Bosanma gelgitleri, nasıl aşabilirim

Bu yorumu okurken hayret ettim, onunla bağdaştırdım cumlelerinizi. Mesela yasal olmayan bir sey yaptığında ve ceza ödemesi gerektiğinde ne yapıp edip o cezayı bozuyor. Hakimle görüşüyor mesela. Meslektaş olduğunu belirtiyor

Tabii dönmek için ailenizi silin ve dönün. O da nasılsa aileniz arkanızda olmaz diye daha çok dövsün. Siz o arada ikinciye hamile kalın. O saatten sonra da dönmek isteseniz ama aileniz kabul etmese yerden göğe haklılar.

Yaşadığınız hayatı en iyi siz bilirsiniz. Ama şiddet uygulayan kişi benim gözümde zavallıdır. Ayrıca eşiniz kibirli böyle olduğu için ne yaparsam yapayım beni terk etmez ailesine zaten zamanında karşı çıkmış düşüncesi var.

Eşiniz avukat diye baştan pes etmişsiniz, her dediğine ikna olmuşsunuz.

Haklarınızı öğrenmek isterseniz internette yığınla kaynak mevcut. Olmadı, bir avukatla görüşebilirsiniz.

Hayatınızın gidişatını bu şekilde belirlemek, eğitiminizi sürdürmemek, bilgiye ulaşmamak hepsi sizin tercihiniz gibi duruyor, üzgünüm. Konuda eşinizin boşanırsanız beş kuruş vermemekle tehdit ettiğini yazmışsınız. Hiç nafaka konularını araştırdınız mı mesela?

Çocukluktan kalan bir alışkanlık sizin ki. Keşke çocuklarımızı böyle yanlış arkadailıklardan koruyabilsek.
Malesef en verimli olacagım yıllarımı onunla olabilmek için boş geçirdim. Nasıl boyle gözüm kapandı bilmiyorum. Her siddet girişiminde, yaptığım fedakarlıkların da ağırlığıyla 2 kat üzüldüm. Ama o hep “ben sizin için çok uğraştım, nankörsün” diyerek üste çıktı. Şimdi lisedeki sınıf arkadaşlarım meslek sahibi oldular, yeni yeni evlilik hazırlıklarına giriştiler. Bense küçük bir bebekle boşanma yolundayım

Ailen arkandaymış. Dönme.
Emin ol hayatını yeniden de kurarsın çok mutlu da olursun.. Ama geri dönersen ne yaptıysa misliyle yapacak. Seve seve.... Geri döndün deyip bir dizi hakaret sıralayacak.. Girer bir işe çalışırsın çok zor değil.. Oturup dayak mı yiyeceksin? Ha açık olmak gerekirse döneyim mi bile sorman bile sinir edici. Üstüne düşünülecek konu dahi değil.

Evet, asıl amacım ders verip tekrar el kaldırmamasını sağlamaktı. Ters tepti. Gelirse şartlı kabul ederim diyormuş

Evet harika bir es, bosanmaktan korktugu için karisini dövemeyen. Hani planin çiksaydi böyle olurdu. Yani seni sevdiginden, senin saçinin bir teline zarar vermek istemdiginden dolayi degil, sen, yani hizmetçisi ondan bosanir diye sana siddet uygulamayan bir es.

Yani gerçekten, evli statüsü o kadaaarrmi herseye bedel anlamadim ki. Kendine acimiyorsan, bare çoçuguna aci. O mecbur degil siddetli, hir gür olan evde büyümeyi.

Gözünü korkutmaktı amacım dediğiniz adam sizin gitmenizi hiç umursamamış kendi ayağınızla dönün diyor arkadaşı farkında mısınız? Çok korkutmuşsunuz gerçekten. Dönünce ne değişecek mesela ? Kendi kendinize blöf yapıp geri tıpış tıpış dönmüş olacaksınız. Benim size tavsiyem şu madem eşiniz döver de sever de madem size küfür edip almasa bile dönecek bir insansınız bari ailenize anlatıp o insanları da üzmeyin. Siz unutursunuz onlar unutmaz.

Bağlı olduğu baroya şikayet edebilirsiniz kendisini. Çok güvendiği mesleği kurtarabilecek mi kendini acaba? Nefret ediyorum böyle mesleğiyle kendini tamamlamaya çalışan aşağılık kompleksli erkeklerden. Siz de toparlanın, iyi bir avukat bulun, olmazsa barodan yardım alın. Çocuğu falan da alamaz içiniz rahat olsun. Ama anladığım kadarıyla hala evim yuvam dağılmasın kafasındasınız çünkü gözünüzü onunla açmışsınız, ondan başka birini bilmemişsiniz.
inşallah sizin için en doğru kararı alırsınız

Sakın dönmeyin

Olana üzülmeyin daha fazla, düzeltmeye çalışmazsanız o zaman başka tabi. Üzüleceğiniz yılları arttırmayı, bir yerden başlayın. Boşanmak dünyanın sonu değil, elde var bir evlat, kazanım olarak görün ve artık dik durun. Hayat bazen tersten de devam eder. Siz de artık kendinize vakit ayırırsınız. Kafanızda bitirirseniz meseleyi boşanma davasının da vaktinizi almasına izin vermemiş olursunuz. Sağlık olsun deyip siz de meslek sahibi, ayaklarının üzerinde duran bir kadın olabilirsiniz yeter ki isteyin. Bol şanslar.

Ailesi ve kendisi kariyer yapan biri değil de ev hanımı modunda birini istiyorlardı. Ben de kücüktüm ve aklım basımda değildi kabul ettim. Anadolu lisesinde okuyordum hem de. Kendim de hukuk kazanabilirdim yani☹

Ben yaşınızı daha büyük sanmıştım henüz 25'siniz. Hala kazanabilirsiniz ki? Çok örneği var çevremde. Aileniz arkanızda zaten, bebeğinizin bakımı konusunda yardım alırsınız onlardan. Belli ki zeki bir kadınsınız önünüzde onlarca sene var

Siz de farklı bir bakıs açısı ile ifade etmişsiniz, gercekten burada paylasmak bana iyi hissettirdi umarım okumakla kalmaz ve içselleştirebilirim. Döndüğüm zaman korkup el kaldırmayan birine, kendi rızasıyla beni incitmek istemeyen biri tercih edilir tabi ki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…