Niye böyle bir sureci yapayalnız geçiresin ki? O annesinin kuzusu eşin söylemez mi sanıyorsun?Aklımda boşanıp bitirip söylemek var. Eşim de bunu yapmalı annesi arayıp abuk subuk konuşabilir. O zaman bizimkiler de susmaz. İş büyür.
Söylese bile susturur. Çünkü babasına annesinin ve kendisinin rezillikleri söylensin istemez.Niye böyle bir sureci yapayalnız geçiresin ki? O annesinin kuzusu eşin söylemez mi sanıyorsun?
Valla işler oraya gelirse büyüsün zaten.
Benim ailem çıkan sorunlarda hep bir adım geride durdu, bana da idare et, esinle aranı bozma gibi yapıcı (!) şeyler söylediler. Ama o iş öyle olmuyor. Karşımda bir ordu ben tek başıma. Niye destek almayayım? Konustum ailemle onlar da gerekli tavrı aldılar. Biz sahipsiz değiliz.Söylese bile susturur. Çünkü babasına annesinin ve kendisinin rezillikleri söylensin istemez.
Beni anlamıyorsun ki. Annesi olmasa kaynın o başına buyruk hayatı yaşayabilir mi, kim katlanır ki onun densizliklerine? Anası güç kaybedince senin kocan güçlenecek, mühür onun eline geçecek. Kayınbaban zaten paralı asker, mühür kimdeyse onun fermanını okur. Sen kocanı sevdiğin için konduramıyorsun ama durum bu.Sanmıyorum o zaman da yaşlandı artık der. Abi anaya güneş değil ot muamelesi yapıyor.
İstediğimi yapmazsan rezil ederim modu. Evlenmem, çalışmam, okumam, evli kadınla görüşürüm. Anne ailesine karşı kompleksli yeter ki elalem oğlu baltaya sap oldu desin. Ağzını açıp da oğlum karın çunu yaptı diyemez. Dersem kavga ederler, dersem abin bana kızar modunda. Bizde biri es kaza bi laf etse abarta abarta eşimi fştikler. Annen sana yaptığı gibi niye abine şikayet edemiyor diyorum. Abim deli, ben akıllıyım. Ben yetişkinim o gerzek bi çocuk diyor.
Bak senin koca şeffaf olmuş sana, kimseden dert yanmadan kimseyi kötülemeden, sövmeden saymadan ne varsa anlatmış. Benim kocam da dedi '' Benim tarafımda durum böyle böyle. Ama merak etme, kimse sana bulaşamayacak, bana güven. Ama sana da izin vermem. '' demişti. Bu hayat bana şunu öğretti, kendini çok mükemmel, çok masum çok mazlum anlatanlarda mutlaka ciddi bir falso ortaya çıkıyor.Sonları okumadım.
Katıp biz evlenirken eşimin ailesi ile sorunları vardı. Ailem budur bil dedi bana. ailesini kötülemedi durum budur şaşırma dedi. ben bir sürprizle karşılaşırsam kaç senelik evli olsam da bosanirim bil demiştim. Evlendik hiç bir şey değişmedi. Ailesine saygısını gösterir, evlatlık görevini yapar. Onlar çok iyi ben kötü olmadım yani. Ailem de ailem demez. Hatta ben ailendir derim. Ters bir durum olsa eşim benim cekmeyecegimi ve kimseye eyvallah demeyeceğim çok iyi bilir. Çünkü ben başından beri böyleydim evlenince böyle olmadım.
Aileyi biz seçmiyoruz iyi de olur kötü de olur. Burada önemli olan kendi kurduğu ailenin farkında olmak.
Senin hep öyle olmaz mı dediğin durum burada okuduğumuz konulardaki durum. Burada her kesimden, her eğitimden ve her karakterden tonla hayat var. Buradaki durum herkesin hayatında aynı olacak diye bir durum yok.
Öyleler, eksik olmasınlar. Ama kızım kendine niye bunu yapıyor diye kahrolurlar. Baba evinde bi kuruş maaşımı sormadılar, senede on kere tatile gittim, giydiğime gittiğime karışmazlar, arkadaşlarıma rakı masası kurarlar, evde dolap alınsa beni kardeşimi çağırıp fikir sorarlar. Ben hata etsem günah işlesem gitsem anlatsam nasihat verir ama asla kızmazlar hep kaldırırlardı. Kızım ailen var, paran var, işin var ne çekiyorsun muhattap etme bizi diyecekler.Benim ailem çıkan sorunlarda hep bir adım geride durdu, bana da idare et, esinle aranı bozma gibi yapıcı (!) şeyler söylediler. Ama o iş öyle olmuyor. Karşımda bir ordu ben tek başıma. Niye destek almayayım? Konustum ailemle onlar da gerekli tavrı aldılar. Biz sahipsiz değiliz.
Eşime de, senin ailen karışırsa benimkileri de karıştırırım, o zaman başına gelecekleri sen düşün diyorum. Inan çok etkili oluyor. Benim babamdan çocuk gibi azar işitmek istemiyorsa kendisi adam olacak.
Bunlar güçsüz bulduğunun üzerine gelir, ailen en büyük gücün!
Desinler, haklılar da... Niye çekeceksin? Ya esin kendine gelecek yada sen hayatini olması gerektiği gibi yaşayacaksın. Bak ailenin yaşananlardan haberi olunca esin nasıl aydınlanma yaşıyor. Ortalığı boş, seni sahipsiz bulmuşlar. Ki aslında sahipsiz değilsin, kendi kendini yalnız bırakıyorsun.Öyleler, eksik olmasınlar. Ama kızım kendine niye bunu yapıyor diye kahrolurlar. Baba evinde bi kuruş maaşımı sormadılar, senede on kere tatile gittim, giydiğime gittiğime karışmazlar, arkadaşlarıma rakı masası kurarlar, evde dolap alınsa beni kardeşimi çağırıp fikir sorarlar. Ben hata etsem günah işlesem gitsem anlatsam nasihat verir ama asla kızmazlar hep kaldırırlardı. Kızım ailen var, paran var, işin var ne çekiyorsun muhattap etme bizi diyecekler.
Ailesi duyar da boşan derler diye ödü kopuyor, bıraksana.Desinler, haklılar da... Niye çekeceksin? Ya esin kendine gelecek yada sen hayatini olması gerektiği gibi yaşayacaksın. Bak ailenin yaşananlardan haberi olunca esin nasıl aydınlanma yaşıyor. Ortalığı boş, seni sahipsiz bulmuşlar. Ki aslında sahipsiz değilsin, kendi kendini yalnız bırakıyorsun.
Ödüm kopmuyor. Utanıyorum. Kendi anan baban kirpiğini incitmedi başkasına bunları yaptırdın derler, değersiz hissederler üzülürler diye. Anlamadığınız şey bu.Ailesi duyar da boşan derler diye ödü kopuyor, bıraksana.
Herkes 3 aylik evlilige takilmis ben takilmayacagim. Ben esimle bundan daha fazlasini 2 ayda yasadim cunki. Degismez asla hicbir zaman degismeyecek ama senle bu sorun olmaktan zamanla cikacak. Benim esimin kardesi kizimizi kaybettikten bir hafta sonra evlendi ve bu sure icinde bizimle kimse ilgilenmedi neyiniz var iyi misiniz bir ihtiyaciniz var mi diye soran olmadi herkes koştur koştur dugun hazirligi yapti. Kendilere mecburi ihtiyacimiz oldu biz nokaha gidecegiz yapamayiz dediler. Ama eşim hala ailesiyle konusuyor gorusuyor ve ben bir sey sòyledigimde haklisin ama napim kûsemem onlar ailem diyor. Anlayacagin bu adam degismez haklisin dogeu soyluyosun en sonunda da napim ailem deyip bitirir konuyu. Degismez bunlar.Bu konuyu açmak için üye oldum.
Yaşayıp çözenler yöntemlerini, çözemeyenler sonucu yazarsa çok sevinirim.
Öncelikle ders olması açısından nişanlıyken de burada konu açtığımı (tanınmamak için şu an unuttuğum bir yeni hesap açmıştım o zaman da) çok kişinin durumu gördüğünü ama benim göremediğimi belirtmek isterim. Belki birileri benim kadar kör olmaz. Yorum yazanlar açısından da her yorumu dikkatle yazmak, birinin hayatında taş oyanttığını düşünmesini isterim. İyi ki varsınız.
4 yıllık sıfır sorun, birbirinin her şeyi olan, her sorunu birlikte çözen ilişki sonrasında 8 ay nişanlı kalıp evlendim.
Eşim hep ailesinden uzak, yıllarca şehir dışında yaşamış, sorunlarını ailesi ile paylaşmayan, annesi ve kardeşinden şikayet eden biriydi.
Aile tanışmaları başladığı an kardeşinin kıskanarak bizle aynı gün evlenmeye kalkması, annesinin yalanları, ilgisizliği, ayrımcılığı, küfretmesi, inkar etmesi gibi binlerce sorun yaşadık.
Eşim hep çok kırgınım, çok kötüler, sen bir şey deme, görüşmeyeceğiz nasılsa diye diye bana haklı olduğumda cevap bile verdirmedi.
Çok basit şeyler söylediğimde ya da olanı eşime anlattığımda bile annesi rezaletler çıkartıp yalan senaryolar uydurdu. Bir kez nişan attım. Annesi o gün bile babasının yanında ayrı beni arayıp ağlayıp ertesi gün tekken arayıp bize boşuna masraf ettirtip hediyelik aldırdın dedi. Bunu da inkar etti.
Ama oğluna hep cehalet, bilemeden yaptım, öyle düşünemedim, bir daha ayrımcılık yapmam diye ağladı.
Şimdi farkediyorum ki eşim aynı annesi!
Aylar geçt hala kinlisin, bak sana iyi davranıyorlar, affet (af dileyen olmadı), kötülükle sürdürmek zorunda mısın, senin ailen de şunu yapmıştı (sadece annesinin kötülüğüne tepki gösterdiler ve bunu düzgün bir üslupla yaptılar) diye üste çıkmaya başladı.
Annesi sürekli tek gelmesi için çağırıyor ve eşim her gittiğinde aftonlanmış olarak annem bir melek, sen kötüsün diye geri geliyor.
Hangi birini anlatacağımı bilmiyorum.
Bana ayrı boncuk dağıtıyor annem çok pişman, üzgün, ağlıyor diye eminim annesine de farklı.
Çünkü annede gram değişim yok.
Birkaç terapis -ki ben de okumalarımla araştırdım- annede narsistik kişilik bozukluğu olduğunu söylüyor.
Babası dünya iyisi, adaletli bir adam. Çok severiz birbirimizi. Tansiyon sorunu var.
Anne sürekli eşime bak babana yansıtma bi şey, hasta olur ölür, bak baban duydu ne var haksızlık yaptıysam kavga ettik tansiyonu çıktı ölecek diye eşimi susturdu.
Şu an eşim annesini yalan söylerken görse, napsın aklı sıra sorun çıkmasın istemiştir diyor.
Ailede dört kişiler, babasının ailesi annesi ile evlendiği için babaya küs. 8 kardeş ve annesi ile asla görüşmüyor kayınpederim.
Hadi bu insanlar kötü annesi kendi 7 kardeşi ile de bozuk. Hiçbir komşu, eş, dost, arkadaş yok.
Anne özellikle kimseyle görüştürmüyor.
Ama eşim asla bir alay insan neden annemi sevmiyor diye düşünmüyor.
Eşim iş ararken, hastayken, evlenirken hiçbir ilgisi desteği olmadı annesinin. Bariz bir şekilde kardeşini kayırır evde yemek olsa eşimden saklar sen nasılsa sorun etmiyorsun derdi.
Şimdi olay biz zaten yalnızız, hayatımdan atamam, anneme yalancısın desem inkar edip kavga çıkarır babamı üzer, ben hep evin iyi çocuğuydum diyor.
Ben kötü oldum.
Anne sürekli aslanım, kaplanım, senden akıl alıyorum, ben bunca yıldır çocuklarım için beni istemeyen bir ailede evli kaldım, sizin için didindim, kardeşin aptal senin gibi değil, sana emanet modunda.
Diyordum ki kendi görsün, ben anlatınca kötü oluyorum.
En son küçük bir olay, kayınpederim bize yiyecek alışverişi yapıp hediye etmek istemiş, annesi içindeki eşyaların yarısını almış. Eşime bu mu düzelmiş ayrımcılık yapmayan hali, mesele eşya değil zihniyet dediğimde ya tamam bi tane getirtmiş işte gidip bunu çaldın desem inkar edecek olay mı çıkartayım diyor.
Sorun ailede olduğu kadar eşimde de. Görmüyor, görse inkar ediyor, kabul etse değişmiyor.
3 aydır evliyiz tamam artık olanları unut diyor.
Affedilmek isteyen af diler dediğimde yapmıyorlar ben napayım diye olayı üstleniyor.
İnsan kendisini bu kadar sevmeyen birini nasıl bu kadar korur, nasıl zarar görse de değişmez anlamıyorum.
Olayın içerisinde bir de kayınvalidemin üst katında yaşayan, eşimin abisinin kıskançlık yüzünden evlendiği kendinden 13 yaş küçük elti olayımız da var.
Eltim eşime asılıyor ve kayınvalidem bunu oğlundan saklayıp orada bir evliliği kendi yürütüyor.
Eşimle hem fikir olduğumuz tek konu bu.
Ama annesine dönüp ben geldiğimde bu kızı buraya getirtme düzenimi bozuyorsun bile diyemiyor.
Dersem annem rezalet çıkartır diyor.
Annen bana evime gelme demişti, bana niye dedirttin o zaman dediğimde de annem bunu inkar ediyor oluyor.
Karışık yazdım kusura bakmayın ama fikirlerinize ihtiyacım var.
Annem hayvan, gerizekalı, paragöz, pislik, babama bakmıyor, kardeşim yalancı, sevmiyorum diyen adam gitti annesi afedersiniz a* budalası demesin diye annem çöp verdi Allah razı olsun, onlara sahip çıkacağım diyen bir adam geldi...
Kaybınıza çok üzüldüm.. Düğün erkenden planlandığı için sürmesi normal ama birileri ayrılıp size destek olabilirmiş. Kırılmakta haklısınız.Herkes 3 aylik evlilige takilmis ben takilmayacagim. Ben esimle bundan daha fazlasini 2 ayda yasadim cunki. Degismez asla hicbir zaman degismeyecek ama senle bu sorun olmaktan zamanla cikacak. Benim esimin kardesi kizimizi kaybettikten bir hafta sonra evlendi ve bu sure icinde bizimle kimse ilgilenmedi neyiniz var iyi misiniz bir ihtiyaciniz var mi diye soran olmadi herkes koştur koştur dugun hazirligi yapti. Kendilere mecburi ihtiyacimiz oldu biz nokaha gidecegiz yapamayiz dediler. Ama eşim hala ailesiyle konusuyor gorusuyor ve ben bir sey sòyledigimde haklisin ama napim kûsemem onlar ailem diyor. Anlayacagin bu adam degismez haklisin dogeu soyluyosun en sonunda da napim ailem deyip bitirir konuyu. Degismez bunlar.
Bana anlatma çilek bana anlatma.Ödüm kopmuyor. Utanıyorum. Kendi anan baban kirpiğini incitmedi başkasına bunları yaptırdın derler, değersiz hissederler üzülürler diye. Anlamadığınız şey bu.
bence anlatmasaniz daha cok uzulurler. yani benim cocuklarim anlatmasa uzulurdum.Ödüm kopmuyor. Utanıyorum. Kendi anan baban kirpiğini incitmedi başkasına bunları yaptırdın derler, değersiz hissederler üzülürler diye. Anlamadığınız şey bu.
Bak senin koca şeffaf olmuş sana, kimseden dert yanmadan kimseyi kötülemeden, sövmeden saymadan ne varsa anlatmış. Benim kocam da dedi '' Benim tarafımda durum böyle böyle. Ama merak etme, kimse sana bulaşamayacak, bana güven. Ama sana da izin vermem. '' demişti. Bu hayat bana şunu öğretti, kendini çok mükemmel, çok masum çok mazlum anlatanlarda mutlaka ciddi bir falso ortaya çıkıyor.
Değişik bi aile yapısı eşinizi kendinize yakın tutmaya bakın benceBu konuyu açmak için üye oldum.
Yaşayıp çözenler yöntemlerini, çözemeyenler sonucu yazarsa çok sevinirim.
Öncelikle ders olması açısından nişanlıyken de burada konu açtığımı (tanınmamak için şu an unuttuğum bir yeni hesap açmıştım o zaman da) çok kişinin durumu gördüğünü ama benim göremediğimi belirtmek isterim. Belki birileri benim kadar kör olmaz. Yorum yazanlar açısından da her yorumu dikkatle yazmak, birinin hayatında taş oyanttığını düşünmesini isterim. İyi ki varsınız.
4 yıllık sıfır sorun, birbirinin her şeyi olan, her sorunu birlikte çözen ilişki sonrasında 8 ay nişanlı kalıp evlendim.
Eşim hep ailesinden uzak, yıllarca şehir dışında yaşamış, sorunlarını ailesi ile paylaşmayan, annesi ve kardeşinden şikayet eden biriydi.
Aile tanışmaları başladığı an kardeşinin kıskanarak bizle aynı gün evlenmeye kalkması, annesinin yalanları, ilgisizliği, ayrımcılığı, küfretmesi, inkar etmesi gibi binlerce sorun yaşadık.
Eşim hep çok kırgınım, çok kötüler, sen bir şey deme, görüşmeyeceğiz nasılsa diye diye bana haklı olduğumda cevap bile verdirmedi.
Çok basit şeyler söylediğimde ya da olanı eşime anlattığımda bile annesi rezaletler çıkartıp yalan senaryolar uydurdu. Bir kez nişan attım. Annesi o gün bile babasının yanında ayrı beni arayıp ağlayıp ertesi gün tekken arayıp bize boşuna masraf ettirtip hediyelik aldırdın dedi. Bunu da inkar etti.
Ama oğluna hep cehalet, bilemeden yaptım, öyle düşünemedim, bir daha ayrımcılık yapmam diye ağladı.
Şimdi farkediyorum ki eşim aynı annesi!
Aylar geçt hala kinlisin, bak sana iyi davranıyorlar, affet (af dileyen olmadı), kötülükle sürdürmek zorunda mısın, senin ailen de şunu yapmıştı (sadece annesinin kötülüğüne tepki gösterdiler ve bunu düzgün bir üslupla yaptılar) diye üste çıkmaya başladı.
Annesi sürekli tek gelmesi için çağırıyor ve eşim her gittiğinde aftonlanmış olarak annem bir melek, sen kötüsün diye geri geliyor.
Hangi birini anlatacağımı bilmiyorum.
Bana ayrı boncuk dağıtıyor annem çok pişman, üzgün, ağlıyor diye eminim annesine de farklı.
Çünkü annede gram değişim yok.
Birkaç terapis -ki ben de okumalarımla araştırdım- annede narsistik kişilik bozukluğu olduğunu söylüyor.
Babası dünya iyisi, adaletli bir adam. Çok severiz birbirimizi. Tansiyon sorunu var.
Anne sürekli eşime bak babana yansıtma bi şey, hasta olur ölür, bak baban duydu ne var haksızlık yaptıysam kavga ettik tansiyonu çıktı ölecek diye eşimi susturdu.
Şu an eşim annesini yalan söylerken görse, napsın aklı sıra sorun çıkmasın istemiştir diyor.
Ailede dört kişiler, babasının ailesi annesi ile evlendiği için babaya küs. 8 kardeş ve annesi ile asla görüşmüyor kayınpederim.
Hadi bu insanlar kötü annesi kendi 7 kardeşi ile de bozuk. Hiçbir komşu, eş, dost, arkadaş yok.
Anne özellikle kimseyle görüştürmüyor.
Ama eşim asla bir alay insan neden annemi sevmiyor diye düşünmüyor.
Eşim iş ararken, hastayken, evlenirken hiçbir ilgisi desteği olmadı annesinin. Bariz bir şekilde kardeşini kayırır evde yemek olsa eşimden saklar sen nasılsa sorun etmiyorsun derdi.
Şimdi olay biz zaten yalnızız, hayatımdan atamam, anneme yalancısın desem inkar edip kavga çıkarır babamı üzer, ben hep evin iyi çocuğuydum diyor.
Ben kötü oldum.
Anne sürekli aslanım, kaplanım, senden akıl alıyorum, ben bunca yıldır çocuklarım için beni istemeyen bir ailede evli kaldım, sizin için didindim, kardeşin aptal senin gibi değil, sana emanet modunda.
Diyordum ki kendi görsün, ben anlatınca kötü oluyorum.
En son küçük bir olay, kayınpederim bize yiyecek alışverişi yapıp hediye etmek istemiş, annesi içindeki eşyaların yarısını almış. Eşime bu mu düzelmiş ayrımcılık yapmayan hali, mesele eşya değil zihniyet dediğimde ya tamam bi tane getirtmiş işte gidip bunu çaldın desem inkar edecek olay mı çıkartayım diyor.
Sorun ailede olduğu kadar eşimde de. Görmüyor, görse inkar ediyor, kabul etse değişmiyor.
3 aydır evliyiz tamam artık olanları unut diyor.
Affedilmek isteyen af diler dediğimde yapmıyorlar ben napayım diye olayı üstleniyor.
İnsan kendisini bu kadar sevmeyen birini nasıl bu kadar korur, nasıl zarar görse de değişmez anlamıyorum.
Olayın içerisinde bir de kayınvalidemin üst katında yaşayan, eşimin abisinin kıskançlık yüzünden evlendiği kendinden 13 yaş küçük elti olayımız da var.
Eltim eşime asılıyor ve kayınvalidem bunu oğlundan saklayıp orada bir evliliği kendi yürütüyor.
Eşimle hem fikir olduğumuz tek konu bu.
Ama annesine dönüp ben geldiğimde bu kızı buraya getirtme düzenimi bozuyorsun bile diyemiyor.
Dersem annem rezalet çıkartır diyor.
Annen bana evime gelme demişti, bana niye dedirttin o zaman dediğimde de annem bunu inkar ediyor oluyor.
Karışık yazdım kusura bakmayın ama fikirlerinize ihtiyacım var.
Annem hayvan, gerizekalı, paragöz, pislik, babama bakmıyor, kardeşim yalancı, sevmiyorum diyen adam gitti annesi afedersiniz a* budalası demesin diye annem çöp verdi Allah razı olsun, onlara sahip çıkacağım diyen bir adam geldi...
Bu yorumlar beni cok sinirlendiriyor. Bunlari syleyenlere hep şunu soruyorum torunun ölse diger evladina dugun yapabilir misin ? Genelde cevaplar hayir oluyor. Ama kaynanamin yaptigi hoş karsilaniyor.Kaybınıza çok üzüldüm.. Düğün erkenden planlandığı için sürmesi normal ama birileri ayrılıp size destek olabilirmiş.
G gunces aşkım bak burda. Benim eşim onu 8 yaşında bırakan, hayatının en zor zamanlarında yanında olmayan, kendisine yaptığı tek hayır beni ailemden istemek olan, ettiği bütün masrafı faizi ile geri alan anasına bu lafı asla etmedi. Sırf beni istedi, kendi memleketlerinden kız almadı diye, beni istemeye anasını götürdü diye onu silen yengesine etmedi, anasına duysan insanlıktan soğuyacağın eziyetler eden babannesine ve sahip çıkmayan yuvanın dağılmasına sebep olan babasına etmedi, gram sevmediği işi gücü akıl satıp yönetmeye kalkıp bir gr fayda etmeyen amcasına dahi böyle laflar etmedi. Ne varsa onu söyledi. Kendi hatalarını da.Annem hayvan, gerizekalı, paragöz, pislik, babama bakmıyor, kardeşim yalancı, sevmiyorum diyen adam gitti annesi afedersiniz a* budalası demesin diye annem çöp verdi Allah razı olsun, onlara sahip çıkacağım diyen bir adam geldi...
Özür dilerim, ben sizi kırmak istemedim. Kızdırmak da istemem.Bu yorumlar beni cok sinirlendiriyor. Bunlari syleyenlere hep şunu soruyorum torunun ölse diger evladina dugun yapabilir misin ? Genelde cevaplar hayir oluyor. Ama kaynanamin yaptigi hoş karsilaniyor.
Özür dilerim katı gelebilir ama ateş düştüğü yeri yakar. Önceden planlanmış bir organizasyon iptal edilmez ama hoppidi hoppidi eğlenmeleri de hoş olmaz tabi.Bu yorumlar beni cok sinirlendiriyor. Bunlari syleyenlere hep şunu soruyorum torunun ölse diger evladina dugun yapabilir misin ? Genelde cevaplar hayir oluyor. Ama kaynanamin yaptigi hoş karsilaniyor.
Özür dilerim, ben sizi kırmak istemedim. Kızdırmak da istemem.Bu yorumlar beni cok sinirlendiriyor. Bunlari syleyenlere hep şunu soruyorum torunun ölse diger evladina dugun yapabilir misin ? Genelde cevaplar hayir oluyor. Ama kaynanamin yaptigi hoş karsilaniyor.
O beni kaybetmemeye uğraşsın bunca manyağın içinde. Onu rezil etmeyen, düşünen tek kişi benim.Değişik bi aile yapısı eşinizi kendinize yakın tutmaya bakın bence