- 15 Haziran 2019
- 1.619
- 597
-
- Konu Sahibi gunesligunlerimiistiyorum
Size de geçmiş olsun. Acı uzun sürüyor mu. Ben yılların verdiği alışkanlık ile her hareketimi arayıp ona söyleyecekmişim gibi hissediyorum, birden ayrıldığımızı unutup duyduğum bir seyi paylaşasım filan geliyor. Sonrası boşluk hissi..Yapma gözünü seveyim kendi değerinin farkında var acilen terapi desteği al. Sonra bu adamı şutla. Çünkü tam bir hödük. Çocuk adam. Karaktersiz. Fakat bunları bir kenara bırak kendine şunu sor ben bu karaktersizle yola devam etsem mutlu olacak mıyım? Ve bende yeni boşandım sayılır hiç merak etme çok acıda çeksen geçiyor zamanla ilk günkü gibi acımıyor en azından sana hayvan muamelesi yapan birinden kurtulmuş olmanın verdiği rahatlık var.
Bu yorum da cok aydınlatıcıydı teşekkür ederim. Cidden kendi çocuğuma aynı muamele yapılmış olsa ve karşı taraf hadi düzeldim dese asla çocuğumu vermek istemem. Annemin duygularını bir nebze anladım.Kiymetini anladi diyelim, o siddet olmus olmayacakmi? Unutup bitti gitti mi? Ya senin ailenin çektigi üzüntü? Bir anne olarak diyorum, ailen senin bosanma üzülmiyordur, senin o adam tarafindan çektiklerinden dolayi üzüluyorlar.
Biri gelip senin çoçuguna sürekli siddet uygulasa nasil his edersin? Cocugunda "ama artik degisti bak, bitti gitti" dese ne dersin?
Degisim dedigin öyle kolay degil canim. Adamin karakterinde siddet var, kadinlari degersiz olarak görmek var. Bu adamdan daha meddet umucagina, yoluna bak. Unut bu adami. Yada sadece çoçugun babasi olarak gör.
Hayalin egitim olsun, kendi isin olsun. Kendi ayaklarin üzerinde durup, kendi kararlarini vermek. Baska birinn gölgesinin altinda olmamak. Cocugunda bunun için minettar olacak. En azindan siddetli evde büyümedigi için. Annesinin güçlü, bagimsiz bir kadin oldugu için.
Senin su anda tek cikis yolun ailen ve adam bu yolu bile kapatmak istiyor. Zaten seni kendine baglamak icin okuyup meslek sahibi olmani bile engellemis. Topyekun elini kolunu baglayacakBu yorum da cok aydınlatıcıydı teşekkür ederim. Cidden kendi çocuğuma aynı muamele yapılmış olsa ve karşı taraf hadi düzeldim dese asla çocuğumu vermek istemem. Annemin duygularını bir nebze anladım.
Teşekkür ederim. İlk günkü gibi acımıyor. Zamanla hafifliyor. Heleki yaşadıklarınızı dışardan düşünüp anlamlandırdıkça çok doğru bir karar verdiğinizin farkına varıyorsunuz. Şuan yaşadığınız tüm duygular çok normal. Bir kayıp kaşıyorsunuz bu karşınızdaki karaktersizi kaybetmekten ziyade güvendiğiniz sevdiğiniz insan tarafından büyük bir hayal kırıklığına uğramanın kaybı. Yeri gelicek günlerce ağlayacaksınız ama bu bir yas süreci olacak. Bu süreçte kendinizi asla yargılamayın hep şefkatle yaklaşın. Sonra o insandan uzaklaşarak kendinize iyilik yaptığını fark ettikçe hepsi hafifleyecek. Benimde hayatındaki ilk erkek eski eşimdi 6 yılımı verdim ama kimse bizden kıymetli değil. Gerçekten değer veren insan bu şekilde davranmaz. Kendi değerimizi kendimiz belirliyeceğiz. Ve onun size böyle davranmasına müsade etmeyin. Kovulduğum halde benden özür beklediler o şartla kabul edermiş. Yok yahu başka isteği varmı hadsiz dedim ve sevsemde boşandım. Evet zor çok acı ama size yaşayan biri olarak diyorum onların elinde köle olup şahsiyetimizi kaybetmekten on bin kat iyidir. Şahsiyetimle yalnız ayaklarım üzerinde kalmak daha iyidir.Size de geçmiş olsun. Acı uzun sürüyor mu. Ben yılların verdiği alışkanlık ile her hareketimi arayıp ona söyleyecekmişim gibi hissediyorum, birden ayrıldığımızı unutup duyduğum bir seyi paylaşasım filan geliyor. Sonrası boşluk hissi..
Benden tavsiye sakın iletişim kurmayın. No contact yapın yani 0 iletişim. Silin numarasını. İyileşmenizi kolaylaştırır. Ona yazmak istediklerinizi telefonun not kısmına yazın. Boşluk hisside çok normal. Telaş yapmayın tüm hislerinizi sonuna kadar yaşayın ama iletişimden uzak durun benceSize de geçmiş olsun. Acı uzun sürüyor mu. Ben yılların verdiği alışkanlık ile her hareketimi arayıp ona söyleyecekmişim gibi hissediyorum, birden ayrıldığımızı unutup duyduğum bir seyi paylaşasım filan geliyor. Sonrası boşluk hissi..
Birkac mesajı var siddet uyguladığını kabul ettiği. Onları sunabilirim ancakIki konu var aslinda cevaplanack kimse fark edemedimi bilmiyorum....
Birincisi bu sahsiyetsiz kisi bir Avukat!!!
Ikincisi bogaznizi sikmis siddett var ki devamida olacak bana gore.size kendine muhtacmis gibi hissetirerek pismanlik duygusuyla geri donmenizi saglayack Asla gitmeyin .Aileniz destkeci ne guzel ispat edebilirseniz siddet gordugunuzu isinize yarar cocugu alamayabilir. belki siddet e meyilli sonucta Gitmeyin bence hatta Lutfen gitmeyinnnnn....
Bu insan dışarıya karşı beni full koruyor; kendisi yapacagını yapıyor. Lafa gelince cok seviyor. Ama en cok da kendiden incitiyor boyle bir sey olamaz değil miTeşekkür ederim. İlk günkü gibi acımıyor. Zamanla hafifliyor. Heleki yaşadıklarınızı dışardan düşünüp anlamlandırdıkça çok doğru bir karar verdiğinizin farkına varıyorsunuz. Şuan yaşadığınız tüm duygular çok normal. Bir kayıp kaşıyorsunuz bu karşınızdaki karaktersizi kaybetmekten ziyade güvendiğiniz sevdiğiniz insan tarafından büyük bir hayal kırıklığına uğramanın kaybı. Yeri gelicek günlerce ağlayacaksınız ama bu bir yas süreci olacak. Bu süreçte kendinizi asla yargılamayın hep şefkatle yaklaşın. Sonra o insandan uzaklaşarak kendinize iyilik yaptığını fark ettikçe hepsi hafifleyecek. Benimde hayatındaki ilk erkek eski eşimdi 6 yılımı verdim ama kimse bizden kıymetli değil. Gerçekten değer veren insan bu şekilde davranmaz. Kendi değerimizi kendimiz belirliyeceğiz. Ve onun size böyle davranmasına müsade etmeyin. Kovulduğum halde benden özür beklediler o şartla kabul edermiş. Yok yahu başka isteği varmı hadsiz dedim ve sevsemde boşandım. Evet zor çok acı ama size yaşayan biri olarak diyorum onların elinde köle olup şahsiyetimizi kaybetmekten on bin kat iyidir. Şahsiyetimle yalnız ayaklarım üzerinde kalmak daha iyidir.
Kendisinden koruyamıyor ama. Bence olamaz. Kıymet verme böyle birşey değil gerçek sevgi ve ilişkide bu değil.Bu insan dışarıya karşı beni full koruyor; kendisi yapacagını yapıyor. Lafa gelince cok seviyor. Ama en cok da kendiden incitiyor boyle bir sey olamaz değil mi
Dayak yiyorsunuz siz farkındasınız değil mi? Aldatılmaya mı takıldınız gerçekten? Adam sizi sevmiyor, başkasını sevse ne çıkar?Bu tarz problemlerin sonunda aldatma da oluyormuş doğru mu?
Aslında o soruyu baska bir düşünceyle sormuştum ama yanlış anlaşıldı. Bunları yapan adam sevmiyordur, o halde cok rahat aldatabilir anlamında söyledim. Onun sevgisizliğini vurgulamak veya kendime gerçekleri göstermek amaçlı.Dayak yiyorsunuz siz farkındasınız değil mi? Aldatılmaya mı takıldınız gerçekten? Adam sizi sevmiyor, başkasını sevse ne çıkar?
Vücudu moraran, boğazı sıkılıp bayılan ben değilim sizsiniz. Ama yaşadıklarınızı ben bile kabul edemiyorken, siz edebiliyorsunuz ne diyeyim.
Siz geri dönün, zaten eminim döneceksiniz de. Başka biri iması yapsa koşa koşa döneceksiniz hem de 'kocam elden gidiyor' diye. Yazık... ama size değil bu güçsüzlüğünüze şahit olan annenize ve şahit olacak olan çocuğunuza yazık...
Size uyguladığı psikolojik baskı yüzünden kendinize güveninizi kaybetmişsiniz sadece.
Sayenizde farkındalığım arttı ve daha iyi hissettim cok tesekkur ederim. Özguven problemi yasadığım doğru, insanlarla iletişimimde ürkek ve cekingen olduğumu fark ediyorumtabiki kardeşinize yardım edecek, insan eşinin kardeşi için uğraşmaz mi hiç
Annen o kadar haklı ki Baska cocuk olursa almam demesinin sebebi bu okuzden cocuk yapma Baska diyor. Karsıdakı istedigi kadar avukat olsun kadının beyanı esas. Rapor aldınız mı sız. Ayrıca essek gıbı nafaka vermek zorundaMerhaba uzun zamandır burayı takip ediyorum ve bana cok sey kattı bu site. Bugun de kendi derdimi sizlere açmak istedim. Geçirdiğim şu zor günlerde bir ışık olur belki sözleriniz...
Eşimle 12 yaşından beri tanışıyoruz, o zamanlar çocuk aklımla onu gizliden severdim. Büyüdük lisedeyken bana açıldı ve aşırı aşk ve hayranlık duygusuyla ilişkiye başladım. Benden ne istese kabulumdu o zamanlar. Onunlayken en mutlu benim diye düşünüyordum. Kılık kıyafet, üniversite seçimi, arkadaşlarım derken bütün bunları onun isteğine göre yaptım. (Şu an işsizim ve çocuğum var). O hukuk fakültesi kazandı gitti. Onunla evlenmek hayaliyle 5 sene bekledim. Ailem o seni üzer diyerek karşı çıktı ve birkaç olay oldu. Annem eşimi kırdı o zamanlar. Neyse o avukat oldu evlendik. Kendisi ailede görmediği için öyle eşimi alayım gezdireyim yemeğe götüreyim gibi seyler bilmiyordu ve ben istediğimde karşı çıkıyordu. Evliliğin ilk zamanlarından şiddet başladı. İttirmeyle tokatla baslayan şiddet zamanla vucudumda morluklar olusturacak kadar ileri gitti. Aileme de karsı çıkıp evlendiğim için kimseye bir sey söyleyemiyordum. Birgun bogazımı sıktı, gözüm karardı kendimi kaybettim ve yere düştüm. 2-3 saniye sürdü hemen kendime geldim. Kendime geldiğimde bana bakmıyordu bile. Numara yaptığını düşündüm dedi sonradan.
Geçenlerde annemi arayıp her şeyi anlattım. Ben sana demiştim, bu seni üzer demiştim, cocuguna da sana da bakarım, eğer bir çocugun daha olursa kabul etmem, eve gel dedi. Benm ve bebegimin kıyafetlerini alıp çıktım. Eve geldiğinde bizi göremeyince “s.git, umrumda değilsin, bu iş bitti, pişman olup adımı sayıklayacaksın” dedi.
Boyle dik durmasının sebebi de, abimin basından bir yargılama sureci gecti ve eşim onun için çok uğraştı, olumlu sonuç elde etti. Bana hep “kimse senin için bu kadar uğraşmazdı” diyerek beni susturdu. Şimdi de nankörlükle suçluyor.
Ya çocuğu verirsin ya da size 5 kurus para vermem diyor. Ailemin durumu orta seviyede ama bizi muhtaç etmezler. Kendisini yuksek gördüğü için muhtac olacagımızı ve pişman olacagımı düşünüyor.
Uzun yazdım kusura bakmayın. Evden ayrılalı uzun zaman olmadıgı için şu an geri dönersem kabul eder ama biraz daha zaman geçip dava surecine girersek beni üzmek için elinden geleni yapacaktır. Dönmeye korkuyorum. Ailesi de pek karışmıyor. Benimkiler dönme diyor. Eşimin bir arkadaşı aradı, o asla gelip seni almayacak kendin gel ve halledin, ben gönlünü yapması için konuştum ama dinlemiyor dedi. Ne yapmalıyım. Fikirlerinizi belirtir misiniz
Aynen adamla tek başıma geçinemedim 2 cocukla kafayı yerdim artıkAnnen o kadar haklı ki Baska cocuk olursa almam demesinin sebebi bu okuzden cocuk yapma Baska diyor. Karsıdakı istedigi kadar avukat olsun kadının beyanı esas. Rapor aldınız mı sız. Ayrıca essek gıbı nafaka vermek zorunda
Emin olarak yola koyuldum, burda bosanma asamasında olan diğer kadınlar da yazmışlar, gelgitler oluyor diye. Öyle bir durumMadem tam emin değildin ayrılmaya ne diye aileni karıştırdın. Artık aileni de kaybedince iyice dayak yersin haberin olsun.