hanımefendi olay örgüsünü yanlış değerlendiriyorsunuz, bence hala çok kavgacısınız.
ilk olarak altını çizeyim, görümceniz de çok çok çok haksız. ama siz de aşağı değilsiniz diyorum ben. o neyse siz de osunuz.
bakın simdi, ilk başta kavga çıkıyor, sonra gidicem diyorsunuz kal denmiyor, iddianız bu sebeple haklı olduğunuz yönünde. ama sorun şu, önce kavga oluyor, sizin aileye laflarınız söyleniyor, terbiye görmemiş diyorsunuz, ardından gidicem diyorsunuz ve kal demiyorlar. siz saygısızlık yapıyorsunuz, onlar da buna istinaden gidicem demenize kal demiyor. sanki siz onlar kal demedi diye kavga çıkarmış gibi konuşuyorsunuz, çok komik. madem tek sorun kal dememeleriydi, o zaman o kadar olayı neden çıkarttınız geleceği mi öngördünüz?
hayır neden kal desinler onu da anlamadım, kendi eviniz gidecek yeriniz var, size kal demelerini ve evde görümceyle birbirinizi yemenizi mi mantıklı buluyorsunuz, yoksa kızlarını kovup evsiz barksız bırakmalarını mı? misafir olduğum evde ortalığı birbirine katayım, biri bir söylerse ben bin söyliyim, ama kal diye ayaklarıma mı kapansınlar? ses çıkartmayarak iyi bile yapmışlar, ben olsam bırak kal demeyi, sen demeden derdim git diye. akşam akşam başımı ne ağrıtıcam o yaştan sonra?
sizi kızlarının altında tutup sizi saymayacak insanlar, siz ilk başta gelmicem dediğinizde gelme derlerdi zaten. ama yok bu size yetmiyor, çağırdılar ama masada herkes beni savunmalıydı diyorsunuz. olmaz hanımefendi.