Boşanıyoruz

kimsede bir hınç yok, herkes bir evliliğin bitmesine (bu insanları tanımasalar bile) üzülerek yazıyor.

Son gelişmeler şu an otogardayım beni otogara bıraktı dün gece de telefonuna swarm bildirimleri gelip durdu extra bir gelişme yok

Alakası bile yok, insanlar şaşkın çünkü konudaki ilk mesaj garip bir intiba bırakıyor.

- Aşığız, seviyoruz, cinsellik var, hiçbir problem yok, konuşacak konu yok ve mutsuzuz.

Aradaki mesajlarda aslında ortak zevklerinin olmadığı, aşkın değil sevginin olduğunu vs yazıp normal konu haline getirdi konu sahibi ama okuyan ilk mesaja göre yorum yapıyor.

Issız adam ve ıssız kadın misali gibi görünüyor uzaktan yani.

Bazı yorumları okuyunca gerçekten hayretler içerisinde kalıyorum. Burası anonim bir platform olduğu için mi böyle tepkiler veriliyor bilmiyorum ama biraz da empati kurup cevap verilse keşke.

Her insanın hayatında aynı öncelikler yoktur ve her insan farklı şeyler için şükreder. Kimisi vardır kocam bana dayak atmasın yeter der. Kimisi yeter ki kocam akşamları içki içmesin kumar oynamasın der. Kimisi kocam yeter ki okumuş olsun der. Bazıları beni çok sevsin saygı duysun aldatmasın der. Bu liste böyle uzayip gider.

Bu örnekte sevgi varmış saygı varmış belkide iki çok iyi arkadaşlar, ama her ikisinede huzurlu ve mutlu olmak için bu yetmıyorsa neden eleştiriyorsunuz? Sadece kadın tarafı öyle düşünmüyor ki erkekte mutlu değilmiş şu anda, demek ki ikiside evliliğe olan beklentileri farklıymış. Bukadar saldırıyı doğru bulmuyorum sırf bir çok kişi bu şartlar ile mutlu olurdu diye mutsuz bir hayata devam mı etsinler?

Benim tek düşüncem şu ki, evlilikten önce her şey farklıyken ama şartlar aynı iken, acaba me değişmiş olabilir? Yine birlikte yaşıyordunuz tek fark resmî olması? Acaba bir şeyin değişmesini mi beklediniz ama olmayınca kendinizi geri çektiniz? Siz daha öncede birlikte yaşadığınız için evlilikle bu değişmedi, zaten karı koca gibiydiniz. Belkide "bu mu yani evlilik?" Düşüncesi oluştu her iki tarafta da.
Bence hemen boşanmaya başvurmayın, bir süre ayrı kalın vs., belki bir şeylerin farkına varabilirsiniz. 6 ay çok kısa bir zaman boşanmak için eğer ki büyük bir sebep yoksa ki bu sizde Yok. Bukadar çabuk vazgeçilmesin bence biraz çaba be emek gerekir yürümesi için. Onsuz devam etmek istediğinden ve bundan gerçekten pişman olmayacağından emin olursan o zaman yap.
Sırf evlendiniz diye onun huyunun değiştiğini pek sanmıyorum çünkü.

Benimde anlam veremediğim bu daha önce dünyanın en renkli en neşeli adamı bir nikahtan sonra nasıl sessiz içine kapanık pasif biri oldu buna anlam vermeye çalışıyorum ve evet insanlar bence de bu cesareti buranın sosyal bir platform olmasından alıyor yoksa zaten bu tarz cümleleri kendine yakıştırIP aynıı tepkiyi bana dışarıda verebilen biri olsa karşıma geçip çapkınlık mi yapamıyorsun he dese ben ki dünyanın en sakin insanıyım ama olduğum yerde elime alırım (kavga dövüş kesinlikle iğrenç doğruluğunu savunmuyorum) bir güzel çünkü bazı insanlar her şeyi hak ediyor inanıyorum

Peki bunu kendisi nasıl savunuyor bu değişimi ne diyor buna? Oda belki senşn değiştiğini düşünüyordur etkiye tepki? Ya da acele ettiğinizi mi düşünüyor ömür boyu bir insana bağlı olmanın düşüncesi korkutmuş olabilir mi?

Bunu ona söylediğimde değişmediğini iddaa ediyor ben çok üzgün olursam kabul ediyor ama çevredeki herkes onun bu değişiminin farkında kendisi kabul etmiyor en son o konuştuğumuz gece evet eskisi gibi değiliz farkındayim dedi ben söyledim evet haklısın dedi mutsuz olduğunu oda söyledi

Tam olarak evliliğin tanımını yapmışsınız sadece sizinki biraz erken başlamış. Bünyeler alışkın olmayınca bu tarz ayrılıklara tuhaf gelebiliyor. Umarım çok mutlu olursunuz.

O zaman senin böyle olmanı anladım ondeğilti diyorsun oda değiştiğini bazen kabul ettiğine göre onu etkileyen bir şey var. Bunı öğrenmek lazım hiç mi yakın arkadaşı vs Yok açık açık içimi dökebileceği?
O değişti bu evlilik yürümüyor diye düşünme bariz belli ki bir sebep var bu adama değer veriyorsan evlilik bitmesin diyorsam bence bunu öğrenmeye çalış

en doğru kararı tabiki sizler verirsiniz ama acele bi evlilik kararı ve acele bi ayrılık kararı gibi geldi bana.yani 1 şans daha verilemeyecek kadar değersiz değildir eminim ki evliliğiniz.bunu eşinizle düşünmediniz mi hiç?bir de aileleriniz ne dedi bu duruma?

öncelikle anlaşmalı boşanamazsınız 1 sene dolmadığı için, çekişmeli olması gerekecek o da uzun bi,r süreç her ne kadar iki taraf da boşanmak istiyor olsa da
en güzeli davayı birinizin açması ve diğer tarafın davayı kabul etmesi
böyle çok daha kısa sürede sonuçlanır

ben sizi anladım, insan hayatı çok değerli, nasıl mutlu olacaksa öyle yaşamayı seçmeli
yorumların acımasızlığı da üzücü.. insanlar herkes kendisi gibi mutsuz olsun, mutsuz evliliğe mahkum olsun istiyor sanırım

Canım inan çok öğrenmeye çalıştım bu 6 ayda yerimde oturmadım ama diyorum ya normal zamanda zaten evet değiştim demez onun öyle arkadaşları falan var ama evden işe işten eve biri tanıdığımda da öyleydi pek arkadaşlarıyla dert paylaşmaz

Aileler sorun çıkarmadı mutsuzuz diyoruz ne diyebilirler ki yani

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…