boşanıp nikahsız yaşamak

İnanın kaç yıldır şu foruma üyeyim, hep takip ederim, sorunum olduğunda gelir paylaşırım. Eskiden bu kadar polemik olmazdı, olsa bile herkes düzgünce fikrini yazar giderdi.

Bayan gelmiş kendince inandığı bir şeyi söylemiş. Nerdeyse recm edecekler bayanı. Bir kaç arkadaşın yaptığı gibi, şu şu sebeplerle size katılmıyorum deyip yorumunu yapmak yerine eşinden girip ailesinden çıkmışlar... Aynı fikirde olma-mama rağmen ben okurken sinirleniyorum, konu sahibi iyi sabrediyor valla...

Yine orijinal bir konu taharet musluğunu hala unutamadım mune apla kapatmasaydı baya ilerlerdi muhabbet konularında başarılar diliyorum

erkeğine bağlı. benim etrafımdakiler mesela bu kadın benimle neden evlenmek istemiyor, terk mi edecek diye bakar, başkaları fah.şe gözüyle de bakabilir.

İşte bunu demek istiyorum kaç erkek ne kadar zar takıntısı olmasa da beni terk mi edecek diye düşünür ?? Çoğunun beyni kafasına göre takılıyor evlilik derdi yok rahat kadın der zaten benim kendi görüşüm de bu.

Orası öyle evet... Yine de hiçbir şey bana nikahın gereksizliğini haklı gösteremez
bence bu tamamen (elbette eğitimi maddi özgürlüğü falan olan kadından bahsediyorum) bir tercih, gerekli ya da gereksizden çok istiyorum ya da istemiyorum kelimelerini kullanırım ben.

Başlığı görünce acaba babadan maaş almak için mi diye düşündüm.
Bambaşka bir şey çıktı.Düşündüm düşündüm,yok ben istemem.
Böyle iyiyiz.Çok sıkılırsak bir tartışıp barışıyoruz,flört moduna dönüyoruz :)

Daha saldırıp saldırmadıklarının, düşüncelerini normal şekilde dile getirip getirmediklerinin bile farkında değiller.
Konu sahibi aklı başında ve sakin bir kadın. İşi mahalle kavgasına dökmek istemiyor zannımca :)

yok şekerim ünlülerde yeni moda kocam beni dövüyor diye ayrılmaya kadar gidip tekrar barışmak azcık modanın gerisinde kalmışsın sen sanki

hani ben beni terk mi edecek derken, beni sevmiyor mu acaba diye düşünüp kadını ilgiden boğan adamları kastetmiştim, paronoyaklaşan adamları değil.
var böyle bir arkadaşım, çocuk kızla tanışana kadar ne evliliği ya derdi, kız evlenmek istemeyince kızla neredeyse zorla evlendi.
insanlar sadece bizim küçük çevremizden ibaret değil, her erkek şudur, budur demek yanlış bence.

Valla şimdi konu sahibinin dediği olay bu ülkede hiçbir zaman gerçekleşmeyeceği için öyle olsun böyle olsun demeyeceğim. Bana da nikah çok anlamlı gelmiyor yani kim nasıl mutluysa öyle yaşasın. Nikah yasal olarak haklar veriyor. Yasal hakları umursayan insanlar kıyabilirler, yok biz böyle iyiyiz diyenler de kıymayabilirler. Çocuk için nikah yapıyorsun, çocuk oluyor vs sonra boşanıyor anne baba falan bu daha zararlı bişey çocuk için. Gönül bağı sıkı olmayan insanı imzayla kendine bağlayamazsın. Seks yapmayı legalleştirmek için nikah yapmak da saçma ki gerçekten yapan var. Şu millet anlamadı gitti bir türlü şunu: Özel hayat sadece o hayatı yaşayan kişileri ilgilendirir. Bu hayat benim demeyi öğrenmediğimiz sürece her konuda üzülmeye mahkumuz yani. Yap ne istiyorsan güzel kardeşim, hayata bir kere geliyoruz, sen reenkarnasyona inanıyorsan o ayrı konu.

Şunu da ekleyeyim, senin kocanla sorunun varsa bize ne tavrı bel altı vurmaya çalışmaktır.
İnsanlar katılmadıkları noktaları çok güzel yazabiliyorlar.

bıde herkes bı avrupa ornegı tutturmus medenıyet medenıyet demıs
söylıyım bılgısı olmayanlara avrupada aıle kurumu evlılık cok onemlı escınseller bıle evlenmek ıcın eylemler yuruyusler yapıyor
iş sozlesmesı, evlılık, marketden yapılan alısverıs, ev almak, kıyafet almak
bunları hepsı bı sozlesmedır.
karsılıklıdır.
resmıyete dokulmesı kesınlesmesı ıkı tarafın ılıskısını kabul eder dogrular
bazı kadınlar hıc okumuyor zaaar
bilincsızlık kokmus

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…