- 7 Ekim 2009
- 566
- 202
- 333
Annenin ki bilinç altına yerleşmiş bir aklama durumu, çünkü insanlar boşandığında hatalar hep karşılıklı düşünülür, yuvayı diş kuş yapar idare edilebilir miydi cinsinden düşünür insanlar. Bizim toplumumuzda erkek ancak cinsel açıdan başarısızsa boşanır, yoksa diğer sebepler bıçak kemiğe dayanana kadar idare edilir. Kadın diğer sebepleri idare etmeyip boşanmışsa hatalıdır. Anneciğin de sorunun senden kaynaklanmadığını anlatabilmek için uğraşmış işte. Bunu annelik içgüdüsü ile yaptığına eminim. Tabi ki kimse bilmeseydi daha iyiydi böyle bir konuyu ama olmuş artık, çok da dert etme kendine.
Şimdi bile düşünüyordur insanlar belki, tedavi olmasını beklerdi insan diyorlardır. Ama bilmiyorlar ki benim çalmadığım kapı kalmadı. bu sorunu yaşayan başka insanlarla da konuşuyorum bu siteden vs. Onlar diyor ki "ben senin kadar uğraşmadım, ben senin kadar araştırmadım açıkçası". ama insanlar bilmez işte. sanki boşanmak çok kolay. daha keyfini süremediğin, binbir hevesle umutla aldığın eşyaları sağa sola dağıtmak, baba evine geri dönmek sanki çok kolay... ben uzunca bi süre annemin evinde bulaşık makinasını, çamaşır makinasını elleyemedim. onlar benim değil diye. bu nasıl bi psikolojidir kimse bilmez. anca uzaktan laf atıp malzeme ararlar...