- 9 Mayıs 2011
- 13.921
- 28.935
-
- Konu Sahibi imagemaker
o durumda bakacağız bir çaresine şimdi olmayan bir olay üzerinden ne söylesem halamın bıyıkları olsa amcam olurdu seviyesinde kalır.
kaldı ki boşanmadan 2 yıl önce malı mülkü metresin üzerine yapıp kadını çocukları dımdızlak bırakan kocalar da var.
nikahın da garantisi yok yani karşınızdaki çiğ, şerefsiz bir insansa.
koca konuda hem özet mahiyetinde yazılmış ender aklı başında yorumlardan birimarjinaller ve femisitler :)
biri kocadan yana dertli, biriyi koca bulamamaktan
hani ben beni terk mi edecek derken, beni sevmiyor mu acaba diye düşünüp kadını ilgiden boğan adamları kastetmiştim, paronoyaklaşan adamları değil.
var böyle bir arkadaşım, çocuk kızla tanışana kadar ne evliliği ya derdi, kız evlenmek istemeyince kızla neredeyse zorla evlendi.
insanlar sadece bizim küçük çevremizden ibaret değil, her erkek şudur, budur demek yanlış bence.
yönemınden medet umuyosan atlamıcan herseye.bnım lafımda bısı yok sn kendı halıne bkYönetim, gerekli kapağı yapacaktır size...
ben müsamahalıyım aksi halde saldıranlardan bir farkım kalmaz .İnanın kaç yıldır şu foruma üyeyim, hep takip ederim, sorunum olduğunda gelir paylaşırım. Eskiden bu kadar polemik olmazdı, olsa bile herkes düzgünce fikrini yazar giderdi.
Bayan gelmiş kendince inandığı bir şeyi söylemiş. Nerdeyse recm edecekler bayanı. Bir kaç arkadaşın yaptığı gibi, şu şu sebeplerle size katılmıyorum deyip yorumunu yapmak yerine eşinden girip ailesinden çıkmışlar... Aynı fikirde olma-mama rağmen ben okurken sinirleniyorum, konu sahibi iyi sabrediyor valla...
oyuzden kültursuz dedı heralde zannımcaDaha saldırıp saldırmadıklarının, düşüncelerini normal şekilde dile getirip getirmediklerinin bile farkında değiller.
Konu sahibi aklı başında ve sakin bir kadın. İşi mahalle kavgasına dökmek istemiyor zannımca :)
Eğitimim,maddi özgürlüğüm var ve ısrarla gereksizliğini savunuyorum.Çevremde,akrabalarımda,toplumumuzda kabul görebilecek bir şey değil bu.Kabul görse bile sevdiğim kişiden bahsederken eşim demeyi tercih ederim. Herkesin kendi tercihi tabiki,saygı da duyarımbence bu tamamen (elbette eğitimi maddi özgürlüğü falan olan kadından bahsediyorum) bir tercih, gerekli ya da gereksizden çok istiyorum ya da istemiyorum kelimelerini kullanırım ben.
kesinlikleEvet, bu yoruma kesinlikle katılıyorum.
Nikah ile haklar korunur diyoruz ve ben de bunu savunuyorum ama hakka girmek isteyen her türlü girer.
Nikahı bastım kafam rahat diye bir şey yok.
O yüzden kiminle iş yapıyorsan (kardeş, eş, sevgili) usulüne uygun olmalı, ortada gayrimenkul varsa ortak tapu olmalı.
Bizim ailede öyle değil tabi, ben adaletsiz bir insan olduğum için tapu benim üzerime olur.
Şunu da ekleyeyim, senin kocanla sorunun varsa bize ne tavrı bel altı vurmaya çalışmaktır.
İnsanlar katılmadıkları noktaları çok güzel yazabiliyorlar.
Nedenbnce kocasi istiyor cnm ya belli yoksa kocasnami dicek bosanak nikahsz yasaylm bakma arkadas bze dogrusunu demiyor bde yazdklarmizi elestiryor
Birebir kimseye kültürsüz demedi . Üzerine alınabilecek insanlar düşüncelerini savunmada yanlış yöntemi uygulayanlar olabilir.Aynı fikirde olup olmaması önemli değildir kişinin, savunuş tarzı önemlidir.oyuzden kültursuz dedı heralde zannımca
tamam arkadasim haklisinNeden
Bize yalan borcu mu var
Ya da erkekler mi sürekli rahat olmak isteyebilir sadece
onlarda nıkahşanmak ıcın olup bıtıyorda bı tarafdan bırı nıkahına almak ıstemıyorToplum bilinçlensin, nikahsız hoca nikahıyla yasamasın kadınlar hakları hukukları olsun diye bas bas bağırıyor millet.Hoşmu şimdi bu, genc kızlarımız okuyup normal sanacaklar.o ünlüler mesleği elinde olanların secimi nikahsız yasamak her hakları zaten ellerinde mağdur olmuyolar.Genç bir kız, evli bir adama kaçsa reşit olmadan kaçsa.Adamlar tarafından kullanılıp atılsa hamile bırakılsa iyimi.Normalleştirmeyin allah aşkıma böyle seyleri.
ben de bunu diyorum işte .Ben sevgilimle beraber yaşıyorum, iki sene oldu çok mutluyum. Ama evlenmeme sebebim tamamen üşengeçlik. İki ülke arası nikah düğün resmi iş düşündükçe daralıyorum. Çocuk düşündüğümüz zaman evleneceğiz. Ama...... Aması var işte. Kadını tapulu malı gibi gören zihniyet bunu beraber yaşarken de yapar. Hergün burada sevgilim her şeyime karışıyor konuları görüyoruz. Sadece erkeklerdeki değil, kadınlardaki zihniyetin de değişmesi lazım.
Ben bunun nikahla alakalı olduğunu düşünmüyorum yani. Ben şimdi evlensem soy adım hariç hayatımda hiçbir değişiklik olmaz.
Anneler babalar kızlarını evlendirirken, boşanmaması için "baba evine ancak cenazen döner" demeyi bir bıraksın bence her şeyden önce. Baba evinde baba malı muamelesi gören insan evlenince de kocadan o muameleyi görüyor.
Sevgili konu sahibi çooooook derin mevzulara girmiş :)
Ayrıca isteyen istediği gibi yaşasın denmiş ama Anadolu'nun bir şehrinde ev ararken 'sevgiliyiz beraber yaşıyoruz' deyin bakalım ev veriyorlar mı. O saygı hep sözde.