olmadıgını gordum
ne ara oynadıgımız oyundan kalktı kendı oyununu kurdu ve bunu yaparkende benı hıc haberdar etmedı bılmıyroum

bıldıgım tek sey ısnanlara acıklama yapmaman ,
zaten bı zaman sonra cezbetmıcek bu konular onları
sen kendıne ozguvenını yıtırmıs oalbılırsın bu cok dogal

ama ınsallah hersey yoluna gırecek..
Herkezden farklı olmadıgımı kadın oldugumu hıslerım oldugunu problemın bende olmadıgına eminim ...

İnsanlar abuksubuk sorular sorarlar işte. aslında "ha evet evlenmeden önce anlamıştım, sürekli cinsel ilişkiye girerdik, sonra evlendik zaten" diyeceksin. O zaman ne derler acaba. Evlenmeden önce cinsel ilişkiye girersin, duyulursa adın çıkar; girmezsin, başına böyle bi olay gelir bu sefer de "aa neden anlamadın, aa insan yapar kızım sen de yani" derler. Elalemin ağzı torba değil ki büzesin diye boşa dememişler.

Anneler de başka bi boyutunu yaşıyo aslında bu olayların. Başka türlü bi acı, başka türlü bi depresyon.

Sen de benim olayıma benzer şeyler yaşadın. Sorun yine cinsellikti ve bunun ne ağır bi acı olduğunu anca çeken anlıyor işte. İnsanı ne kadar yıprattığını. Burda bile konuyu yeni duyanlar "ben adama acıdım" diyebiliyor. Acaba adam ne kadar dürüsttü eşine karşı? bunu bilerek mi evlendi-ki bunu duyan herkes bi erkeğin bunu bilmemesinin mümkün olmadığnı söylüyor-. Tek derdi etrafa kendini erkek olarak tanıtmak mıydı? Acaba gay miydi? Kendini temize çıkartmak için karısını mı kullandı? Büyük bi kumpasın içinde mi kaldık? Annesi-ailesi de olayın içinde miydi? O şirin gözükmeye çalışıpp hediyeler yağdırmak bu konuyu bildiğinden mi kaynaklanıyordu? Bu soruların sürekli beynimizi kemirdiğini anca çeken bilir.

aynı benim annem gibi :))) aman çok takma cnm insanların azı torba deilki büzesinn :52:

öncelikle annene geçmiş olsun ve başınız sağolsun...

bazen olaylar senin dışında gelişir ve elinden hiç bir şey gelmez..evlenene kadar bilmiyor muydun diyen zihniyetle
evlenmeden önce olmaz diyen zihniyetlerde aynı kişilerdir emin ol..şu saatten sonra isteyen istediğini söylesin dursun..
durduk yere dedikodu etmekten onlar senin günahını alacaklar neden olsa..hepimizin başına gelebilir endişesini taşımayan
tipik yurdum insanı davranışı işte..

annen de sanırım bu olayı içselleştirip bir şekilde kızının böyle bir şey yaşamış olduğunu hala kabul edemediği için çevreye
karşı " ama benim kızım bir suçu" yok dercesine haykırıyor kendi içinde..belli ne kadar üzüldüğü ama işte herkes tepkisini farklı
verebiliyor...diyelim hadi annen anlatmış oldu, anlattığı kişilerin de illa yedi düvele yetiştirmesi gerekmiyor sanırım.bunun özel bir
konu olduğunun herkes farkındadır ama uygulamaya gelince iş öyle olamıyor maalesef..

inşallah hayatında bundan sonra daha güzel ve seni sevindirici gelişmelerin olması dileğiyle..:31:

Haklısın. kimse benim başıma gelmez dememeli. Öyle örnekler var ki etrafta. Allah kınadığın şeyi başına vermeden canını almazmış derler ya, insanların karşısına birbir çıkıyor ama anlamıyorlar.

Çok teşekkür ederim güzel dileklerin için :34:

Şimdi bile düşünüyordur insanlar belki, tedavi olmasını beklerdi insan diyorlardır. Ama bilmiyorlar ki benim çalmadığım kapı kalmadı. bu sorunu yaşayan başka insanlarla da konuşuyorum bu siteden vs. Onlar diyor ki "ben senin kadar uğraşmadım, ben senin kadar araştırmadım açıkçası". ama insanlar bilmez işte. sanki boşanmak çok kolay. daha keyfini süremediğin, binbir hevesle umutla aldığın eşyaları sağa sola dağıtmak, baba evine geri dönmek sanki çok kolay... ben uzunca bi süre annemin evinde bulaşık makinasını, çamaşır makinasını elleyemedim. onlar benim değil diye. bu nasıl bi psikolojidir kimse bilmez. anca uzaktan laf atıp malzeme ararlar... :43:

Canım ya uğraşma mecburiyetinde yok ki, olmuyorsa olmuyordur. İnsan bir dener iki dener.

Evlilik diye hayatını vakfetme beklentisini anlayamıyorum ben

Boşanmanın ne zor bir süreç olduğunu kendi ailemden bilirim, at içinden bunları diyeceğim ama faydasız biliyorum. Yazdıkların çok içime dokundu, ben hiç evlenmedim ama nişanım bozulunca çeyizimi dağıtmıştım ihtiyacı olanlara, nasıl içim yandı, kaldı ki hiç kullanmadığım şeylerdi ama hayal kurmuştum evim için. Sen düzenini dağıtmışsın ne zordur bunu yaşamak.

İçindekileri atamazsın belki zaman ister ama insanları boşverebilirsin. Kimse yaşamadığı şeyi bilmez, kınamayı sever insanlar. Düşünmemeye çalış, umarım bundan sonra çok mutlu olursun.

artık üzülmeyin..boşanılmış bitmiş..annenizde kendi açısından sizi haklı görüyor ve bunun haklılığını insanların aklında yanlışfikirler oluşmasın diye açıklama ihtiyacı duyuyordur..annenize geçmiş olsun,akrabanıza Allah rahmet eylesin..en önemlisi size geçmiş olsun hayat kısa oturup üzüntüyle boğulmak yerine kulaklarınızı tıkayıp mutlu olmaya bakın.mutsuz olduğunuz için boşuna mı boşandınız,bakın hala mutsuz huzursuzsunuz..mutluluğu huzuru tekrar hayatınızda aktifleştirmek için boşandığınızdan, lütfen artık aktif hale getirin...

Haklısınız. Zaten boşanalı 1,5 yıl oldu. ben de artık ilk zamanlardaki gibi değilim. Oturup ağlamıyorum her gün. Hayatımı yaşıyorum, geziyorum eğleniyorum. Ama bazı şeyler insanın beynini kemiriyor bazen. Bunu önlemek mümkün olmuyor. Hiç yaşanmamış gibi olması mümkün değil zaten.

Canım ya uğraşma mecburiyetinde yok ki, olmuyorsa olmuyordur. İnsan bir dener iki dener.

Evlilik diye hayatını vakfetme beklentisini anlayamıyorum ben

Boşanmanın ne zor bir süreç olduğunu kendi ailemden bilirim, at içinden bunları diyeceğim ama faydasız biliyorum. Yazdıkların çok içime dokundu, ben hiç evlenmedim ama nişanım bozulunca çeyizimi dağıtmıştım ihtiyacı olanlara, nasıl içim yandı, kaldı ki hiç kullanmadığım şeylerdi ama hayal kurmuştum evim için. Sen düzenini dağıtmışsın ne zordur bunu yaşamak.

İçindekileri atamazsın belki zaman ister ama insanları boşverebilirsin. Kimse yaşamadığı şeyi bilmez, kınamayı sever insanlar. Düşünmemeye çalış, umarım bundan sonra çok mutlu olursun.

Ben bi insanın uğraşması gerekenin çoook daha fazlasını uğraştım, çabaladım. O bakımdan içim çok rahat. Sanki eleştiren insanların hayatları çok mu mükemmel? Onların da derdi var başlarında bisürü ama başkalarını konuşmak daha zevk veriyor insanlara. Böyle mutlu oluyorlar.

Bi de o eşyaları ne hevesle evinize dizip kullandığını düşün. Tahmin edebiliyorsun ne kadar zor bişey olduğunu. Senin de hakkında hayırlısı olsun. Umarım sen de mutluluğu yakalarsın ve severek bir ömür boyu kullanacağın eşyaların ve sıcacık bir yuvan olur.

sen baştan boşboğazlık etmişsin.iki kişinin bildiği sır değildir.annen öyle bir yapıdaysa onu suçlama.duyulacaksa duyulsun.ama karşı taraf öğrenirse sana hınç olurlar.dahası bir açığını söylerler hatta iftira ederler.annene bunu söyle.zaten akrabalarında öğrenmiş.ben annemle çoğu şeyimi paylaşmam.boş boğaz diye.eskiden bende boşboğazdım.şimdi kendimi çok eğittim.ondan bize geçmiş.

sen baştan boşboğazlık etmişsin.iki kişinin bildiği sır değildir.annen öyle bir yapıdaysa onu suçlama.duyulacaksa duyulsun.ama karşı taraf öğrenirse sana hınç olurlar.dahası bir açığını söylerler hatta iftira ederler.annene bunu söyle.zaten akrabalarında öğrenmiş.ben annemle çoğu şeyimi paylaşmam.boş boğaz diye.eskiden bende boşboğazdım.şimdi kendimi çok eğittim.ondan bize geçmiş.

"Boşboğazlık" denmez benimkine, "çaresizlik" denir. Ben çıkış yolu bulamadım ve destek almak için annemden yardım aldım. O bana yardım ve destek olmasaydı belki ben şu anda ağır psikolojik tedavi görüyor olurdum. Siz bunu bir aile sırrı olarak görüyor olabilirsiniz ama bu olay benim bütün hayatımı değiştirdi. Allakbullak etti.

Annem boşboğaz bi insan değil bahsettiğiniz gibi. Bunu yazdıklarımda da belirttim. Bu konuda kızını korumaya çalışan bi anne sadece. Zaten annem sizin anneniz gibi boşboğaz olsaydı ben bu konuyu açmazdım burda. Sadece bu konuda beni aklamaya çalışıyor aklınca. Ama benim dolaylı yoldan bu durumdan zarar gördüğümden bahsediyorum.

Karı koca arasındaki bu tür mahrem konular çok yakın çevre hariç (bence anne babalar dışında başkasının bilmesine gerek yok) bilinmemeli. Belki eski eşinde istemezdi böyle olmasını.

Annen seni koruma, seni aklama telaşı içinde karşı tarafın duygu ve şerefini düşünmemiş, ayıp etmiş.

Bence uygun bir dille uyar tekrar. Böyle konular konşulmasın. Geçti gitti. Artık yeni bir sayfa açtın

Karı koca arasındaki bu tür mahrem konular çok yakın çevre hariç (bence anne babalar dışında başkasının bilmesine gerek yok) bilinmemeli. Belki eski eşinde istemezdi böyle olmasını.

Annen seni koruma, seni aklama telaşı içinde karşı tarafın duygu ve şerefini düşünmemiş, ayıp etmiş.

Bence uygun bir dille uyar tekrar. Böyle konular konşulmasın. Geçti gitti. Artık yeni bir sayfa açtın

Ben boşboğaz olsaydım, bunun bi sır olarak kalması gerektiğini bilmeseydim onun bütün akrabalarına da anlatırdım bu durumu. Hatta bana "aç telefon söyle onlara da ne olduğunu herkes öğrensin" diyenler de oldu. Ama ben bunu yapmadım. Belki eski eşim tarafından dünyanın en büyük kazığını yedim ama yine de bu konudan onun hiçbir yakınına-akrabasına anlatmadım. Eğer kendisi beni delirtme noktasına getirmeseydi konuyu, beni sürekli aşağılayıp kendini temize çıkartmaya çalışmasaydı, benim 10da 1im kadar bi çaba gösterseydi, "bunu çözücez, bana zaman ver, bana destek ol" gibi bi konuşma yapsaydı en azından ben bunu anneme de söylemezdim. söylemediğim süre de 1 yıl. öyle 1gün 1 hafta falan da değil. ilk gece olması gereken şey için 1 yıl beklemiş birinden bahsediyoruz.

İnsanlar abuksubuk sorular sorarlar işte. aslında "ha evet evlenmeden önce anlamıştım, sürekli cinsel ilişkiye girerdik, sonra evlendik zaten" diyeceksin. O zaman ne derler acaba. Evlenmeden önce cinsel ilişkiye girersin, duyulursa adın çıkar; girmezsin, başına böyle bi olay gelir bu sefer de "aa neden anlamadın, aa insan yapar kızım sen de yani" derler. Elalemin ağzı torba değil ki büzesin diye boşa dememişler.

Anneler de başka bi boyutunu yaşıyo aslında bu olayların. Başka türlü bi acı, başka türlü bi depresyon.

Sen de benim olayıma benzer şeyler yaşadın. Sorun yine cinsellikti ve bunun ne ağır bi acı olduğunu anca çeken anlıyor işte. İnsanı ne kadar yıprattığını. Burda bile konuyu yeni duyanlar "ben adama acıdım" diyebiliyor. Acaba adam ne kadar dürüsttü eşine karşı? bunu bilerek mi evlendi-ki bunu duyan herkes bi erkeğin bunu bilmemesinin mümkün olmadığnı söylüyor-. Tek derdi etrafa kendini erkek olarak tanıtmak mıydı? Acaba gay miydi? Kendini temize çıkartmak için karısını mı kullandı? Büyük bi kumpasın içinde mi kaldık? Annesi-ailesi de olayın içinde miydi? O şirin gözükmeye çalışıpp hediyeler yağdırmak bu konuyu bildiğinden mi kaynaklanıyordu? Bu soruların sürekli beynimizi kemirdiğini anca çeken bilir.

Ben seni çok iyi hatırlıyorum buklelelikedi. Çok uzun uzun yazışmıştık eşinle ilgili olarak evliyken açtığın konuda. Ne kadar sabırlı ve olgun davrandığını çok iyi biliyorum o zamanlarda da.
Annen evet seni korumak adına da olsa biraz ketum olsa daha iyi olurdu. ama o da öyle rahatlamış demek ki, savunma mekanizması işte. Bundan sonrası için sakince konuşup annenden biraz artık bu konuları kapatmasını söyleyebilirsin. Varsın insanlar seni geçimsiz bilsin, ne olacak?
Ama annenin rahatsızlıanmasında da kendini suçlaman çok yersiz. Yıllar insanı yorabiliyor. Bazen ilginç tepkiler verebiliyoruz. Geçen bir arkadaşımın babası vefat etti, bütün gün ağladım. hiç de görmediğim bir adamcağız hayatımda.
Bir de farklı birşey söyleyeyim. İnsan sıkıntının içindeyken sıkıntı olduğundan büyük görünüyor. Şöyle düşün, bundan bir yıl önce ne kadar karmaşık ve zor bir durumdaydın ama geride kaldı. Bundan bir yıl sonra bu boşanma sonrası herkesin yaşadığı olağan sıkıntılar da geride kalacak ve aslında büraz büyüttüğünü göreceksin sen de. Acımtırak bir anı olarak geride kalıp gidecek...

canım kimin ne söylediğine hiç takma, bir kulağından girsin bir kulağından çıksın....

annenne de sakın sakın kızma. Ağlarsa anan ağlar gerisi yalan ağlar.
ne yapsın annence aklınca seni insanların gözünde aklamaya çalışıyor. eşinin kusurunu ve boşanma problemini anlatarak, karşısındaki insanlara problem benim kızımda değill boşanma sebebi damat diye bunu yapıyor...

sende haklısın herkes bilsin istemiyson ama.. annen de kızının geçimsiz olduğunu düşünsünler istemiyor.

sana soru soranlarada gül geç oldu bitti konuşmak istemiyorum de.
it ürür kervan yürür

Ben boşboğaz olsaydım, bunun bi sır olarak kalması gerektiğini bilmeseydim onun bütün akrabalarına da anlatırdım bu durumu. Hatta bana "aç telefon söyle onlara da ne olduğunu herkes öğrensin" diyenler de oldu. Ama ben bunu yapmadım. Belki eski eşim tarafından dünyanın en büyük kazığını yedim ama yine de bu konudan onun hiçbir yakınına-akrabasına anlatmadım. Eğer kendisi beni delirtme noktasına getirmeseydi konuyu, beni sürekli aşağılayıp kendini temize çıkartmaya çalışmasaydı, benim 10da 1im kadar bi çaba gösterseydi, "bunu çözücez, bana zaman ver, bana destek ol" gibi bi konuşma yapsaydı en azından ben bunu anneme de söylemezdim. söylemediğim süre de 1 yıl. öyle 1gün 1 hafta falan da değil. ilk gece olması gereken şey için 1 yıl beklemiş birinden bahsediyoruz.

Ben sana boşboğaz demedim ki. Başka birine mi yazacaktın yorumu karıştı galiba

Seni hatırlıyorum, haklı endenlerin vardı boşandın kurtuldun

Ben seni çok iyi hatırlıyorum buklelelikedi. Çok uzun uzun yazışmıştık eşinle ilgili olarak evliyken açtığın konuda. Ne kadar sabırlı ve olgun davrandığını çok iyi biliyorum o zamanlarda da.
Annen evet seni korumak adına da olsa biraz ketum olsa daha iyi olurdu. ama o da öyle rahatlamış demek ki, savunma mekanizması işte. Bundan sonrası için sakince konuşup annenden biraz artık bu konuları kapatmasını söyleyebilirsin. Varsın insanlar seni geçimsiz bilsin, ne olacak?
Ama annenin rahatsızlıanmasında da kendini suçlaman çok yersiz. Yıllar insanı yorabiliyor. Bazen ilginç tepkiler verebiliyoruz. Geçen bir arkadaşımın babası vefat etti, bütün gün ağladım. hiç de görmediğim bir adamcağız hayatımda.
Bir de farklı birşey söyleyeyim. İnsan sıkıntının içindeyken sıkıntı olduğundan büyük görünüyor. Şöyle düşün, bundan bir yıl önce ne kadar karmaşık ve zor bir durumdaydın ama geride kaldı. Bundan bir yıl sonra bu boşanma sonrası herkesin yaşadığı olağan sıkıntılar da geride kalacak ve aslında büraz büyüttüğünü göreceksin sen de. Acımtırak bir anı olarak geride kalıp gidecek...

Canım benim evet hatırlıyorum seni. Bana yardımcı ve destek olanların en başında geliyorsun :) Neler çektiğimi çok iyi biliyorsun.

Annemin rahatsızlanmasında direkt suçlu değilim belki ama etkim olduğu kesin. Fotoğraflarına bakıyorum annemle babamın: 2 sene öncesiyle şu anki halleri arasında çok fark var, resmen yaşlandılar. Çok mutlu ve umutlulardı çünkü benim evliliğimden. Onları hayal kırıklığına uğrattığım için de kahrettim kendimi. Zaten her zaman ben de onlara destek olmaya çalışıyordum, şimdi daha da destek oluyorum her anlamda. Annem yıllarca çok fazla acı yaşamış. hayatı film gibi. Sinemada oynatsalar gişe rekoru kırar hayatı.

Kesinlikle haklısın. o zamanlar kocaman bi kabusun içindeydim, şimdi kuş gibi hissediyorum kendimi. Daha da iyi olucam bundan sonra. Çok teşekkür ederim. :54:

Ben sana boşboğaz demedim ki. Başka birine mi yazacaktın yorumu karıştı galiba

Seni hatırlıyorum, haklı endenlerin vardı boşandın kurtuldun

Evet canım üstteki yazıyı bi hışımla yazınca ordan bi kelime de sana yazmışım. pardon :) Sen öyle bişey demedin tabii ki.

canım kimin ne söylediğine hiç takma, bir kulağından girsin bir kulağından çıksın....

annenne de sakın sakın kızma. Ağlarsa anan ağlar gerisi yalan ağlar.
ne yapsın annence aklınca seni insanların gözünde aklamaya çalışıyor. eşinin kusurunu ve boşanma problemini anlatarak, karşısındaki insanlara problem benim kızımda değill boşanma sebebi damat diye bunu yapıyor...

sende haklısın herkes bilsin istemiyson ama.. annen de kızının geçimsiz olduğunu düşünsünler istemiyor.

sana soru soranlarada gül geç oldu bitti konuşmak istemiyorum de.
it ürür kervan yürür

Kesinlikle ağlarsa anam ağlar gerisi yalan ağlar. Ablam bile benim o zorlu ve her gün ağladığım, annemin evine sığındığım günlerimde "buklelikedi yüzünden de uykusuz kaldık günlerce, düzenimiz şaştı" diyebilmişti. O yüzden annelerin hakkı asla ödenmez. Onlar kadar da kimse sevemez ve düşünmez bizi.

Back