Bende böyle düşünüyorum. İnşallah gerçekten niyeti barışmaktır da kabul eder.Bence vazgeçmeyin
Avukatı dinleyip senet imzalama şartını da koyun
Masraftan kaçmak değilse amaç kabul edecektir.
Neyse konusunca yazın bizde ogrenelımBilmiyorum bu olay zaten gerçekten barışmak isteyip istemediğini belirleyecek. Sonuçta şuan boşansakta tazminat ve ziynet için senetle aynı miktarı ödeyecek kabul etsede etmese de para çıkacak ondan yani. Ama kabul etmesi beni sevdiğini istediğini gösterecek ve senet o zaman sadece tekrar boşanmalık olduğumuzda devreye girecek. Ama kabul etmemesi hem yuvasının yıkılmasına hemde bu parayı hemen ödemesini gerektirecek
Masraftan kaçmak için geri istiyor sizi besbelli. Boşayın gitsin. Ne yani, bu kadar kolay mı sıyrılacak işin içinden? Haklarınızı kaybedince nasılsa daha gidemez diye azıttıkça azıtacak. Anasını da getirirse başınıza, şaşmayın. Bu kadar kısa sürede akıllananı daha bu gözler görmedi. Çakallık peşinde sizinki. Siz davayı kazanana kadar aklı nerdeymiş?Hepinizin mesajını teker teker okudum. Hepinize vakit ayırdığınız için çok teşekkür ederim ben zaten 2 senelik evliyim maddi manevi tazminattan alacağım en fazla 20-25 bin civarı. Onda değilim ben pek ama ziynet konusunda tereddütlerim var çünkü düğünde takılan küçük altınlara kadar bütün takımı ödemesi gerekecek oda en az 130 bin tl falan. Ben boşanma davasından vazgeçtiğimde ziynet davasından da vazgeçmiş olacağım ve tekrar boşanmak istediğimde ilerde bir gün ziynet davası açma hakkımda kalmayacakmış. Avukatım o yüzden senet imzalasın belirtelim yanında da “bu senet şu şu olaylar yaşandığında tekrar boşanma davası açıldığı taktirde geçerli olacaktır. “ diye dedi.
Böyle bir adama ihtiyacınız var mı gerçekten?Çok haklısınız ama eğer bu senede imza atmayı kabul ederse karıştırmayacaktır diye düşünüyorum. Onları karıştırıp tekrar kötü olursak bu senet gelecek hep aklına
Para gideceğini duyunca ayaklandılar desenize. Şimdiye kadar nerdeydiler ki?Zaten bu konuşmayı ona ben yapmayacağım. Bayram sonuna büyükleri gelecekmiş konuşmaya.
Adamın üç günde niye değiştiği belli zaten.cesur bir kadin oldugunuz 3 aylik bebekle bosanma karari vermenizden belli. Ancak cesaretinizi akilla desteklerseniz bu sürecten kazancli cikarsaniz.
Üstelik bir de cocugunuz varken duygusal davranip kaybetmeyin.
Avukatinizi dinleyin.
Ayrice bana kalirsa senede para miktari yazmak yerine altin yazdirin, böylece en azindan liranin deger kaybindan korunmus olursunuz.
Birde yazmadan duramayacagim insanlar kolay kolay degismez.
Ailece parayı duyunca ödleri patladı desene.Zaten bu konuşmayı ona ben yapmayacağım. Bayram sonuna büyükleri gelecekmiş konuşmaya.
Yaldır yaldır ayaklanmışlar yav baksana.Ailece parayı duyunca ödleri patladı desene.
Bu barısma bana hıc gercekcı gelmedi tarafları tanımamama ragmenYaldır yaldır ayaklanmışlar yav baksana.
Ne hikmetse eniştenin aklı başına kadının tazminatı kazanacağı belli olunca gelmiş. Altınlar salkımlarla beraber 130 bin. Gerçekçi değil zaten. Adam çakal.Bu barısma bana hıc gercekcı gelmedi tarafları tanımamama ragmen
Bence konu sahıbı de zerre guvenmıyor degıstıgıne inanmıyor, inansa neden bıdaha ki davada haklarım yok olacak desin ki.
Barısınca Hersey harika olmayacak mı?
İnsallah hakkında hayırlısı olur.
Merhaba arkadaşlar ben eşimle boşanma aşamasındayım şuan. Nedenlerini uzun uzun yazmayacağım ailesi yüzünden bu durumdayız. Sürekli annesini evliliğimize karıştırdığı için. 3 aylık bi kızımız var. Ben bazı sebeplere dayanamadığım için gittim dava açtım babamın evine geldim. Şuan çok pişman olduğunu ve barışmak istediğini söylüyor. Akıllandığını artık kimseyi evimize karıştırmayacağını söylüyor. İkimizde çok seviyoruz birbirimizi ama ben şuan davadan vazgeçersem birdaha hiçbir hak talep etme şansım olmayacakmış. Ziynet davası maddi manevi tazminat vazgeçtiğim an ilerde tekrar boşanacak olursak bu haklarım olmayacakmış yani 5 kuruşsuz kalacam. Avukatın parasını babam ödemişti bende dava sonucunda aldığım para ile babama geri verecektim. Avukat bana dediki eşin eğer barışmak istiyorsa ilerde hiçbir hakkın olmayacağı için bir daha aynı şeyler yaşanırda boşanma kararı alınırsa 100 bin tllik senet imzalasın dedi. Aynı olaylar yaşandığında ve boşanılacağı zaman işleme konulmak üzere ve babana boşanma davasının parasını ödesin dedi. Sizce eşim bunu kabul eder mi ? Henüz konuşulmadı onunla bayram sonu aile büyükleri geleceklermiş o zaman avukatın yanına gidip avukat anlatacak onlara da bu durumu. Ama ben o kadar çelişkide kaldım ki eşim kabul eder mi bu durumu acaba yoksa vazgeçer mi benden diye ? Sizce ne olur bana yardımcı olun. Etrafında çevresinde böyle olay yaşayan var mı ??
ben şuan davadan vazgeçersem birdaha hiçbir hak talep etme şansım olmayacakmış. Ziynet davası maddi manevi tazminat vazgeçtiğim an ilerde tekrar boşanacak olursak bu haklarım olmayacakmış yani 5 kuruşsuz kalacam. Avukatın parasını babam ödemişti bende dava sonucunda aldığım para ile babama geri verecektim. Avukat bana dediki eşin eğer barışmak istiyorsa ilerde hiçbir hakkın olmayacağı için bir daha aynı şeyler yaşanırda boşanma kararı alınırsa 100 bin tllik senet imzalasın dedi. Aynı olaylar yaşandığında ve boşanılacağı zaman işleme konulmak üzere ve babana boşanma davasının parasını ödesin dedi.
İlgiiinç.Allah Allah...
Davadan, sizin deyiminizle, vazgeçmenin , kural olarak, iki farklı yolu vardır. Bunların sonuçları da farklıdır.
Bir dava açtınız.
Davayı geri alırsınız. -Davanızı atiye terk edersiniz-(HMK m.123)
Hakim karşı tarafın kabul edip etmediğini sorar. (Yani, eşinizin muvafakatini ister/alır)
Karşı taraf, davanın geri alınmasını kabul ediyorum der.
Hakim karar verilmesine yer olmadığına karar verir.
Dava işlemden kalkar.
Hiç açılmamış sayılır.
Hiç açılmamış sayılacağı için, aynı olaylara ve aynı delillere dayanıp ilerde yeniden dava açabilirsiniz.
Yeniden dava açıp aynı taleplerde bulunabilirsiniz.
Hak kaybınız olmaz.
Bir dava açtınız.
Davadan f e r a g a t edersiniz. (HMK m.307)
Hakim feragat nedeniyle davayı reddeder.
Feragat ne karşı tarafın ne de mahkemenin onayına tabi bir işlem değil.
Feragat edilen davada ileri sürmüş olduğunuz olayları bir daha ileri süremezsniz.
Feragat sadece davadan değil, o dava ile ileri sürülen/talep edilen haktan da feragat etmektir.
Mahkemede, HMK madde 123 uyarınca davayı geri alıyorum derseniz birincisi,
HMK madde 307 uyarınca feragat ediyorum derseniz ikincisi geçerli olur.
Avukatınız tek seçenek davadan feragatmiş gibi konuşuyor. Bu doğru değil.
Avukat değilim.
İlgiiinç.
İptal seçeneği varken avukat neden feragat tavsiye eder ki? Tuhaf geldi.E Elz2323 hanım da geçen günlerde bir konu açmıştı, benzer şeyler gündeme gelmişti. Ona da soranlar oldu, geri mi aldın feragat mi ettin diye, o feragat ettim dedi. Bu konuya da yazıp söz etmiş durumundan. Bu ikisi arasındaki farkı bilmemek ya da ikisinin birden var olduğunu bilmemek bazen istenmeyen sonuçlara yol açıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?