• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanma Esnasında Talep Edilebilecek Şeyler Hakkında Yardım

Juglans

2. üyelik sebebi ile profil pasif edilmiştir.
2. Üyelik !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
17 Ekim 2012
15
16
88
Merhaba Hanımlar

Önceki gün açtığım konudan sonra eşimden boşanma kararı aldım. 3 gündür hava boşluğunda uçuyor gibi hissediyorum kendimi. ayaklarım yere basmıyor sanki. Düşündükçe daha çok kızıyorum, kızdıkça geçmiş geliyor aklıma. salak diyorum kendime birde bu adam için üzülüp şöyle yaptın bunu ettin deyip kendimi yiyorum günlerdir.

aklıma gelen ve kendimi enayi gibi hissettiren bazı seyleri bilgisi olan arkadaşlara danışmak istiyorum.

boşanma aşamasında geçmişte eşe çeşitli sebepler için verilen toplu para altın vs talep edilebilir mi? Kendi parasında zerre gözüm yok. derdim benim emek emek eşşek gibi çalışıp eline verdiğim ve diğer hakkım olanlar. örneğin

kendisine beddeli askerlik için 12 bin tl para verdim zamanında. 2 bilezik bozdurmustum kalanını da maaşlarımdan biriktirdiğim paramla vermiştim. ama bunların hepsi elden verilen paralar. bu sözlü beyanla talep edilebilir bir para mıdır

bana mehir olan ve dugunde takilan altinlardan, çeşitli zamanlarda maddi sıkışıklık yaşanan donemlerde bazen 1 bilezik bazen birkac ceyrek altin verdiğim oldu. bunlarda tabi elden verildi.

birkaç kez kendisine kredi kartı borçlarını odemesi için maddi desteğim oldu.

çocuğumuz doğduğunda kendisine takılan altınları da geldiği gibi koşa koşa gidip bozdurdu. çocuğuma bile borçlu

zamanında aklın nerdeydi diye düşünebilirsiniz belki ama zamanında bunlar yaşanırken tabiki sana bilezik veririm ama şu senedi imzala bakalım diye düşünmüyor insan.

ya da dur ben bu kadar parayı elden vermeyeyim ilerde bosanırsak falan dekont olsun elimde kanıt diye düşünülmüyor.

hırsımdan ve aptalligimdan ötürü 3 gündür aklıma bunlar gelip duruyor. ben onun için şunları şöyle yapmıştım bak şimdi yaşadığım olaya diye kendimi suçlayıp duruyorum.

bunun haricinde kendisinden toplu tazminat falan gibi birşey beklemiyorum zıkkım olsun onun parası.

ben bu avanaklıklarımı geri alabilir miyim diye düşünüyorum. mahkemede böyle birşey talep edilebilir mi bilgisi olan varsa cok sevinirim.

kendisinin üzerine sadece yaklaşık 30 bin tl lik bir aracı var. oturduğumuz ev kayinpederimin evi. aslında kendisine kalacak olan bir ev ancak kayınpederim ben ölmeden tapusunu vermem dediği için başka üzerine ait mal vs yok.

lütfen daha dün boşanma kararı almışsın bugün mal derdine mi düştün ne ayıp gibi algılanmasın. burda mal konumuna düşen benim malesef ve geçmişte beni kullanıp faydalandığı şeyleri geri almak istiyorum sadece :'(

Konu hakkında hiçbir fikrim yok, bence siz internetten araştırın demeye geldim.

Evlenmeden önce senin adına yaptığı altın felan varsa onu alırsın arabayı evliyken aldıysan yarısı senin bekarken aldıysa hak talp edemzsin

Eşiniz aldatmıstı sanırım.tazminat alarak ayrılabilirsiniz yada eşinizle protokol hazırlayıp o miktar parayı vermezse iş yerine olayı anlatcagınızı söyleyin.

Evlenmeden önce senin adına yaptığı altın felan varsa onu alırsın arabayı evliyken aldıysan yarısı senin bekarken aldıysa hak talp edemzsin
evlenmeden bana alinan altinin nerdeyse yarısı bahsettiğim şekillerde harcandı. mehir olarak konuşulan altın miktarını tamamlatabilir miyim o zaman. bunun icin imam nikahimiz sirasinda şahitlerimizin dinlenmesi yeterli mi

Eşiniz aldattıysa ispatlayın, tazminat isteyin.
Alabileceğiniz en yüksek nafakayı talep edin, kendiniz gurur yapıp çocuğunuz haklarından ve geçmiş emeklerinizden vazgeçmeyin.

Aldatmadıysa, oturup anlaşmaya varabilme ihtimaliniz daha yüksek, taleplerinizi iletin belki kendi verir.
Ama çocuğunuz için alacağınız nafakadan hiç bit şart altında vazgeçmeyin.

Sen her şeyi iste bence kanka, alırsın

Adamın gevşekliklerini, işyeribdeki uygunsuz daveanışlarını yaz dilekçeye ne var ne yoksa toplarsın

evlenmeden bana alinan altinin nerdeyse yarısı bahsettiğim şekillerde harcandı. mehir olarak konuşulan altın miktarını tamamlatabilir miyim o zaman. bunun icin imam nikahimiz sirasinda şahitlerimizin dinlenmesi yeterli mi
Mehirde eşinin imzası varsa avukata ver mehir ters bi durumda kadın mağdur olmasın diye yapılıyor bi tanıdığım da olmuştu ordan biliyorum o kadının hakkk

Hem maddi hem manevi tazminat için dava açın ayrıca hem kendiniz hem çocuğunuz için nafaka talebinde bulunun. Bunların hepsini kazanırsanız eğer geçmiş ödemelerinizin hepsini kurtarırsınız büyük ihtimalle...bunlar olmadığı taktirde mal mülk için tedbir koyduruluyor satamasın diye, imam nikahındaki şahitlerinizin isimleri ve mehir miktarınız yazılı ise bir kağıtta, şahitlerden biri yada bir kaçı ile yazılı Olan belgede işinize yarayabilir maddi tazminat için.

Back