Boşanma kararım ve sonrası için yardım...

kelebek1981

Guru
Kayıtlı Üye
22 Mart 2013
61
10
Herkese merhaba,

4 ve 2 yaşında olan dünya tatlısı evlatlarım var ve eşimle 6 yıllık evliliğimizi sonlandırma kararı aldık. 6 aydır o annesinin evinde yaşıyordu ben ise oturduğumuz evde yaşıyorum ve ev benim ailemin olduğundan dolayı ve çocuklarımın düzeni bozulmasın diye orada yaşamaya devam edeceğim. Boşanma sebebim gelince belkide herkesin yaşadığı ama boşanma kararını almakta zorlanacak bir konu; kayınvalide baskısı ve eşimin annesine ailesine olan düşkünlüğü ile alakalı... Daha önce bu konu hakkında bir forum açmıştım ama yine de bahsetmek isyiyorum. Eşimin ailesi maddi olarak çok güçlü biri değiller ama bu bizim aile için çok önemli biri durum değildi, biri yapamıyorsa diğeri seferber olur ve yapar. Bizde öyle yaptık evlenmeden önce ailemin bir evi vardı orada oturmaya karar verdik eşyalar için kredi çektim ve bizimkiler beyaz eşyalarımı, kayınvalidem sadece halı ve avize aldı. Eşim ve ben çalıştığımız için krediyi ben ödedim o da evin geçimini sağlamaya çalışsa da elimizde bir türlü para kalmıyordu. Benim ailem maddi olarak ara ara bize yardım ediyordu. İlk çocuğumuz dünyaya geldiğinde eşimin ailesi yine maddi yardım olmadan doğumumu gerçekleştirdim ve ikincisini de aynı şekilde ama biz ne kadar verici olduysak kayınvlidem o kadar sömürücü olmaya başladı, yeni gelin gibi beyaz eşya alıyor paralarını eşim ve kardeşi ödemeye başlıyor. Bir yandan da eltimin yuvası dağılmaya başladı. Kayınçom kredi borcu yapmaya başlamış ödeyemez hale gelmiş evde gerilim başlamıştı. Kayınvalidem torunlarına hiç bakmıyor ama annem 7/24 ben çalışırken çocuklarıma bakıyor ve birgünde off yeter bile demiyor. Zamanında hep çalıştığından bana anneannem baktığı için kendi çocuğuna bakma fırsatı olmadığından şuan onları kendi çocuğu gibi benimsedi, haliyle anneme zor olmaya başladı gelip gitmeleri eşim ile konuşup bizde kalmasına karar verdik. Annem bizim ile yaşıyor ve çocuklarıma bakıyordu hem de yemek yapıyordu. Bu eşim ve benim için bulunmaz bir nimetti, ama kayınvalidem rahatında ve gezmeye devam ediyor evine eşyalar alıyordu. Birgün eşimin telefonu çaldı ve bir alışveriş merkezinde yapılan bir borçun senedini eşimin ödemediğine dair bilgi verdi bir kadın ben bunu eşim konuşurken duydum üsteledim ne diye kayınvalidem evine elektrik süpürgesi almış ve onun borcu işin garip tarafı o elektrik süpürgesi için gelen yanında hediye küçük eletrik süpürgesi de bana kayınvalidem tarafından hediye edilmişti. Ne garip ki parasını ödediğim birşeyi bana kayınvalidem hediye ediyor... Bu arada sinirlerim iyice gerilmiş eşimle herşeye kavga eder ve salak yerine koyulmaya başlamıştım. Birgün annem safra kesesi amilyatı geçirdi ve kayınvalidemi çocuklara bakmak için aradım telefonu bile açmadı ve ogün eşim arabası ile ilgili bir sıkıntısı vardı onu yapmaya gitti ve arayıp sormadı bile bizi o gün artık herşey dank etti ve git bu evden dedim ve bana dediği zaten ailem beni bekliyor dedi, gidiş o gidiş ve 6 ay boyunca çocukları toplasam 3 kere bir araya geldiler ve biz bir karar verdik boşanmaya... Bu arada eltimde memleketine dönmüş 5 aydır o da ayrı yaşıyor ve eşlerimiz anne ve babalarının evinde yaşayıp hala bizi kötülemeye devam ediyorlar.
Bu yolculukta artık tek başınayım ve bu kararı birlikte aldık ama şunu biliyorum ki kayınvalidem eltimin yuvasını da yıktı onun da bir çocuğu var biz kötüyüz onlarda mı kötü benim gibi kocasından belli sebeplerden dolayı ayrılan arkadaşları buraya davet ediyor ve zorluklarınızı bizimle paylaşmanızı isterim ne yapmalıyım? Çocuklarınız çok etkilendi mi? Küçük yaşta olmaları alışımı da mı kolay sağlıyorlar?Cevrenizde çok tepkiler oldu mu? Hikayeniz ne? bunun gibi şeyleri benimle paylaşırsanız sevinirim.

Canım seninle aynı şeyleri yaşamadım ama boşandım tabiki zor oluyor çocuk baba diyor ama alışıyor da yeni düzenine oyizden rahat ol hayatını çocuklarınla doyasıya yasa. Böyle kv kp ile yaşayacağına oda alsın oğullarının turşusunu kurşun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…