Sadece kabuğunuzu kırıp, ufak bir cesaretinize bakar hayatınızı kurtarmanız. Gerçekten çok üzüldüm yaşadıklarınıza. Ne demek çocuğu annene götüremezsin, abinin nişanına gidemezsin vs. Ağaç kavuğundan çıkmadınız ya. Kendisi annesinin eteğinden ayrılıp ayrı ev tutamıyor, sizin ailenizi hiçe sayıyor. Bencillik, vicdansızlık, merhametsizlik.
Alın çocuğunuzu, bir kaç parça giyim eşyanızı çıkın o evden. Ailenizin yanına gidin. Ama ailenizle de konuşun. Dimdik dursunlar arkanızda. Aman pişman oldu, aman evladın ayrı büyümesin diye dönüş yapmasınlar sonra. Sizde kararlı durun. Şu saatten sonra mucize olup nur yağmaz üstlerine bunu beklemeyin. İnsan hayata bir kez geliyor ve sadece bir kez yaşama şansımız var. Yaşınızda çok genç yeni baştan bir hayat kurun kendinize.
Siz %100 bosanin, alin basinizi gidin, kacin.
Adam bir garip, kv bedava hizmetci buldum kafasinda.
Bugun aykiri bir gunumdeyim sanirim. Gecende bir uye kv konusunda siz de kayinvalidenize evi dar edin. Kocaniza da ben demedim ben etmedim deyin minvalinde bir akil vermisti. Pek humanistce degil kabul ediyorum ama dise dis goze goz bazen.
Hastayim de ise guce kosturma.
Cocuguna asla vurma. Kv ye besledigin kizginligin faturasini ona kesme.
kayınvalideyle oturmayı kabul etmeyecektiniz başta.sorun bu mu diyeceksiniz belki. ama sorunun başlangıcı bu.aile olamamışsınız.hemen de çocuk olmuş. oldukça sağlıksız bir ortam.huzur beklemeyin bu evde.eşiniz adam olup da ayrı eve çıkalım sorunların üstesinden gelelim derse tekrar deneyebilirsiniz.yok anam da anam deyip hala anasının kucağında yaşayacaksa boşanın çocuğa da yazık. çocuğu size verirler küçük daha.ayrıca 3 yaşındaki çocuk tuvalet eğitimini almış olmalıydı.
Çocuk anne şefkati ne muhtaçtır. Dediği şey çoçuk istismarına girer. Sizi fena yemişler. Kanıtlamak zorundalar bu . Ki bahsettikleri konuyu yalan şahitlikle kanıtlayamazlar . Ya da aile üyeleri şahitliğiyle. Onu da geçtim adam sizi bu söylediklerini mesaj yoluyla yazdıysa zaten sıçtığının resmi. Ne konuşursanız konuşun mesaj yazın. Mesajlar kanıtdır. Eğe bu söylediklerini mesajla yazdıyda durmanız hata! Çünkü salak gibi kendini ele vermiş. İstismar için gerçek kanıtlara ihtiyaç vardır basit bir konu değildir. Klasik çoçukla tehtdit. Genelde 8 yaşa kadar çoçuklar hatta çoçuk yaşı kaç olursa olsun ; ağır bir durum yok veya siz velayeti vermediğiniz sürece anneye bırakılır. İş ev ve durum belirli yaşlarda baba tarafından karşılanabilir diye düşünülür. Nafaka tazminat ile. Anladığım kadarıyla da küçük çocuğunuz. Bence çıkın evden elinizde böyle bir kanıt varken durmayın. Eğer korkuyorsanız da habersiz çıkın gerekirse ; ama hemen polise şikayet edin evden çıkar çıkmaz. Tehdit edildiğinizi uzaklaştırılma çıkartın ve korunma . Çocuğunuz ile tehlikeli bir durum çünkü. Ailenizin yanına geçin.Merhaba 3 yaşında bir kizim var 4 yillik evliyim.
Kayinvalidem ve bekar kaynimla birlikte oturuyoruz evin para isi esimde. Bu arada baska dairelerimizde var ama evlendigimden beri esime ayrilmayi kabul ettiremedim. Annesini birakamazmis obur tarafta annesi ona lazimmis.
İlk yil hamile kaldim ve doguma kadar hep bulanti kusma yasadim bu arada dusuk tehlikesi gecirdim ve birgun uyudum diye surekli uyuyosun dediler. Yiyemedigim ve bulantim oldugo icin zor ayakta duruyordum bu arada kayinvalidem hep esimi dolduruyomus temizlik yapmiyo bi salata yapip cekiliyor diye abartmiyorum hamileligim elma, nektarı, salata yiyerek gecti. Bes aylık hamileyken baba tarafindan akrabamizin dugunune gitmek istediğim icin problem yasadim hatta tartistik diye annemi cagirdilar anneme ne saymislar bilmiyorum. Annemi iyiliklr gonderdim bi kac gun surat yaptim tabi ki düğüne gitmedik annem brni dolduruyomus neymiş efendim annesi olmasa beyefendi ac kalirmis. Bu arada zorla yuruyuse gidelim diyorum bana hamileyim yeni bir kiyafet al diyorum ama hep ikinci planda kaliyordum.
Dogumda annem bebege bakti diye annesine firsat vermemiz onun tartismasini yasadik cocugum kuvezde kaldi annem bize geldikce sorun ettiler hep. Cocugu eve getirmeye gittigimizde annem defalarca aradi esim telefobu acmadi bana da actirmadi nasil bir psikolojik baski yaşadım ve delirdim anlayamazsiniz belki.cocugu eve getirdikten sonra anneme soyledi tam ayni gun muydu bilmiyorum hatirlamiyorum.
Daha sonra hayatım hep annesinin elin bos kalmasin orgu or aman evi temizlemek lazim yok ne yemek yapcaz... Eşimin ben senin tarafi sevmiyorum gitmeyiz abinin sozune gitme abinin nisan bohcasini elleme demesiyle ve daha fazlasiyla gecti.
Ve bu arada bana bi tek dogumda gul aldi birde geçen yil parfum. Evlendigimden beri hep ayak altina aldi ve aldirtti beni bigun deger gormemisimdir bigun elimden tutup hadi dışarı cikalim dememistir.
Sinemaya gittik kardesi kuzeni yigeni ve biz.
Cocugumu parka annesi ve kardesiyle goturuyorduk.
Para konusuna gelince de elimde ne var ne yok hep veren taraf oldum ama hic kiymet gormedim bes kurus da sana harcayayim demedi. Cocuguma bisey lazim derdim ama hep ertelerdi. En sonunda annesi alirdi.
Pazara gidicekler annesi bana kara kedi gibi aramiza giriyosun cocuk pazara giderken bile seni düşünüyor. Yeter artik sen kimsin hesaba kitaba karisma.
Sen cocuklarla muhatab oluyorsun (17-18 yasinda kizlar cocuk dediği) bi yere gidicek olsak beni de anneme birak diyorsun sana guvenemiyorux cocuk gibisin yerimizi tutmuyosun.
Ama birisi gelecek olsa temizlik bende yemrk kaynanamda cunku bana guvenmiyor. Her seferinde sunu sunu yapayim dedigimde guluyor bana resmen dalga geciyor. Ve sonra mtsznn yapamadı diyor esimde annesinin yaptigi gibi olmayınca beğenmiyor tabi.
Neyse velhasilkelam kizim tek tuk konusuyor ben yemek yapsam temizlik yapsam kaynanam dursun diye çizgi film açıyor dun patladim esime dedim artik temizlik yemek yapmicam bunne boyle brn cocuk izlemedin dedikce annen arkami doner ddonmez açıyor. Dunden beri olaylar buyudu ve bugun de anneme mesaj atmis aramisda olabilir bilmiyorum. Kendi annesini de aradi annesi bana bisey demeden odadan cikti. Eve geldiginde ben yukarı ciktim mesaj attım buna dedim ben gidiyorum kizi da alicam.
Bana kizi alamazsin onu dövdüğünü soylerim kızdığını soylerim ispat ederim köye tasinirim mahkemeye kadar goremezsin mahkeme sana vermez cocuksuz kalirsin biz bu yasimiza kadar çektik o annesiz babasiz kalmasin. Buna benzer seyler soyledi cocukla tehdit etti beni ve gidemedim su an o uyuyor ben koltukta oturuyorum kaynanam yemek yapiyor. Bu arada cocugum ccok hareketli altini degistirirken filan hic ddurmaz kizarim tirnaklarini yer o zaman dur derim baska bisey o yaparim anlaamz eline vururum hafifce. Gece uyumadigi zamanlar babasi ona kizar. Kaynanam hersey laf eder ve beni yonetmeye calisir cok bilmislik taslar.
Ben kizimin huyunu bulirim onlar evde olmadiginda kizim sakindir lafimi dinler. Hatta annesi olmadiginda eşim her dedigimi onaylar ama artik dayanamıyorum ve bosanmak istiyorum. Eşim kizimiza kızıyor vuruyor diyerek cocugumu alabilir mi ? Lutfen bana yardimci olun ben evlenmeden oncesinr kadar calisirdim hep evlendim esim vesim ve ailesi beni mahvettu kaynanam elime tig ve ip verdi zorla telefonu eline alma dediler. Esim anneni gunde bi kez ara mesajlaşma kimseyle konusma diyodu annene resim atma kizin resimlerini vb. Seyler yasadim cok hemde cok...
Avukat birisi var mi aranizda cocugumaannem baksa brn calissam cocugu alabilir miyim oylr ???
O ortamda kim olsa o hale gelir. Ortamdaki negatif durumlar sizin sabrinizi tasiriyor. Cocugunuza karsi sabriniz kalmıyor. Ayrilin. Cocuk icin bu ortam daha kötü. Korkmayin velayet konusunda sıkıntı olmaz.İnternetten guzel seyler okudukca pişman oldum kızdığım için bile ve o kadar haklisiniz ki...
Bugun zaten evi filn supurmedim hergun supuruyodum mesela kahvalti koydum kizimla yedim o kadar. Kizima asla dokunmadim o gunden sonra su an cok sakinim bugun annemde geldi seni alirim eceye yazık diyo bende aradayim gitsem abimin esi de hemen kardeslerine yetistirecek ne bileyim cesaretliyim ama aileme de gidemem babam yok annem gelinle ayni evde uc oda ev. Gelin annemi istemiyo ben gidince nolcak.
Çocuğu size verirler, nafakanızıda alırsanız, eğer evlendikten sonra bir mal alındıysa o da ortak olur mahkeme yarısını size verir ben bilgilendireyim karar sizin ama haklarınızı bilin inşallah her şey yoluna girer sizin ve kızınız için en iyisi olur..
Annenein anneliğe uygun olmayan davranışı yada çocuğa karşı ağır bir şiddeti yoksa çocuk anneye verilir. Ayrıca eşi anne ve kardeşi ile yaşamaya zorlamak kusurlu harekettir ve boşanma nedenidir.
Kaynanana esine olan sinirini caninin parcasindanmi cikardin yazikMerhaba 3 yaşında bir kizim var 4 yillik evliyim.
Kayinvalidem ve bekar kaynimla birlikte oturuyoruz evin para isi esimde. Bu arada baska dairelerimizde var ama evlendigimden beri esime ayrilmayi kabul ettiremedim. Annesini birakamazmis obur tarafta annesi ona lazimmis.
İlk yil hamile kaldim ve doguma kadar hep bulanti kusma yasadim bu arada dusuk tehlikesi gecirdim ve birgun uyudum diye surekli uyuyosun dediler. Yiyemedigim ve bulantim oldugo icin zor ayakta duruyordum bu arada kayinvalidem hep esimi dolduruyomus temizlik yapmiyo bi salata yapip cekiliyor diye abartmiyorum hamileligim elma, nektarı, salata yiyerek gecti. Bes aylık hamileyken baba tarafindan akrabamizin dugunune gitmek istediğim icin problem yasadim hatta tartistik diye annemi cagirdilar anneme ne saymislar bilmiyorum. Annemi iyiliklr gonderdim bi kac gun surat yaptim tabi ki düğüne gitmedik annem brni dolduruyomus neymiş efendim annesi olmasa beyefendi ac kalirmis. Bu arada zorla yuruyuse gidelim diyorum bana hamileyim yeni bir kiyafet al diyorum ama hep ikinci planda kaliyordum.
Dogumda annem bebege bakti diye annesine firsat vermemiz onun tartismasini yasadik cocugum kuvezde kaldi annem bize geldikce sorun ettiler hep. Cocugu eve getirmeye gittigimizde annem defalarca aradi esim telefobu acmadi bana da actirmadi nasil bir psikolojik baski yaşadım ve delirdim anlayamazsiniz belki.cocugu eve getirdikten sonra anneme soyledi tam ayni gun muydu bilmiyorum hatirlamiyorum.
Daha sonra hayatım hep annesinin elin bos kalmasin orgu or aman evi temizlemek lazim yok ne yemek yapcaz... Eşimin ben senin tarafi sevmiyorum gitmeyiz abinin sozune gitme abinin nisan bohcasini elleme demesiyle ve daha fazlasiyla gecti.
Ve bu arada bana bi tek dogumda gul aldi birde geçen yil parfum. Evlendigimden beri hep ayak altina aldi ve aldirtti beni bigun deger gormemisimdir bigun elimden tutup hadi dışarı cikalim dememistir.
Sinemaya gittik kardesi kuzeni yigeni ve biz.
Cocugumu parka annesi ve kardesiyle goturuyorduk.
Para konusuna gelince de elimde ne var ne yok hep veren taraf oldum ama hic kiymet gormedim bes kurus da sana harcayayim demedi. Cocuguma bisey lazim derdim ama hep ertelerdi. En sonunda annesi alirdi.
Pazara gidicekler annesi bana kara kedi gibi aramiza giriyosun cocuk pazara giderken bile seni düşünüyor. Yeter artik sen kimsin hesaba kitaba karisma.
Sen cocuklarla muhatab oluyorsun (17-18 yasinda kizlar cocuk dediği) bi yere gidicek olsak beni de anneme birak diyorsun sana guvenemiyorux cocuk gibisin yerimizi tutmuyosun.
Ama birisi gelecek olsa temizlik bende yemrk kaynanamda cunku bana guvenmiyor. Her seferinde sunu sunu yapayim dedigimde guluyor bana resmen dalga geciyor. Ve sonra mtsznn yapamadı diyor esimde annesinin yaptigi gibi olmayınca beğenmiyor tabi.
Neyse velhasilkelam kizim tek tuk konusuyor ben yemek yapsam temizlik yapsam kaynanam dursun diye çizgi film açıyor dun patladim esime dedim artik temizlik yemek yapmicam bunne boyle brn cocuk izlemedin dedikce annen arkami doner ddonmez açıyor. Dunden beri olaylar buyudu ve bugun de anneme mesaj atmis aramisda olabilir bilmiyorum. Kendi annesini de aradi annesi bana bisey demeden odadan cikti. Eve geldiginde ben yukarı ciktim mesaj attım buna dedim ben gidiyorum kizi da alicam.
Bana kizi alamazsin onu dövdüğünü soylerim kızdığını soylerim ispat ederim köye tasinirim mahkemeye kadar goremezsin mahkeme sana vermez cocuksuz kalirsin biz bu yasimiza kadar çektik o annesiz babasiz kalmasin. Buna benzer seyler soyledi cocukla tehdit etti beni ve gidemedim su an o uyuyor ben koltukta oturuyorum kaynanam yemek yapiyor. Bu arada cocugum ccok hareketli altini degistirirken filan hic ddurmaz kizarim tirnaklarini yer o zaman dur derim baska bisey o yaparim anlaamz eline vururum hafifce. Gece uyumadigi zamanlar babasi ona kizar. Kaynanam hersey laf eder ve beni yonetmeye calisir cok bilmislik taslar.
Ben kizimin huyunu bulirim onlar evde olmadiginda kizim sakindir lafimi dinler. Hatta annesi olmadiginda eşim her dedigimi onaylar ama artik dayanamıyorum ve bosanmak istiyorum. Eşim kizimiza kızıyor vuruyor diyerek cocugumu alabilir mi ? Lutfen bana yardimci olun ben evlenmeden oncesinr kadar calisirdim hep evlendim esim vesim ve ailesi beni mahvettu kaynanam elime tig ve ip verdi zorla telefonu eline alma dediler. Esim anneni gunde bi kez ara mesajlaşma kimseyle konusma diyodu annene resim atma kizin resimlerini vb. Seyler yasadim cok hemde cok...
Avukat birisi var mi aranizda cocugumaannem baksa brn calissam cocugu alabilir miyim oylr ???
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?