boşanıp nikahsız yaşamak

:KK9:bende bunu söylüyorum sabahtan beri :KK56:
Polemik amacıyla açılmış gibi konu :KK56:
Bilmem
Bugün çok marjinal yorumcuya denk geldim ( Eşim uygunsuz teklifte bulundu konusunda bile )
Artık vardır vardır her türlü düşünen vardır diye düşünmeye başladım
Nikahsız yaşamak ne ki o konudan sonra devede kulak kaldı benim aklımda..

İsteyen de yaşıyo zaten
Hususi boşanıp beraber yaşayan var mı hatırlayamadım da
Ben boşarsam yaşamam, yaşamımı paylaşmayı hak etmiyo ki boşamışım dimi

sarışınım :)
konu sahıbıne nıkahsız yasama demedık
kım nasıl ısterse oyle yasama hakkına sahıp
nıkah komple kaldırılsın dıyor yahu
bu konuda okadar magdur var onca kadın onca cocuk
vebal alınmasın bence...
yoksa kım nasıl ısterse yasasın bızene
bızde nıkahsız yasamak yasaklansın dıyelım ozaman :)
yok o konudaki fikrimi zaten yazdım. bence resmi nikah yasaklanmamalı. hala çok kadın ve kız çocuğu için güvence resmi nikah.

ben birlikteliklerinin altına imza atamayan insanlarda da sorun görüyorum
ayrıca bu beraber yaşama fikri maalesef sadece üniversite mezunu evliliği gereklilik görmeyen birbirlerine güvenle bağlı falan filan insanlar da olmuyor o iş
50 yaşında olup 15 yaşında kızla beraber olan adam da beraber yaşıyoruz biz deyip işin içinden çıkabilir
çoğu beraber yaşayanlar da resmi nikahlı ayrı eşi olup diğer kadınla beraber yaşayanlar
mallar elden gitmesin diye kadına nikah kıymayıp beraber yaşayanlar vs. de bu grubun içine giriyor
o yüzden çok savunamıyorum bu fikri her ne kadar tartışılabilir de olsa nikahın kadının üstünde bir koruyuculuğu olduğunu düşünüyorum

ayrıca dediğim gibi nikaha karşı olanlar çok nadir durum dışında güven vermiyorlar üniversite de evliliğe kesinlikle karşı free özgür cool adamlar 10 sene bir kızla beraber yaşayıp ayrıldıktan iki ay sonra kasap havasıyla başka kızlarla evlendiklerini çok gördüm kendi çevrem de

Herhangi birine kültürsüzsün dediğini görmedim ben. 'Senin gibi kültürlü insanlar' yazısını gördüm. Yargılamadan cevap veren herkese yazılmış olarak algıladım. zira ben de nikahsız yaşamaya sıcak bakmadığımı belirttim ama üzerime alınmadım?
Avukat hanim stajda telefonlami oynadın sen ?
Kendi düşüncesini onaylayanlara kültürlü insanlarsiniz nasıl belli diyorsa
Geriye kalan yani ben gibi onaylamayanlar ne oluyor pardon?
%75 kültürlü mü?

Ben öyle bir haber okudum ama son durum ne bilmiyorum :) Hak haktır sadece imzayla elde edilmemesi lazım. 2. 3. eşler için değil de sevgilisiyle yaşayanlar için iyi olur diye düşünüyorum.
evet canım bende duymuştum ama geçerliliği ne kadar bilmiyorumm.. adalet ve kanun her şekili kapsaması lazımm..

Avukat hanim stajda telefonlami oynadın sen ?
Kendi düşüncesini onaylayanlara kültürlü insanlarsiniz nasıl belli diyorsa
Geriye kalan yani ben gibi onaylamayanlar ne oluyor pardon?
%75 kültürlü mü?
Ben de diyorum ki ben gibi onaylamayan insan neden üzerine alınmadı?
Mesleki hakarete girmemeni tavsiye ederim.

ALLAH a buyuk konusmaym da ben etmezdm evliyken ayni kisi nikahszda aynidir farkli bi insana donusmuyorki degistiremeyz neyse odur ama nikahsz olmaz
yoo bizimki evlilik aşkı öldürüyor gibi lise temalı bir düşünce değildi ki. ikimiz de öyle uygun gördük, daha sonra o evlenmek istedi, bence de bir sorun yoktu, evlenmeye karar verdik, falan.
herkesin kendi hayat görüşü

bence toplumsal baskı olmasa herkes sevdiği kişiyle bi arada yaşayabilse evlenme denen bişey olmazdı(hatta resmi nikah yapılsa bile düğün olmadan kime neyi kanıtlıorsak düğün olmadan beraber yaşanamıo falan filan pırt ) dini açıdan demiyorum resmi nikahtan bahsediyorum fakat resmi nikah bi yerde kadın haklarını daha çok gözetmek için icat edilmiş bişeydir. zira resmi nikah olmasa zaten fırsat kollayan bazı erkekler 3 5 hanım alırlar buna örnek te dinimizdeki büyüklerimizi örnek verirler utanmadan, birde tabi çocuğun velisi olma olayları var soyadın tutmuo die çocuğuna velilik yapamıosun vs vs .
tabiki bi kağıda bi imzaya bağlı kalmak çokda güzel bişey değil , biyerde haklısın ünlüler 8 10 yıl birlikte yaşıo evlenince boşanıo bi yandanda ahlaki değerlerimizi toplumsal yaşama kurallarını öldürüyorlar. ne yazıkki...

ben de bunu diyorum işte .
çoğu insan nikahı mecburiyetten toplum baskısından yapıyor .
nikahsız yaşayanları o...u yerine koyan çok insan var

Ben nikaha saygı duyan bir insanım ama kendi açımdan bakınca da beraber yaşamadığım bir insanla evlenmek hiç aklıma yatmıyor. Horlar mı? Pis mi? Ev hali çok başka. Beraber sıkılıyor muyuz ya da beraberken de ayrı ayrı sevdiğimiz şeyleri yapabiliyor muyuz? O kadar önemli ki.

Bence evlenen çiftler, evlenmeden önce çok değil bir ay beraber yaşasa daha sağlıklı karar verir. Boşanmalar, bir yıllık evliyim 8 aylık hamileyim boşanmak istiyorum vakaları azalır.

Herkes, her önüne gelenle yaşasın demiyorum Ha isterse onu da yapsın. Ben şanslıyım ki ailem buna müsade ediyor.

Ayrıca bir insandan eşim diye bahsedebilmek için nikah gerekmez. Ben de eşim diyorum, çok da severek diyorum. Kimse kimseye ilişkisinin meşruiyetini kanıtlamak zorunda değil.

Çocuk söz konusu olduğunda ise çocuğun hayatının kolaylığı ve bürokrasi açısından nikahın gerekli olduğunu düşünüyorum ama. O zaman şart.

Son günlerde kafamı deli gibi kurcalayan ama kocama teklif etme cesaretimin olmadığı bir şey.Aranızda deneyen var mı?
Devletin resmi nikahları yasaklaması gerektiğini düşünüyorum .O atılan imza erkeklerin kadına tapulu mal muamelesi yapıp önemsememesine kadınların ise kendini salmasına yol açtığını düşünüyorum .Çantada keklik misali .
kisiye gore degisir bu kesinlikle.. evlendigimde kendimi salmadim, aksine daha bakimliydim, basta kendim icin.. beni kendine kole sanip her hareketimi kisitlayan adam, senin dedigin gibi yapan yani, sonunda kendini mahkemede buldu, o ayri :KK53: ama bence bu nikahla degil, kisilikle alakali.. ben nikahsiz yasayamam, inancim geregi bu boyle.. toplumsal olarak da rahat edemem, benim sahsi kanaatim budur..

Son günlerde kafamı deli gibi kurcalayan ama kocama teklif etme cesaretimin olmadığı bir şey.Aranızda deneyen var mı?
Devletin resmi nikahları yasaklaması gerektiğini düşünüyorum .O atılan imza erkeklerin kadına tapulu mal muamelesi yapıp önemsememesine kadınların ise kendini salmasına yol açtığını düşünüyorum .Çantada keklik misali .
eğer siz evlendikten sonra kendinizi saldıysanız bu sizin probleminiz, eğer eşiniz evlendikten sonra sizi tapulu malu olarak görüyorsa o da eşinizin problemi. bu konuda evlilik danışmnalarından destek alabilirsiniz. evlilik güzeldir yaşamasını bilene...

X