Boşanma sebebimi bilmeyen kalmadı.

Şimdi bile düşünüyordur insanlar belki, tedavi olmasını beklerdi insan diyorlardır. Ama bilmiyorlar ki benim çalmadığım kapı kalmadı. bu sorunu yaşayan başka insanlarla da konuşuyorum bu siteden vs. Onlar diyor ki "ben senin kadar uğraşmadım, ben senin kadar araştırmadım açıkçası". ama insanlar bilmez işte. sanki boşanmak çok kolay. daha keyfini süremediğin, binbir hevesle umutla aldığın eşyaları sağa sola dağıtmak, baba evine geri dönmek sanki çok kolay... ben uzunca bi süre annemin evinde bulaşık makinasını, çamaşır makinasını elleyemedim. onlar benim değil diye. bu nasıl bi psikolojidir kimse bilmez. anca uzaktan laf atıp malzeme ararlar...

aslında biliyonmu biraz bu annelik duygusu ile düşünmeden söylenmiş laflar benm annemde anlatır herkese eski eşimi anne tamam kapat derim bilsinler ne olduğunu der aslında bizim suçumuzun olmadığını belirtmek amaçları ama bizim öyle bir düşüncemiz yok kime ne gerek yok ama işte yapıyolar.

Kesinlikle yavrularını koruma duygusundan başka bişey değil bu. ben zaten biliyorum bunu. bu niyetle yaptığını biliyorum. ama bunun da başka sonuçları olabiliyor maalesef. anneme o kızın gelip bana bunları sorduğunu ve zor durumda kaldığımı da söyleyemedim. daha çok üzülecekti çünkü.

boşver üzme anneni onlarda böyle artık yapıcak birşey yok.

sen de aynen benım gıbısın .cok takılıyorsun benım gıbı olaylara .

ben de yasadıgım olayları etrafa anlatmaktan cekınırım sonra

laf soz edıp sınırlerımı bozarlar dıye ama ,ben bı anlık ofkeme

her seferın de kurban olurum .yanı annemın babamın anlatmasına

gerek kalmadan ben anlatırım .sonra da delı gıbı dusunurum

keske anlatmasaydım sımdı ne olacak sımdı kımbılır ne konusuyorlar arkamdan

dıye ıcın ıcın yerım kendımı .senın annen de bellı kı senı korumak ıcın anlatmıs

anneler de var boyle bı duygu "benım kızım suclu degıl bunları sunları yasadı da

bosandı " gıbısınden senı savunmaya gecer .yanı senı uzmek ıstedıgı ıcın degıl emın

ol .senı koruyacagım dıye anlatmıstır .emın ol karsı tarafın annesı de anlatıyordur

sagına soluna .oglunu koruyacagım dıye herkese senı sucluyordur .

tamamen annelık ıc gudusuyle yapılan bi davranıs .

a

Allah biliyor gerçekleri. Allah her sıkıntının sonunda bi mükafat verecektir eminim buna. Benim bu yuvayı kurtarmak için kendimi ne kadar harap ettiğimi Allah biliyor. İçim rahat bu yüzden.

gecen babamin arkadasi yemege geldi,bosanmis yeniden evlenmis her ikiside

bende sacmalik ettim babama neden bosanmislar ki dedim

babamda sunlari söyledi;

iiki cift bosanma asamasindaymis biri sormus sorun ne demis adam dememis

sonra bosanmislar diger kisi yine sormus neden bosandiniz önce demedin simdi söyle diye

adamda demis,sana elin sirrini neden vereyim,öncede demedim ailemin sirriydi diye,

babamda kisacasi bana herkesin aile icinde olan seyleri kimsenin bilmeye hakki yok onlar özel dedi

anneniz sanirim kizgin ondan bu sekilde davraniyor..ama yanlis

Anneni cOk haksiz bulmadim. Evladini koruma ic gudusuyle yaklasmis olaya.. Sonuca insanlar senin icin gecimsizmis, frijitmis vs seyler dusunup konusmasinlar diye onlem almaya calismis kendince.

Annen seni korumaya çalışıyorda bu kadar mahrem ve mahrem olması bi kenara rencide edici bir konuyu ben kendi aileme bile anlatmazdım açıkcası

Olan olmuş annende kendince haklı bence bu kadar kısa sürede boşanmak insanların aklına bambaşka şeylerde getirebilirdi çünkü. Bence iyi bile olmuş.Zaten derdin var birde annenin yaptıklarını düşünerek kendine yeni bir dert çıkarma. Bu arada böyle şeyler hemen duyulur zaten. Bende bir okul arkadaşımdan başka bir arkadaşının ablasının bu sebepten boşandığını söylemişti. Düşün yani ben bile duyuyorum bunu.Yani inan saklanmıyor böyle şeyler. Neyse kızda daha sonra tekrar evlendi zaten.Allah bahtını açık etsin..

Haklısın. Bunda da vardır bi hayır. Amin çok teşekkürler.

Artık herkes o kadar rahat yaşıyor ki evlenmeden önce böyle şeyleri, ben ve benim gibi düşünenler yadırganır oldu resmen. Ne garip.

Canım öncelikle annene geçmiş olsun, Allah bir daha göstermesin, üzme kendini annenin dediği gibi senin bi suçun yok ama annen keşke böyle mahrem bi konuyu hiç anlatmasaymış gerçekten özel bi konu yani akraba falan dedin ya aslında aile içinden dışa taşmaması gerektiğini düşündüm ben, keşke boşanma kararı aldığınızda aileleri tembihleseydiniz soranlara geçinemedik anlaşamadık der geçiştirirdiniz ki ben zaten neden boşandınız falan gibi soruların uluorta sorulmasına karşıyım herkesin özel hayatı yani anlatmak istemeyende zor durumda kalıyo çok yakınım olmadıktan sonra böyle bi soru sormam ben kimseye..Bence kendini üzmene değmez ortada utanılacak gibi durum yok...

Amin canım çok teşekkür ederim. Ben ablama bile eşine bu konuyu anlatmamasını söylemiştim ama olaylar biraz benim dışımda gelişti maalesef. Ben de sormam insanlara böyle sorular ama soran insanlar çıkıyor karşıma işte beklemediğim bi anda. İnsanlar rahat. Karşısındakinin duygularını düşünmeden hareket ediyorlar.

Benim annemde oyle canim ya. İlla anlatir insanlara herseyini paylasir.

Sanirki elalem kendisi gibi iyiligini isteyecek saklayacak anlatilanlari

Oldum olasi tartisiriz bu konuda

Annen ister istemez seni aklamaya calisiyordur napsin analik iste

Evet ayrildi ama sorun bizde degil gibisinden

Ben sana olacagi soyliyeyim

Aglarsin aglarsin ara sira bagirip cagirirsin bazen uzulur ozur dilersin

Yine yeni yeniden annen aynidir susarsin baska olaylarin anlatilmamasini dua eder yasar gidersin

anne yüreği işte:)sen de haklısın.bazen bazı şeyler istemesekte oluyor.hiçbirseyi kafana takma.hayatta ne dertler var,bak etrafına bak haberlere.insanoğlu meraklıyız işte senın de merak ettiklerin olmuyor mu?sonra ne oluyor senınkını duyuyor,gecıyor 15 gün,1ay bu sefer baska konu çıkıyor senınkını unutuyorlar bile boşverrrrrrr kendıne bak annene sevdıklerıne hayat kısa.dolu dolu yasa.kendını baska seylere ver kitap oku,iyi gelecek sana

SEVGİLİ buklelikedi
özel mesajımda belirtmiş oldugum gıbı aynı durum benımde basımda var
3 senelık bı evlılık ,cınsel bırlıktelık yok cesıtlı sebeblerden oturu saglanamadı ,
hastalık ve aciliyetten ötürü tüp bebek yöntemiyle bebek sahibi olduk ama kesinlikle hadı bebek yapalımdan cıkmadı bu fıkır. kucukken gecırdıgı hastalıklar ve 2 seneıcınde oldu oldu olmadı bır daha yok neyse bebegımız olduktan sonra ayrıldık benım hıkayem sneınkınden ayrı seyrettı cunku bızde baska kadınlar vardı( baska cocuk sahıbı olamayacak)

hanı adam gay degıldı belkıde oyleydı bılmıyorum en azından teknık bı sorun yokmus
benım annemde ınsanlara benım kızımın kusuru yok bunlar bunlar vardı gözardı ettı ona ragmen o terk ettı kızımı bebegını vs mantıgıyla anlattı ..

benım ıcın ınsanlara yansımasının tek kotu yanı ;

ınsanların bu durumu sorgulamaları

neden , nasıl , niçin
nişanlıyken fark etmedinmi, sevgiliyken nasıldı ,
nasıl olmaz ne diyordu ne yapıyordu sen ısrarcı olmuyormuydun

kadın reddedilince veyahut görmezden gelinince bır zaman sonra onu o manada görmemeye başlıyorsun
hiç yasanmadıgı ıcın hıc olmasada olur moduna gırıyor ınsan yanı 3 sene yoksa baska turlu durulamazdı ve bı cozumu oldugunu dusundugumden

nerneyse benımde herkez bılııyor ve cocuk oldugu ıcın benı suclayanda oldu karı koca olmadan neden cocuk yaptınız dıye
evet dogru temel atılmadan catı yapılamazdı
ama bebegımız olduktan sonra herseyı duzeltecegıne soz vermıstı bende yardım edecektım ancak hıcbırı gerçeklesmeden ben onun artık bzıımle aynı yerde olmadıgını gordum
ne ara oynadıgımız oyundan kalktı kendı oyununu kurdu ve bunu yaparkende benı hıc haberdar etmedı bılmıyroum

bıldıgım tek sey ısnanlara acıklama yapmaman ,
zaten bı zaman sonra cezbetmıcek bu konular onları
sen kendıne ozguvenını yıtırmıs oalbılırsın bu cok dogal

ama ınsallah hersey yoluna gırecek..
Herkezden farklı olmadıgımı kadın oldugumu hıslerım oldugunu problemın bende olmadıgına eminim ...

Son düzenleyen: Moderatör:
öncelikle annene geçmiş olsun ve başınız sağolsun...

bazen olaylar senin dışında gelişir ve elinden hiç bir şey gelmez..evlenene kadar bilmiyor muydun diyen zihniyetle
evlenmeden önce olmaz diyen zihniyetlerde aynı kişilerdir emin ol..şu saatten sonra isteyen istediğini söylesin dursun..
durduk yere dedikodu etmekten onlar senin günahını alacaklar neden olsa..hepimizin başına gelebilir endişesini taşımayan
tipik yurdum insanı davranışı işte..

annen de sanırım bu olayı içselleştirip bir şekilde kızının böyle bir şey yaşamış olduğunu hala kabul edemediği için çevreye
karşı " ama benim kızım bir suçu" yok dercesine haykırıyor kendi içinde..belli ne kadar üzüldüğü ama işte herkes tepkisini farklı
verebiliyor...diyelim hadi annen anlatmış oldu, anlattığı kişilerin de illa yedi düvele yetiştirmesi gerekmiyor sanırım.bunun özel bir
konu olduğunun herkes farkındadır ama uygulamaya gelince iş öyle olamıyor maalesef..

inşallah hayatında bundan sonra daha güzel ve seni sevindirici gelişmelerin olması dileğiyle..

annen seni aklamaya çalışıyor galiba...
ne kadar konuşabilirlerki zaten insanlar başka bi olay çıkar yakında sen unutulursun merak etme..

Gecmis olsun canim.

Karsidaki insan herseye kapali olunca senin elinden birsey gelmezdi tabii. Belkide hayirlisi buymus.

Annenin herkese anlatma konusunda anneni haksiz buldum, kisiligi o sekilde olabilir tabii ama bu senin ozelin..sen istemiyorsan anlatmamaliydi.

Hani sende kafaya takmazsin ve anlatirsin annende anlatir sorun olmaz..ama senin bu kadar kafaya taktigin bir konuda annenin bu kadar duyarsiz olmasi kotu bir durum.

Bu saatten sonra kafaya takman bir ise yaramaz, bu sorunu ilk yasayan sen degilsin. Ilk bosananda sen degilsin. Bu yuzden icini rahatlat ve hayatina oldugu yerden devam et..annende bundan once anlatmis analtacagi kadar zaten..bundan sonra 1 anlatir 2 anlatir, zaten herkes bildigine gore sorun olmaz bir sure sonra. Hem olay daha taze oldugu icin bu kadar uzgunsun bir kac ay sonra insaAllah cok daha farkli dusunursun. Allah yardimcin olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…