Boşanma davası, avukat arkadaşlar bakabilir mi?

Anlaşmanın manası şu demek biz ikimizde ayrılamak istiyoruz birbirimizden hiç bir talebimiz yok.yani eşinizin şu an ki düşüncesini bilmeden onunla konuşmadan anlaşmalı dava açamazsınız.

Evlendikten sonra araba alındı onun yarısı benim normalde ama istemiyorum...
Ev eşyalarını alsın götürsün hiçbirini istemiyorum...
Nafaka istemiyorum..
Benim ondan hiçbir talebim yok,onun da olduğunu sanmıyorum .. çünkü boşanmayı gayet te istedi...
Onunla iletişime geçmeme gerek olduğunu sanmıyorum.. protokolü yollayacağım arkadaşı vasıtasıyla

Benim tarafımdan en ufak bir konuşma olmayacak...
Onunla iletişime geçmeyeceğim kesinlikle ..

İyi de belki o size haklarınızı vermek istiyor.ben senden hiçbirşey istemiyorum diyerek vicdanıyla cebelleşsin mi istiyorsunuz.varsayalım ki öyle size hiçbirşey vermeyecek yinede bi sormak lazım.arabanın yarısını verecekmisin.hemen boşanmak istiyor musun ben istiyorum kararlıyım demek lazım.bence eşinizle konuşun nasıl tek başına evlenilmiyorsa tek başına da boşanılmaz.protokolü birisi vasıtasıyla bana yollasa eşim.ben imza atmazdım sürünsün derdim.

Neredeyse tüm konularınızı biliyorum. Boşanma konusunda fazla dramatik davranıyorsunuz. Anlam olarak öyle olsa da pratikte biraz daha akılcı davranmalısnız. Protokolde tabi ki onun da imzası olmalı. Ayrıca öncesinde bir kafede oturup düzgünce konuşun. Taleplerin içine sadece nafaka girmez. Ayrıldığımız evdeki özel eşyalarınızın,takılarınızın dahi alınması o protokolde olmalı ki sonrasında sıkıntı yaşamayın.Boşanmadan sonra çöpünüzü dahi almak için eşinizin evine giremezsiniz rızası hilafına. Ne bileyim anneninizin size yaptığı bir çeyiz, manevi değeri olan birşey de mi yok o evde. Ayrıca arabayı hak dahilinde paylaşmanızı öneririm. Gurur yapmanın manası ve de faydası yok. Adam arkanızdan vay be ne değerli eşim varmış, kendi malını bile almadı demez. Yeni hayatınıza elinizde bir miktar parayla başlamak sizin faydanıza.arkadaşlar anlatmıştır, protokolü imzaladıktan sonra birlikte başvuru yapıcaksınız, hakim size karşılıklı sorucak, o adamı illa ki görüceksiniz yani kaçarı yok bunun. O yüzden sakince düşünüp protokolü ona göre hazırlamak faydanıza olur. Tabi eğer gerçekten istiyorsanız. Karşılıklı psikolog seçeneklerini de düşünün, Allah yardımcınız olsun.

Ben gerçekten anlam veremedim yani avukata verecek param yok diyorsun.herşeyi eşyaları arabayı takıları adama veriyorsun neden.

Biz Benim ailemin evinde oturuyorduk.. o evde oturmasak o arabayı felan alamazdı o ,ama o bunun değerini hiç bilmedi..
Yani o eşyalarını toplayıp gittikten sonra Benim kendi eşyalarım kalacak...
Gurur yapmak değil,istemiyorum arabasını felan hiçbir şeyde gözüm yok .. Allah büyük inşallah yardımcım olur..

Onunla biz hiç düzgünce konuşamadık ki.. bir yerde otursak ufak bi gerginlik çıksa aramızda ya beni orda bırakıp gider,ya da rezil eder ortama ... ben ona psikoloğu da sundum .. onu da kabul etmedi..
Benden ona tek adım yok artık..

Takılarım benim ailemde ... kendi taktıkları bilezik borca gitti,bizim tarafımızdan yakılanlar ailemde ..
Takılarım benim ailemde ... kendi taktıkları bilezik borca gitti,bizim tarafımızdan yakılanlar ailemde ..
Anladım canım o zaman protokol hazırlayıp yollamak yerine bir aracı yollasan güvendiğin birini.işte bu işi uzatmayın kız boşanmaya hazır sende istiyorsan harekete geç dese.onunda iyi anlaştığı ama senin akraban olan biri yon mu

Var ama ailemden kimseyi muhatap etmek istemiyorum..
Benim hiçbir talebim yok onunda olmayacağını düşünüyorum.
Protokolü hazırlayıp arkadaşı aracılığıyla göndereceğim imzalayıp verdiğinde ise dilekçe ile birlikte adliyeye götürüp davayı açacağım ..

İnşallah imzalar.gelişmeleri yazın.hakkınızda hayırlısı olsun.protokol konusuna gelince eşim hazırlattığında boş bir örneğini paylaşabilirim burdan.

İnşallah imzalar.gelişmeleri yazın.hakkınızda hayırlısı olsun.protokol konusuna gelince eşim hazırlattığında boş bir örneğini paylaşabilirim burdan.
Dilekçede sonuç ve talep kısmında : “yargılama giderlerinin davalı tarafa yüklenmesine karar verilmesini arz ederim” şeklinde bir yazı var.. bu yargılama gideri ne oluyor ki? Dava açılırken yatırılan ücret mi? Onun harici bir ücret mi?

Allah yardımcınız olsun. Konularınıza kısaca göz attım da benim eşim de aynı böyleydi. Dışarıya mükemmel insan görüntüsü veriyodu ama evlenene kadar aşık rolü kesen ve aslından mükemmelin tam zıttı bir olan bi kişilikmiş. Ayrıldıgınız için hiç üzülmeyin duygusuz konustugunuz hiçbişeyi anlamayan sürekli alakasız seyler zırvalayan bi karakter var karsınızda. Ondan ayrıldıktan sonra zamanla herseyi daha net görüceksiniz nerde nasıl neden tepki verdigini. Bende tazminat istemedim aksine kendisi tazminat talep etti sizinki arabayı alacagı için istemez muhtemelen ama çeyiz ve takı konusunda taviz vermeyin alın neyiniz varsa. Bunların hakkı süründürmek de karsımızda normal biri olmadıgı için Allaha havale etmekten baska care olmuyor malesef..

Şuan ister istemez içim buruk. Yersiz yersiz gözlerim doluyor mesela...
Ama karşımda bu evlilik için kılını kıpardatmayan birini görmek te bana cesaret veriyor..
Belki pişman olsa yaptıklarından,beni kırdığından,af dilese daha çok üzüleceğim..
Onu bu umursamazlığı bana güç veriyor sanki.. öfke duygumu tetikliyor sanki..
Böyle birinden bir an önce kurtulmam gerek,beni hiçbir şekilde kazanmaya çalışmayan birini daha fazla hayatımda tutmamam gerek diye düşünüyorum hep...
Hakkımda hayırlısı olsun, Allah ım yardımcım olsun... onun yardımına çok ihtiyacım var..

Nedense ben sizin (çift olarak) boşanacağınızı düşünmüyorum.
Enerji mi dersiniz , 6.his mi ...
Bu evliliğin devam edeceğini düşünüyorum.

Belki pişman olsa yaptıklarından,beni kırdığından,af dilese daha çok üzüleceğim..
Pişman oldugunu söylese geri dönecek gibisiniz. Bence o araba kendisine kaldıgı için seviniyodur suan malesef duygularımızı öyle bi sömürüyolar ki herseyden vazgecioruz sevilmek adına.. Onun değişecegini sanmıyorum dikkatli bakılınca burda ki boşanmaların hepsinde aynı karakter var.. Konustugunu anlamayıp duvara konusuyomussun hissi veren, kendi hatasından bile lafı çevirip seni suçlu cıkaran kısacası ‘suç bastıran’, kuyrugu sıkısınca pişmanlık oyunları oynayan, söz konusu para oldugu için sosyalliği sıfıra indiren, sadece kendi hayatı hayalleri varmıs gibi sürekli kendi istedigine mecbur bırakan.. Pişman olsa da kararınınızdan vazgecmessiniz umarım cocuk yokken bitirmek en doğrusu...

Nedense ben sizin (çift olarak) boşanacağınızı düşünmüyorum.
Enerji mi dersiniz , 6.his mi ...
Bu evliliğin devam edeceğini düşünüyorum.
Kızcağız seviyor zaten kocasını.Ama,adam bir garip.Sürekli psikolojik baskı yapıyor çocuk konusunda.Hem bu evlilik çocuk meselesi yüzünden bitecek diyor,hem de günlerdir aramıyor,sormuyor.Dengesiz bir kişilik.Aslında bu durumda boşanma talebinin erkekten gelmesi lazım.Ama,bence o da boşanmada kararlı değil.Ya da boşanmayı gözdağı vermek için söylüyor.Hertürlü dengesiz tavırları var.Hiçbir şekilde uzlaşmaya yanaşmıyor.Çekilecek gibi değil.Allah yardımcısı olsun hanımefendinin.

O zaman haklarınızı koruyan bir protokol hazırlayıp gönderin, imzalayacağını sanmıyorum ben ama yine de deneyin. Ola ki imzaladı götürüp siz başvurabilirsiniz. Güncel harç miktarlarını bilmiyorum ama maktu bir harç.çok yüksek değildir. (300 civarı olabilir). Sonrasında gün verilince o gün eşiniz de gelmek zorunda. Protokol örnekleri İnternette fazlasıyla var. Ayrıntılı ve açık olması önemli. Madde madde yazın ne talep ediyorsunuz, ne talep etmiyorsunuz. Hakim size protokolü okur ve itiraz var mı sorar, yoksa derhal boşar. Bu arada temyiz süresinden feragat ederseniz o gün kesinleşir. Avukatınız olmayacağı için ayrıntı verdim. Çok zor değil yaparsınız. Adliyede hukuk mahkemeleri ön büroya giderseniz zaten daha ayrıntılı bilgi verirler. Kolaylıklar diliyorum.

Protokolümü hazırladım,word de kendim yazdım, hiçbir talebim yok :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…