Ailemin de psikolojisi normal degilBosanma biz damadımızı seviyoruz bundan iyisi cıkmaz karsına diyen anne babana Allah akıl fikir versin.
Rivayet olunur ki, kuşların hükümdarı olan Simurg (Zümrüd-ü Anka), Bilgi Ağacı’nın dallarında yaşar ve her şeyi bilirmiş. Bu kuşun özelliği gözyaşlarının şifalı olması ve yanarak kül olmak suretiyle ölmesi, sonra kendi küllerinden yeniden dirilmesidir…3yillik evliligmzde çok yiprandik. 2yilimiz eşimin ailesinin açtığı problemler oldu eşim o zaman süreç içerisinde beni çok seviyordu ama arkamda durmuyordu ezdiriyordu. Ayrıca severken ailesinin doldurusuyla beni de silebliyordu. Ben bunun tek sebebi ailesi diye düşünüyordum ama bir erkek karısını sahiplendiği sürece kim ezebilirki, kim üzebilirki. Evet çok kavga gürültü yaşadık benimde hatalarım oldu kendimi savunucsm diye çok diklestim hakaretle karşılık verdim. Sonra eşimin hakaretleri ve el kaldirmasiyla dayanamayıp ailesinin kapısına gittiğimde kayınvalidem kocana karşılık vermezsen dayak yemezsin lafı oldu. Orda hem eşimle hem ailesiyle problem yaşadım bosanmamizi iple çeken ailesi var. Asıl konu bu insanlar eşim de dahil elalem korkusu yüzünden beni suçlu gösterip benm kendiligimden bırakıp gitmemi istiyorlar. Yani biz geline iyi davrandık kendisi gitti demek. Neyse eşimin ailesiyle 4aydir görüşmüyoruz eşim ve ailesi istemedi. O gün bugündür eşim bundanmidir artık bilmiyorum. Bana nefret ve kinle bakıyor en ufak şeyde üstüme yürüyor, ayrı odalarda yatıyoruz. 3yildir oyun bağımlılığı var gece gündüz hemde. Doğru düzgün işi yok , boş vaktini ful hahvede değerlendirir . Dedggm gibi evliliğimiz ilk zamanları ailesi haricinde eşim böyle dgldi sevgisini hissettiriyordu. Çok boşanmak istedim. Ailem ve akrabalarım bunun kötü bişey olduğunu düşünüyor , ailem bu durumuma anne baba olarak çok üzülüyor lar bunu biliyorum. Ama annem babam hep boşanma daha iyisi çıkmaz yuvani elinde tutmaya bak bı, damadimizi seviyoruz modundalar. Bana az da olsa kızım biz senin arkandayız her ne olursa olsun bu adam sana el kaldıramaz böyle evlilik olmaz bizim yanimizda mutlu olursun gibi destek ciksalar. Boşanmak istemesem bile daha doğru daha mantıklı kararlar alırım . Gelin görün ki ailemle de anlasamiyorum. Karakterleri susulan ezilen kadın ol ama Allah'a havale et. Bosansam su durumumdan daha zor günler geciricem. Annemle tartışma yaşadığımız zaman bosanmami suratıma vurup beni zeleyecek bir insan. Şuan nereye çıksam neyi düşünsem beni çıkmaza sokuyor. Eşim deseniz çık git ailenin yanına diyor bende sen ailenin yanına git burası hala benm evim ayrıca annem babam uzakta gidemem izin çıkartmam lazm diyorum. Tapu eşimin uzerineya . burası benim evim ! Diyecek karakterde evliliği evinden ibaret zannediyor. Ama en çok ta üzen durum eşim dışarıya karşı öyle mülayim öyle efendi öyle sessiz biz bosansak kesin karisinda problem vardır bu adam bu kadının saçının teline zarar vermez diyecekler hemde yüzüme. Hem kendimle ugrasip birde insanların acımasızca konuşmaları beni daha çok yaralayak. Eşim evet beni severken saçımın teline zarar vermeyecek bir insan. Ama sinirlendiğinde soğuduğunda her türlü kotulukte de bulunabilecek bir insan. Hani hayatınıza bir insan alirsiniz, herşey mükemmel gider o dört dörtlük dediğiniz insanla aranız acilirda çirkinlesirya öyle. Bunun pskolojik anlamda hangi haslalik olduğunu bilemiyorum. Şimdi ablalarim özellikle boşanmış hanımlar. Ne gibi zorluklar çekiyorsunuz. Ben artık mutlu olmak istiyorum. Benm bu durumumu da gözünuzun önüne getirin siz bu durumdayken nasıl hareket edersiniz nasıl mutlu olurdunuz ? Eşim ayrilmayi kafasına koyarken bile ben buna sözlü sözsüz hakaret edip kendisi bırakıp gitsin istiyor. Konusuyorum düzeltelim diyorum ayrilmakmi istiyorsun diyorum bana niye soruyorsun git davani aç diyor. İş ciddiye binince benm dava açmamı bekliyor. Bukadar karaktersiz bir adamla evliyim.
Kimin ki normalAilemin de psikolojisi normal degil
3yildir oyun bağımlılığı var
kayınvalidem kocana karşılık vermezsen dayak yemezsin lafı
Boşanırken evlilik esanasında alınan herşeyin yarısı sizin. Kimin üstüne olduğunun önemi yok. Dövdüğünü mesaj yazın vs kaydedin, gidin rapor alın, kayıt altına alın. Ailenizden destek olmasını ve anlamasını beklemeyin. Gençsiniz kendinize hayat kurun. Emek sarfettim dediğiniz boktan bir adam ve aileyle zaman harcayıp kendinize eziyet etmişsiniz. Bu aile ve ortamdan kurtulmak sizin için ödül gibi olmalı. Kimse sizden değerli değil. Adam size eş olmamış, asalak kımıl zararlısına bakmışsınız. Anası baksın.Tapu eşimin uzerineya . burası benim evim
HARİKASINİZBu hayat senin. Senin vicdanin rahat olacaksa konu kapanmistir bence. Onemli olan senin ne dusundugun ve hissettigin.
Insanlar konusur. Sen iyi olsan da kotu konusur, sen kotu olsan da konusur. Bunu engelleyemezsin.
Dolayisiyla insanlar hakkimda konusacaklar diye bosanmayi ertelemek gelecek guzel gunlerinden çalmak demek..
Niye kendine iskence edesin sevilmedigin ortamda kalarak, ayni havayi soluyarak?
Calisiyorsan, cocugun da yoksa 1+1 eve gecerek pekala gecinebilirsin. Yapabilirsin. Kendine guven.
Sevmedigin sevilmedigin ortamda kalmak ister misin?
Elalem her durumda konusur, sen melek olsan da konusur.. kendine deger ver. Sevmedigim sevilmedigim ortamda ne işim var de.
Ben olsam açarim davami paşalar gibi ceker giderim..
( Tazminatini al ama , hakkıni yerde birakma. Davayi o acarsa senle uzlasmak zorunda )
Not:
Bosanmak dunyanin sonu degil.
Bosandim, il degistirdim.. gayette arkadaslarim var, seviliyorum, eski dostlarim hala yanimda, ailem yanimda, cocuklarim yanimda, iyi bir işim arabam da var.. 33 yasindayim.
Gorustugum birisi de var.
Kalbin temiz olursa hersey olur neden olmasin? Allah buyuktur. O herseyi goren ve bilendir.
Ben bile tahmin edemezdim durumumu. Evet ilk 1 yıl sancili oldu ama simdi iyi ki diyorum. Keske vaktinde ben biraksaymisim,katlanmasaymisim diyorum..
Ama bu da benim sinavimdi, kaderimdi.
Simdi daha iyiyim, sukurler olsun..
Icini ferah tut
Canım ben buzamana kadar para mall mulk hiç aklıma getirmedim. Taki eşim boşanmayı bile maddiyata getirdikce bunuda bundan dolayı öğrendim beni kovuyor vuruyor çık git hayatımdan diyor ama bosamiyor eğer davayı ben açarsam seve seve kabul edermiş. Sizde böyle davranmasını altında ne olabilir ? Beni evden 5kurussuz kapıya koyabilecek adam. Bugün konuştum bana yarından için boşanak demişti bugün karşıma aldım. Napicaz ddm bana bişey sorma beni niye bekliyorsun git davani aç diyor. Bende tamam birlikte gideriz deyince kabul etti. Ben de şöyle düşünüyorum evliyken malının mülküne düşüp bana merhamet etmeyen adamla yıllarımı heba etmişim bende hakkım olandan alırım birazda o surunsun . Bu arada suanki oturduğumuz ev evlenmeden önce kayinpederim oğlunun üstüne vermis. Arabamız ise bileziklerimle alındı. Talep etme hakkım varmı ? Davayı önce esimmi açsın amacina ulasmasin istiyorumŞunu söylemek istiyorum önce ne kadar güçlü olduğunun farkindamisin bır kadın eğer isterse şeytana papucunu ters giydirir lütfen artıartık kendini sindirme işin yoksa iş bul çalış ekonomik özgürlük kazan sonra aç davanı kim ne derse desin isterse kimse yaninda olmasın Allah c.c yanında o yardım eder bir kapı açar mutlaka ev esinin üstüne olsa bile yüzde 50 sini devlet sana veriyor iyi bir avukatla alırsın adamın gitmesini beklemek zorunda degulsin ailenin boşanmaya nasıl baktığını biliyorsa nasılsa gidemez gözüyle bakıyor dur sana bir cik git bak nasil.eteklwri tutuşarak gelicek peşinden lutf4n kendine güven gelecekteki mutlu günlerinden daha fazla çalma ins çocuk yoktur işin daha o kolay olur
Bildiğim kadarıyla davayı kimin açtığının bir önemi yok tüm mallar ortak oluyor nikahtan dolayı tabiki talep hakkin var bu konuda bir avukattan bilgi alabilirsinCanım ben buzamana kadar para mall mulk hiç aklıma getirmedim. Taki eşim boşanmayı bile maddiyata getirdikce bunuda bundan dolayı öğrendim beni kovuyor vuruyor çık git hayatımdan diyor ama bosamiyor eğer davayı ben açarsam seve seve kabul edermiş. Sizde böyle davranmasını altında ne olabilir ? Beni evden 5kurussuz kapıya koyabilecek adam. Bugün konuştum bana yarından için boşanak demişti bugün karşıma aldım. Napicaz ddm bana bişey sorma beni niye bekliyorsun git davani aç diyor. Bende tamam birlikte gideriz deyince kabul etti. Ben de şöyle düşünüyorum evliyken malının mülküne düşüp bana merhamet etmeyen adamla yıllarımı heba etmişim bende hakkım olandan alırım birazda o surunsun . Bu arada suanki oturduğumuz ev evlenmeden önce kayinpederim oğlunun üstüne vermis. Arabamız ise bileziklerimle alındı. Talep etme hakkım varmı ? Davayı önce esimmi açsın amacina ulasmasin istiyorum
Evet kendime yeni bir hayat kurmayı çok istiyorum ama hayatta tek başıma heleki dul bir kadın olarak nasıl basarabilirim. Etrafta okadar namussuz erkek varki evli bekar çoluk çocuk demiyorlar. Tek başıma hayata atılmak çok olur diye düşünüyorum. Heleki bu durumda ailemde evlatlıktan siler. Kapısına gideceğim tek bir insan kalmaz. Ailemle anne bosanirsam sizinle aynı evin içinde anlasamam bı alt dairende otursam olurmu lafimi hala içinden atamıyor demedigi laf pskolij baskı kalmadı. Biz insan degilmiyiz bosaniyorsan bizimle geçim sagliycaksin diyor.Durun ne boşanması?
Önce plan yapın.
Yaşamak istediğiniz şehri seçin.
İlla aile yanına gitmek zorunda değilsiniz.
Bir akraba ya da arkadaşınızın yaşadığı bir şehri de tercih edebilirsiniz.
O şehirde işlere başvurun ve bu arada para biriktirin.
Yeterli birikiminiz olduğunda ve iş bulma şansınız olduğunda o evden/adamdan ayrılın.
Artık reşit bir kadın olarak kendi ayaklarınızın üzerinde durmaya başlayın, derim.
Cok sevindim mutlu olmaniza .konunuzu takip ediyordum.hep mutlu olun insallahBu hayat senin. Senin vicdanin rahat olacaksa konu kapanmistir bence. Onemli olan senin ne dusundugun ve hissettigin.
Insanlar konusur. Sen iyi olsan da kotu konusur, sen kotu olsan da konusur. Bunu engelleyemezsin.
Dolayisiyla insanlar hakkimda konusacaklar diye bosanmayi ertelemek gelecek guzel gunlerinden çalmak demek..
Niye kendine iskence edesin sevilmedigin ortamda kalarak, ayni havayi soluyarak?
Calisiyorsan, cocugun da yoksa 1+1 eve gecerek pekala gecinebilirsin. Yapabilirsin. Kendine guven.
Sevmedigin sevilmedigin ortamda kalmak ister misin?
Elalem her durumda konusur, sen melek olsan da konusur.. kendine deger ver. Sevmedigim sevilmedigim ortamda ne işim var de.
Ben olsam açarim davami paşalar gibi ceker giderim..
( Tazminatini al ama , hakkıni yerde birakma. Davayi o acarsa senle uzlasmak zorunda )
Not:
Bosanmak dunyanin sonu degil.
Bosandim, il degistirdim.. gayette arkadaslarim var, seviliyorum, eski dostlarim hala yanimda, ailem yanimda, cocuklarim yanimda, iyi bir işim arabam da var.. 33 yasindayim.
Gorustugum birisi de var.
Kalbin temiz olursa hersey olur neden olmasin? Allah buyuktur. O herseyi goren ve bilendir.
Ben bile tahmin edemezdim durumumu. Evet ilk 1 yıl sancili oldu ama simdi iyi ki diyorum. Keske vaktinde ben biraksaymisim,katlanmasaymisim diyorum..
Ama bu da benim sinavimdi, kaderimdi.
Simdi daha iyiyim, sukurler olsun..
Icini ferah tut
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?