- 5 Ağustos 2015
- 39
- 67
- 39
- Konu Sahibi imagemaker
Bu konuda eşimle aşk böceğiyiz, mükemmeliz, sen kendi haline yan yazanların eski konuları okunabiliyor. Herkese duyurulur. Biraz akıllıca hareket edin.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Ahah toplanmisiz bu memlekete. Ortak bir seyler yapip hayati daha cekilir hale getirebilirizben de
Bütn kadınlar ortalık malı olsn diosun yani. Zina ve haram serbest olsn diosun. Eşine söyle kii nasıl bi insanla ewlendiğini bilsin
Sen olayı yanlış anlamışın şekerim. Ewlilik asıl kadına değer verildiği içindr. Türkiye sana ağır gelir sen gt amerikada fln yaşa ok?
Şu anki yaşım ve durumum için konuşuyorum, evlilik benim için yasal ve bedava sevişme hakkıdır.
Ama çocuk yapmak gibi bir istek varsa, o çocuklar için evlilik lazım. Çok da bir bilgim yok, ama çocuk için bir kaos ortamı yaratacağını düşünüyorum.
Ayrıca, bunca ülkede ve kültürde, kanun koyucular ve atalar hepsi birden nikah konusunda yanlış düşünmemiştir, öyle değil mi?
Bir çok kültürde evlilik kutsaldır. Bence de öyledir. İki farklı insan, aynı evde sorunsuz yaşıyorsa bu mucizedir. Gelin görün ki, her evlilik aynı kutsallığı taşır mı? Tartışılabilir.
Nikah yasaklanırsa, olabilecek şeyleri yazmış bazı arkadaşlar. Hepsine katılıyorum. Ama eksik olan bir şey var. Nikah sadece kadını ve çocukları korumaz. Nikah, çiftlerin her iki tarafını da korur.
Ayrıca, kabul edelim ki şu dünyadaki tüm amacımız, tüm hayvanlar gibi üremek. Üremek için olmasa bile içgüdülerimiz bizi sekse iter. Evliler ne yapar? Seks. En azından yasal seks. Seks de kutsaldır. Çünkü sonucu üremek olabilir. Dolayısıyla evlilik de kutsaldır. Evlendikten sonra, ortada topluma yeni bir birey kazandırma amacı vardır. Bu amaç yüzünden, evlilik sadece arasında bir ilişki değil topluma hizmettir. Bu yüzden de kanunlar ve töreler tarafından korumaya alınmıştır. Her şey insan ırkı devam etsin diye. Kısacası işte bunlar hep seks.
Din ve toplumsal konulardan sıyrılıp bu meseleyi konuşursak, "tüm çiftler nikahlanmalı" ile "nikah yasaklansın" cümleleri arasında bir fark göremiyorum. Nedir bu genelleme, nedir bu toplumsal sonuç çıkarma?
Edit. Kimse her evlenen çocuk yapmak zorunda mı sorusuna girmesin. Sadece nikahın kutsallığının mantığını anlatmaya çalıştım.
Son günlerde kafamı deli gibi kurcalayan ama kocama teklif etme cesaretimin olmadığı bir şey.Aranızda deneyen var mı?
Devletin resmi nikahları yasaklaması gerektiğini düşünüyorum .O atılan imza erkeklerin kadına tapulu mal muamelesi yapıp önemsememesine kadınların ise kendini salmasına yol açtığını düşünüyorum .Çantada keklik misali .
Aynen canim
Ne kadinlar gordum bosanma evresine gelmis anam yasinda kalkip uzulecegine neden boyle oldu diye sorgulayacagina kosa kosa kocasinin uzerine olan ev tapusinun uzerine serh koydurmaya giden... Ustune de arabasinin da yarisina serh koydursam mi diyen... Bir de bu kadincagiz ev hanimiyken hayatinda ise gitmemis ama tum primleri kocasi tarafindan odenerek emekli edilmis maas alan bir kadin
Al iste ne kadar saygi duyarsin boyle evlilige de nikaha da
Kalkmislar bir de bana avrupailesmissin ozentisin diyorlar bu davranisi ben sadece mensup oldugum toplumda gordum
Dile getirmek suc sadeceBugünün Ortadoğusu bilmem kaç yüzyıl evvelindeki Avrupa işte bu yüzden Avrupa örneği veriliyor birileri de tutup Avrupa özentisi diyor bunu yapana. Avrupa kapısını açsa bugün herkes koşa koşa gider. Ne ekonomik açıdan, ne insan hakları ve evrensel hukuk açısından, ne eğitim açısından ne de saygı, özgürlük, birey olma durumu açısından asla Avrupa ile boy ölçüşemez bulunduğumuz coğrafya.
Dile getirmek suc sadece
Vay efendim niye avrupanin iyi yonlerini alacakmisiz
Ne yapalim ortadogunun iyi yonu vardi da biz mi alalim demedik?
facebook sayfalarına bak.Her eş elele gözgöze .SAnırsın herkes birer LEyla ile Mecnun ama değil.Çoğu fırsatını bulsa boğacak eşini.
kadınlarımız asalak yetişiyor çünkü.Okumasın ,çalışmasın,Kadının asli görevi annelik diye uyutuyorlar.Kadın yeterki eğitimli olsun.Anneliğini de yapar kariyerini de yapar hanımlığına da yapar.Cahil kalırsa sizin örneğinizdeki gibi ucuz numaralara başvurur .Aynen canim
Ne kadinlar gordum bosanma evresine gelmis anam yasinda kalkip uzulecegine neden boyle oldu diye sorgulayacagina kosa kosa kocasinin uzerine olan ev tapusinun uzerine serh koydurmaya giden... Ustune de arabasinin da yarisina serh koydursam mi diyen... Bir de bu kadincagiz ev hanimiyken hayatinda ise gitmemis ama tum primleri kocasi tarafindan odenerek emekli edilmis maas alan bir kadin
Al iste ne kadar saygi duyarsin boyle evlilige de nikaha da
Kalkmislar bir de bana avrupailesmissin ozentisin diyorlar bu davranisi ben sadece mensup oldugum toplumda gordum
sorma .akıllara zararlarBu konuda eşimle aşk böceğiyiz, mükemmeliz, sen kendi haline yan yazanların eski konuları okunabiliyor. Herkese duyurulur. Biraz akıllıca hareket edin.
Katolikleri örnek göstermeleri tümden akla zarar . :)Dile getirmek suc sadece
Vay efendim niye avrupanin iyi yonlerini alacakmisiz
Ne yapalim ortadogunun iyi yonu vardi da biz mi alalim demedik?
Nikah olmazsa kadinlari ortaya dusecekler seklinde gorebilen bakis acilari da varKatolikleri örnek göstermeleri tümden akla zarar . :)
Bir konu daha hakkın rahmetine kavuştu.. gerçi açılışta da can çekişiyordu ama yine de 23 sayfa dayanabildi.. Mune yetiş!
Mune abladan can alıcı bir konuşma ve ardından kapanışı 4 gözle bekliyorum.