Boşanma aşamasında barışma

bet7512

İstediğin olmuyorsa daha iyisi olacağı içindir.
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
19 Ekim 2018
668
567
103
Merhaba arkadaşlar ben eşimle boşanma aşamasındayım şuan. Nedenlerini uzun uzun yazmayacağım ailesi yüzünden bu durumdayız. Sürekli annesini evliliğimize karıştırdığı için. 3 aylık bi kızımız var. Ben bazı sebeplere dayanamadığım için gittim dava açtım babamın evine geldim. Şuan çok pişman olduğunu ve barışmak istediğini söylüyor. Akıllandığını artık kimseyi evimize karıştırmayacağını söylüyor. İkimizde çok seviyoruz birbirimizi ama ben şuan davadan vazgeçersem birdaha hiçbir hak talep etme şansım olmayacakmış. Ziynet davası maddi manevi tazminat vazgeçtiğim an ilerde tekrar boşanacak olursak bu haklarım olmayacakmış yani 5 kuruşsuz kalacam. Avukatın parasını babam ödemişti bende dava sonucunda aldığım para ile babama geri verecektim. Avukat bana dediki eşin eğer barışmak istiyorsa ilerde hiçbir hakkın olmayacağı için bir daha aynı şeyler yaşanırda boşanma kararı alınırsa 100 bin tllik senet imzalasın dedi. Aynı olaylar yaşandığında ve boşanılacağı zaman işleme konulmak üzere ve babana boşanma davasının parasını ödesin dedi. Sizce eşim bunu kabul eder mi ? Henüz konuşulmadı onunla bayram sonu aile büyükleri geleceklermiş o zaman avukatın yanına gidip avukat anlatacak onlara da bu durumu. Ama ben o kadar çelişkide kaldım ki eşim kabul eder mi bu durumu acaba yoksa vazgeçer mi benden diye ? Sizce ne olur bana yardımcı olun. Etrafında çevresinde böyle olay yaşayan var mı ??

Dini olarak mehir istememişmiydin onu vermek zorunda Allah katında tabi ne kadar uygular onu bilmiyorum

Dini olarak mehir istememişmiydin onu vermek zorunda Allah katında tabi ne kadar uygular onu bilmiyorum
Mehir olarak bir bilezik istemiştim. Ama konu bu değil ki. Şimdi davadan vazgeçersem bir daha boşanmalık olursak şuanki talep ettiğim hakları talep edemeyeceğim. Bu yüzden de avukat senet imzalasın madur olmaman adına bir daha boşanmalık olursanız senedi işleme koyabilirsin dedi.

Mantıklı söylediği karşı çıkarsa güvenmiyor musun falan diye senin sayende evet güvenmiyorum dersin

Kız bi bilezik nedir 200 gram istemiştim ben hoca yüzünden 170 e indim

Nasıl vermek zorumda vermezse günah diye mi vermek zorumda?Allah korkusu olan ailesine başkalarını karıştırıp karısını mutsuz etmez şimdi bu adamın da mehil i çok taktığını sanmıyorum

Asıl amacı sizi eve döndürüp bu masraflardan kaçmak değilse kabul eder.

Nasıl vermek zorumda vermezse günah diye mi vermek zorumda?Allah korkusu olan ailesine başkalarını karıştırıp karısını mutsuz etmez şimdi bu adamın da mehil i çok taktığını sanmıyorum
Olması gerekeni söyledim o nasıl davranır bilemiyorum tabi

Bence kabul etmiyorsa boşanın

Bence vazgecmeyin. Simdiye kadar annesine ağırlığını koyamamis erkek yine koymaz. Hatta artik haklariniz kalmadi diye daha da azıtır. Boşanın gitsin. Insan gibi ayrılırsınız. Medenice gorusmeye devam edersiniz cocuk icin. Yani kotu bir adam degilse. Bence kararinizin arkasinda durun. Neler yasadiginizi hatirlatin kendinize. Küçücük bebeğiniz varmis huzursuz bir annesi olmasin. Mutlulukla yaşayın.

Şimdi barışırsanız, eşinizi affetmiş sayıldığınız için bu güne kadar olan boşanma nedenlere dayanarak yeni dava açamazsınız, ancak barıştıktan sonra yeni boşanma nedeni olarak gösterilebilir durumlar ortaya çıkarsa tabi ki dava açıp maddi manevi tazminat nafaka hakkınız yeniden oluşur. Sanırım avukatınızın anlatmak istediği, şu anda dava açmakta haklı olduğunuzu kanıtladığınız için , affederseniz yeni davada bunları alabilmek için yeniden yeni vakalarla ispat etmeniz gerekeceğine yönelik bir uyarı. Ama ben senet olayını pek doğru bulmadım. Bunun yerine evlilikte kullanılan ziynet eşyalarınızın tekrar yapılmasını ve onları kendinize ait bir kiralık koyma şartı olabilir. Zaten boşanmaktan vazgeçince maddi manevi tazminatı peşin vermek pek kabul edilir bir şart gibi gelmedi amaç uzlaşmaksa, zira ilerde yeniden aynı olaylar yaşanırsa yeniden dava açılırsa yeni vakalar ispatlandığı taktirde tekrar maddi manevi tazminat alma hakkınız var, burada önemli olan eşinizin niyeti samimi mi yoksa tazminattan kurtulmak için mi böyle bir şart öne sürüyor. Bence ona bakın.

O kadar boşanma davasının içinde bulundum ilk defa böyle birşey duyuyorum. Davayı geri çekmekle hak kaybının ne alakası var

Bence siz avukatınızı değiştirin....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…