• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanıyoruz

Bence de bir şey anlatmayın. Çünkü kusura bakmayin da anlattiklariniz doğrultusunda konusuyoruz burada
"Saçmalıktan " başka bir şey değil boşanma sebebiniz. Ortada elle tutulue hiç ama hiç bir mevzu durum yok. Evlilik denilen kurum ne kadar basite indirgeniyor. Sizlerin ellerinde yerlerde resmen ://// sevgiliyken ,nikahsiz bir evde yaşarken her sey güllük gulistanlikti bir an da ne oldu da "Koyun" oldunuz ? Bunun cevabini merak ediyorum sadece. Cevap vermeyebilirsiniz. Ben sadece fikrimi yazdim o kadar. Yolunuz açık olsun hanımefendi ne diyelim ki
........ gecekten anlamakta güçlük çekiyorum. Konuyu defalarca okudum da kmbakmayin.
Size göre saçmalık ama bana göre değil demek ki neyini anlamıyorsunuz bunun boşanmak için illa adam beni aldatsın dövsün mu? Bu mu boşanma sebepleri sizin için nedir diyorum ki ben bu ilişkide paylaşım görmüyorum evet önceden güllük gülistanlık tı tam evet benim istediğim bu diyordum birbirimizle fikir alışverişi yapan birbirimizin yaptığı her şeyden zevk alan insanlardık artık olmuyor mutlu değilim diyorum sizce mutsuz olmak boşanma sebebi olamaz mı? İnsan mutsuz ama nolcak canım adam iyi kadın iyi o zaman boşanmasınlar bu mudur? Benim mutluluğum önemli onun mutluluğu önemli mutsuz bir hayata devam etmek istemiyoruz

Paylaşım yok...
Karşılıklı paylaşım bitti
Birbirini seven insanların paylaşımı hiç bitmez. Sevgi varsa en önemli paylaşım sevgidir zaten bu da güzel şeyleri kendiliğinden getirir.
Sizde sevgi mevgi yok. İnsan sevdiğinden ayrılıp nasıl başkalarına emanet etmeye kalkışabilir ki. Bitmiş güzelim aşkınız sevginiz kalmamış. Birbirinizi kandırmayın hiç. Bence de ayrılın.

Tavrinizi cok olgun buldum ben sahsen.
Bir soylediginiz laf cok hosuma gitti o mutlu olsun diye kendimden vazgecemem cok dogru soyluyorsunuz.
Bence aranizda ki tutku da bitmis hersey sizin icin iyi olur umarim.
Benim esimle de aramiz da evlenmeden once cok iyiydik sorumluluklar yuklenince ve ise aile karisinca mutsuz olduk yiprandik cirkeflestik.

siz paylasim derken neyi kastediyorsunuz ? mesela ne gibi paylasimlar olsaydi evliliginiz devam edebilirdi ? hic bir sorun yok tek su paylasim konusu yuzunden boyle bir kocayi bosamak istiyorsunuz ?
Mesela oturup ortak şeyler konuşabilsek beraber bir şeyler yapmaktan zevk alabilsek eskisi gibi birbirimize bakarken kalbimiz küt küt atsa devam ederdi. Eskisi gibi eve gelmek için can atsak burası bizim evimiz desek devam ederdi biz bekarken yaşadığımız evi daha çok sahiplenmiştik

Vay be anama desem ki esimi çok seviyorum ama paylasim yok sıkıldım boşanicam beni ne yapardi bilemiyorum :))) 6 ay çok kisa bir süre ama lütfen iyi dusunun evlilik bekar hayatindaki gibi bir rahatlik degil ki sorumluluk aliyorsun alismak zaten zaman aliyor gerekirse terapi alin, bi baskasiyla evlenseniz bundan daha iyisi olmayack ama siz bekar bekar ayni evde hayat surerim bir imza ne degistirir diyorsaniz o ayri hakknizda hayirlisi olsun
Ben söyledim mutlu olacağım şeyi yapmamı söyledi. Biz evli değilkende sorumluluklar vardı şimdi fazla değil yani

Yorumlara baktım da, sevgi var,saygı var cinsel anlamda çekim gücü mükemmel,birbirinizi kırmaktan korkuyorsunuz... e bütün herşey mükemmel. Tek sorun size evlilik sorumlulukları fazla gelmiştir. Bazı insanlar evlilik için yaratılmadı evliliğe tövbe ediyorsunuz ikiniz de ve üstelik kavga gürültü de olmamış. Bir dediğinizi iki etmemişsiniz.
Herşey bu kadar iyiyken ayrılabilmek cesaret ister. Hakkınızda hayırlısı olsun madem ama üzücü bir durum. Daha sonra pişman olursunuz gibime geliyor..
İnşallah olmaz

Evlilik cocuk oyuncağı değil. "Seviyorum, saygı duyuyorum ama boşanıyorum." sonra hooop bosaniyorum. Bosanacaginizi şimdilik dusunmuyorum ama cok da uzun surmez zaten böyle cocuk oyuncağına cevirirseniz evliliği. Sonradan pişman olmayinda biz bu şekilde evliliğimizi niye yiprattik diye. Sonra bir bakmışsınız gerçek oluvermis.
Boşanma kararımız net laf olsun diye konuşmadık biz bunları

Farkında mısınız, insanlar hakaret duyuyor, şiddet görüyor, ihanete uğruyor, yine de yuvamı kurtarabilir miyim diye bir acaba peşine düşüyor. Sizde olduğunu söylediğiniz sevgi, saygı, ten uyumu gibi şeylerin yalnızca birine razı olup şükredecek nice kadın var.. Ben söz konusu durumu çok garip buldum. Nikah bir oyuncak değil. Bu kararınızın 'imza beni boğdu' diye bir açıklaması olamaz,olmamalı..
Sırf benden kötü durumda da olanlar var diye mutsuz bir evlilige devam edemem gerçekten kötü şeyler yaşayan insanlara üzülüyorum ama ben bunu hak etmiyorum

Inanin bu forumda benim kadar herkese bosan diyen yoktur.
Ilk kez nasil olur yaa dedim
Hakkinizda hayirlisi olsun

madem hala birbirinizi çokça seviyorsunuz, boşandıktan sonra ne olacak?

aynı evde sevgili olarak yaşamaya devam mı edeceksiniz yoksa ayrılacak mısınız tamamen?

Aynisini dusundum. Yani acaba sadece bosaniyorlar ama ayrilmiyorlar yine sevgili olmak mi istiyorlar?

Sevgim yok diyin hemen bosan derim ama severken ne bileyim... cok degisik.

Ne tuhaf yorumlar var.Evliliğin bitmesi için illa büyük büyük sorunlar gerekmiyor.İki medeni insan gibi ayrılmak çok sık görülmediğinden bünyelere ağır geldi sanırım.Hakkınızda hayırlısı olsun.Umarım iki tarafta çok mutlu olur yeni hayatında.
Bunu anlatamıyorum işte kimseye hele çirkin imalar yapanlar var gerçekten şok oldum

Şuan yük inmiş gibi hissediyor bence ama aradan biraz zaman geçtiğinde koyar o anlık öyle hissetmiştir gibi bı his var içimde aynı eve kafanı sokacaksin güle eğlene bosanalim diyeceksin eeee madem sadece sevgiliklten hoslaniyorsunuz sadece imzaları iptal edip devam etseydiniz
Devam edecek bir durum yok mutsuzuz

Çünkü paylaşım yok artık

Sohbet yok işte sohbet nadir var paylaştığımız ortak şeyler yok mesela o bir filmi sever ben o üzülmesin diye izlerim ben severim o ben üzülmeyeyim diye ister gibi yani sürekli birbirimizi mutlu edelim derken mutsuz oluyoruz ortak nokta paylaşım yok kalmadı
Şimdi bu bahsettiğiniz ''paylaşım'' kısmı verdiğiniz örnekler anlamında bana evlilikle bağlantılı gelmedi. Şöyle ki ;
birlikte sohbet etmiyor oluşunuzun evlilikle alakası olduğunu düşünmüyorum, siz birbirinizden sıkılmış durumdasınız yani imza olmadan aynı evi paylaşmaya devam etseydiniz aynı sonu yaşamanızı muhtemel görüyorum. Eğer yanlış düşünüyorsam başka bir örnek vermenizi rica edeceğim çünkü ''paylaşacak hiçbir şeyimiz yoktu, sohbet edemiyorduk, birimiz öbürü mutlu olsun diye aslında istemediği şeyleri yapıyordu'' demek aslında o kişiyle uyumlu olmadığını gösterir veya uyumlu başlasa da artık o kişiyle uyumlu kalamadığı ve ondan sıkıldığı anlamına gelir. Bu durumda iki varyasyon var, 1) Siz yeteri kadar birbirinizi tanımadan, oldukça çabuk evlilik kararı almışsınız(yoğun duygular yaşadıysanız onun acelesi ile olabilir),
2)Siz bırakın evliliği, uzun ilişki insanı değilsiniz hatta belki ilişki insanı değilsiniz. Çünkü aslında ilişki içerisinde hepimiz aslında çok istekli olmasak dahi karşımızda ki insan mutlu olacak diye fedakarlıkta bulunup bazı şeyleri yapıyoruz. Evlilik ve ilişki böyle birşey.
Son olarak tüm bunların hepsine etken yaşınızın olduğunu düşünüyorum, evlilik için oldukça küçük bir yaşta evlenmişsiniz belki 3-4 sene sonra evlenseniz farklı sonuçlar olabilirdi çünkü seneler insana farklı huylar katar ve kendini keşfetmesinde yardımcı olur. Umarım sonunda mutlu olursunuz

Ortak bir işe girmişte anlaşmayı feshetmişsiniz olmuş biraz.

Evlilik de biraz böyle bir şey değil mi zaten? İmza atarak bir şeylere, ortak bir hayat kurabilmeye söz veriyorsun. :)

Ben yaptığınızı anormal bulmadım, bazen insanlar çift terapisine sırf "Nasıl birbirimizi incitmeden ayrılabiliriz?" sorusunun cevabını bulmaya geliyorlar. İlişkinin öldüğünü fark edip yürütemediğinize karar vermişsiniz demek ki, belki de evlilik çeşitli sebeplerden ötürü ikiniz için de doğru olan şey değildi o an. Bundan sonrası ikiniz için de hayırlısı olsun dilerim. Evlilikten korkuyorum diyenler olmuş bence bundan değil "Severek evlendik ama beni dövdü sövdü tekme tokat kapıdan kovdu" yazanlardan korkmalısınız. Keşke böyle ayrılabilse herkes.

Bunu anlatamıyorum işte kimseye hele çirkin imalar yapanlar var gerçekten şok oldum
Seni ve evliliğini senden iyi kimse bilemez.Keza duygularını ve beklentilerini de.Aldırma.Hayat senin karar senin.Ola ki pişman oldun.O da senin aldığın bir risk.Senden başkasını ilgilendirmez.

Biz insanlar başkalarının hayatını eleştirmeyi çok severiz. Açıkcası benimde mantığıma yatmadı ayrılık sebepleri bunu da yaşınıza veriyorum. Hadi bayanlar biraz daha erken olgunlaşır ama günümüz şartlarında 23yaşındaki bir erkeğin evi geçindirmesi nedense uzak görünüyor. Evlilik bilinci için çocuk denecek bir yaş olduğunu düşünüyorum. Ama tabiki de ne olırsa olsun hayat sizin hayatınız. Yanlışta olsa doğru da olsa ne buradaki arkadaşları nede başkalarını bağlamaz. Acı çekecek olan da sizsiniz mutlu olacakta. Hakkınızda hayırlısını diliyorum

Back