Boşanma Kararı Vermek-Annesinin Eşi Koca

Aklımda boşanıp bitirip söylemek var. Eşim de bunu yapmalı annesi arayıp abuk subuk konuşabilir. O zaman bizimkiler de susmaz. İş büyür.
Niye böyle bir sureci yapayalnız geçiresin ki? O annesinin kuzusu eşin söylemez mi sanıyorsun?
Valla işler oraya gelirse büyüsün zaten.

Söylese bile susturur. Çünkü babasına annesinin ve kendisinin rezillikleri söylensin istemez.
Benim ailem çıkan sorunlarda hep bir adım geride durdu, bana da idare et, esinle aranı bozma gibi yapıcı (!) şeyler söylediler. Ama o iş öyle olmuyor. Karşımda bir ordu ben tek başıma. Niye destek almayayım? Konustum ailemle onlar da gerekli tavrı aldılar. Biz sahipsiz değiliz.
Eşime de, senin ailen karışırsa benimkileri de karıştırırım, o zaman başına gelecekleri sen düşün diyorum. Inan çok etkili oluyor. Benim babamdan çocuk gibi azar işitmek istemiyorsa kendisi adam olacak.
Bunlar güçsüz bulduğunun üzerine gelir, ailen en büyük gücün!

Beni anlamıyorsun ki. Annesi olmasa kaynın o başına buyruk hayatı yaşayabilir mi, kim katlanır ki onun densizliklerine? Anası güç kaybedince senin kocan güçlenecek, mühür onun eline geçecek. Kayınbaban zaten paralı asker, mühür kimdeyse onun fermanını okur. Sen kocanı sevdiğin için konduramıyorsun ama durum bu.

Bak senin koca şeffaf olmuş sana, kimseden dert yanmadan kimseyi kötülemeden, sövmeden saymadan ne varsa anlatmış. Benim kocam da dedi '' Benim tarafımda durum böyle böyle. Ama merak etme, kimse sana bulaşamayacak, bana güven. Ama sana da izin vermem. '' demişti. Bu hayat bana şunu öğretti, kendini çok mükemmel, çok masum çok mazlum anlatanlarda mutlaka ciddi bir falso ortaya çıkıyor.

Öyleler, eksik olmasınlar. Ama kızım kendine niye bunu yapıyor diye kahrolurlar. Baba evinde bi kuruş maaşımı sormadılar, senede on kere tatile gittim, giydiğime gittiğime karışmazlar, arkadaşlarıma rakı masası kurarlar, evde dolap alınsa beni kardeşimi çağırıp fikir sorarlar. Ben hata etsem günah işlesem gitsem anlatsam nasihat verir ama asla kızmazlar hep kaldırırlardı. Kızım ailen var, paran var, işin var ne çekiyorsun muhattap etme bizi diyecekler.

Desinler, haklılar da... Niye çekeceksin? Ya esin kendine gelecek yada sen hayatini olması gerektiği gibi yaşayacaksın. Bak ailenin yaşananlardan haberi olunca esin nasıl aydınlanma yaşıyor. Ortalığı boş, seni sahipsiz bulmuşlar. Ki aslında sahipsiz değilsin, kendi kendini yalnız bırakıyorsun.

Ailesi duyar da boşan derler diye ödü kopuyor, bıraksana.

Herkes 3 aylik evlilige takilmis ben takilmayacagim. Ben esimle bundan daha fazlasini 2 ayda yasadim cunki. Degismez asla hicbir zaman degismeyecek ama senle bu sorun olmaktan zamanla cikacak. Benim esimin kardesi kizimizi kaybettikten bir hafta sonra evlendi ve bu sure icinde bizimle kimse ilgilenmedi neyiniz var iyi misiniz bir ihtiyaciniz var mi diye soran olmadi herkes koştur koştur dugun hazirligi yapti. Kendilere mecburi ihtiyacimiz oldu biz nokaha gidecegiz yapamayiz dediler. Ama eşim hala ailesiyle konusuyor gorusuyor ve ben bir sey sòyledigimde haklisin ama napim kûsemem onlar ailem diyor. Anlayacagin bu adam degismez haklisin dogeu soyluyosun en sonunda da napim ailem deyip bitirir konuyu. Degismez bunlar.

Kaybınıza çok üzüldüm.. Düğün erkenden planlandığı için sürmesi normal ama birileri ayrılıp size destek olabilirmiş. Kırılmakta haklısınız.

Bak senin eşin de demiş, benim eşim de demiş demek ki bunlar olabiliyor.

Adam ben mükemmelim, benim ailem şahane mi demiş? Dediyse ben kaçırdım demek ki.

Değişik bi aile yapısı eşinizi kendinize yakın tutmaya bakın bence

Kaybınıza çok üzüldüm.. Düğün erkenden planlandığı için sürmesi normal ama birileri ayrılıp size destek olabilirmiş.
Bu yorumlar beni cok sinirlendiriyor. Bunlari syleyenlere hep şunu soruyorum torunun ölse diger evladina dugun yapabilir misin ? Genelde cevaplar hayir oluyor. Ama kaynanamin yaptigi hoş karsilaniyor.

G gunces aşkım bak burda. Benim eşim onu 8 yaşında bırakan, hayatının en zor zamanlarında yanında olmayan, kendisine yaptığı tek hayır beni ailemden istemek olan, ettiği bütün masrafı faizi ile geri alan anasına bu lafı asla etmedi. Sırf beni istedi, kendi memleketlerinden kız almadı diye, beni istemeye anasını götürdü diye onu silen yengesine etmedi, anasına duysan insanlıktan soğuyacağın eziyetler eden babannesine ve sahip çıkmayan yuvanın dağılmasına sebep olan babasına etmedi, gram sevmediği işi gücü akıl satıp yönetmeye kalkıp bir gr fayda etmeyen amcasına dahi böyle laflar etmedi. Ne varsa onu söyledi. Kendi hatalarını da.

Bu yorumlar beni cok sinirlendiriyor. Bunlari syleyenlere hep şunu soruyorum torunun ölse diger evladina dugun yapabilir misin ? Genelde cevaplar hayir oluyor. Ama kaynanamin yaptigi hoş karsilaniyor.
Özür dilerim, ben sizi kırmak istemedim. Kızdırmak da istemem.
Şöyle oluyor yakınımda oldu, biz eğlenmedik ama doğum ölüm hak düğüne katıldık diyorlar.
Ben olsam düğünü yapın ama ben gelmem torunumun yası var derdim, bunu tercih ederdim. O birilerinden kastım anne, baba, kardeş biz hazırlığa katılamayız Ebrar123'lere destek olmamız gerek demeliydi. Böyle hassas bir konuda kırdıysam tekrar özür dilerim.

Özür dilerim katı gelebilir ama ateş düştüğü yeri yakar. Önceden planlanmış bir organizasyon iptal edilmez ama hoppidi hoppidi eğlenmeleri de hoş olmaz tabi.

Özür dilerim, ben sizi kırmak istemedim. Kızdırmak da istemem.
Şöyle oluyor yakınımda oldu, biz eğlenmedik ama doğum ölüm hak düğüne katıldık diyorlar.
Değişik bi aile yapısı eşinizi kendinize yakın tutmaya bakın bence
O beni kaybetmemeye uğraşsın bunca manyağın içinde. Onu rezil etmeyen, düşünen tek kişi benim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…