Boşanma aşamasında olanlar

Sizde de böyle arada gelgitler oluyo mu ?
Bunu yazan biri fikir alışverişi yapıyor ve başkalarının düşüncelerini de önemsiyordur. Buraya konu açmanız iç dökmek değil ki benle aynı şeyleri yaşayan var mı ve neler yaptınız şeklinde bir konu.
Ben sizi anlıyorum psikolojiniz iyi değil ama ısrarla yardım almaya karşısınız.
Herkes süreci çok farklı atlatır. Sonradan düzenleme yapıp atarlanmanız bile çok tuhaf.

Aynısını yazdığını okumadan yazdım.
Sonradan düzenleme yapıp saçma sapan atarlanmış.
Kimsenin yorumunu kaldıramayacaksanız neden yorum açıyorsunuz ?

Hanfendi iki saattir size anlatmaya çalışıyorum ve ya anlamak istemiyorsunuz ya da anlamiyorsunuz..kimseye atarlandigim yok benim ..farkettiyseniz hep kibar dille yaklaşmaya çalıştım size ama siz bilerek yapıyormuş gibi aynı şeyleri döndürüp dolaştırıp soruyorsunuz ve kırıcı bir dille telaffuz ediyorsunuz.. Ben neyi neden yazdigimin hesabını kimseye vermek zorunda değilim.. yazdıklarımda küfür hakaret olsa anlarım eyvallah ama ikide bir bana yardım al normal değilsin demek hoşunuza mu gidiyo sizin..bakın yorumlara okuyun herkes nasılda anlayışla kibar bir dille yaklaşmış..sizden yardım isteyen yok zaten siz tanımadığınız birinden yardım mı istiyorsunuz? Ben yardım için değil sadece içimi dökmek istedim buraya ve artık size laf anlatmaya çalışmaktan yoruldum

Psikolojik yardim almak korkulacak birsey degil. Mahkeme önüne sürseler eski esinizin size siddet uyguladigini, iyilesmek adina tedavi aldiginizi da dile getirirsiniz. Bu aslinda sizin icin avantaj. Psikologun yazacagi rapor da sizin söylediklerinizin altini cizer ancak.

Saçma sapan atarlanma değil bu ikide bir aynı şeyleri yazdığınız için sinirleniyorum
Neden kızıyorsunuz ? Konuyu okusanıza aynı şeyleri yazıp durmuşsunuz. Kimse size diyor mu neden aynılarını yazıyorsunuz diye ? Ben ve diğer tüm üyeler objektif yorum yazıyoruz. Öldürme falan diyorsunuz da nereye kadar dışarı çıkmayacaksınız ? Ne yapmayı planlıyorsunuz ?

Ayrıca evladıma verimli olmak adına danıştım dese hakim bence olumlu yönde etkilenir.

Ayrıca evladıma verimli olmak adına danıştım dese hakim bence olumlu yönde etkilenir.

Bencede. Bizim toplumda psikologa gitmeye karsi maalesef hala bir ön yargi mevcut. Keske herkes gitse de bütün yaralarini ve olumsuz davranislarini düzeltse. Ne kadar cok yuva kurtulur, ne kadar cok insan daha mutlu bir hayat sürer. Ama "deli derler" korkusundan gitmeyen cok. Ben zamaninda gittim, gerekirse yine giderim. Keske babam vefat ettikten sonra hemen gitseydim de senlerce duygularimin altinda ezilmeseydim diyorum bazen.iyilesmeye gayret etmenin ayip tarafi yok

Öncelikle yazdıkların çok çok normal hepimiz aynı süreci yaşadık ben 6.aydan sesleniyorum hepsi geçiyor ama arkadaşların da dediği gibi psikolojik destek ihmal etme. Bir de korkun yersiz sen söylemediğin sürece hiç bir psikolog seninle görüştüğünü söyleyemez. Hatta bunun hakkında kanun bile var. Hasta sırrı açıklanamaz, mahkemede bile muvafakatla konuşabilir. Ben de bu süreçte öğrendim.

İnsan eski yıkık dökük bir seyini atarken bile bazen acaba atmasa miydim diye dusunebilirken yeni bir duzene gecme asamasinda duygusal inis cikislariniz normal.
Akliniza gelmesi gereken tek sey koltuktaki kaniniz olmali, insan yazarken urperiyor.

Allah o adami da islah etsin de en azindan cocugunuza babalik yapabilsin diyecegim ama boyle bir adamin babaligindan ne kadar verim alinir bilemedim.
Yaziklar olsun siddet uygulayan tum haysiyet yoksunlarina.

Biliyor musunuz su hayatta yaptiginiz en iyi sey cocugunuzu boyle bir ortamda buyutmeme karari, sakin ve n'olur donmeyin.
Ben tam da boyle bir ortamda buyumus kocaman bir kadinim ama bazen hala annemi eli yuzu kanli bir bicimda ruyalarimda goruyorum.
Hala en ufak stres hissettigimde ruyamda babamla tartisiyorum avazim ciktigi kadar.

Akrabalari bilmem neyi bosverin, dedikodunuzu yapsinlar, acik arasinlar, napiyolarsa yapsinlar kimse siz Allah korusun adamin elinde kaldiginizda vah tuh demez, dese bile bir saate unutur, olan size ve cocugunuza olmus olur.
Ustelik durun bakalim daha kimsenin hikayesi bitmedi.

Allah sizi ve bebeginizi ve tum siddete maruz kalan insanlari yarattigi ve yaratacagi butun kotulerden ve butun kotuluklerden korusun.

Aynı durumları yaşamışız hemen hemen ben de boşanmaya karar verdiğimde kızım 13 aylık olmuştu ben gidip polise şikayet ettikten sonra evi terk etmedim aksine uzaklaştırma aldırıp onu gönderdim o kadar eşyam hayalim bir hayatım varken ona bırakacak değildim önce benim sindirmem gerekti çünkü annem yanıma geldi kızıma bakmak için benim en büyük avantajım çalışıyor olmamdı tabiki karşı taraftan hiç bir hamle gelmedi suçlamaları dışında oğullarına toz kondurmadılar iyi olduğum kişiler bir anda düşman kesildiler ilk bir kaç ay çok zordu cidden şu an 8 ay oldu haftaya ilk duruşmamız var 7 ay sonraya gün verdiler çekişmeli cidden sancılı bir süreç 8 aydır bana etmedikleri saymadıkları laf hakaret iftiralar kalmadı çocuğumla bile tehdit etmeye kalktılar benim sana tavsiyem sakın ama sakın onlara korkunu belli etme daima dimdik güçlü dur o zaman onlarda pes edecek şu an anlaşmalıya dönmek istiyorlar ben şartlarımı sundum kabul ederlerse inşallah ilk duruşmada bitecek yok etmezlerse de keyifleri bilir haklı olan sensin bunu sakın unutma hep güçlü kalman dileğiyle... Ha bu arada ben de öyle herkese herşeyimi anlatmadım özellikle çevreme ama girdiğim her ortamda gülücükler saçtım ki aman üzülüyor mu şöyle mi oluyor denmesin her zaman mutlu ol kızınla birlikte...

Öncelikle güzel yorumlarınız için teşekkür ederim.benim daha 1,5 ay oldu olay olalı ..boşanma davası vs açıldı..dediğin gibi oğullarına hiçbir zaman toz kondurmadilar ..oysa ki esim ne dediyse onu yaptım ben gorusmiceksin dedi ailesi beni suçladı..sonra kötü olan taraf ben oldum neymiş cocugu gostermiyomusum ben halbuki kendi oğulları gorusturmedi ..ama yine kötü olan ben oldum..Ben mecbur herseyimi bıraktım geldim çünkü başka şehire gelin gitmiştim ve altı üstü oturuyoduk ailesiyle ..orda kalmam imkansızdı..zaten eşyada vs yok gözüm hepsi onlara kalsın alsam bile kullanmam artık..darp raporu vs hepsi aldım uzaklastirmadi da var ilk mahkeme belli olmadı henüz..kabul etse de bitse artık diye düşünüyorum yoksa gerçekten kolay bisey değil..cocugum için ayakta durmaya dik durmaya calisiyirum. Sonra iyi ki kizim var diyip kızıma sarılınca hepsi geciyo ..Allah yardımcımız olsun hepimizin

Umarım bnde atlatırım bir an evvel araştıracam bu konuyu

Yorumunuzu okuyunca bir nebze de olsun iyi hissettim kendimi .güzel dileklerinizi için ayrıca teşekkürler..iyi olucam inşallah ..Allah kimseye yaşatmasın böyle şeyleri çok zor

poncikellazey
Ben de boşanma sürecindeyim.
Ben gelgitten kastınızı anladım.
Siz duygu durumunuzun dalgalı olduğunu anlatmak istediniz, ki bu sürecin en doğal sonuçlarından biri.
Boşanma tecrübe etmeyenler daha yargılayıcı yorumluyolar. Oysaki en berbat eş de olsa, boşanma literatürde kayba bağlı travmatik bir tecrübe olarak geçer.
Psikoloji bilimi burda eşin niteliğine, ne kadar berbat biri olup olmadığına bakmaz.
Bu tarz kayıplardaki çalkantılı duygular, yani gelgitler, bilimsel olarak normaldir.
Gelgit yaşamanız sizi/bizi aptal yapmaz, insan olduğumuzu gösterir.
Aksi bastırmadır, duyguyu reddetmektir.
Ama bunu boşananlar, boşanmaya duygusal açıdan yakınen şahit olanlar ve işin uzmanları bilir.
O nedenle lütfen kimseye açıklama yapmayın, gayet olağan yaşadıklarınız

Amin inşallah canım benim benim ilk duruşma günüm 3 ya da 4 ay sonra belli olmuştu süreç uzun sürüyor biraz keşke sunduğum teklifi kabul etseler hemen bitse diyorum ben de ama bakalım nasip inşallah sizde ben de kurtuluruz bir an önce ayrıca benim o evde emeğim daha fazla diye bırakmak istemedim kendim yakar yıkarım ama elin oğluna elin insanlarına o zevki tattırmam :)

Cok teşekkürler yorumunuz gercekten iyi geldi ve yorumunuzu okurken şükür beni anlayan birileri varmış dedim

Bakalım şu süreç bir bitsinde benim kıyafetlerim eşyalarımı herseyim orda kaldı ..kiyafetinde değilim ama dedigin gibi elin oğluna belli olmaz ..güven duygumu kaybettim resmen .artık kolay kolay güvenemem kimseye ..Rabbim bizlere sabır dayanma gücü versin...

Aynen canım güven mi bıraktılar bizler de o sabır için bol bol dua ediyorum siz de edin daha şimdi istediği şeyler olmuyor diye üstünüze gelecekler belki iftiralar bile atacaklar çocuğunuzla korkutmaya çalışacaklar hiç birine boyun eğmeyin bana da yaptılar aynılarını ağlamaktan geberdiğim günler oldu ama asla onlara güçsüz korkak gibi görünmedim daima güçlü kalın karşılarında emin olun o güçlü duruşunuz karşındakini yıkıyor

Benim de kızım 2.5 yaşında. Ve nasıl diyeyim, sese gürültüye karşı aşırı duyarlılığı var. Biz de doğduğundan beri babası olacak şeytan yüzünden yüzümüz gülmedi. Hâla boşanamadım. Aynı zamanda bırakmıyorda. Ama ailemin yanına gittiğimde geri dönmeyeceğim ben de böyle bi karar aldım kendimce. İki senedir kaybettiklerim yetti artık. Siz de geri dönmeyin. Boşanmakta helaldir. Kaldı ki haram bile olsa boşanmalı insan. Bu helal harama nerden geldim bilmiyorum da gerçi. İnşallah çok mutlu olun. Koltuk olayını asla unutmayın. Özel psikiyatriye gidin yada online şekilde halledin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…