Boşanma sebebimi bilmeyen kalmadı.

Teşekkür ederim güzel mesajın için. Ben de belli etmemeye çalışıyorum evet. Sadece arada bir böyle patlamalar yaşıyorum, yoksa dışımda yaşadığım bişey yok. Normal hayatıma gülüp eğlenip devam ediyorum.

Aynen dediği gibi, millete ters geldiği için "benim kızımın bi suçu yok, durum böyle böyle, kızım haklıydı" demeye getiriyor aklınca. belki de içini dökmeye çalışıyor o da işte. destek almaya çalışıyor.

Hala benim kafamda da soru işaretleri var zaten bu durumla ilgili. Yani sadece eşimin hastalığı vardı da ondan böyle oldu gibi bi durum değil. Belki de sadece beni paravan olarak kullandı. Belki annesi de biliyordu bu durumu, zamanında kötü bişey yaşadı belki, onun üzerine annesi de öğrenmiş oldu bu durumunu doktordan vs.Belki annesi bana o kadar çok hediyeyi sırf göz boyamak için aldı. Belki bu adam durumunu biliyordu da beni çok sevdiğinden değil de saf gördüğü için evlendi. Bi erkeğin bu durumunu bilmemesi mümkün değil. Belki elaleme erkekliğini kanıtlamak için beni kullandı ... yani konu o kadar da basit değil. benim kafam hala bunlarla dolu. Ben onu çok sevdiğim ve hasta kabul ettiğim için onun ailesinden kimseye bunu anlatmadım. sadece çekirdek ailesi mecburen öğrenmiş oldu. Başka akrabalarıyla da konuştum boşandıktan sonra, ama onlara bile söylemedim. Sırf onu ömür boyu çok derinden etkileyecek bişey yapmamak için. Bu konuyla mahkemeye gidip tazminat bile alabilirdim ve yine onun iyiliğini düşündüğüm için yapmadım. Belki de hata yaptım. ne biliym. Sadece Allah biliyor işin gerçeğini.

Konunu biliyorum, ara ara okurdum, gerçekten çok sıkıntılı günler geçirmiştin. İnan senle beraber bende üzlüyordum, dua ediyordum hep senin için hakkında hayrlısı olsun diye :)

Annen seni aklamaya çalışıyor ama bence sana çok kötülük ediyor canım benim. Özelini ortaya dökmek bir tarafa aslında bir taraftan da seni haksız durumuda düşürüyor. Yani karı koca hayatları yoktu falan diyormuş. Bu sefer de millet kadına bak cinsellik yaşayamadı diye kocasını boşamış diyecek, dövmemiş, sövmemiş, aldatmamış, adam iktidarsızsa suç adamda mı, kadın da ne şeymiş ayrılmış gibi dedikodulara yol açıyor anneciğin. O kadar çirkin dedikodular duyuyorum ki yani artık en kötüsünü düşünürek yazdım canım,anneciğine bunları da söyle, ve lütfen bu kadar özelini anlatmasın. Ona da çok çok geçmiş olsun.

anneler böyle işte, her ne kadar başkalarını umursamıyoruz elalem ne der kısmında değiliz deseler de takıyorlar bu konuya eski alışkanlıklar, ve dertleşmek istiyorlar belkide ne kadar çok sosyalleşirse o kadar hafifliyor belki, eski usul terapi... belkide bu eski usul terapi bizim içinde daha iyidir bilemiyorum.. şuan burada yaptığımızda bu değilmi zaten, tek farkı gerçek hayatta tanışmıyor olmamız
yazlıktaki densizide boşver, onamı kalmış sana ahlak dersi vermek, ayıbını söylemeymişmiş.. boşver nasılsa görüşüp görüşmemek senin elinde
senin konunu çok eskiden biliyorum yeni durumunu şimdi öğrendim, ayrılmakla iyi yapmışsın bol mutluluk huzur dilerim yeni hayatında

Son düzenleme:
ben başta çok kızdım annene sonra şöyle bi düşündüm kıyamıyorum ben annelere
birde sona doğru annenin diyazem vurulduğunu okuyunca içim daha da kötü oldu
anneciğin istemez ki üzülmeni seni üzmeyi kıyamadığından sonra millet seni karalamaya
flan kalkışmasın diye yaptı
anneciğine sımsıkı sarıl..

annen kendince benim kızımın suçu yok diye millete göstermek için herşeyi herkese anlatmış sanki alkış tuttular elaleme laf vermiş ama olan da olmuş bundan sonra yeni kimselere söylemez umarım boşver takmamaya çalış hayat bu herşey olabilir

öncelikle yaşadıklarınızdan dolayı Allah sabır versin..
Türkiye'de boşanınca dul kaldı oluyor..anlaşamadılar laflarına pek inanılmıyor artık..
anneniz sizin suçsuz olduğunuzu herkes bilsin diye anlatmıştır sanıyorum..
komşu kızınında yaptı afedersiniz ama ayrı bir aptallık!
biliyorsan bil..
ama bunu ayrıntılı sormaya ne gerek var?
gerçekten Allah sabır versin.. annenize de bol bol geçmiş olsun..

ben eski kocanıza daha çok üzüldüm. belki doktora gitmemesinin sebebi bile kendinden utandığı içindir.
ve aileler nedense mahkemenin bile kapattığı konuyu başkalarına anlatmaya bayılıyorlar.
eminim ki kendi taraflarında sorun olsa bu kadar çok bahsedilmezdi.
bence her iki tarafında iyiliği için ''annem öyle biliyor aslında geçinemedik '' demeniz.

Acaba annen kendi özel şeylerini de anlatıyor mu konu komşuya yoksa başkasının yaşadığı özel durumları anlatmak daha mı hoşuna gidiyor...
annende olsa böyle hassas bir konuyu herkese anlatması hiç hoş değil..milletin arayıpta bulamadığı mevzulardır bunlar dinlemesi çok zevklidir...
yalnız insanda biraz empati olacak kendi oğlu olsaydı ve böyle bir durum yaşasaydı hiç hoşuna gitmezdi sanıyorum....

Canım benim çok teşekkür ederim :) Önceki konuyu bilenler beni daha iyi anlıyor tabii, aynen senin gibi. Ama bi de şöyle bişey var: eğer bunu söylemezsem kim bilir ne kadar çirkin dedikodular çıkacak diye düşünüyor annem. o yüzden söylüyor zaten. yani çirkin dedikodu yapmak isteyen her zaman her şekilde yapıyor. maalesef bunun önüne geçemiyoruz. bizim alt katta bi aile dostumuz var, benim ablam diyebileceğim biri. her şeyimi biliyor. onu apartmanın içinde yakalayıp sıkıştırıyormuş bizim giriş kattaki hiçbir samimiyetimiz olmayan, geçinemediğimiz komşu kadın. insanlar her zaman birbirinin kötü durumlarıyla eğleniyor işte maalesef. ne kadar kötü.

Canım evet seni hatırlıyorum o zamanlardan. bana moral ve destek verenlerden biri de sendin, takip ediyordun beni. Sonraki durumlarımla ilgili konular da açmıştım ama denk gelmedin sanırım.

Kesinlikle ayrılmakla çok iyi yaptım. Asla hiçbir pişmanlığım yok. Sadece fazla iyi niyetli olduğum için, bu kadar kendimi harap ettiğim için kızıyorum kendime o kadar.

Dediğin gibi eski usul terapi işte. Kadıncağız başka nasıl boşaltacak içini diyorum işte bazen de... Zaten hastalanması tam bi kabus oldu benim için. O hastalanınca ben de haftalarca kendime gelemedim. Çok uzun bahsetmek istemedim konu uzamasın diye ama kısa süreli alzheimer gibi bişey olmuştu. Tepkisiz, donuk, sürekli aynı soruları soran biri. Bikaç saat önce gülüp konuşan insan bi anda bu hale düştü. Hepsi sıkıntıdan işte, içine atmaktan.

sen bi de onun o halini görseydin o zaman için nasıl parçalanırdı kim bilir. Konu uzamasın diye uzun anlatmadım ama , gerçekten beni de çok sarstı onun durumu. Bikaç saat önce iyiyken birden aklı gitti. her şey bi anlık işte. bi de telefon ettiğim doktor, "beyin damarlarından biri tıkalı olabilir strese bağlı olarak. düzelmezse onu araştırıcaz" dedi. kesinlikle annem bi koruma içgüdüsüyle yapıyor bunu, biliyorum ama işte ben de patlıycak gibi oluyorum insanlar abuksubuk konuşunca.

Teşekkür ederim. amin. aynen dediğiniz gibi Türkiye'de "kadın dul kaldı bak bu yaşta-erkeğin dulu mu olur" gibi laflar var. uzak bi akrabamız benim yüzüme söyledi bunu. "bizim oralarda boşu boşuna dul kaldı derler, neyse geçmiş olsun" dedi. işte böyle densiz insanlar.
komşu kızı zaten öyle bi insan. öyle biri olduğunu bildiğim için çok sinirlendim ya zaten annemi anlatırken duyunca. ben de "bu konuda konuşmak istemiyorum" da diyemedim o anda. zaten biliyor artık ne diyim ki. kaldım öylece. Amin canım çok teşekkürler.

Zaten önce akrabalarınız vs. öğrenmiş ipler başta kopmuş yani ,siz ve eşinizden başka kimsenin bilmesine gerek yoktu.
bazı ailelerde gereksiz bi evladını aklama durumu söz konusu halbuki sonrasında işler böyle sarpa sarıyor.
anneniz çok yanlış yapmış maalesef.geçmiş olsun bu arada..

işte ben de senin gibi "kendinden utandığı için doktora gitmiyor" diyerek depresyona girdim. kimseye anlatamadım, bunu çözmek için araştırmadığım şey, çalmadığım kapı kalmadı. evi terkettiğim halde çözmedi yine de durumunu. belki de biliyordu işte. beni kaybetmeyi göze alacak kadar mı utandı? utandıysa bana niye psikolojik eziyet uyguladı? kadında olsa bu durum hemen doktora gönderilir, ama erkekte olunca kadın perişan oluyor aynen benim olduğum gibi. ilaçlarla ayakta duran bi ruh gibi oluyor.

"annem öyle biliyor, ben kocama leke sürdüm, aslında karakterlerimiz uymadı, ben de böyle bi iftira attım" mı demeliyim yani??

Zor bi durum, yapilcak birsey yok bilen bilyior artik...

Bence salla gitsin ciini ferrah tut ve önemsemeemye bak..

Seni cok iyi anliyorum senin özelin vs.. hic kimsenin bilmesine gerek bile yok cok cok cok haklisin.

ama malesef duyurmusunuz bi defa etrafiniza annen aileniz vs.

Bu yüzden daha fazla üzme kendini ...

sakin ol hayatina bak....

Sana ters gelenleri de sen tersle.

Ben sana senin özelini soruyormuyum de ? Insanlar kapat gittsin.

Ay sen anlatiken kendimi gördüm, bizde hayatda hic kimseye neden ayrildi, nerde calisir ne kazanir sormayiz hic huymuz degildir.
Bana da herkes neden ayrildin neydi ne bitti, yok gene evlenince, ne is yapar ne kazanir sen ne kazanion vs vs vs soruyorlar....

sasiyorum yani....

ama hepsinin agizinin payini veriyorum tabii o ayri, ama yorucu....

bakış açınız ne kadar ters? hıı evet çok mutlu oluyor kızının özel hayatını anlatırken. bunu mu çıkardınız? konularımı bi gözden geçirin de isterseniz o zaman daha iyi anlarsınız belki durumu.

çok geçmiş olsun canım, umarım hızlıca akıp gider ailecek sıkıntılarınız

Annenin ki bilinç altına yerleşmiş bir aklama durumu, çünkü insanlar boşandığında hatalar hep karşılıklı düşünülür, yuvayı diş kuş yapar idare edilebilir miydi cinsinden düşünür insanlar. Bizim toplumumuzda erkek ancak cinsel açıdan başarısızsa boşanır, yoksa diğer sebepler bıçak kemiğe dayanana kadar idare edilir. Kadın diğer sebepleri idare etmeyip boşanmışsa hatalıdır. Anneciğin de sorunun senden kaynaklanmadığını anlatabilmek için uğraşmış işte. Bunu annelik içgüdüsü ile yaptığına eminim. Tabi ki kimse bilmeseydi daha iyiydi böyle bir konuyu ama olmuş artık, çok da dert etme kendine.

annem, ben ruh gibi olup, ilaçlar kullanıp psikologlara gitmeye başlayıncaya kadar durumu bilmiyordu zaten. eşim bana çıkar yol bırakmadı ki. tabii ki ikimiz çözmeliydik bu durumu. benim akrabalarım da ben boşandıktan sonra öğrendiler durumu. boşandık ve neredeyse 2 yıl olacak, ben hala bu konunun konuşulmasından rahatsızım. o zamanlarda da zaten söylemezdim kimseye. ve onun tarafından kimseye yine söylemedim. annesine annem söylemiş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…