Yeni evlilik boşanma

Arkadaşlar merhaba ben yeni üye oldum.25 yaşındayım. 9 ay önce evlendim ve eşimle ciddi sorunlarımız var sizden fikir almak istedim. 3 yıl sevgililikten sonra severek evlendik. Ama evlendigimizden beri en ufak şeyde tartışıp uzatıyoruz. Her zaman tartıştığımız konular kayda değer olmayan gülünç meseleler ama eşim uzattıkça uzatıyor. Sorunu o an konuşmayıp pasif agresif davranıyor ve ben konuşmaya çalışırsam küsüp yatağını ayırıyor dışarıdan sadece kendine yemek söylüyor. Küsme süresi de 20 güne kadar çıkıyor. Normalde beraber spora giderken kendisj gidiyor ve ben yokmuşum gibi davranıyor. Böyle olduğu için ıliskinin 5. Ayında çift terapisine başladık ama eşim ettiğimiz son kavgada bana sormadan terapiyi iptal etmiş bana da bir sinir anında s.. git dedi daha sonra 1.5 gün sonra küfür ettiği için özür diledi. O da beni cok sinirlendirdin bunda ne var sen de bana hakaret ediyorsun vs gibi suçunu tam kabul etmeden özür diledi. Çok egoist kendisinde gizli narsistik kişilik bozukluğu olduğunu düşünüyorum. Ikimiz de memuruz, çocuğumuz yok. Boşanmayı düşünüyorum doğru mu yapıyorum ?
Canım benim rabbim sana kolaylık versin küsen erkekle yola çıkılmaz sadece bunu bil yeter.Bkr erkeğin küsmesi ne demek ya kadın kırılgan narindir.lutfen kendinizi başkaları için yıpratmayin..

Aslında üniversite yıllarından biri ailesinden ayrı yaşıyor daha doğrusu düzgün bir ailesi yok. Anne baba ayriymis babasi annesini dövüyormuş boşanmislar eşim 17 yasindayken babası vefat etmiş. Annesi de yalnız başka bi şehirde yaşıyor. Annesine hiç bağlı değil ama çocukluk yıllarından beri ihmal edilmiş. Annesi çok küçükken bırakıp işe gidermiş bu kendi kendine yemek diye şekerli yoğurt yermiş falan
Eşinize sizinde saygınız yok belli ki hakaret ettiğinizi söylemişsiniz karşınıza geçip iltifat yağdıracak değildi tabiki de . Tek taraflı sadece eşiniz saygısız değil .

Bu onun yaptığını doğrular mi doğrulamaz oda ayrı mesele .

Boşanın sizi ne terapi ne bi süre ayrılık kurtarmaz siz birbirinden sıkılmışsınız ikinizde benım sana ihtiyacım yok modundasınız

Hakaret nedir küfür nedir aile böyle bisey değil ki . İletişim sıfır hakaret küfür 20 gün küslük eee geriye ne kaldı ki . ayda 10 gun yüzler gülecek die bu eziyeti çekmeye değmez çocuk olmadan bitirin .

Ya bilemiyorum ama belki birbirinizin değerini anlarsınız.
Belki ikinizde çok fevrisinizdir.
Kafa dinlersiniz,düşünürsünüz.
Uzunca bir sevgililik döneminiz olmuş. O zamandamı böyle kırıcı kavgalar ediyordunuz?
Birbirimizin değerini biliyoruz kavga olmadığı zamanlarda çok iyi bir çiftiz ama en ufak bir tartışma cok büyük kavgalara dönüşüyor maalesef. O zamanda böyle kırıcı kavgalar ederdik fakat bu kadar uzun küslükler olmazdı

Allahım nasıl saçma sapan çocukça hareketler ya. Tek kendine yemek söylemeler falan, trajikomik yani. Kahakahalarla gülüp daha da delirtirdim. Ne çekeceksiniz ya bu olgunlaşmamışı...

Birbirimizin değerini biliyoruz kavga olmadığı zamanlarda çok iyi bir çiftiz ama en ufak bir tartışma cok büyük kavgalara dönüşüyor maalesef. O zamanda böyle kırıcı kavgalar ederdik fakat bu kadar uzun küslükler olmazdı
Eşinle ciddi bir şekilde konuş. Böyle yürümeyeceğini söyle. Kafanı dinlemek için biraz annene git istersen yada ne bileyim başka yere.
Boşanmadan önce tüm çıkış kapılarını deneyin derim ben.

İyiyken herkes iyi gecinir. Mesele ortada anlaşmazlık olduğunda,tartismalarda olan tutumdur. Kavga yokken çok iyiyiz mantığını asla anlamıyorum. Çok iyi olsanız saçma sapan kavgalariniz olmaz.
Üzgünüm ama ilişkiniz sevgiliyken de böyleymiş. Bunları aşmadan ya da aşamiyorsaniz sonlandırmadan bir de evlenmissiniz. Anlattığınız kavga sonrasi tavirlar asla normal degil. 9 aylık evlilikte böyleyse sonrasını düşünemiyorum. Ben açıkçası bu tarz tutumların düzeleceğine falan da inanmıyorum. Can çıkar huy çıkmaz diye boşuna denmemiş.

Aslında üniversite yıllarından biri ailesinden ayrı yaşıyor daha doğrusu düzgün bir ailesi yok. Anne baba ayriymis babasi annesini dövüyormuş boşanmislar eşim 17 yasindayken babası vefat etmiş. Annesi de yalnız başka bi şehirde yaşıyor. Annesine hiç bağlı değil ama çocukluk yıllarından beri ihmal edilmiş. Annesi çok küçükken bırakıp işe gidermiş bu kendi kendine yemek diye şekerli yoğurt yermiş falan
Tamam da siz rehabilite merkezi misiniz? Tamam zor şeyler yaşamışta, acısını niye sizden çıkarmaya çalışıyor? 20 gün yatak ayıran erkek mi olur Allah aşkına, kendini düzeltmek adına hiçbir çaba da sarf etmiyor. Boşanın gitsin, uğraşılmaz böyle bir tiple.

Arkadaşlar merhaba ben yeni üye oldum.25 yaşındayım. 9 ay önce evlendim ve eşimle ciddi sorunlarımız var sizden fikir almak istedim. 3 yıl sevgililikten sonra severek evlendik. Ama evlendigimizden beri en ufak şeyde tartışıp uzatıyoruz. Her zaman tartıştığımız konular kayda değer olmayan gülünç meseleler ama eşim uzattıkça uzatıyor. Sorunu o an konuşmayıp pasif agresif davranıyor ve ben konuşmaya çalışırsam küsüp yatağını ayırıyor dışarıdan sadece kendine yemek söylüyor. Küsme süresi de 20 güne kadar çıkıyor. Normalde beraber spora giderken kendisj gidiyor ve ben yokmuşum gibi davranıyor. Böyle olduğu için ıliskinin 5. Ayında çift terapisine başladık ama eşim ettiğimiz son kavgada bana sormadan terapiyi iptal etmiş bana da bir sinir anında s.. git dedi daha sonra 1.5 gün sonra küfür ettiği için özür diledi. O da beni cok sinirlendirdin bunda ne var sen de bana hakaret ediyorsun vs gibi suçunu tam kabul etmeden özür diledi. Çok egoist kendisinde gizli narsistik kişilik bozukluğu olduğunu düşünüyorum. Ikimiz de memuruz, çocuğumuz yok. Boşanmayı düşünüyorum doğru mu yapıyorum ?
Doğru yapıyorsunuz,kolaylıklar dilerim

Çocukken İhmal edilen adamlar daha beter oluyor, Allah yardım etsin inşallah

Çok doğru yapıyorsun. Kendince koyduğun teşhis de doğru. Sen sen ol hemen boşan. Böyle biri ile ömür geçmez. Diyelim çocuğun oldu. Çocuğunu sana karşı kışkırtır. Sürekli küsen,manipülatif davranan erkekler, yaşam törpüsüdür.
Tavsiye : Çekişmeli değil anlaşmalı boşan. Boşanma davasını kendin aç ondan bekleme. Çok geçerli sebeplerin var.

Zaten aileden gelen sorumlu ilişkiler evliliklere yansıyor. Şu anlattığın olay bile vakanın ne olduğunu anlamaya yetiyor

Kendi ayakları üzerinde durabilen bir insanmışsınız yaşınız da genç elin çocuğunun kahrını mı çekeceksiniz ya koca adam çocuk gibi küsüyormuş ayrı yemek yiyormuş olaya bak ergenlikten çıkamamış bir de küfür ediyormuş arada saygı da yok boşanmayıp ne yapacaksınız?

Kimsenin yuvasını yıkmak istemem.Fakat alın karşınıza normal bir zamanda evlilikte küslük olmaması gerektiğini anlatın güzel bir dille.Sakin da çocuk yapmayın.Ayni şekilde devam ederse çokta uzatmanın bir anlamı yok.Yoksa çocuk olduktan sonra olaylar daha da içinden çıkılmaz bir hal alıyor.

Kendine yemek söylemek, yatakları ayırmak, beraber gittiğiniz spora bir şey demeden tek gitmek basit gibi görünebilir ancak asla seven erkek davranışları değil… hatta oldukça feminen. 20 gün küs kalmak ise inanılmaz. Normal bir erkek kafası değil bu. Erkekler düz varlıklar. Küfür konusuna gelmeden bunlar bile yeterince korkunç. 9 ayda bu haldeyseniz bu iş zor. Bence doğru karar vermişsiniz

Canım benim rabbim sana kolaylık versin küsen erkekle yola çıkılmaz sadece bunu bil yeter.Bkr erkeğin küsmesi ne demek ya kadın kırılgan narindir.lutfen kendinizi başkaları için yıpratmayin..
Evet aynı fikirdeyim oldukça çocuksu ve eril olmayan bir davranış

Yol ver gitsin, ortada çocukta yokken 25 yaşında kazık kadar adamı rehabilite mi edeceksin. Ömrünü buna mı harcayacaksın? Kendine yemek söylemek nedir ya bu insanca bile değil küsmek başka bu başka insan 7kat ele soruyor aç mısın tok musun yemek söylüyorum diye ki siz karı kocasınız.
Küsen erkek hiç çekilmez hele küfür kıyamet nedir yani sonra pişman olsa ne yazar.

Kesinlikle çok doğru yapıyorsunuz. Küsmek başlı başına çocukça bir davranış çocuklar küser, eşiniz yetişkin olamamış henüz. Sizi yok sayıyor, siz olmadan rahatça yaşayabiliyorsa, siz kırgınken kıçını devirip yatıyorsa, Siz açken sadece kendi karnını doyurup o yemeği boğazından geçirebiliyorsa, terapi bile etki etmediyse inanın hiç uğraşmaya vakit kaybetmeye gerek yok. Bırakın siz olmadan o içine kapanık hayatına devam etsin. Sizden ricam bu süreçte birlikte olmayın, özsaygınızı koruyun, iki gün sonra boşanıyorum ama hamileyim diye gelmeyin. Çocuk hiç bir sorunu düzeltmez, kimse değişmez unutmayın. Kararınız çok doğru. Kalan hayatınızda size mutluluklar diliyorum.

Back
X