Boşanma aşamasında olanlar

poncikellazey

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
2 Eylül 2021
325
280
27
Bilenler bilir daha önce konu acmistim buraya tekrar aynı şeyleri yazmak istemiyorum...şuan boşlukta gibiyim arada dalıp gidiyorum ne hayallerle evlenmistim ne kadar sevip değer vermiştim diye ..cocugum için ayakta durmak zorundayim diye kendimi sartlandiriyorum güçlü olmaya dik durmaya çalışıyorum.cok şeyler yaşadım tehdit hakaret küfür şiddet ilgisizlik aşağılama .ailemden sakladım hep düzelir umuduyla ama daha kötü oldu hersey..oysa ailem zamanında soylemisti yapamazsın diye ama dinlemedim.gozum hicbirseyo görmedi.bosanmayada en son şiddet gördüğümde kendi kanımı koltuktan temizlerken karar verdim..ve polisi arayarak o uyurken terk ettim evi.. suan yaklaşık 2 aydur bizi goremiuo tedbir kararı var.. ama sosyal medyadN bebegimin fotoğrafilarini paylasiyo,..ozledim diye.. Cocugum bile o kadar etkilendiki hergun kavga gürültü en ufak sesten bile ürküyo ve daha 11 aylik ..suan ailem maddi manevi her zaman yanımda, yüzümün gülmesi için herseyi yapiolar gerek bebeğime gerekse bana.ama nedense arada,önce yaşadığımız güzel şeyleri hatırlıyorum sonra bana yasattigi o korkunc şeyler aklıma geliyo birden ve kendimi kötü hissediyorum neden böyle düşünüyorum diye , .belki bana arkadaşım sen aptal misin nasıl hala böyle dusunuyosun diyeceksiniz ama düşünsenize o kadar değer veriyosun hersrye katlaniyosun sonra nasıl olsa bu benden vazgecemez diye eziyet ediyo gidemeyeceğinizi dusunuyo..Bir anda hersey tepetaklak oluyo..amacım olayi dramatize etmek değil, sadece bir nebze içimi dökmek istedim . İnsanlara birsey anlatamiyosun içini döküp dertlesemiyosun artık öyle bir hal aldı ki insanlar en yakının bile kuyunu kazar olmuş.. en yakınıma bile derdimi dönkemedim..yaşadıklarım çok kolay bisey değil bide bebeğim var malum evlenip bosaninca insanları biliyosunuz vardır etrafınızda bosaninca böyle gözünün içine bakıp acaba mutlu mu acaba noldu dipten tırnağa süzen akrabalar..benim de öyle o yüzden kimseye anlatamadık larımı burda yazıp fikir destek alınca bir nebze de olsa rahatlıyorum..şuan boşanma aşamasında oldugum için işe girmiyorum en azından işe girsem kafam dagilir oyalanirim diye düşünüyorum.biran önce bitse keşke ama karşı taraf boşanmaktann yana değil..çekişmeli boşanma davalari en az 2 yıl sürer dedi avukatım ..zaten evliligede tövbe ettim bundan sonra sadece kızım için yaşayacağım ..kendime yepyeni bir hayat kurucam sıfırdan ama tabi ilk önce şu ağır sureci atlatmam gerek ...boşanma aşamasında olan arkadaşlar siz neler yapiyosunuz siz nasıl geciriyosunuz bu süreci ? Sizde de böyle arada gelgitler oluyo mu ? Yorumları bekliyorum...Adam gelse Barisacaksin diyenler asla böyle bir şey olmayacak çünkü o hata bir kere oldu bir daha asla..direk yargisiz infaz yapiosunuz burda içimi dökmek istedim vay efendim adam gelse dönersin sen bilmem ne arkadaşlar kendimden çok bebeğim için bu kararı aldım..bana bunu yapan ileride çocuğuma d yapar ve bana birsey olsa çocuğum annesiz kalır..neden bunu anlamak bu kadar zor..Ben de bir anneyim ve attığım her adımı düşünmek zorundayım..geri dönme gibi bir niyetim olsa iki kez uzaklaştırma kararı aldormazdim

Son düzenleme:
Buraya bunu soracağınıza psikolojik yardım alsanıza ?
Bana kızacaksınız ama bence adam size biraz iyi davransa siz sanki geri dönecek gibi geldiniz bana.
Ayrıca neden tövbe edecekmişsiniz ? Elmanın biri çürük çıktı diye hiç elma yemiyor musunuz ?

Katılıyorum, sizi tanımayan konuya hakim olmayan insanların düşünce ve görüşleri ile böyle bir kararda sizi yanlış yönlendirir.

Psikolojik yardım almak o kadar kolay bisey değil. Benim bebeğim var ve böyle birsey yapmaya kalksam psikolojisi bozuk diye velayeti bana vermezler,bir anne olarak herseyi düşünmek zorundayım ben bu aklınıza geldi mi bilmiyorum ama.. ayrıca geri dönme gibi bir niyetim asla yok ve olmayacakta sadece içimi dökmek istedum buraya ..buda sizin düşünceniz saygı duyarım

Katılıyorum, sizi tanımayan konuya hakim olmayan insanların düşünce ve görüşleri ile böyle bir kararda sizi yanlış yönlendirir.
Başkalarının fikirlerine göre hareket eden bir kadin değilim kendi kararlarım doğrultusunda ilerliyorum .sadece fikir alışverişi yapmak istedim.niye anlamak istemiyorsunuz sadece içimi dökmek istedim

Koltuktan kendi kanını temizlediğini düsün aklına güzel anıların gelince.
Yani adam eline bi cicek alıp gelse,barısacak vaybı aldım sizden.
11 aylık cocuk o kavgalarda ne travmalar yasamıstır yavrum.
Yazık günah değil mi?

Fikrinize saygı duyorum ..ama herkes adam gelse geri dönersin yazmış ve artık sinirleniyorum.niyetim size saygısızlık değil yanlış anlamayın ama benm geri donme gibi bir niyetim olsa 2 aydır uzaklaştırma aldırir mıyım..yazdıklarımı tekrar okumanızı tavsiye ederim çünkü bnde biran önce bitmesini istiyorum hem kendim için hem bebeğim için

Esim cocuk doktoru. Huzursuz ve siddet olan ortamlarda büyüyen cocuklari hemen fark ediyorsunuz. Fiziksel ve ruhen sorunlar ortaya cikiyor. Sizin evladiniz daha 11 aylik. Sansliki erken cikarmissiniz o ortamdan. Sizin gel git yasamaniz normal. Siddet uygulanan bir iliskiden cikmissiniz. Bu durumda "saglikli düsünmeniz" zaman aliyor. Sansinizdan hayatda kalma refleksiniz sizi o ortamdan cikarmis. Simdi iyilesme ve yenilenme vakti. Ne güzel aileniz yaninizda. Kendinize huzurlu ortam yaratmaya gayret edin. Psikolojik destek alin. Eski esinizin "özlüyorum" paylasimlarina da kanmayin. Evladina kiymayacakti o zaman. Bence siddet uygulayan hicbir insana tek basina ziyaret hakki bile verilmeli. Annelerini cezalandirmak icin cocuklari öldüren erkekler var. Dikkatli davranin her zaman. Zor bir sürecten geciyorsunuz. Allah yardimciniz olsun

Gelgitler yasıyorum dediğiniz icin böyle düsünmemiz normal.
Gelgit yasayacak yeri coktan gecmissiniz.
Her gecen gün siddetin dozu artacak,üstelik uzaklastırma aldırdınız icin hırslanmıstır,basınıza daha büyük dert olur dönerseniz.
Gelgitler yasamayın o yüzden.
Hakkınızda hayırlısı,umarım hersey güzel olur bundan sonra

Bilenler bilir bilmeyenler için de özet geçebilirdiniz aslında bilenler okumaz bilmeyenler okur ona göre yorum yapar
umarım sizin için her şey güzel olur.

Peki neyin gel gitlerini yaşiyorsun o zaman? Hani madem bu kadar kararlisin. Yani mutsuz olduğunu, düzenin bozulduğuna üzülmeni anliyorum. Kendine yeni düzen ve huzur bulmak elbette zor.

Ancak neyin gelgitleri? Hep döven söven adamin ne iyi günlerini düşünüyorsun? Gerçek hayat arkadaşlik nedir biliyormusun? Seni her halin ile kabul edip, kötü günlerinde destek veren biridir. Birbirinize güç verdiğiniz bir ilişkidir. Tek tük iyi günleri olan bir ilişki, zaten psikolojik şidettir.

Ve psikologa gidiyorsun diye velayet niye elinden alinsin? Bunu kimsenin bilmesine bile gerek yok. Karşi taraf neden bilsin?

İnşallah hersey güzel olucak teşekkür ederim

Teşekkür ederim yorumlarınız için.. zaten evladimin hayatı alt üst olmasın diye dayanmaya çalıştım ama saglikli düşününce buna karar verdim çünkü çocuğum benim için herseyden önemli. Bana bunu yapan ileride çocuğuma da yapardı zaten ..haberlerde herseyi görüyoruz malum o yüzden dışarı bile çıkmıyorum ama en yakın zamanda atlatamazsam bu süreci yardım almayı denicem

Öncelikle geçmiş olsun,Allah güç versin hepimize.
Ben de çekişmeli boşanma surecindeyim,hatta yarın 2.durusmam çekişmeli dava olması zor,her saniye aklında dilekçelerdeki iddialar dolanıyor,arada cirkinlesmelerle baş etmek zorunda kalıyorum.Cok doğru yoldayım keşke daha oncd acsaydim dememe rağmen beynimin oyun oynadığı oldu.Oysaki güzel anımız da yok.Niye böyle oldu hatanın büyüğü bende miydi acaba vs diye ama bu tamamen beynin oyunu.Bir ayrılık gündeme gelince duygusallık oluyor saçma bir şekilde..saçma ama normal ve geçici.. geçecek

Muhakkak alin. Tabi insan zamanla kendisi de bazi seylerin üstesinden gelir. Ama bence siddet gören herkese tedavi iyilesme sürecinde iyi gelir. Insallah en kisa zamanda huzura kavusursunuz❤

Ben mi anlatamıyorum yada siz yazdıklarımı iyi okumadınız mı...gelgitler dediğim çok özlüyorum ölüyorum bitiyorum anlamını mi tasiyo sizin için.. yazdıklarınızın çoğunda haklısınız eyvallah düşünmem bile hata ama anca yaşayınca anliyo insan..bnde sizin gibi düşünürdüm önceleri ama öyle olmuyomus..ama bizde robot değiliz haliyle herseyi bir anda silip atacak..psikolojik yardım konusunda haberlerde hergun görüyoruz kadin cinayetlerini vs. Bn şuan dışarı bile çıkamıyorum 2 aydır çocuğunu görmüyor o sinirle gelir birsey olur diye. Bu süreçte Bnm dışarı çıkmam tehlikeli çünkü siddet uygulayan bir insandan bahsediyoruz hem bu yüzden hem de..1,5 ayda polisinden tut hakiminin tut her türlü araştırmayı yaptılar cocugun kimde kalmasına dair . Kimsenin bilmesine gerek yok diyorsunuz o işler öyle olmuyor.. biraz empati yaparsanız beni daha iyi anlayacaksınız

Dediğiniz gibi bnde bunu anlatmaya çalışıyorum insanlara.bunu ağır cumlelerle yazmak yerine keşke herkes sizin gibi düşüncelerini dile getirse..umarım hersey güzel olur gerçekten çok zormuş ..cocuk var mı

Bunu size kim söyledi ? Her psikologa gidene çocuk verilmese vay halimize. Boşanmayı atlatmak için ve evladına sağlıklı davrana bilmek için insanın tavsiye alması kadar doğal ne olabilir ? Allah aşkına saçmalamayın yaw

Ee bilmediğim için soruyorum, neyin gel gitleri diye. Yani burda konu açmanin gayesi ne? Insanlara atarlanmakmi?

Ki bu şekilde sanki bizi değilde, kendini inandirmaya çalişiyorsun. Yani dişariya gitmekten korkuyorsun ancak gel gitlerin oluyor.

Bu sağlikli bir durum değil. Ve bu bizide herkeside aşar. Profesyonel yardima ihtiyacin var. Gerekirse online olsun. Bu şekilde hayata devam edilmez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…