- 19 Şubat 2015
- 563
- 415
-
- Konu Sahibi esmermavigoz
Bence ne olursa olsun aileniz fikrini alın. ilk evliliğini onaylamamışlar sonucunu görmüşsünüz. Bakalım bu ilişkinşze ne diyecekler akıl alın. Yaşadıklarınız kötü ama Allah korusun tekrar baba evine döndüğünüzde daha beterlerini yaşamayın.
Ama işte görmüşler düzelmeyeceğine inanmışlar bence ailenizinde fikrini alın.Aslında o ilişkimi gayet onaylamışlardı.
Bizim nikah ve nişan bir arada olmuştu pasaport işlemleri için erkenden nikah yapmıştık. Nişan ve nikahta olan atışmalardan sonra bana ayrıl dediler. Bende buraya kadar geldik, her şey hazır, zamanla düzelir diyerek ayrılmayı istemedim çünkü eşimle kişisel sorunlarımIz yoktu hep ailelerin takışmasıydı. Eşimle düğün sonrası kişisel sorunlarımız da olunca, o zaman ayrıldım.
Yanlışmı hesap yaptım acaba boşanmanın hemen ardından birisi girmiş hayatınıza.
Siz hiç mi ders almadınız yaşadıklarınızdan? Acele edince sonucun ne olacağını tecrübe etmişsiniz aslında.
Evlenmeyi, bu evden ve ailenizden kurtuluş olarak görüyorsunuz. Bir kere evlenmiş ve görmüşsünüz zaten. El ile geçinmekte, öyle kolay bir şey değil. Allah iyilerle karşılaştırsın inşallahta.Okulunuzu bitirip, bir işe girmeye öncelik verseniz, daha iyi yaparsınız. Evleneceğiniz kişiyide bu zaman zarfında daha iyi gözlemlemiş olursunuz. Size gerçekten değer veriyorsa, sabredip, her şeyi olması gerektiği gibi yapacaktır. Tekrar hatalı bir tercih yapmak, sizi daha da sıkıntıya sokar. Onun için, biraz daha sabırlı olup, güvenli adımlar atarak ilerleyin. O lüzumsuz ailenizide Allah bildiği gibi yapsın.Zaten onlar doğru dürüst bir aile olabilseydi, siz böyle düşünmez, kendinizi çıkmazda hissetmezdiniz.Yapacağınız herşeyde, önceliğiniz kendi iyiliğinizi düşünmek olsun.
Inanın bunların hepsi geçecek ve siz daha iyi bir hayata sahip olacaksınız. Yeri geldiğinde annenize ben böyle olsun istememiştim, çocuklar arasında neden bu kadar ayrım yapıyorsun vs diye söylersiniz. Asıl sıkıntı size daha sonra tekrar ayrılma durumunuzda olur.
Inanın bunların hepsi geçecek ve siz daha iyi bir hayata sahip olacaksınız. Yeri geldiğinde annenize ben böyle olsun istememiştim, çocuklar arasında neden bu kadar ayrım yapıyorsun vs diye söylersiniz. Asıl sıkıntı size daha sonra tekrar ayrılma durumunuzda olur.
İnsanlar boşanırken en büyük sıkıntıyı kendisi yaşıyor sanıyor.
Ama ailelerin psikolojisini de ciddi sarsan bir durum bu.
Evlatları mutlu bir yuva kuramadı çünkü, bir de elalemin çenesi kafası var onların hayatını
zorlaştıran.
Aslında aileler için atlatmak çok daha zor.
Bu açıdan düşünürseniz onlara karşı daha anlayışlı olabilirsiniz.
Ele karışmak zordur, risktir.
Aile bile bu zor günleri yaşatırken el neler yapmaz?
Herkes evlenirken ''Gör bak nasıl yaşatcam seni çok mutlu olacaksın. '' palavrası sıkar.
Kaçı sözüne sadık kalır isterseniz anket yapalım :)
Sevgilinize değil, kendi maddi manevi gücünüze güvenerek kararlar alabilecek duruma geldiğinizde
evlenin. Bunun dışında acele etmeyin derim.
Bu kadar iyi biri sevgiliniz madem, ailenizin karşısına çıksın.
Kendisini sevdirsin, inandırsın.
Çok zor değil.
En yaralı anınızda sizin inancınızı kolay kazanmış baksanıza..