Bosanma gelgitleri, nasıl aşabilirim

Dönersen sana daha fazlasını yapacak emin ol ailenin gözündede küçük düştü herkes herşeyinde öğrendi sen ne zannediyorsun döndüğünde seni muhteşem bir hayatın beklediğinimi cahillik yapma kendine 0 dan güzel bir hayat kur bir adamın kölesi olma cahil olma çocuğunun hayatını şiddet olan bir evde bir ailede mi geçirmesini istiyorsun

Dönün geri hic durmayin… Insan ne ederse kendine ediyor. Bosanmakta bi cözüm, dayak yemekte, kendini öldürtmekte… Hanimefendi Müge Anli da mi seyretmiyorsunuz, hic okuma yazmaniz yok agac kovugunda mi büyüdünüz de cocugu alirim tehditlerine inaniyorsunuz. Yoksa bosanirsam kocasiz kalirim diye mi korkuyorsunuzß Tövbe tövbe… Verin mahkemeye, alin nafakanizi bakin pasa pasa cocugunuza nedir bu eziklik. Bi de beyefendinin sartlari varmis. Ne acaba sart size vururken kisik sesle bagirmaniz falan mi?

Evet, asıl amacım ders verip tekrar el kaldırmamasını sağlamaktı. Ters tepti. Gelirse şartlı kabul ederim diyormuş
İyi misiniz siz ya?
Evet evet kesinlikle ders almıştır kocanız, dönün dönünde bu sefer sizi tanınmayacak hale getirsin.
Siz gerçekten ciddi misiniz?
Dayak yemeyi nasıl gururunuza yedirebiliyorsunuz?
O çocuğunuzu nasıl o ortamda büyütebiliyorsunuz?
Ben çocuğumun suratına bakmaya utanırım ya. Pes.

o ruh hastası ancak bakırköye layık. aklı başında hiçbir kadın da onu istemez.

senelerce kendini düşük hissettirmiş sana. yok öyle bir şey. sen bu adamın yanlışlarını görebilecek kadar zeki bir kadınsın. gerçekten düşük zekalı bir kadın olsan bunları normal bulurdun hatta savunurdun. biz burda neler gördük ya.

ailen yanında olduğu için ÇOKK şanslısın, bu şansı kullan. abine yardımını da boşversene, sen ona evlat verip kadınlık yapmışsın senelerce. sana yapacağı hiçbir iyilikle bunu ödeyemez. kaldı ki sınırsız nankörlük yapmış. bunu yine başına kakarsa "yardım etmeseydin abime, başka avukat bulurduk" de geç. ama telefondan. lütfen çocuğunun hatrı için annenlerde kal. Allah yardımcın olsun.

bu arada abin ne düşünüyor? yoksa o eşinin yanında mı bu konuda, o yüzden mi mahçup hissediyorsun?
Abim de cok üzüldü, boyle yüzüme vurduğundan haberi yoktu. Muhatap olmamamı istedi kendisi de muhatap olmuyor.
Benim kadınlık yapmama gelirsek mecbur olduğumu düşünüyor, yani onun için yürürken adım atmak gibi basit ve dikkate değer olmayan bir sey bu meseleler. Evimizde cok da özenliydim kıyafetleri mis gibi ütülü, sevdiği yemekler yapılıyor, genel olarak ılımlı davranıyorum filan. Sabahları kahvaltı sevmediği halde sağlık açısından hazırlayıp yedirirdim. Hemen vazgeçeceğini düşünmemiştim açıkçası.
Bu sefer ailemin sözünü dinleyeceğim başta karşı çıktım, onlar haklı çıktılar

Dönün geri hic durmayin… Insan ne ederse kendine ediyor. Bosanmakta bi cözüm, dayak yemekte, kendini öldürtmekte… Hanimefendi Müge Anli da mi seyretmiyorsunuz, hic okuma yazmaniz yok agac kovugunda mi büyüdünüz de cocugu alirim tehditlerine inaniyorsunuz. Yoksa bosanirsam kocasiz kalirim diye mi korkuyorsunuzß Tövbe tövbe… Verin mahkemeye, alin nafakanizi bakin pasa pasa cocugunuza nedir bu eziklik. Bi de beyefendinin sartlari varmis. Ne acaba sart size vururken kisik sesle bagirmaniz falan mi?
Ailemi silmemi isteyecekmiş şartlarından bir tanesi. Yani bizim eve asla gelemezlermiş, ben arada ziyarete gidebilirmişim. Çocuk da kendisi izin verdiği zaman ailemi ziyaret edebilirmiş

Abim de cok üzüldü, boyle yüzüme vurduğundan haberi yoktu. Muhatap olmamamı istedi kendisi de muhatap olmuyor.
Benim kadınlık yapmama gelirsek mecbur olduğumu düşünüyor, yani onun için yürürken adım atmak gibi basit ve dikkate değer olmayan bir sey bu meseleler. Evimizde cok da özenliydim kıyafetleri mis gibi ütülü, sevdiği yemekler yapılıyor, genel olarak ılımlı davranıyorum filan. Sabahları kahvaltı sevmediği halde sağlık açısından hazırlayıp yedirirdim. Hemen vazgeçeceğini düşünmemiştim açıkçası.
Bu sefer ailemin sözünü dinleyeceğim başta karşı çıktım, onlar haklı çıktılar
Ablacım, senin farkında olmadığın ama buraya yazan 50 kişinin farkında olduğu birşeyi söyleyeyim sana. Sen adamın kadını değil, tam zamanlı hizmetçisi gibisin. Seni sevmiyor, sevse böyle davranmazdı. Gidişin onu üzüp sarsmadı çünkü zaten yeni birisini bulabilir.

Merhaba uzun zamandır burayı takip ediyorum ve bana cok sey kattı bu site. Bugun de kendi derdimi sizlere açmak istedim. Geçirdiğim şu zor günlerde bir ışık olur belki sözleriniz...

Eşimle 12 yaşından beri tanışıyoruz, o zamanlar çocuk aklımla onu gizliden severdim. Büyüdük lisedeyken bana açıldı ve aşırı aşk ve hayranlık duygusuyla ilişkiye başladım. Benden ne istese kabulumdu o zamanlar. Onunlayken en mutlu benim diye düşünüyordum. Kılık kıyafet, üniversite seçimi, arkadaşlarım derken bütün bunları onun isteğine göre yaptım. (Şu an işsizim ve çocuğum var). O hukuk fakültesi kazandı gitti. Onunla evlenmek hayaliyle 5 sene bekledim. Ailem o seni üzer diyerek karşı çıktı ve birkaç olay oldu. Annem eşimi kırdı o zamanlar. Neyse o avukat oldu evlendik. Kendisi ailede görmediği için öyle eşimi alayım gezdireyim yemeğe götüreyim gibi seyler bilmiyordu ve ben istediğimde karşı çıkıyordu. Evliliğin ilk zamanlarından şiddet başladı. İttirmeyle tokatla baslayan şiddet zamanla vucudumda morluklar olusturacak kadar ileri gitti. Aileme de karsı çıkıp evlendiğim için kimseye bir sey söyleyemiyordum. Birgun bogazımı sıktı, gözüm karardı kendimi kaybettim ve yere düştüm. 2-3 saniye sürdü hemen kendime geldim. Kendime geldiğimde bana bakmıyordu bile. Numara yaptığını düşündüm dedi sonradan.
Geçenlerde annemi arayıp her şeyi anlattım. Ben sana demiştim, bu seni üzer demiştim, cocuguna da sana da bakarım, eğer bir çocugun daha olursa kabul etmem, eve gel dedi. Benm ve bebegimin kıyafetlerini alıp çıktım. Eve geldiğinde bizi göremeyince “s.git, umrumda değilsin, bu iş bitti, pişman olup adımı sayıklayacaksın” dedi.
Boyle dik durmasının sebebi de, abimin basından bir yargılama sureci gecti ve eşim onun için çok uğraştı, olumlu sonuç elde etti. Bana hep “kimse senin için bu kadar uğraşmazdı” diyerek beni susturdu. Şimdi de nankörlükle suçluyor.
Ya çocuğu verirsin ya da size 5 kurus para vermem diyor. Ailemin durumu orta seviyede ama bizi muhtaç etmezler. Kendisini yuksek gördüğü için muhtac olacagımızı ve pişman olacagımı düşünüyor.
Uzun yazdım kusura bakmayın. Evden ayrılalı uzun zaman olmadıgı için şu an geri dönersem kabul eder ama biraz daha zaman geçip dava surecine girersek beni üzmek için elinden geleni yapacaktır. Dönmeye korkuyorum. Ailesi de pek karışmıyor. Benimkiler dönme diyor. Eşimin bir arkadaşı aradı, o asla gelip seni almayacak kendin gel ve halledin, ben gönlünü yapması için konuştum ama dinlemiyor dedi. Ne yapmalıyım. Fikirlerinizi belirtir misiniz
DÖNME

Ablacım, senin farkında olmadığın ama buraya yazan 50 kişinin farkında olduğu birşeyi söyleyeyim sana. Sen adamın kadını değil, tam zamanlı hizmetçisi gibisin. Seni sevmiyor, sevse böyle davranmazdı. Gidişin onu üzüp sarsmadı çünkü zaten yeni birisini bulabilir.
Cok gencliğimden beri hayatımda o olduğu için sevdiğini sanıyordum, bir cesaret kaçtım ama sevgi anlayışımı değiştirmem gerekiyor demek ki

Ailemi silmemi isteyecekmiş şartlarından bir tanesi. Yani bizim eve asla gelemezlermiş, ben arada ziyarete gidebilirmişim. Çocuk da kendisi izin verdiği zaman ailemi ziyaret edebilirmiş
Sen burda ne kadar dönmeyeceğim desende sende dönecek bir taraf seziyorum ben.şu şartı okuyana kadar yazasım gelmiyordu ama fıttırdım küfür etmemek İcin zor tutuyorum kendimi. Kendini böyle ilah sana o kadar çok aptal erkek var ki bosversene. Boşa nafakanı al yoksa döndüğünde eşin artık ailene saygı duymayacak bahanesi var cünkü bosanmana teşvik ettiler diyecek. Ha birde habire cocugunun gözü önünde dayak yiyen ezik bir anne olacaksın dayak yiyenler ezik demiyorum dayak yemeye kendi tercihleriyle devam edenler eziktir net!!! elin ayağın tutuyor çalış hayatını keyfini sür elalemin psikopatına kölelik yapmak İcin mi geldin dünyaya. Birde cocugun da babası gibi haydut olacak ya da içine kapanık pısırık mutsuz bir cocuk olacak hangisi kulağına daha hoş geliyorsa onu seç bence BOŞA O PİSLİĞİ

Keşke darp raporu alıp baroya bildirseydiniz. O çok güvendiği mesleği de biraz sarsılsaydı. Hiç haketmeyen adamlar haketmedikleri yerlere gelince böyle oluyorlar. Hiç altta kalmayın abimiz konusunda da. Görevini yapmış başka ne yapmış. Beraat alınca vekalet ücretini de almıştır. Sussun otursun yerinde. Ezik durmayın ve lütfen dönmeyin. Vizyonsuz çapsız bir adam olduğu sizi böyle herşeyden geri bırakmasından belli.

Sen burda ne kadar dönmeyeceğim desende sende dönecek bir taraf seziyorum ben.şu şartı okuyana kadar yazasım gelmiyordu ama fıttırdım küfür etmemek İcin zor tutuyorum kendimi. Kendini böyle ilah sana o kadar çok aptal erkek var ki bosversene. Boşa nafakanı al yoksa döndüğünde eşin artık ailene saygı duymayacak bahanesi var cünkü bosanmana teşvik ettiler diyecek. Ha birde habire cocugunun gözü önünde dayak yiyen ezik bir anne olacaksın dayak yiyenler ezik demiyorum dayak yemeye kendi tercihleriyle devam edenler eziktir net!!! elin ayağın tutuyor çalış hayatını keyfini sür elalemin psikopatına kölelik yapmak İcin mi geldin dünyaya. Birde cocugun da babası gibi haydut olacak ya da içine kapanık pısırık mutsuz bir cocuk olacak hangisi kulağına daha hoş geliyorsa onu seç bence BOŞA O PİSLİĞİ
Flört döneminde ailemle problem yaşadığı için saygısı yok denecek kadar azdı. Şimdi sahiplendiler diye silmiş, benim görüşmemi de kısıtlayacakmış. Bende dönme potansiyeli var hisleriniz doğru. Ona karşı güçsüz ve ürkek durumdayım. Gün geçtikçe cesaretleniyorum sadece

girdim ilim meclisine, eyledim kıldım talep,
dediler ilim geride, illa edep illa edep

okumakla adam olunsaydi keske Zaten sonradan gormeler okuyup birsey olunca bir halt oldugunu saniyor buyuk konusmuyorum ama kendini ezdirme buna izin verme sen de ozguven az o egosuyla gecinen bir hic birazcik kendine guven gucsuz degilsin 😇

Keşke darp raporu alıp baroya bildirseydiniz. O çok güvendiği mesleği de biraz sarsılsaydı. Hiç haketmeyen adamlar haketmedikleri yerlere gelince böyle oluyorlar. Hiç altta kalmayın abimiz konusunda da. Görevini yapmış başka ne yapmış. Beraat alınca vekalet ücretini de almıştır. Sussun otursun yerinde. Ezik durmayın ve lütfen dönmeyin. Vizyonsuz çapsız bir adam olduğu sizi böyle herşeyden geri bırakmasından belli.
Cesaret etmekte zorlanmamın bir sebebi de bu biliyor musunuz, her şeyden geri bırakmış olması. Hayata tekrar nasıl başlayacağım bilmiyorum. Cevabınız icin teşekkür ederim

girdim ilim meclisine, eyledim kıldım talep,
dediler ilim geride, illa edep illa edep

okumakla adam olunsaydi keske Zaten sonradan gormeler okuyup birsey olunca bir halt oldugunu saniyor buyuk konusmuyorum ama kendini ezdirme buna izin verme sen de ozguven az o egosuyla gecinen bir hic birazcik kendine guven gucsuz degilsin 😇
Onun engel olması sebebiyle sadece 2 yıllık aöf okudum. Kendime guvenimi nasıl tekrar kazanabilirim? ☹️

Onun engel olması sebebiyle sadece 2 yıllık aöf okudum. Kendime guvenimi nasıl tekrar kazanabilirim? ☹

durumun varsa bi psikiyatr/psikolog bul. birçok psikolog internet üzerinden seans yapıyor diye görüyoruz sosyal medyada. umarım sen de bulabilirsin.

Bu tarz problemlerin sonunda aldatma da oluyormuş doğru mu?

Adam sana eziyet etmiş o kadar zaman aldatma olunca mi evlilik bitecek? Yapma lütfen bak ailen arkanda. Evet kolay değil bi hayata başlamak yeniden ama böyle devam etmesinden daha kolay emin ol. Bir de her evlilikte sıkıntılar olur demişsin evet olur ama böyle olmaz. Bir de arkadaşına aratmış pislik. Lütfen kendine ve çocuğuna çok iyi bir iyilik yap be asla geri dönme.

bir de mesleğine şaşıranlara naçizane bir şey demek istiyorum. feci bir genelleme olacak ama benim bu ülkede gördüğüm en zorba adamlar ya polis ya avukattı. özellikle bu meslekleri seçiyorlar ki yasal yasal zorbalık yapabilsinler diye. bir derdim var forumunda az biraz vakit geçirmiş birçok kişi dahi, kendileri benim gibi birebir şahit olmuş olmasa da bu dediklerime istemeye istemeye katılacaktır. bu adamın da hukuk seçmesi tesadüf değil yani.

durumun varsa bi psikiyatr/psikolog bul. birçok psikolog internet üzerinden seans yapıyor diye görüyoruz sosyal medyada. umarım sen de bulabilirsin.
Malesef, dava açılıp nafaka hukmedilinceye kadar ben ve bebeğime ailem bakıcak. Psikoterapi almak isterim ama biraz ertelemek durumundayım

Cesaret etmekte zorlanmamın bir sebebi de bu biliyor musunuz, her şeyden geri bırakmış olması. Hayata tekrar nasıl başlayacağım bilmiyorum. Cevabınız icin teşekkür ederim
Hayata başlarsınız hiç bir zaman geç değil. Aileniz arkanızda, çocuğunuza bakacak birileri var, çalışırsınız, şu felaketi atlatsın dünya, her şey yoluna girer. Size ilk vurduğunda rapor alsaydınız sonrakilere cesaret edemezdi, böyleleri itibarları konusunda hassastır. Sanmıyorum yapacağını ama size mesaj falan gönderirse tehdit içerikli, çocuğunuzu almaya dair bile olsa bunları saklayın. Baronun kadın hakları merkezine başvurup yardım da isteyebilirsiniz. Öncelikle anlaşmalı boşanmaya ikna olmazsa tabi. Bana haklarımı ver anlaşalım deyin. Yanaşmazsa hukuki yardım alın. Geri dönerseniz bir gün elinde kalırsınız, değmez. Çocukluktan kalan bir alışkanlık sizin ki. Keşke çocuklarımızı böyle yanlış arkadailıklardan koruyabilsek.

X