• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanıyoruz

Ben su an cok şaşırdım. Ben de esimle evlenmeden önce ayni evde yasamis bir insanim ama hep evlendikten sonra sevgimin arttigini evliligin sevgimizi yucelttigini dusunmustum.b

Bence sizin iliskiniz evlenmeden cok önce bitmis. Sirf adini koymus olmak icin evlenmissiniz. Onca senenin hatrina...

Evlilik ikizler burçlarına göre biraz erken yaşlarda olmuş gibi sanki bence :)
Biraz şaşkınlıkla okudum ama üstünüzden yük kalkıyorsa doğru karardır büyük oranda.
Hayırlısı olsun hakkınızda.

Valla esim ikizler ben kova burcuyum evlenelim evlenelim diye dolasan hep esim oldu. ben ne acelemiz var nasıl olsa ayni evde yaşıyoruz modundaydim.

İkizler burclari evlilik kararini daha kolay alıyor bence. Belki de hic yasli bekar ikizler tanimadigim icindir bilemiyorum.

Sohbet yok işte sohbet nadir var paylaştığımız ortak şeyler yok mesela o bir filmi sever ben o üzülmesin diye izlerim ben severim o ben üzülmeyeyim diye ister gibi yani sürekli birbirimizi mutlu edelim derken mutsuz oluyoruz ortak nokta paylaşım yok kalmadı

Belki de hayata bakış açınız farklı.
Ki bu da zaten evliliğin bitmesinde çok önemli bir etken.

Ama öyle bir yazmışsınız ki her şey tastamam, konuşacak konu yok diye mutsuz olduk boşanıyoruz.

Altında başka ve derin şeyler var muhakkak. Bunları açığa çıkarıp gözden geçirmenizi tavsiye ederim boşanmaya adım atmadan.

P.s. Bir de bir reklam vardı, aklıma o geldi birden konuyu görünce.

Hayatınızın monotonluğunun faturasını ilişkinize kesiyor olmayasınız? Uzun süreli ilişkilerde bazen sevginin, tutkunun durulduğu zamanlar olur. Aynı evin içinde 24 saati birlikte geçiren bir çiftin konuşacak birşey tabii ki olmaz, artık aynı insan gibi oluyorsunuz. Ortak zevkleriniz varsa onlarla uğraşabilir, tatile ya da imkanlarınız ölçüsünde uzak bir yeri gezmeye gidebilirsiniz. Buna ragmen eşimle yaptığım hicbir sey beni tatmin etmiyor, birlikte vakit geçirmekten mutlu olmuyorum, imkanları tükettim diyorsanız onu birşey diyemem. Ama bu sadece monotonluk yüzünden ya da bireyselleşme ihtiyacınız yüzündense boşanmayı biraz daha düşünün bence.

Sohbet yok işte sohbet nadir var paylaştığımız ortak şeyler yok mesela o bir filmi sever ben o üzülmesin diye izlerim ben severim o ben üzülmeyeyim diye ister gibi yani sürekli birbirimizi mutlu edelim derken mutsuz oluyoruz ortak nokta paylaşım yok kalmadı

İşte burda saçmalamışsınız. Birbirinize özel alan, zaman bırakmamışsınız. Evlilik her şeyi beraber yapmak demek değil ki. Herkes ayrı ayrı filmini izlesin. Ne var bunda? Kendiniz buna zorlamışsınız , özgür bırakmamışsınız ve boğulmuşsunuz.

Ben de aranızda aşk , tutku olduğunu sanmıyorum.

Valla esim ikizler ben kova burcuyum evlenelim evlenelim diye dolasan hep esim oldu. ben ne acelemiz var nasıl olsa ayni evde yaşıyoruz modundaydim.

İkizler burclari evlilik kararini daha kolay alıyor bence. Belki de hic yasli bekar ikizler tanimadigim icindir bilemiyorum.

Genelde flörtöz ve kararsız olurlar, çabuk sıkılırlar ama sevince de kararlı olurlar diye duydum :)
Sosyal, dışa dönük, yeni ilişkilere açık, insancıl olduklarından ve kendilerini fazla kapatmadıkları için kendilerine uygun ve sevdikleri insanı bulunca çok geçe kalmıyorlardır. Tabi herkes aynı olacak diye bir şey yok. Bir de fazla sıkıntıya gelemiyorlar genelde özgür alan ihtiyacı hissediyorlar, olmazsa da o zaman gitmek istiyorlar diye biliyorum(bildiğim kadarıyla kova burçları da öyledir). Yanlış hatırladığım noktalar da olabilir :)

Şimdi mesele şu ki şu şu şu diye bir neden yok eve geldim yemek yedik masaya oturduk bir anda konu geldi yani karşılıklı konuştuk ve mutlu olmadığımıza karar verdik. Yatağı ayırmadık aynı yataktayız.
Eşimle aramızda hiçbir problem yok sadece evlilik bize hiçbir şey katmadı anlamını biz hissedemedik biz aynı evde yaşarken daha mutluyduk bu konuşmadan sonra gözlerimizin içi güldü resmen konuşmayı yaptık ve normal yaşamaya devam ettik
Evliligin öyle sandığınız gibi bir anlamı yok ki. Birlikte yaşayıp mutlu olmak. Sadece bunu belgeli hale getirilmiş hali. Siz ayrılmayı düşünmüyorsunuz sanırım sadece o belgeyi ortadan kaldırıp eskisi gibi olalım diyorsunuz. Sarılıp unuttuğunuza göre. Özlemeyecekmisiniz sarılıp uyutmalarınızı ayıp olacak ama Özlemeyecekmisiniz onunla sevişmeyi Seviyorum da diyorsunuz. Ama bu sevmek tamamenarkadaşça bir sevmek diyorsanız anlarım çok haklısınız derim. Ama bir erkegi sevmek anlamında ise yanılıyorsunuz derim. Diyorsunuz ya hayatımızda birşey değişmedi. Değişmiş ki bu haldesiniz. Evet evlilik koyun gibi yaşayıp ama seviyoruz demek degildir.sizin o beraber yaşarken ki haliniz dir evlilik. Siz evliligi gözünüzde büyütmüşsünüz.

Bravo gerçekten ne anlatayım ki size? Evlilik sızce ne bilmiyorum ama bence koyun gibi yaşamak ama seviyoruz diyip bir adım öteye gidememek değil .
Bence de bir şey anlatmayın. Çünkü kusura bakmayin da anlattiklariniz doğrultusunda konusuyoruz burada
"Saçmalıktan " başka bir şey değil boşanma sebebiniz. Ortada elle tutulue hiç ama hiç bir mevzu durum yok. Evlilik denilen kurum ne kadar basite indirgeniyor. Sizlerin ellerinde yerlerde resmen ://// sevgiliyken ,nikahsiz bir evde yaşarken her sey güllük gulistanlikti bir an da ne oldu da "Koyun" oldunuz ? Bunun cevabini merak ediyorum sadece. Cevap vermeyebilirsiniz. Ben sadece fikrimi yazdim o kadar. Yolunuz açık olsun hanımefendi ne diyelim ki
........ gecekten anlamakta güçlük çekiyorum. Konuyu defalarca okudum da kmbakmayin.

Ayrica evlilikten ötesi, Sevdiğinle adamla EŞinle beraber bir ömür yaşlanmaktir. Yani nikah kiyildiginda o imzayi atarken , uzaya cikacaktiniz da olmadimi koyun gibi yaşıyormussunuz simdi. Ne bekliyordunuz ki ne olmadi ? Sevgiliyken 0 sıkıntı. Hoop imza attiniz koyun gibi yasadiniz :/ bu ne perhiz bu ne lahana turşusu.
Neyse ben sizin konunuza faha fazla yorum yapmicam hanımefendi. Belki biraz sert konuştum kbakmayin. Ama gerçekten anlayamadigim için bu durumu. Hayatimda böyle bir sey görmedim. Ya Rabbimm Boşanmak, evlenmek bu kdar basit mi yaaa gerçekten diye diye okudum konunuzu. Her neys....

siz paylasim derken neyi kastediyorsunuz ? mesela ne gibi paylasimlar olsaydi evliliginiz devam edebilirdi ? hic bir sorun yok tek su paylasim konusu yuzunden boyle bir kocayi bosamak istiyorsunuz ?

Teşekkür ederim hayır yok çocuğum işte anlatmak istediğim biraz bu ortak noktalar tükeniyor bir paylaşım kalmıyor sevgi var her şey var saygı var birbirimizi kırmaktan çok korkan insanlarız ama sırf iyi biri sevgi var diye de olmuyor işte
Size atraksiyon lazım. Çoğu kişinin arayıp ta bulamadığı bir evliliğe sahipsiniz. İnşallah pişman olmazsın. Bazı şeyler onarılabilir. Renk katmaya cabalasaniz daha güzel olurmuş. 6ay çok kısa bir süre.

Vay be anama desem ki esimi çok seviyorum ama paylasim yok sıkıldım boşanicam beni ne yapardi bilemiyorum :))) 6 ay çok kisa bir süre ama lütfen iyi dusunun evlilik bekar hayatindaki gibi bir rahatlik degil ki sorumluluk aliyorsun alismak zaten zaman aliyor gerekirse terapi alin, bi baskasiyla evlenseniz bundan daha iyisi olmayack ama siz bekar bekar ayni evde hayat surerim bir imza ne degistirir diyorsaniz o ayri hakknizda hayirlisi olsun

Yorumlara baktım da, sevgi var,saygı var cinsel anlamda çekim gücü mükemmel,birbirinizi kırmaktan korkuyorsunuz... e bütün herşey mükemmel. Tek sorun size evlilik sorumlulukları fazla gelmiştir. Bazı insanlar evlilik için yaratılmadı evliliğe tövbe ediyorsunuz ikiniz de ve üstelik kavga gürültü de olmamış. Bir dediğinizi iki etmemişsiniz.
Herşey bu kadar iyiyken ayrılabilmek cesaret ister. Hakkınızda hayırlısı olsun madem ama üzücü bir durum. Daha sonra pişman olursunuz gibime geliyor..

Evlilik cocuk oyuncağı değil. "Seviyorum, saygı duyuyorum ama boşanıyorum." sonra hooop bosaniyorum. Bosanacaginizi şimdilik dusunmuyorum ama cok da uzun surmez zaten böyle cocuk oyuncağına cevirirseniz evliliği. Sonradan pişman olmayinda biz bu şekilde evliliğimizi niye yiprattik diye. Sonra bir bakmışsınız gerçek oluvermis.

6 aylık evliliğin sonu boşanma...
Kavga ,gürültü yok sadece oturup konuştuk ve evet biz evliliği kaldıramıyoruz dedik ve bitti güle eğlene konuştuk karar verdik hatta bu konu bittikten sonra oturduk sohbet ettik eskiden ne kadar güzel olduğundan bahsettik evlilik öldürdü aşkımızı oysa sevgiliyken her şey çok güzeldi üstelik bu adamla aynı evde aylarca yaşadım ben ikimizin aile tarafından bir problemi yok maddi problemler yok şükür geçimimiz iyi ama hani bazen karşındaki insanla konuşacak iki çift lafın olmaz ya öyleydik işte.

İkimizde konuşurken bunu hak etmediğimizi fark ettik.
Dostça konuştuk her şeyi ortak borçları paylaştık kendimize yeni sosyal medya hesapları açtık birbirimizi ekledik çok garip bir gece.

Sadece rahatlamış sırtından yük inmiş hissediyorum ve içimi dökmek istedim dünyaya yeniden gelsem yine eşimle tanışmak aşk yaşamak isterim ama evlilik asla....
Farkında mısınız, insanlar hakaret duyuyor, şiddet görüyor, ihanete uğruyor, yine de yuvamı kurtarabilir miyim diye bir acaba peşine düşüyor. Sizde olduğunu söylediğiniz sevgi, saygı, ten uyumu gibi şeylerin yalnızca birine razı olup şükredecek nice kadın var.. Ben söz konusu durumu çok garip buldum. Nikah bir oyuncak değil. Bu kararınızın 'imza beni boğdu' diye bir açıklaması olamaz,olmamalı..

Sevgimiz var eşimi az önce sarılarak uyuttum güler oynar bir haldeyiz sevgisizlik değil mesele mesele farklı bir şey paylaşım bitti oturduk konuştuk ikimizde aynı şeyi en baştan beri hissetmişiz bu evlilik işinin olmayacağını ama birbirimizi üzmemek adına seviyoruz diye devam etmişiz olsun diye uğraşmışız ama olmadı işte ikimizde bunu hak etmediğimizi düşündük

Sacma sapan is yapiyorsunuz onu soyleyim.
Tamam bosanin ama disarda sizin ikinizi de daha iyileri beklemiyor, evliligi gectim beraberlik olarak da..
Ikinizinde kafasinda kavak yelleri.
Evlilik caba ister, konuscak bisey yoksa konu yaratilir, aktivite yoksa kizma birader oyaninr en kolayindan.
Sarilip ayrilacak es neden uyutulur?
Caniniz adrenalin cekmis bosanma konusmasi yapmissiniz.
8 senelik evliyim buarada.
Bazen hicbisey konusmadan saatlerce oturur kendi isimizle ilgileniriz, sonra birbirimize gulumser ayni anda hadi yemek yapalim deriz.
Iki insan sessizce yanyana kalabiliyorsa her durumda beraber olur.
Sevgi varken bosaniyirsaniz evliligin manasini idrak edememissiniz ikinizde zaten.
Cok uzucu bu kadar kolay yuva dagitmak

Back