boşanıp nikahsız yaşamak

Evet, bu yoruma kesinlikle katılıyorum.

Nikah ile haklar korunur diyoruz ve ben de bunu savunuyorum ama hakka girmek isteyen her türlü girer.
Nikahı bastım kafam rahat diye bir şey yok.
O yüzden kiminle iş yapıyorsan (kardeş, eş, sevgili) usulüne uygun olmalı, ortada gayrimenkul varsa ortak tapu olmalı.

Bizim ailede öyle değil tabi, ben adaletsiz bir insan olduğum için tapu benim üzerime olur.

Benim çevrem de geniştir ben arkadaşımın başına gelene söyleyeyim çocuk evlenmek istedi ki beraber yaşıyorlardı ne evliliği ya böyle iyiyiz gibi şeyler dile getirmiş hadi sana iyi eğlenceler demiş ayrılmış.

Her renkten insan var tabi ki ama erkekler modern çağdaş vs gibi sıfatları tercih etmiyor bu konuda hımm iyimiş ya diye beraber oluyor genel olarak gördüğüm budur çevremde.

Evlenme meraklısı hiç değilim ama resmi olarak bağlanmazsan da yine çantada keklik olunacağını iddia ediyorum ben.
Çünkü bağlayıcılığı yok, canımı mı sıktı, s.ktiri çekerim, koyarım kapının önüne, sonrasında uğrşacağım bir dolu bürokratik mesele de yok diyip daha çok sevinirler bence.
Daha kolay olur, vazgeçmek için iki kelime yeter.
Bir de haklar konusu var ki bunu hiç düşünmeyip böylesine sığ ve basit, mantık dışı bir fikri ortaya atıp 22 sayfa tartışabilmenize şaşırıyorum hakikaten.Adam seni üzdükten, aldattıktan sonra hakkı hukuku yemişim diyenlere de uzaylı görmüş gibi bakıyorum. Siz hangi gezegenden geldiniz demek isterim kendilerine. Dünyaya dönün huuuu! Olan olur, biten biter, yuva kurulur, yıkılır bunlar ayrı mesele geriye sadece hayatın gerçekleri kalır. Bunlara da maalesef materyalist tutumla yaklaşmazsanız iki yakanız bir araya gelmez. Kendinizi koruyabilmeniz, alacak olanları alabilmeniz için o imzaya feci ihtiyacınız olabilir. Şimdi yok koca banka mı, ona mı güveniyorsun diye bik bik ötenler olacaktır. Adama hayatını ver, o da tutsun olmayacak işler yapıp o hayatı bir güzel başına geçirsin sonra sen hem madden hem manen sarsıl ceketini al çık! Yok anam öyle bir dünya. Herkes yediği b.kun bedelini ödemek zorunda. Bu yüzden hukuka ihtiyaç duyuyoruz.
Şimdi biz resmi nikahla bile adaletimizi elde edemezken, sen çıkmışsın toptan kaldıralım diyorsun. Çok zekice tebrikler!
Çocuk gelin meselelerinde herkes konuşmayı bilir ama yeri geldiğinde...

Sen kendine yakistirabiliyorsan buyur oylr yasa.... Sen.kendini tapulu bir mal olarak gorebilirsin ama ben kendimi oyle gormuyorum.... Acaba sadece o imza denen sey olmasa afedersin kocan her.boku yiyip sende seyredersin hic bir hakkin olmaz yasal olarak kaldi ki diger kadinlardan da farkin olmaz... Valla nasil bir zihniyete sahipsin anlayadim kardes sizi iyi iliskiler:)

ben müsamahalıyım aksi halde saldıranlardan bir farkım kalmaz .
Konuşmasını tartışmasını bilmiyor insanlar .
Kendileri gibi düşünmeyen herkese saldırıyorlar .
Yapacak bir şey yok .

Toplum bilinçlensin, nikahsız hoca nikahıyla yasamasın kadınlar hakları hukukları olsun diye bas bas bağırıyor millet.Hoşmu şimdi bu, genc kızlarımız okuyup normal sanacaklar.o ünlüler mesleği elinde olanların secimi nikahsız yasamak her hakları zaten ellerinde mağdur olmuyolar.Genç bir kız, evli bir adama kaçsa reşit olmadan kaçsa.Adamlar tarafından kullanılıp atılsa hamile bırakılsa iyimi.Normalleştirmeyin allah aşkıma böyle seyleri.

oyuzden kültursuz dedı heralde zannımca

bence bu tamamen (elbette eğitimi maddi özgürlüğü falan olan kadından bahsediyorum) bir tercih, gerekli ya da gereksizden çok istiyorum ya da istemiyorum kelimelerini kullanırım ben.
Eğitimim,maddi özgürlüğüm var ve ısrarla gereksizliğini savunuyorum.Çevremde,akrabalarımda,toplumumuzda kabul görebilecek bir şey değil bu.Kabul görse bile sevdiğim kişiden bahsederken eşim demeyi tercih ederim. Herkesin kendi tercihi tabiki,saygı da duyarım

kesinlikle
örneğin benim annem ev hanımı, hiç çalışmadı ama idaresini bilen bir kadındı babama her anlamda destek oldu ve babam 2. evi alırken "iki tane çocuğumuz var, aileye el girecek ne olur ne olmaz" dedi tapuyu annemin üzerine yaptı.
hani bir deyim var ya helal süt emmek diye.
ondan lazım işte.
biraz da uyanık olmak.

Ben sevgilimle beraber yaşıyorum, iki sene oldu çok mutluyum. Ama evlenmeme sebebim tamamen üşengeçlik. İki ülke arası nikah düğün resmi iş düşündükçe daralıyorum. Çocuk düşündüğümüz zaman evleneceğiz. Ama...... Aması var işte. Kadını tapulu malı gibi gören zihniyet bunu beraber yaşarken de yapar. Hergün burada sevgilim her şeyime karışıyor konuları görüyoruz. Sadece erkeklerdeki değil, kadınlardaki zihniyetin de değişmesi lazım.

Ben bunun nikahla alakalı olduğunu düşünmüyorum yani. Ben şimdi evlensem soy adım hariç hayatımda hiçbir değişiklik olmaz.

Anneler babalar kızlarını evlendirirken, boşanmaması için "baba evine ancak cenazen döner" demeyi bir bıraksın bence her şeyden önce. Baba evinde baba malı muamelesi gören insan evlenince de kocadan o muameleyi görüyor.

Sevgili konu sahibi çooooook derin mevzulara girmiş :)

Ayrıca isteyen istediği gibi yaşasın denmiş ama Anadolu'nun bir şehrinde ev ararken 'sevgiliyiz beraber yaşıyoruz' deyin bakalım ev veriyorlar mı. O saygı hep sözde.

bnce kocasi istiyor cnm ya belli yoksa kocasnami dicek bosanak nikahsz yasaylm bakma arkadas bze dogrusunu demiyor bde yazdklarmizi elestiryor
Neden
Bize yalan borcu mu var
Ya da erkekler mi sürekli rahat olmak isteyebilir sadece

Ha bu fikri desteklediğim anlamına gelmez tabi

onlarda nıkahşanmak ıcın olup bıtıyorda bı tarafdan bırı nıkahına almak ıstemıyor
yoksa aklı basında mantıklı kımse goz gore gore el adamına el kadınına nıye ömrunu hedıye etsın dımı
eşin soyun sopun devamın yahu :)
bı nıkah kalmıstı basıte ındırgemedıklerı

ben de bunu diyorum işte .
çoğu insan nikahı mecburiyetten toplum baskısından yapıyor .
nikahsız yaşayanları o...u yerine koyan çok insan var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…