• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanma davası, avukat arkadaşlar bakabilir mi?

Ne zaman boşandınız ? Yakın zamanda mı?
Bizim çocuk vs yok...
benim de hiçbir talebim yok...
10 güne kadar protokol ve dilekçe hazırlamam lazım..
Aynı anda birlikte gidip dava açmamız şart değil dimi? Konuşmuyoruz çünkü..
Bir de protokolü bir aracı ile gönderip imzalatacağım galiba, mahkeme posta yoluyla gönderim sağlıyor mu yoksa ben hazır mı etmem lazım?
Gecen sene ocak ayinda bosandim. Sen protokolu ona bir sekilde imzalat. Sonra git davayi ac mahkeme gununu ona ibraz edersin. Ben yabliz gidip hallettim sadece bisanacagimiz gun mahkeme de karsikastik

Benim ki oldu once sihhoyeye gittim 3 ay sonraya veedilee ve hakimleri kan kustirici azarlatip bagiriyordu avukatimdan biliyieum bu is boyke olmayacak dedjm sincan daki bati adliyesine gittim 15 gunde bosandim karar sizin bie denemek lazim
Yok ya 3 ay nedir Allah korusun..
Ben direkt batı adliyesine gideyim...
Bir de protokolü biri vasıtasıyla imzalatsam olur değil mi? Birlikte başvurmamız şart değil dimi ? Konuşmuyoruz çünkü..

Benim ki oldu once sihhoyeye gittim 3 ay sonraya veedilee ve hakimleri kan kustirici azarlatip bagiriyordu avukatimdan biliyieum bu is boyke olmayacak dedjm sincan daki bati adliyesine gittim 15 gunde bosandim karar sizin bie denemek lazim
Bagirmak mi neden bagiriyorlar ablamadim bizin imzaladigimiz seyleri okudular bize. Emin misiniz yeniden dusunnek istermisiniz dedi yok dedik bitti imza atip ciktik. Bu kadar. Bagirmak ne hakkina ki

Siz ne zaman bosandiniz benim 13 ay oldu. Bu siķintilari ven yasamadim sukur

Çalışıyorum şuan.. ama avukat masrafını karşılayacak kadar maddi gücüm yok..
Bir de çocuk yok ve herhangi bir talebim olmadığı İçin avukatsız da olabilir diye düşündüm ..

Sincan’da idi sanırım değil mi batı adliyesi, sıhhiyeye gitmeden direkt oraya gitsem oluyor mu ?

Sıhhiye adliyesinde işler çok yavaş yürüyor
Batı adliyesine gidin
Elvankent banka bloklarının hemen arkasında kalıyor yeri.

Harç da 250 liraydı galiba en son.

Diğer sorularınızı malesef bilmiyrm ama avukata gerek yok diye biliyorum Anlaşmalı boşanmada.

Size gün verirler, daha erken yok mu beklemek istemiyrm derseniz belki daha yakına verebilirler.
Batı adliyesinde haftada bir gün dava oluyor diye biliyrm

Protokol ve dilekçe örnekleri bunları buldum,bunları bilgisayarda kendim yazsam olur mu ?
Bir de batı adliyesine başvuracağım tam olarak başlıklara ne yazacağımı bilmiyorum o nasıl olacak ? Adliyede sorup öyle doldurmam gerekmez mi?
Tarihlerin önemi var mı mesela? Doldurduğum gün o günün tarihini mi atacağım?

Eklentiler

• 4B585F76-4A7E-465F-AF16-8BCFBEFC1E69.png
    4B585F76-4A7E-465F-AF16-8BCFBEFC1E69.png
    24,3 KB · Görüntüleme: 285
  • DA085724-EDE9-4FB8-B32B-A3FD3802D1AB.jpeg
    DA085724-EDE9-4FB8-B32B-A3FD3802D1AB.jpeg
    133,7 KB · Görüntüleme: 226
İyi akşamlar hanımlar..

Bir önceki konumu biliyorsunuz,eşimle boşanıyoruz.. o istedi boşanmayı ama bu derece sessiz duran insanla davayı aç vs diye diyaloga vs girmek istemiyorum ben açacağım davayı...

Bu süreci hiç bilmiyorum.. Ankara da yaşıyorum.. anlaşmalı olacak,ondan hiçbir talebim yok,çocuk ta yok..avukat tutmayacağım bundan dolayı.. protokol ve dilekçe ile başvuruyorum sanırım..
Nasıl olacak tam olarak, protokol hazırlayıp birinden gönderip imzalamasını mı sağlayacağım yoksa adliyeye başvurduğum taktirde onlar gönderim sağlıyorlar mı ?

Dilekçede sadece benim imzam olması yeterli mi?
Dediğim gibi protokolü ben mi biri aracılığı ile göndereceğim yoksa mahkeme gönderir mi ?
Bir de avukat arkadaşlar varsa çocuksuz,hiçbir talep olmadan bir boşanma dilekçesi ve protokolü örneğinde bana yardımcı olabilirler mi?

Bir de son olarak avukatsız anlaşmalı boşanma davası açmak ne karara maal olur bana ?
Ben protokol yollayabilirim yollayacak olan yoksa

İyi akşamlar hanımlar..

Bir önceki konumu biliyorsunuz,eşimle boşanıyoruz.. o istedi boşanmayı ama bu derece sessiz duran insanla davayı aç vs diye diyaloga vs girmek istemiyorum ben açacağım davayı...

Bu süreci hiç bilmiyorum.. Ankara da yaşıyorum.. anlaşmalı olacak,ondan hiçbir talebim yok,çocuk ta yok..avukat tutmayacağım bundan dolayı.. protokol ve dilekçe ile başvuruyorum sanırım..
Nasıl olacak tam olarak, protokol hazırlayıp birinden gönderip imzalamasını mı sağlayacağım yoksa adliyeye başvurduğum taktirde onlar gönderim sağlıyorlar mı ?

Dilekçede sadece benim imzam olması yeterli mi?
Dediğim gibi protokolü ben mi biri aracılığı ile göndereceğim yoksa mahkeme gönderir mi ?
Bir de avukat arkadaşlar varsa çocuksuz,hiçbir talep olmadan bir boşanma dilekçesi ve protokolü örneğinde bana yardımcı olabilirler mi?

Bir de son olarak avukatsız anlaşmalı boşanma davası açmak ne karara maal olur bana ?
Bence bir avukat tutmalısın.avukat bana anlaşmayı şimdi imzalayın öğleden sonra davanız görülür.bugün biter demişti.bi de merak ettim eşinizle iletişim kurmadan kendi başınıza anlaşmalı nasıl boşanıyorsunuz.anlaşmalı boşanma için taraflar uzlaşmalı konuşmalı yani.ya da avukat tutun o geçsin iletişime eşinizle.

Bence bir avukat tutmalısın.avukat bana anlaşmayı şimdi imzalayın öğleden sonra davanız görülür.bugün biter demişti.bi de merak ettim eşinizle iletişim kurmadan kendi başınıza anlaşmalı nasıl boşanıyorsunuz.anlaşmalı boşanma için taraflar uzlaşmalı konuşmalı yani.ya da avukat tutun o geçsin iletişime eşinizle.
Hiçbir talebim hiçbir isteğim yok...
Avukata ne gerek var ki...
Anlaşmalı boşanılmıyor mu iletişim olmadan..

Belki eşiniz boşanmayı istemiyor.belki şartları var belki size dava açıp manevi tazminat talep edecek.belki sizi süründürmeyi planlıyor.kendi kendinize nasıl boşanacaksınız.

Belki eşiniz boşanmayı istemiyor.belki şartları var belki size dava açıp manevi tazminat talep edecek.belki sizi süründürmeyi planlıyor.kendi kendinize nasıl boşanacaksınız.

İstiyor..
O istedi zaten boşanmayı.. ama 1 ay geçti hiçbir gelişme yok,ben açacağım önümüzdeki hafta davayı..

Anlaşmanın manası şu demek biz ikimizde ayrılamak istiyoruz birbirimizden hiç bir talebimiz yok.yani eşinizin şu an ki düşüncesini bilmeden onunla konuşmadan anlaşmalı dava açamazsınız.

Anlaşmanın manası şu demek biz ikimizde ayrılamak istiyoruz birbirimizden hiç bir talebimiz yok.yani eşinizin şu an ki düşüncesini bilmeden onunla konuşmadan anlaşmalı dava açamazsınız.
Bizde anlaşmalı ayrılacağız protokol işiyle o ilgilenecek ben altına imzamı atacağım.bi de mahkemeye gidip hakimin sorduğu soruya cevap vereceğim.
Eşinizin boşanma fikrini bir teyit edin hala istiyorsa işlemleri halletsin siz de imzanızı atın.

Back