gerçekten üzüldüm.annenin o hale gelmiş olması da beni çok duygulandırdı.demekki ne kadar üzülmüş kadın.başkalarına anlatılmasını tabiki istemezsin haklısın ama annen de seni suçlu göstermiş olmamak için böyle yapıyor.senin durumun zaten çok zor da bir daha annene de çok belli etmemeye çalış canım.gerçi o bunu da hisseder kahrolur yine anne yüreği işte
valla canım annen çok üzülmüş tamamda komşu kızı çekiştirir gibi seni ona buna anlatması bence hiç hoş değil
annen böyle yaparsa bilmem kimin kızı ne demiş ne yapmış pekte önemi kalmıyor bence
boşanmak bizim milletimize ters geldiği için annen aklı sıra kızımın bir kusuru yok kocası yüzünden boşandıya getiriyor ama bu çok ayıp bişey
hepimiz insanız kimin başına ne geliceği hiç belli olmaz
Konunu biliyorum, ara ara okurdum, gerçekten çok sıkıntılı günler geçirmiştin. İnan senle beraber bende üzlüyordum, dua ediyordum hep senin için hakkında hayrlısı olsun diye :)
Annen seni aklamaya çalışıyor ama bence sana çok kötülük ediyor canım benim. Özelini ortaya dökmek bir tarafa aslında bir taraftan da seni haksız durumuda düşürüyor. Yani karı koca hayatları yoktu falan diyormuş. Bu sefer de millet kadına bak cinsellik yaşayamadı diye kocasını boşamış diyecek, dövmemiş, sövmemiş, aldatmamış, adam iktidarsızsa suç adamda mı, kadın da ne şeymiş ayrılmış gibi dedikodulara yol açıyor anneciğin. O kadar çirkin dedikodular duyuyorum ki yani artık en kötüsünü düşünürek yazdım canım,anneciğine bunları da söyle, ve lütfen bu kadar özelini anlatmasın. Ona da çok çok geçmiş olsun.
anneler böyle işte, her ne kadar başkalarını umursamıyoruz elalem ne der kısmında değiliz deseler de takıyorlar bu konuya eski alışkanlıklar, ve dertleşmek istiyorlar belkide ne kadar çok sosyalleşirse o kadar hafifliyor belki, eski usul terapi... belkide bu eski usul terapi bizim içinde daha iyidir bilemiyorum.. şuan burada yaptığımızda bu değilmi zaten, tek farkı gerçek hayatta tanışmıyor olmamız
yazlıktaki densizide boşver, onamı kalmış sana ahlak dersi vermek, ayıbını söylemeymişmiş.. boşver nasılsa görüşüp görüşmemek senin elinde
senin konunu çok eskiden biliyorum yeni durumunu şimdi öğrendim, ayrılmakla iyi yapmışsın bol mutluluk huzur dilerim yeni hayatında
ben başta çok kızdım annene sonra şöyle bi düşündüm kıyamıyorum ben annelere
birde sona doğru annenin diyazem vurulduğunu okuyunca içim daha da kötü oldu
anneciğin istemez ki üzülmeni seni üzmeyi kıyamadığından sonra millet seni karalamaya
flan kalkışmasın diye yaptı
anneciğine sımsıkı sarıl..
öncelikle yaşadıklarınızdan dolayı Allah sabır versin..
Türkiye'de boşanınca dul kaldı oluyor..anlaşamadılar laflarına pek inanılmıyor artık..
anneniz sizin suçsuz olduğunuzu herkes bilsin diye anlatmıştır sanıyorum..
komşu kızınında yaptı afedersiniz ama ayrı bir aptallık!
biliyorsan bil..
ama bunu ayrıntılı sormaya ne gerek var?
gerçekten Allah sabır versin.. annenize de bol bol geçmiş olsun..
ben eski kocanıza daha çok üzüldüm. belki doktora gitmemesinin sebebi bile kendinden utandığı içindir.
ve aileler nedense mahkemenin bile kapattığı konuyu başkalarına anlatmaya bayılıyorlar.
eminim ki kendi taraflarında sorun olsa bu kadar çok bahsedilmezdi.
bence her iki tarafında iyiliği için ''annem öyle biliyor aslında geçinemedik '' demeniz.
Acaba annen kendi özel şeylerini de anlatıyor mu konu komşuya yoksa başkasının yaşadığı özel durumları anlatmak daha mı hoşuna gidiyor...
annende olsa böyle hassas bir konuyu herkese anlatması hiç hoş değil..milletin arayıpta bulamadığı mevzulardır bunlar dinlemesi çok zevklidir...
yalnız insanda biraz empati olacak kendi oğlu olsaydı ve böyle bir durum yaşasaydı hiç hoşuna gitmezdi sanıyorum....
Canım evet seni hatırlıyorum o zamanlardan. bana moral ve destek verenlerden biri de sendin, takip ediyordun beni. Sonraki durumlarımla ilgili konular da açmıştım ama denk gelmedin sanırım.
Kesinlikle ayrılmakla çok iyi yaptım. Asla hiçbir pişmanlığım yok. Sadece fazla iyi niyetli olduğum için, bu kadar kendimi harap ettiğim için kızıyorum kendime o kadar.
Dediğin gibi eski usul terapi işte. Kadıncağız başka nasıl boşaltacak içini diyorum işte bazen de... Zaten hastalanması tam bi kabus oldu benim için. O hastalanınca ben de haftalarca kendime gelemedim. Çok uzun bahsetmek istemedim konu uzamasın diye ama kısa süreli alzheimer gibi bişey olmuştu. Tepkisiz, donuk, sürekli aynı soruları soran biri. Bikaç saat önce gülüp konuşan insan bi anda bu hale düştü. Hepsi sıkıntıdan işte, içine atmaktan.
Zaten önce akrabalarınız vs. öğrenmiş ipler başta kopmuş yani ,siz ve eşinizden başka kimsenin bilmesine gerek yoktu.
bazı ailelerde gereksiz bi evladını aklama durumu söz konusu halbuki sonrasında işler böyle sarpa sarıyor.
anneniz çok yanlış yapmış maalesef.geçmiş olsun bu arada..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?