• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanıyoruz

Bence anlatmadigin seyler var.Normol anlattiklarin mantiga uymuyor çunku bosanma karari alan bir ciftin her ikisinde gözunun ici parlar mi.Demekki sevginiz sizin anlattiginiz gibi degilmiş.Hemen ayni gun baska hesaplar acmisiniz.Cinsellik te varmis mantiga uymuyor anlattiklarin.
Şoyle dersen mantigima uyar bosanicaz ama yine gorusucez herseyi yasicaz cinsellik te dahil dersen tamam .Lakin bosanmak demek ayri kalmak demektir bu kadar sevgi saygi cinseliginde puruzsuz bir evlilikte sadece iletisim yok diye ayrilan kisiye koyar yoklugu söyleyim.

Ayriyeten madem cok seviyorsunuz her sey super ama iletisim yok diyorsan medenisiz hani bir evlilik terapsne gitmeyi denemediz mi.
Tabi ki anlatmadığım çok şey var biz geçmişte çok şeyler yaşadık ettik her insan gibi tartışma da yaşadık.
Bizim her hesabımız ortaktı her şeyi ayıralım diyip bu şekilde yaptık.
Belki de koyacak yokluğu belki üzüleceğim bilmiyorum ama tek bildiğim bu evlilik bana mutluluk vermedi

Aynen öyle işte hani sabredeyim belki düzeliriz ya yarın ne olacağı belli olmaz diyemem mutsuz muyum evet bitti o zaman ama diyorum ya hala benim için hayattaki en değerli insan
ikizler burcunun ortası yoktur, uçlardadır. ya aktır ya karadır.
kendimden biliyorum. herşeyi netleştirmek ister, bekleyelim görelim yoktur.

Nerde Kaldı mücadele. Aşkla sevgiyle tutunma hayata. Tüm zorluklara rağmen ki ortada zorluk da Yok, devam etme azmi. Sahip olduklarınız için hiç mi çaba sarfetmediniz merak ediyorum. Yok yani severek aşkla evlenmişsiniz.. bir sorun yokken neyin çözümü bu boşanma kararı. Neden üzüldüm konuyu okuyunca ?? Çünkü toplumun temel direği olan evlilik bu olmamalı kanımca..Allah başka dert vermesin ne diyelim..
Biz bu evi kurmak için evlenmek için çok çaba sarfettik çok şey kaybettik emin olun tırnağımızla yaptık ama iki insan da çaba göstermeye değer bulmuyor bunu anlatıyorum

her mesajında özellikle imza bozdu diye vurgulamışsın, bence siz boşanıp beraber yaşamaya devam edersisiniz bu çok açık. tabi imza olmayınca sorumlulukta olmuyo. hiç bişey anlamadım ben size rahat batmış başka bi açıklaması yok. insan boşanmak istediği adama nasıl sarılıp uyusun :deli:
Ya evliliğin bana kattığı bir sorumluluk yok bunu niye anlatamıyorum kimseye beraber yaşama niyetimiz de yok herkes kendi yoluna sadece mesele mutlu olmayı istemek ben mutluluğu hak ettiğimi düşünüyorum mutsuz olmak istemiyorum

Ya bence burada dikkat cekici nokta; biriniz 23 diğeriniz 24 yasinda insanlarsiniz. Evlenmeden once zevkleriniz, hayata bakis açınız birdi de 'imza'yi atınca mi her sey tukeniverdi? Belli ki yasinizin küçüklüğü ve yasadiginiz kavak yelleriyle uyumsuz oldugunuz halde evlenelim demissiniz ve simdi de mutsuzsunuz. Bu durumu 'evlilik bana gore degilmis' e yüklemek hala verdiginiz kararlarinizin ici dolu olmadigini gösteriyor.
Bence de herkes evlilik insani degil; ama bu cümlenin icini dolduran sey, bir omur tek eşli olmanim zorlugu, ozgur olmama durumu, sorumluluklar, aileleri idare edememe gibi seylerdir. Sizde bunlarin hicbiri yok, 'imza bizi bozdu' diyorsunuz. Bu durumun imzayla, evlilikle ne ilgisi var? Birbirinizden sıkılmışsınız işte. Gönlünüz gecmis. Sevgi var dediginiz, kanka sevgisi gibi olsa gerek. Cunku bence sevismeyi canlandirmayan sevgi, sevgi degildir.
Yasadiginiz durumu normal buluyorum bu arada.insanlarin gönlü gecer, sevgisi biter bu olagan. Sadece siz evliligin hicbir sıkıntısını yasamazken ve daha once de beraber yasayip bunu deneyimlemisken evlilik bizi bozdu yea diye konuşmanız sucu yanlis yere yuklediginiz izlenimi veriyor.
Bu yazı belki de çok doğru olabilir benim maddi manevi ailevi hiçbir sorunum yok evliliğimde şu an bile aklımın ucundan başka biri kelimesi bile geçmiyor benim tek derdim mutlu olmak ama s artık mutlu değilim bu evde. Beni mutlu eden şeyler bir erkek aşk meşk değil çok daha farklı isteklerim var hayattan çoğu şeyi yanlış ifade etmiş olabilirimnihayetinde bir ayrılık söz konusu yanlış anlatmış olabilirim bazı şeyleri yanlış anlamışda olabilirim

6 aylık evliliğin sonu boşanma...
Kavga ,gürültü yok sadece oturup konuştuk ve evet biz evliliği kaldıramıyoruz dedik ve bitti güle eğlene konuştuk karar verdik hatta bu konu bittikten sonra oturduk sohbet ettik eskiden ne kadar güzel olduğundan bahsettik evlilik öldürdü aşkımızı oysa sevgiliyken her şey çok güzeldi üstelik bu adamla aynı evde aylarca yaşadım ben ikimizin aile tarafından bir problemi yok maddi problemler yok şükür geçimimiz iyi ama hani bazen karşındaki insanla konuşacak iki çift lafın olmaz ya öyleydik işte.

İkimizde konuşurken bunu hak etmediğimizi fark ettik.
Dostça konuştuk her şeyi ortak borçları paylaştık kendimize yeni sosyal medya hesapları açtık birbirimizi ekledik çok garip bir gece.

Sadece rahatlamış sırtından yük inmiş hissediyorum ve içimi dökmek istedim dünyaya yeniden gelsem yine eşimle tanışmak aşk yaşamak isterim ama evlilik asla....
Tebrik ediyorum çok medenice olmuş anlayışınıza hayran kaldım beş yıllık evliyim evlendiğimden beri kavga gürültü Patirti walla biz böyle olmayı hiç beceremedik ve boşanmayı da beceremedik walla canim gönülden tebrik ediyorum sizleri...

Tutkunuz bitti bence sebep bu ama yine de bu sitede gordugum en medeni ciftsiniz. Ben bir de burclari merak ettim ikiniz de hava grubusunuz gibi geldi

Tavrinizi cok olgun buldum ben sahsen.
Bir soylediginiz laf cok hosuma gitti o mutlu olsun diye kendimden vazgecemem cok dogru soyluyorsunuz.
Bence aranizda ki tutku da bitmis hersey sizin icin iyi olur umarim.
Benim esimle de aramiz da evlenmeden once cok iyiydik sorumluluklar yuklenince ve ise aile karisinca mutsuz olduk yiprandik cirkeflestik.
İşte ben bunu burdaki çoğu kadına anlatamıyorum kocan aldatmıyorsa ciddi sorun yoksa boşanmak suç gibi mutlu değilse bir insan sevgi şu bu hiçbir yaraya merhem olmuyor

Sadece sevgi her şeyi çözmüyor
Inanin bu forumda benim kadar herkese bosan diyen yoktur.
Ilk kez nasil olur yaa dedim
Hakkinizda hayirlisi olsun

Aynisini dusundum. Yani acaba sadece bosaniyorlar ama ayrilmiyorlar yine sevgili olmak mi istiyorlar?

Sevgim yok diyin hemen bosan derim ama severken ne bileyim... cok degisik.

Sırf benden kötü durumda da olanlar var diye mutsuz bir evlilige devam edemem gerçekten kötü şeyler yaşayan insanlara üzülüyorum ama ben bunu hak etmiyorum
Hakkınızda hayırlısı olsun ama lütfen pişman olma ihtimalini göz ardı etmeyin. yarın başka bir ilişkiye kalkıştığınızda eşinizdeki olumlu yönlerin tümünü bir arada bulabilme olasılığınız, bu erkek kalabalığı içinde o kadar düşük ki.. Ayrıca eşiniz çok genç ve illaki hayatına biri girecek. Bu olduğunda yaşayacağınız vicdan azabının altından kalkmak çok çok zor olabilir

Şimdi bu bahsettiğiniz ''paylaşım'' kısmı verdiğiniz örnekler anlamında bana evlilikle bağlantılı gelmedi. Şöyle ki ;
birlikte sohbet etmiyor oluşunuzun evlilikle alakası olduğunu düşünmüyorum, siz birbirinizden sıkılmış durumdasınız yani imza olmadan aynı evi paylaşmaya devam etseydiniz aynı sonu yaşamanızı muhtemel görüyorum. Eğer yanlış düşünüyorsam başka bir örnek vermenizi rica edeceğim çünkü ''paylaşacak hiçbir şeyimiz yoktu, sohbet edemiyorduk, birimiz öbürü mutlu olsun diye aslında istemediği şeyleri yapıyordu'' demek aslında o kişiyle uyumlu olmadığını gösterir veya uyumlu başlasa da artık o kişiyle uyumlu kalamadığı ve ondan sıkıldığı anlamına gelir. Bu durumda iki varyasyon var, 1) Siz yeteri kadar birbirinizi tanımadan, oldukça çabuk evlilik kararı almışsınız(yoğun duygular yaşadıysanız onun acelesi ile olabilir),
2)Siz bırakın evliliği, uzun ilişki insanı değilsiniz hatta belki ilişki insanı değilsiniz. Çünkü aslında ilişki içerisinde hepimiz aslında çok istekli olmasak dahi karşımızda ki insan mutlu olacak diye fedakarlıkta bulunup bazı şeyleri yapıyoruz. Evlilik ve ilişki böyle birşey.
Son olarak tüm bunların hepsine etken yaşınızın olduğunu düşünüyorum, evlilik için oldukça küçük bir yaşta evlenmişsiniz belki 3-4 sene sonra evlenseniz farklı sonuçlar olabilirdi çünkü seneler insana farklı huylar katar ve kendini keşfetmesinde yardımcı olur. Umarım sonunda mutlu olursunuz
Yazdıklarınızdan hepsi doğru olabilir evet evliliğin bir suçu yok biz paylaşımı bitirdik komple bitti seviyoruz kırmaya bile korkuyoruz ama bu bize artık mutluluk vermiyor evet evlilik kararımızı neredeyse iki ayda aldık çok sevdik çok aşık olduk 8 ay birlikte kaldık her şey süperdi. Birden bıçak gibi kesildi oda mutsuz ben onun gözünden anlıyorum mutsuz olduğunu bende mutsuzum ve kimse mutsuz olmayı hak etmez

Back