Annenin ki bilinç altına yerleşmiş bir aklama durumu, çünkü insanlar boşandığında hatalar hep karşılıklı düşünülür, yuvayı diş kuş yapar idare edilebilir miydi cinsinden düşünür insanlar. Bizim toplumumuzda erkek ancak cinsel açıdan başarısızsa boşanır, yoksa diğer sebepler bıçak kemiğe dayanana kadar idare edilir. Kadın diğer sebepleri idare etmeyip boşanmışsa hatalıdır. Anneciğin de sorunun senden kaynaklanmadığını anlatabilmek için uğraşmış işte. Bunu annelik içgüdüsü ile yaptığına eminim. Tabi ki kimse bilmeseydi daha iyiydi böyle bir konuyu ama olmuş artık, çok da dert etme kendine.
aslında biliyonmu biraz bu annelik duygusu ile düşünmeden söylenmiş laflar benm annemde anlatır herkese eski eşimi anne tamam kapat derim bilsinler ne olduğunu der aslında bizim suçumuzun olmadığını belirtmek amaçları ama bizim öyle bir düşüncemiz yok kime ne gerek yok ama işte yapıyolar.
Kesinlikle yavrularını koruma duygusundan başka bişey değil bu. ben zaten biliyorum bunu. bu niyetle yaptığını biliyorum. ama bunun da başka sonuçları olabiliyor maalesef. anneme o kızın gelip bana bunları sorduğunu ve zor durumda kaldığımı da söyleyemedim. daha çok üzülecekti çünkü.
sen de aynen benım gıbısın .cok takılıyorsun benım gıbı olaylara .
ben de yasadıgım olayları etrafa anlatmaktan cekınırım sonra
laf soz edıp sınırlerımı bozarlar dıye ama ,ben bı anlık ofkeme
her seferın de kurban olurum .yanı annemın babamın anlatmasına
gerek kalmadan ben anlatırım .sonra da delı gıbı dusunurum
keske anlatmasaydım sımdı ne olacak sımdı kımbılır ne konusuyorlar arkamdan
dıye ıcın ıcın yerım kendımı .senın annen de bellı kı senı korumak ıcın anlatmıs
anneler de var boyle bı duygu "benım kızım suclu degıl bunları sunları yasadı da
bosandı " gıbısınden senı savunmaya gecer .yanı senı uzmek ıstedıgı ıcın degıl emın
ol .senı koruyacagım dıye anlatmıstır .emın ol karsı tarafın annesı de anlatıyordur
sagına soluna .oglunu koruyacagım dıye herkese senı sucluyordur .
tamamen annelık ıc gudusuyle yapılan bi davranıs .
a
Olan olmuş annende kendince haklı bence bu kadar kısa sürede boşanmak insanların aklına bambaşka şeylerde getirebilirdi çünkü. Bence iyi bile olmuş.Zaten derdin var birde annenin yaptıklarını düşünerek kendine yeni bir dert çıkarma. Bu arada böyle şeyler hemen duyulur zaten. Bende bir okul arkadaşımdan başka bir arkadaşının ablasının bu sebepten boşandığını söylemişti. Düşün yani ben bile duyuyorum bunu.Yani inan saklanmıyor böyle şeyler. Neyse kızda daha sonra tekrar evlendi zaten.Allah bahtını açık etsin..
Canım öncelikle annene geçmiş olsun, Allah bir daha göstermesin, üzme kendini annenin dediği gibi senin bi suçun yok ama annen keşke böyle mahrem bi konuyu hiç anlatmasaymış gerçekten özel bi konu yani akraba falan dedin ya aslında aile içinden dışa taşmaması gerektiğini düşündüm ben, keşke boşanma kararı aldığınızda aileleri tembihleseydiniz soranlara geçinemedik anlaşamadık der geçiştirirdiniz ki ben zaten neden boşandınız falan gibi soruların uluorta sorulmasına karşıyım herkesin özel hayatı yani anlatmak istemeyende zor durumda kalıyo çok yakınım olmadıktan sonra böyle bi soru sormam ben kimseye..Bence kendini üzmene değmez ortada utanılacak gibi durum yok...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?