- 17 Mayıs 2011
- 1.067
- 4.019
- 333
Bilmiyorum.İptal seçeneği varken avukat neden feragat tavsiye eder ki? Tuhaf geldi.
Davayı geri alma seçeneğinin gündeme gelmemesinin belki bilmediğimiz özel bir sebebi var. Yarın öğreniriz :)
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Bilmiyorum.İptal seçeneği varken avukat neden feragat tavsiye eder ki? Tuhaf geldi.
Aklıma geldi de. Bilemedim.Bilmiyorum.
Davayı geri alma seçeneğinin gündeme gelmemesinin belki bilmediğimiz özel bir sebebi var. Yarın öğreniriz :)
Merhabalar çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgi için. Sizin yazınızı okuduktan sonra avukatımla görüştüm geri almak hakkında bildi aldım. Geri almak daha doğru olur tabi karşı tarafında geri almaya rıza beyanı gerekir dedi. O zaman senet sepet işine de gerek kalmaz ama sen geri çekmeden önce açtığımız boşanma ve ziynet davasına karşılık bir dilekçe imzalar eşimin açtığı ziynet davasını kabul ediyorum bir daha boşanma olduğu zaman ziynetlerini yapmayı kabul ediyorum tarzında dedi. O dilekçeyi imzalarsa boşanmayı geri alırız feragattan daha iyi olur dedi.Allah Allah...
Davadan, sizin deyiminizle, vazgeçmenin , kural olarak, iki farklı yolu vardır. Bunların sonuçları da farklıdır.
Bir dava açtınız.
Davayı geri alırsınız. -Davanızı atiye terk edersiniz-(HMK m.123)
Hakim karşı tarafın kabul edip etmediğini sorar. (Yani, eşinizin muvafakatini ister/alır)
Karşı taraf, davanın geri alınmasını kabul ediyorum der.
Hakim karar verilmesine yer olmadığına karar verir.
Dava işlemden kalkar.
Hiç açılmamış sayılır.
Hiç açılmamış sayılacağı için, aynı olaylara ve aynı delillere dayanıp ilerde yeniden dava açabilirsiniz.
Yeniden dava açıp aynı taleplerde bulunabilirsiniz.
Hak kaybınız olmaz.
Bir dava açtınız.
Davadan f e r a g a t edersiniz. (HMK m.307)
Hakim feragat nedeniyle davayı reddeder.
Feragat ne karşı tarafın ne de mahkemenin onayına tabi bir işlem değil.
Feragat edilen davada ileri sürmüş olduğunuz olayları bir daha ileri süremezsniz.
Feragat sadece davadan değil, o dava ile ileri sürülen/talep edilen haktan da feragat etmektir.
Mahkemede, HMK madde 123 uyarınca davayı geri alıyorum derseniz birincisi,
HMK madde 307 uyarınca feragat ediyorum derseniz ikincisi geçerli olur.
Avukatınız tek seçenek davadan feragatmiş gibi konuşuyor. Bu doğru değil.
Avukat değilim.
Birde davayı geri aldığımız taktirde hiç açılmamış sayılacak ya. İleride misal tekrar boşanmaya karar verdik o zaman ben yine tazminat ve ziynet talep edebilir miyim ?Allah Allah...
Davadan, sizin deyiminizle, vazgeçmenin , kural olarak, iki farklı yolu vardır. Bunların sonuçları da farklıdır.
Bir dava açtınız.
Davayı geri alırsınız. -Davanızı atiye terk edersiniz-(HMK m.123)
Hakim karşı tarafın kabul edip etmediğini sorar. (Yani, eşinizin muvafakatini ister/alır)
Karşı taraf, davanın geri alınmasını kabul ediyorum der.
Hakim karar verilmesine yer olmadığına karar verir.
Dava işlemden kalkar.
Hiç açılmamış sayılır.
Hiç açılmamış sayılacağı için, aynı olaylara ve aynı delillere dayanıp ilerde yeniden dava açabilirsiniz.
Yeniden dava açıp aynı taleplerde bulunabilirsiniz.
Hak kaybınız olmaz.
Bir dava açtınız.
Davadan f e r a g a t edersiniz. (HMK m.307)
Hakim feragat nedeniyle davayı reddeder.
Feragat ne karşı tarafın ne de mahkemenin onayına tabi bir işlem değil.
Feragat edilen davada ileri sürmüş olduğunuz olayları bir daha ileri süremezsniz.
Feragat sadece davadan değil, o dava ile ileri sürülen/talep edilen haktan da feragat etmektir.
Mahkemede, HMK madde 123 uyarınca davayı geri alıyorum derseniz birincisi,
HMK madde 307 uyarınca feragat ediyorum derseniz ikincisi geçerli olur.
Avukatınız tek seçenek davadan feragatmiş gibi konuşuyor. Bu doğru değil.
Avukat değilim.
Birde davayı geri aldığımız taktirde hiç açılmamış sayılacak ya. İleride misal tekrar boşanmaya karar verdik o zaman ben yine tazminat ve ziynet talep edebilir miyim ?
Eşin kabul etmezde senden vazgeçerse etsin zaten . Nası güveniceksin ona kendini garantiye alman lazım bence bu koşulu sun ona sana güvenmiyorum de kabul ederse eder etmezse kendi bilir ne olduğunu, huylunun huyundan vazgeçmeyeceğini anlamış olursunMerhaba arkadaşlar ben eşimle boşanma aşamasındayım şuan. Nedenlerini uzun uzun yazmayacağım ailesi yüzünden bu durumdayız. Sürekli annesini evliliğimize karıştırdığı için. 3 aylık bi kızımız var. Ben bazı sebeplere dayanamadığım için gittim dava açtım babamın evine geldim. Şuan çok pişman olduğunu ve barışmak istediğini söylüyor. Akıllandığını artık kimseyi evimize karıştırmayacağını söylüyor. İkimizde çok seviyoruz birbirimizi ama ben şuan davadan vazgeçersem birdaha hiçbir hak talep etme şansım olmayacakmış. Ziynet davası maddi manevi tazminat vazgeçtiğim an ilerde tekrar boşanacak olursak bu haklarım olmayacakmış yani 5 kuruşsuz kalacam. Avukatın parasını babam ödemişti bende dava sonucunda aldığım para ile babama geri verecektim. Avukat bana dediki eşin eğer barışmak istiyorsa ilerde hiçbir hakkın olmayacağı için bir daha aynı şeyler yaşanırda boşanma kararı alınırsa 100 bin tllik senet imzalasın dedi. Aynı olaylar yaşandığında ve boşanılacağı zaman işleme konulmak üzere ve babana boşanma davasının parasını ödesin dedi. Sizce eşim bunu kabul eder mi ? Henüz konuşulmadı onunla bayram sonu aile büyükleri geleceklermiş o zaman avukatın yanına gidip avukat anlatacak onlara da bu durumu. Ama ben o kadar çelişkide kaldım ki eşim kabul eder mi bu durumu acaba yoksa vazgeçer mi benden diye ? Sizce ne olur bana yardımcı olun. Etrafında çevresinde böyle olay yaşayan var mı ??
ben 500 gr isticektim tam imam nikahı öncesi beni sinirlendirdi 1 kilo istedim hoca şok oldu itiraz etti falan eşimin kuzeni itiraz edemesiniz gelinin hakkı Allah katında isteyemez diye kuRal mı var dedi hocada kabul edip yazmak zorunda kaldı sanki ona sordukKız bi bilezik nedir 200 gram istemiştim ben hoca yüzünden 170 e indim
Avukatınız neden evvelden bu şekilde konuşmadı ki?Merhabalar çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgi için. Sizin yazınızı okuduktan sonra avukatımla görüştüm geri almak hakkında bildi aldım. Geri almak daha doğru olur tabi karşı tarafında geri almaya rıza beyanı gerekir dedi. O zaman senet sepet işine de gerek kalmaz ama sen geri çekmeden önce açtığımız boşanma ve ziynet davasına karşılık bir dilekçe imzalar eşimin açtığı ziynet davasını kabul ediyorum bir daha boşanma olduğu zaman ziynetlerini yapmayı kabul ediyorum tarzında dedi. O dilekçeyi imzalarsa boşanmayı geri alırız feragattan daha iyi olur dedi.
Bir davayı, karşı tarafın muvafakatiyle geri çektiğinizde (HMK m 123), o dava içindeki tüm taleplerinizi ileride yeniden talep edebilirsiniz.Tazminat ve ziynet talepleri boşanma davasının içinde mi yapıldı ?
avukatınızın dediği cok mantıklı olabilir. ıkınız de birbirinizi seviyormuşsunuz, bazı hatalar olmuş olabilir. Bence bir de kendinizi eşinizin yerine koyun, biri sizden 100 bin tl lik senet istese tepkiniz ne olurdu? Kendinizi güvenceye almak ıcın , biraz guvenım sarsıldı sunlar bunlar neyse altın vs bende kalsın dıyebilirsniz belki ama senet imzalatmak ona hıc güvenmemek gıbı olur ki hic guvenmeyecegınızı dusundugunuz bır adamla yola devam etmeniz de bana cok mantıksız geliyor. Bir de ısın su tarafı var, eşiniz sizle sizi bu maddi taleplerinizden vazgeçirmek için barışıyor gibi olduğunu hissediyorsanız da zaten ne senet isteyip ne bir sey isteyip davanıza devam etmeniz lazım.Merhaba arkadaşlar ben eşimle boşanma aşamasındayım şuan. Nedenlerini uzun uzun yazmayacağım ailesi yüzünden bu durumdayız. Sürekli annesini evliliğimize karıştırdığı için. 3 aylık bi kızımız var. Ben bazı sebeplere dayanamadığım için gittim dava açtım babamın evine geldim. Şuan çok pişman olduğunu ve barışmak istediğini söylüyor. Akıllandığını artık kimseyi evimize karıştırmayacağını söylüyor. İkimizde çok seviyoruz birbirimizi ama ben şuan davadan vazgeçersem birdaha hiçbir hak talep etme şansım olmayacakmış. Ziynet davası maddi manevi tazminat vazgeçtiğim an ilerde tekrar boşanacak olursak bu haklarım olmayacakmış yani 5 kuruşsuz kalacam. Avukatın parasını babam ödemişti bende dava sonucunda aldığım para ile babama geri verecektim. Avukat bana dediki eşin eğer barışmak istiyorsa ilerde hiçbir hakkın olmayacağı için bir daha aynı şeyler yaşanırda boşanma kararı alınırsa 100 bin tllik senet imzalasın dedi. Aynı olaylar yaşandığında ve boşanılacağı zaman işleme konulmak üzere ve babana boşanma davasının parasını ödesin dedi. Sizce eşim bunu kabul eder mi ? Henüz konuşulmadı onunla bayram sonu aile büyükleri geleceklermiş o zaman avukatın yanına gidip avukat anlatacak onlara da bu durumu. Ama ben o kadar çelişkide kaldım ki eşim kabul eder mi bu durumu acaba yoksa vazgeçer mi benden diye ? Sizce ne olur bana yardımcı olun. Etrafında çevresinde böyle olay yaşayan var mı ??
EvetTazminat ve ziynet talepleri boşanma davasının içinde mi yapıldı ?
Dedikleri olmadı mı da sonra ?siz avukatınızı değiştirin biz de aynı aşamalardan geçtik. protokol de imzalamıştık. avukatım barışmamıza çok sevindi ama bana dedi ki bu protokol onu ömür boyu bağlar asla hak kaybın olmaz merak etme sen.
hatta mal kaçırışa dolandırıcılıktan dava açarız bir daha olursa dedi.
avukat resmen para için saçmalamış
Zaten sonradan konuştuk tekrar avukatımla eğer davadan vazgeçişim feragat yoluyla olursa böyle olurmuş. Diğer türlü karşı tarafın beyanıyla birlikte geri çekersek dava hiç açılmamış kabul edilecekmiş. O yüzden sadece eşimin açtığı ziynet davasını kabul ediyorum hak talep etmesini de onaylıyorum diye dilekçe imzalaması yeterli olacakmış bir daha boşanma gibi bir konu olduğunda bunu almaya hakkım olacakmış. Ve tazminattaavukatınızın dediği cok mantıklı olabilir. ıkınız de birbirinizi seviyormuşsunuz, bazı hatalar olmuş olabilir. Bence bir de kendinizi eşinizin yerine koyun, biri sizden 100 bin tl lik senet istese tepkiniz ne olurdu? Kendinizi güvenceye almak ıcın , biraz guvenım sarsıldı sunlar bunlar neyse altın vs bende kalsın dıyebilirsniz belki ama senet imzalatmak ona hıc güvenmemek gıbı olur ki hic guvenmeyecegınızı dusundugunuz bır adamla yola devam etmeniz de bana cok mantıksız geliyor. Bir de ısın su tarafı var, eşiniz sizle sizi bu maddi taleplerinizden vazgeçirmek için barışıyor gibi olduğunu hissediyorsanız da zaten ne senet isteyip ne bir sey isteyip davanıza devam etmeniz lazım.
Mehir olarak bir bilezik istemiştim. Ama konu bu değil ki. Şimdi davadan vazgeçersem bir daha boşanmalık olursak şuanki talep ettiğim hakları talep edemeyeceğim. Bu yüzden de avukat senet imzalasın madur olmaman adına bir daha boşanmalık olursanız senedi işleme koyabilirsin dedi.
Öyle yazarsanız o senetin kambiyo niteliği kalmaz. Yalnızca ilamsız takip yapabilirsiniz.Açıkçası ben burada sizin avukatınızın söylediklerini doğru ifade edebildiğinizi düşünmüyorum. O yüzden avukatınıza güveniyorsanız onun sözünü dinleyin. Ya da bir bağış sözleşmesi yapabilirsiniz eşinizle aranızda.Hepinizin mesajını teker teker okudum. Hepinize vakit ayırdığınız için çok teşekkür ederim ben zaten 2 senelik evliyim maddi manevi tazminattan alacağım en fazla 20-25 bin civarı. Onda değilim ben pek ama ziynet konusunda tereddütlerim var çünkü düğünde takılan küçük altınlara kadar bütün takımı ödemesi gerekecek oda en az 130 bin tl falan. Ben boşanma davasından vazgeçtiğimde ziynet davasından da vazgeçmiş olacağım ve tekrar boşanmak istediğimde ilerde bir gün ziynet davası açma hakkımda kalmayacakmış. Avukatım o yüzden senet imzalasın belirtelim yanında da “bu senet şu şu olaylar yaşandığında tekrar boşanma davası açıldığı taktirde geçerli olacaktır. “ diye dedi.