Boşanma davası, avukat arkadaşlar bakabilir mi?

garipbirhayat

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Mayıs 2017
3.451
1.922
83
İyi akşamlar hanımlar..

Bir önceki konumu biliyorsunuz,eşimle boşanıyoruz.. o istedi boşanmayı ama bu derece sessiz duran insanla davayı aç vs diye diyaloga vs girmek istemiyorum ben açacağım davayı...

Bu süreci hiç bilmiyorum.. Ankara da yaşıyorum.. anlaşmalı olacak,ondan hiçbir talebim yok,çocuk ta yok..avukat tutmayacağım bundan dolayı.. protokol ve dilekçe ile başvuruyorum sanırım..
Nasıl olacak tam olarak, protokol hazırlayıp birinden gönderip imzalamasını mı sağlayacağım yoksa adliyeye başvurduğum taktirde onlar gönderim sağlıyorlar mı ?

Dilekçede sadece benim imzam olması yeterli mi?
Dediğim gibi protokolü ben mi biri aracılığı ile göndereceğim yoksa mahkeme gönderir mi ?
Bir de avukat arkadaşlar varsa çocuksuz,hiçbir talep olmadan bir boşanma dilekçesi ve protokolü örneğinde bana yardımcı olabilirler mi?

Bir de son olarak avukatsız anlaşmalı boşanma davası açmak ne karara maal olur bana ?

İnternete anlaşma protokolü diye yazın. Anlaşmalı olduğu için ikinizde imzalamanız lazım.Adliye de dilekçeyi ve dava harç parasını yatırıp davayı açarsınız. Dosyayı teslim ettikten yaklaşık 1 ay sonra boşanma kağıtlarınız dava gününüz ulaşır ikametinize.

Mahkemeye başvurmadan önce protokolü imzalaması lazım yani karşı tarafın...
Bu durumda biri aracılığı ile eline ulaştırmam gerekiyor değil mi..

Mahkemeye başvurmadan önce protokolü imzalaması lazım yani karşı tarafın...
Bu durumda biri aracılığı ile eline ulaştırmam gerekiyor değil mi..
Evet davacı olarak siz protokolü götürüp davayı açarsınız ama iki tarafın da imzalamış olması gerek..

Evet davacı olarak siz protokolü götürüp davayı açarsınız ama iki tarafın da imzalamış olması gerek..
Bu süreci hızlandırma şansı var mı peki,dediniz ya 1 ay sonrası duruşma günü tarihi elinize ulaşır diye , bayağı sürecek bu durumda.. öne alma şansı var mı bu süreci

Bu süreci hızlandırma şansı var mı peki,dediniz ya 1 ay sonrası duruşma günü tarihi elinize ulaşır diye , bayağı sürecek bu durumda.. öne alma şansı var mı bu süreci
Sıhhıyedeki adliye bu konuda oldukça yavaş genelde süreçleri böyle işliyor avukatsız..Avukatla hızlandırırsınız sadece..

Çalışıyorum şuan.. ama avukat masrafını karşılayacak kadar maddi gücüm yok..
Bir de çocuk yok ve herhangi bir talebim olmadığı İçin avukatsız da olabilir diye düşündüm ..
Canım eşinle iletişime geç o açsın davayı. Avukat tutsun bikaç günde bitiyormuş sormuştuk biz avukata..

Bir de anlaşmalı diye birlikte gitmemiz şart değil dimi..
Yani biz konuşmuyoruz şu aşamada... sadece ben giderek davayı açabiliyorum değil mi ?

Sihhiye ye verdim dilekcemi ven toplam 20 gunde bosanip soyadimi degistirdim. Bir protikol imzaladik ikimiz vizim cocugumuz vardi. Onun velayeti ev esyakari ona odenen nafaka mal varligi varsa uzerine hak talep etmeme herseyi yazdik imzaladik ikimiz sonra ven o evrakla gittim bir harc yatiriyorsun 200 kusur lira isin bitincr geri aliyorsin zaten o parayi. Bu kadar. Sonr agun veriyirlar sana hakim okuyor tmm mi diye sonra kabuk edip imza atio bitiriyorsun. Bu kadar kolay.

Bence avukata gerek yok bir arakdasim la ayni donem bosandik o bes bin verdi avukata ven hic birsey vermedim onu ku bir hafta surdu benim ki 20 gun. Paran cebinde kalir yeni duzen kurarken lazim olur.

Ne zaman boşandınız ? Yakın zamanda mı?
Bizim çocuk vs yok...
benim de hiçbir talebim yok...
10 güne kadar protokol ve dilekçe hazırlamam lazım..
Aynı anda birlikte gidip dava açmamız şart değil dimi? Konuşmuyoruz çünkü..
Bir de protokolü bir aracı ile gönderip imzalatacağım galiba, mahkeme posta yoluyla gönderim sağlıyor mu yoksa ben hazır mı etmem lazım?

Benim tabsiyem sihhiye adliyesinden uzak dur o kadar yavas isliyir ki ben bir an once bosanmak icon bati adliyesine basvurdum

Protokolu ikiniz de imzalayip o sekilde dava acip surevi hizlandirabiliyorsjnuz

Benim tabsiyem sihhiye adliyesinden uzak dur o kadar yavas isliyir ki ben bir an once bosanmak icon bati adliyesine basvurdum

Protokolu ikiniz de imzalayip o sekilde dava acip surevi hizlandirabiliyorsjnuz
Sincan’da idi sanırım değil mi batı adliyesi, sıhhiyeye gitmeden direkt oraya gitsem oluyor mu ?

Benim ki oldu once sihhoyeye gittim 3 ay sonraya veedilee ve hakimleri kan kustirici azarlatip bagiriyordu avukatimdan biliyieum bu is boyke olmayacak dedjm sincan daki bati adliyesine gittim 15 gunde bosandim karar sizin bie denemek lazim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…