- 9 Mayıs 2011
- 13.921
- 28.935
-
- Konu Sahibi imagemaker
'Bayan' eşimle anlaşamıyorum, nikahsız birlikteliği denemek nasıl olur dememiş ki.İnanın kaç yıldır şu foruma üyeyim, hep takip ederim, sorunum olduğunda gelir paylaşırım. Eskiden bu kadar polemik olmazdı, olsa bile herkes düzgünce fikrini yazar giderdi.
Bayan gelmiş kendince inandığı bir şeyi söylemiş. Nerdeyse recm edecekler bayanı. Bir kaç arkadaşın yaptığı gibi, şu şu sebeplerle size katılmıyorum deyip yorumunu yapmak yerine eşinden girip ailesinden çıkmışlar... Aynı fikirde olma-mama rağmen ben okurken sinirleniyorum, konu sahibi iyi sabrediyor valla...
ben şizofren oldum sanırım :)Birebir kimseye kültürsüz demedi . Üzerine alınabilecek insanlar düşüncelerini savunmada yanlış yöntemi uygulayanlar olabilir.Aynı fikirde olup olmaması önemli değildir kişinin, savunuş tarzı önemlidir.
herkesin hayatının dinamiği farklıdır. herkesin arzusu farklıdır.Eğitimim,maddi özgürlüğüm var ve ısrarla gereksizliğini savunuyorum.Çevremde,akrabalarımda,toplumumuzda kabul görebilecek bir şey değil bu.Kabul görse bile sevdiğim kişiden bahsederken eşim demeyi tercih ederim. Herkesin kendi tercihi tabiki,saygı da duyarım
Evet hep ekşınlı konular açıyor,O da mı aynı kişinindi? tartışılacak konuları iyi buluyor valla
Yani bi kadın da isteyebilirtamam arkadasim haklisin
Herhangi birine kültürsüzsün dediğini görmedim ben. 'Senin gibi kültürlü insanlar' yazısını gördüm. Yargılamadan cevap veren herkese yazılmış olarak algıladım. zira ben de nikahsız yaşamaya sıcak bakmadığımı belirttim ama üzerime alınmadım?ben şizofren oldum sanırım :)
dıkkatlıce basından tekrar okumanızı tavsıye ederım.
Bizim ailede öyle değil tabi, ben adaletsiz bir insan olduğum için tapu benim üzerime olur.
mesela ornegin senin basina gelse nikah olmasn ayni evde yasaylm nikasz biseysiz kabul edermiydn pekiYani bi kadın da isteyebilir
Mesela bu kadın konu sahibi olabilir
Bana göre her şey denenmişse yine de düzelmiyorsa, bir süre ayrı yaşamak kafayı toparlamak lazım
Baktın o da olmuyor boşan gitsin
Boşadığım adamla niye aynı evde yaşayayım
Bişeye benzese boşamazdım derim
buyur yapma sende canım nikah.zorla yap diyen mı var git istedigin yerde kımınle nıkahsız napıosan yap canım burası özgür bi ülkeben de bunu diyorum işte .
çoğu insan nikahı mecburiyetten toplum baskısından yapıyor .
nikahsız yaşayanları o...u yerine koyan çok insan var
Yani bi kadın da isteyebilir
Mesela bu kadın konu sahibi olabilir
Bana göre her şey denenmişse yine de düzelmiyorsa, bir süre ayrı evlerde yaşamak kafayı toparlamak lazım
Baktın o da olmuyor boşan gitsin
Boşadığım adamla niye aynı evde yaşayayım
Bişeye benzese boşamazdım derim
böyle bir kanun varsa öpecem o kanunu bu erkek milletini her yönden sıkıştırmak lazımm..Ya Hanımlar, Yanlış mı hatırlıyorum artık resmi nikah olmadan da en az 6 ay beraber yaşadığını ispatlarsan nafaka bağlıyordu mahkeme
nikahsız yaşayan her kadının aldatıldığından nasıl bu kadar eminsiniz? kaldı ki kocanız da size kapı orada zorla mı tutuyorum, diyebilir. o zaman sizin gururunuzu ne kurtaracak, kıytırık bir deftere attığınız bir imza mıNikahsiz yaşamayı modernlik değil de sahsima hakaret olarak görürüm ben...
Gururla söylüyorum heryerde esiyim diye...
Beraber yaşamak ne yaa?
Kadın nikahsiziz modernim mal değilim diye bik bik oterken
Adam,Ohh ozgurum her çiçek ayrı bal,imza yok nafaka yok...
Günün birinde ben zorla mi tuttum kızım aha kapı orda dese,trilyonlarin olsa onlar mı kurtaracak gururunu
Ben etmezdim. Hayatımda olmayı hak etse boşamam çünkümesela ornegin senin basina gelse nikah olmasn ayni evde yasaylm nikasz biseysiz kabul edermiydn peki
ben cevap vereyim,mesela ornegin senin basina gelse nikah olmasn ayni evde yasaylm nikasz biseysiz kabul edermiydn peki
ben orda gulerek dedim farkndaysnz ciddi ciddi demedm ortami yumusatmak icin herlde gizlicek hali yok neyse onu der konu acan arkadas. kimse nikahsz kabul etmezkiBen etmezdim. Hayatımda olmayı hak etse boşamam çünkü
Ama konu açan kişiye de böyle bişey hayatta olamaz kesin kocan düşündü de demem
Bi kadın da düşünüyo olabilir
Ben düşünmüyorsam hiç bir kadın düşünemez diye bişey yok
sarışınım :)herkesin hayatının dinamiği farklıdır. herkesin arzusu farklıdır.
yani bir kadın sırf gelinlik giymek istedi diye bile evlenebilir bence. hayata bir kere geliyoruz, dilediğimiz gibi, ve kendi istediğimiz şekilde yaşayabilmeliyiz.
bence ne birini ayıplamak mantıklı ne de diğerini ne kadar "alaturka/çağdışı" diye küçük görmek mantıklı.
herkesin kendi doğrusu vardır, hepimiz yetişkin insanlarız.