• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanıyormuşuz

Kızlar adamın beyinsizliklerini saydım ailesinin terbiyesizliklerini saydım ama benim içimi acıtan bana suçlu hissettiren kendimi hatalı gördüğüm şeyler de var. Belki bunlar olmasaydı içim çok rahat olurdu gider boşanırdım ben açardım davayı. Vicdan azabı çektiğim suçluluk duyduğum şeyler var . Anneme kızın terbiyesiz diye bahsettiği tartışma anında ona ettiğim hakaretler ve bunları ailesi dahi öğrendi. P*ç demiştim mesela. Süt bebesi dedim ana kusuzu dedim. Ş*refsiz, gerizekalı salağı hiç saymıyorum artık. Benim sinirden gözüm döndü ağır hakaretlerde bulundum o bana karşılık bile vermedi. Yaptığı işi küçümsedim, kazandığı parayı küçümsedim. Kendisini küçümsedim. Biz evlenirken kimse beni sana yakıştırmadı bile ama ben aldım seni yanıma gezdirdim kendini nimetten sayma dedim mesela. Bunları sonra düşününce insan farkediyor ağır şeyler. Bütün bunlara rağmen sen haklısın gönül rahatlığıyla git boşan diyebiliyor musunuz ?
ben diyorum , siz bu sözleri durup dururken mi söylediniz. söyletenin suçu yok mu.

Kızlar adamın beyinsizliklerini saydım ailesinin terbiyesizliklerini saydım ama benim içimi acıtan bana suçlu hissettiren kendimi hatalı gördüğüm şeyler de var. Belki bunlar olmasaydı içim çok rahat olurdu gider boşanırdım ben açardım davayı. Vicdan azabı çektiğim suçluluk duyduğum şeyler var . Anneme kızın terbiyesiz diye bahsettiği tartışma anında ona ettiğim hakaretler ve bunları ailesi dahi öğrendi. P*ç demiştim mesela. Süt bebesi dedim ana kusuzu dedim. Ş*refsiz, gerizekalı salağı hiç saymıyorum artık. Benim sinirden gözüm döndü ağır hakaretlerde bulundum o bana karşılık bile vermedi. Yaptığı işi küçümsedim, kazandığı parayı küçümsedim. Kendisini küçümsedim. Biz evlenirken kimse beni sana yakıştırmadı bile ama ben aldım seni yanıma gezdirdim kendini nimetten sayma dedim mesela. Bunları sonra düşününce insan farkediyor ağır şeyler. Bütün bunlara rağmen sen haklısın gönül rahatlığıyla git boşan diyebiliyor musunuz ?
evet

Kızlar iyi akşamlar. Önceki konumu bilenleriniz vardır. Bilmeyenler için link bırakıyorum.

Dertler bitmek bilmiyor . Bu olayların üzerine 2 gün önce kayınvalidemi dışarda gördüğümden ve beni görünce tanımamazlıktan geldiğinden bahsetmiştim. Eşime bunu söyledim. Kahvaltını orda yapıyorsun yemeğini orda yiyorsun sonra insanlar oğlumuzun önüne bir kap yemek koymuyorsun surat asıyorsun yüzüne gülmüyorsun diye laf edip tavır alıyorlar . Madem orda yiyorsun eve yatmadan yatmaya uğruyorsun lily yapıyor ben yemiyorum de dedim. Annemin seni tanımamazlıktan geldiği falan yok kadının canı sıkkınmış beyni durmuş bilmem ne diyerek annesini savunmuştu.

Bu sabah kardeşimin hastanede randevusu vardı eşim bizi bıraktı. Biz kız kardeşimle daha sonra bizim eve geçtik. Temizlik yapıyordum ben kız kardeşim oturuyordu. Kapı çaldı geldi. Hararetle girdi içeri . Annen evde miymiş dedi. Ben idrak edemedim önce. Evde napıcaksın dedim konusucam dedi. Kardeşimle benim yanımda aradı annemi helallik istiyor ben yarın boşanma davası açacağım diyor. Senin kızın şöyle kötü böyle terbiyesiz falan filan. Ben o gün “bu kafa yapısındaki bi adamdan şuan çocuk yapmak istemiyorum” demiştim bu söz zoruna gitmiş onu söylüyor. Annemle konuştular bi saat. En son kız kardeşimle ilgili bişeyler söyledi ben tam anlamadım o da sinirlendi karşılık verdi ben mutfaktaydım. Meğer kız kardeşimin üzerine yürümüş annenle konuşuyorum araya girme diye. O sırada ben geldim . Annesi demiş ki “ gelinin kız kardeşi beni gördü de görmemezlikten geldi yanıma gelip bi teyze napıyosun nasılsın demedi” . Annen beni tanımadı nasılsın anne dedim sen kimsin diye cevap verdi benim kız kardeşimi nasıl tanımış dedim. Oyunculuğun düzenbazlığın böylesi kızlar kız kardeşim benden 5-6 metre önden gidiyordu kadını görmedi bile. Ben 10 saniye konuştum yürümeye başladım kız kardeşim arkasını döndü sen telefonda annemle mi konuşuyordun napıyorsun anne nasılsın dedin dedi yok kaynanamı gördüm dedim.

Kısacası evde dolmuş geldi annemle bi saat konuştu sonra pılını pırtını topladı annesinin evine gitti kızlar. Benim kız kardeşimin yüzüne nasıl bakacak şimdi benim annemin yüzüne nasıl bakacak kardeşimi kovmaktan beter etti. Yarın bana boşanma davası açacakmış. Ben hala bu evliliği nasıl kurtarırım çabası içindeyken. Anlamadı beni bana sahip çıkmadı sende benim karımsın demedi. Aylardır beni dışarı çıkarmıyordu geçen gün ilk defa çıkardı biraz havam değişti karşılığında hemen çocuk yapmamı bekledi.

Ben şuan ne yapacağımı bilmiyorum. On kafadan on ses çıkıyor. Kimisi bi halt yapamaz diyor ki boşanma davası açmak kolay mı cebinde metelik yok. Borç harç içindeler ailecek. Evimde mi durayım annemin evine mi döneyim bilmiyorum.. Bi çıkmazın içindeyim. Ailelerin dahi bu kadar yüz göz olmasından sonra bu evlilikten pek hayır gelmeyecek farkındayım ama şu sevgime söz geçiremiyorum ne yazık ki seviyorum hala. Bekleyeceğim. Bu anne babasında da mı hiç akıl yok bile bile oğullarının yuvasını dağıtıyorlar ? Sen napıyorsun demiyorlar. Boşanma kararını gelip benimle yüz yüze konuşmasını beklerdim. Adam annesiyle babasıyla konuşmuş gelmiş yanımda da annemi arayıp konuşuyor . Hayır iki gündür küstük ama kimseden ses seda çıkmıyordu ev arkadaşı gibi takılıyorduk bugün ne oldu da o evde ne konuşuldu da böyle coşup geldi bilmiyorum. Bilmiyorum kızlar desteğinize ihtiyacım var…
Annenin evine dön boşan, gerçekten olmaz bunlarla , daha çok gençsin bu adam ve ailesi seni bitirir , esin zaten berbat cahil ailesi gibi, kabul edip oturursan ömür boyu çekeceksin, bi de çocuk yaptın mı cabası... Dik dur sakın pes etme , biterse bitsin akacak kan damarda durmazzzz ...

Evet ama anlaşıldı ,
Senin boşanmaya niyetin yok.
Bu lafları durup dururken oturduğunuz yerden canınız sıkıldığı icin mi söylediniz.

Hayır hiç sanmıyorum.

Ne alaka , boşanmamak için daha güzel kılıflar bulmalısınız bu olmamış... Siz bu tuhaf cahil adamdan ayrılıp kendinizi kurtarmazsınız bence, boşuna konuşuyoruz, Çek çekebildiğin kadar , ama şunu unutma işin içine çocuk girdiğinde bu zamanlarına dönmeyi çok isteyeceksin bugün ona ve ailesine tekmeyi koymadiğın için ayrıca pişman olacaksın, iyi forumlar ...

Olan olmuş...evliliğinizi çökertmek için ne varsa yapmışsınız. Çok üzüldüm. Sözleriniz bayağı ağır olmuş.

Olan olmuş...evliliğinizi çökertmek için ne varsa yapmışsınız. Çok üzüldüm. Sözleriniz bayağı ağır olmuş.
Sırf bu yüzden içim sızlıyor zaten. Sevdim ben bu adamı sonuçta. Onun yaptıklarını doğru bulmuyorum tabiki onun çok hatası var zaten ama insan şu durumda kendiyle bi iç hesaplaşması içine giriyor kendi hatalarından pişmanlık duyuyor ben iyi olsaydım ben iyi hatırlansaydım en azından diyor. İnanın ne yapacağımı bilmiyorum. Boşanma konusunu zaten o gündeme getirdi boşanacak adama tabiki hayır ben seviyorum boşanmayacağım demeyeceğim ama onun boşanmayı istemediğini hala benden bi umut bi özür bi pişmanlık belirtisi beklediğini biliyorum. Bunu zaten yapmıyorum. Gel ben istemiyorum boşanmayalım demiyorum ki ona bıraktım ne isterse razı olacağım. Kafam o kadar karışık ki aklımız başımıza gelse hatalarımızdan ders çıkarıp düzelsek bile iki aile bu kadar yüz göz olmuşken benim ailem ona onun ailesi bana bu kadar kinlenmişken düzelmesini beklemek fazla mı iyimserlik olur?

Annenize, kardeşinize saygısızlık yapan adamı hala seviyormuşsunuz
Biz ne diyelim ki
ama ne
konu sahibi boşanmazsınız siz maalesef

gerçekten.. eninde sonunda sizi çocuğa ikna edecek
kız çocuğuna ailede nasıl davranılıyorsa öyle davranacak
ister misiniz?

Sırf bu yüzden içim sızlıyor zaten. Sevdim ben bu adamı sonuçta. Onun yaptıklarını doğru bulmuyorum tabiki onun çok hatası var zaten ama insan şu durumda kendiyle bi iç hesaplaşması içine giriyor kendi hatalarından pişmanlık duyuyor ben iyi olsaydım ben iyi hatırlansaydım en azından diyor. İnanın ne yapacağımı bilmiyorum. Boşanma konusunu zaten o gündeme getirdi boşanacak adama tabiki hayır ben seviyorum boşanmayacağım demeyeceğim ama onun boşanmayı istemediğini hala benden bi umut bi özür bi pişmanlık belirtisi beklediğini biliyorum. Bunu zaten yapmıyorum. Gel ben istemiyorum boşanmayalım demiyorum ki ona bıraktım ne isterse razı olacağım. Kafam o kadar karışık ki aklımız başımıza gelse hatalarımızdan ders çıkarıp düzelsek bile iki aile bu kadar yüz göz olmuşken benim ailem ona onun ailesi bana bu kadar kinlenmişken düzelmesini beklemek fazla mı iyimserlik olur?
Hiçbir şey için geç değil. Vicdanen rahatsızlık hissediyorsunuz bu aslında iyi bir insan olduğunuzu gösterir. Bosanmayalim demesen de istersen ağır konuştuğun için üzgün olduğunu sinirle öfkeyle ağzından çıktığını anlat. Özür dile. Bu özür onun yaptıkları kötü şeylere göz yumdugun anlamına gelmiyor tabi...sadece kendi yaptıkların için olduğunu belirt...belki o da özrünü dile getirir. Karşılıklı kalbiniz yumuşar evliliğinizi koruma adına ortak kararlar alırsınız belki bir evlilik terapisti düşünürsünüz... Allah yardımcınız olsun. Aileleri hayatınıza çok dahil etmezseniz belki mutluluğu tekrar yakalarsınız.
İlk mesajımda o insanı sevmeyin dedim.
Sonra ona sarfettiginiz kötü sözleri okudum geriye çark ettim. Şimdi de bu mesajı yazdım. Bayağı aklım karıştı çünkü... :KK51:

Diyebiliyorum. Hakkinda boyle sozler soyleyebildiginiz adamla evli kalinca ne olacak?

Bosanip bosanmama konusunda birsey diyemeyecegim hakkinizda hayirlisi olsun tabiki. Ama takildigim nokta beni evden cikarmadi gecen gun cikardi havam degisti nedir ya cok afedersiniz fino kopegi gibi kocanizmi cikariyor evden anlamadim istediginizde evden izinsiz cikamiyorsaniz sizde de problem var
Tabiki istediğimde çıkıyorum sürekli işi gücü olduğundan uzun bi zaman sonra ilk defa beraber çıkıp bişeyler yapmıştık demek istediğim oydu.

Bazi hayatlari cidden anlamiyorum. Dram mi seviyorsunuz, sorunlu tipleri yaninizda tutmaya niye bu kadar caba gösteriyorsunuz ki? Sizi bilmiyorum ama sahsen her gün ölümü aklima getirip yasayan biriyim. Biri affedersiniz bana ve aileme böyle terbiyesizce dacranacak ve ben hala oldurmaya calisicagim. Oldu. Sıkıntı tek iletisim sorunu olsa evlilik terapisi alin derim, ama bu ondan öte.

Hiçbir şey için geç değil. Vicdanen rahatsızlık hissediyorsunuz bu aslında iyi bir insan olduğunuzu gösterir. Bosanmayalim demesen de istersen ağır konuştuğun için üzgün olduğunu sinirle öfkeyle ağzından çıktığını anlat. Özür dile. Bu özür onun yaptıkları kötü şeylere göz yumdugun anlamına gelmiyor tabi...sadece kendi yaptıkların için olduğunu belirt...belki o da özrünü dile getirir. Karşılıklı kalbiniz yumuşar evliliğinizi koruma adına ortak kararlar alırsınız belki bir evlilik terapisti düşünürsünüz... Allah yardımcınız olsun. Aileleri hayatınıza çok dahil etmezseniz belki mutluluğu tekrar yakalarsınız.
İlk mesajımda o insanı sevmeyin dedim.
Sonra ona sarfettiginiz kötü sözleri okudum geriye çark ettim. Şimdi de bu mesajı yazdım. Bayağı aklım karıştı çünkü... :KK51:
Şu aşamada özür dilersem boşanmak istemediğimden yaptığımı düşünecek. Zamanında özür dileyebilirdim ama ben hep ya ben onu boşarım o beni boşayamaz kafasındaydım bu yüzden küs kalıp biraz zaman geçmesini bekledim iki taraflı yapıp edip bi kaç gün sonra özür dilerim hadi barışalım olmuyor o soğukluk karşılıklı devam ediyor bu yüzden bekliyordum ama o ipleri koparmış bile kendi içinde. Kendisi konuşma talebinde bulunursa ki hiç umudum yok tabiki özrümü dileyeceğim ama şu aşamada bunu yapıpta gördün mü bak etekleri tutuştu boşanmaya yanaşmıyor izlenimi vermek istemiyorum hem ona hem ailesine böyle bi koz vermek istemiyorum. Haklısınız herşey o kadar karışık ki

Şu aşamada özür dilersem boşanmak istemediğimden yaptığımı düşünecek. Zamanında özür dileyebilirdim ama ben hep ya ben onu boşarım o beni boşayamaz kafasındaydım bu yüzden küs kalıp biraz zaman geçmesini bekledim iki taraflı yapıp edip bi kaç gün sonra özür dilerim hadi barışalım olmuyor o soğukluk karşılıklı devam ediyor bu yüzden bekliyordum ama o ipleri koparmış bile kendi içinde. Kendisi konuşma talebinde bulunursa ki hiç umudum yok tabiki özrümü dileyeceğim ama şu aşamada bunu yapıpta gördün mü bak etekleri tutuştu boşanmaya yanaşmıyor izlenimi vermek istemiyorum hem ona hem ailesine böyle bi koz vermek istemiyorum. Haklısınız herşey o kadar karışık ki
Ah güzel kuzum bu bir baskumandanlik meydan muharebesi değil ki sonucta her ikiniz de kaybeden taraf olacaksınız. Bir orta yol bulma şansı var. Bitirecekseniz de geride hiçbir pişmanlık kalmadan bitsin. Vicdanınız susmayacak çünkü. Geç iyileşeceksiniz bu şekilde boşanmaniz daha çok hasar verecek size. Boşanma konusunda çok haklı olsak da o süreci atlatmak zaman alıyor. En doğru kararı almanızı temenni ediyorum. Hakkınizda hayırlısı olsun.

Başka zaman olsa çok ağır derdim ama böylelerine az bile. Keşke bende diyebilseydim de rahatlasaydım. Söyleyemediklerim yastık yoldaşın oluyor sonra. Kendini suçlama, bu hikâyenin masumu sensin. Fakat devam edersen kendine zulmedeceksin😓

Evet, ben de diyebiliyorum.

Ailemin kardeşimin yüzüne nasıl bakacak derken? Nasıl böyle bir adamı hala beklersiniz aklım almıyor. Adam odunun önce gideni, bide hala seviyorum bekleyeceğim diyorsunuz.
Adamın şu evlilikte yaptığı tek doğru şey boşanma davası açmak sanırım.

Back
X